Nowa oferta Orange TV: Eleven Sports 1 i Netflix w jakości 4K

24 listopada 2017

Nowa oferta Orange TV: Eleven Sports 1 i Netflix w jakości 4K

Orange Polska wzbogacił swoją ofertę telewizyjną w jakości 4K. Od dziś klienci Orange TV w najwyższej jakości obrazu mogą oglądać kanał Eleven Sports 1, pokazujący rozgrywki czołowych lig w Europie oraz Netflix, wiodącą na świecie usługę rozrywki internetowej w 4K. Ponadto – przez najbliższe 6 miesięcy – Orange TV będzie miała wyłączność w Polsce na pokazywanie Eleven Sports 1 w 4K.

– Atrakcyjna oferta telewizyjna to jeden z kluczowych elementów naszej strategii. Chcemy dostarczać klientom najlepsze treści w najwyższej jakości. Dzięki szybko rozbudowywanej sieci światłowodowej, w lutym br. wprowadziliśmy do Orange TV pierwsze programy w jakości 4K. Teraz robimy kolejny krok – dajemy klientom prosty i wygodny dostęp do filmów i seriali oferowanych przez Netflix oraz niezapomniane sportowe emocje Eleven Sports 1 w najlepszej jakości dostępnej w warunkach domowych czyli 4K – powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska.

Od dziś, klienci Orange TV w technologii IPTV korzystający z dekodera 4K, mogą oglądać wybrane seriale i programy w jakości 4K dostępne w serwisie Netflix, bezpośrednio z poziomu dekodera telewizyjnego. Jako pionier technologii 4K na świecie, Netflix produkuje setki godzin kontentu wideo: seriale, filmy, dokumenty oraz stand-upy, w tym takie światowe hity jak The Crown, Narcos, Stranger Things, 13 Reasons Why i Marvel’s Punisher. W najbliższym czasie Netflix zaprezentuje w jakości 4K długo oczekiwany film pt. „Bright” z Willem Smithem i Joelem Edgertonem.

Nowi klienci będą mogli przez pierwszy miesiąc wypróbować Netflix za darmo, a później zapłacą standardową cenę za dostęp. Ponadto, dla ułatwienia klienci będą mogli wkrótce płacić za Netflix i za usługi Orange na podstawie jednej faktury.

– Dzięki takiej współpracy, z wielką przyjemnością możemy zaoferować klientom Orange Polska wygodny i najszybszy dostęp do serwisu Netflix, gwarantujący im wspaniałą rozrywkę w najwyższej dostępnej jakości obrazu oraz w jednym miejscu – powiedziała Maria Ferreras, wiceprezes ds. rozwoju biznesu w Europie, Afryce i na Bliskim Wschodzie Netflix.

Natomiast na kanale telewizyjnym Eleven Sports 1 będzie można obejrzeć w natywnej jakości 4K wybrane mecze ligi hiszpańskiej i niemieckiej. Ponadto specjalnie dla klientów Orange cały kanał zostanie podniesiony do jakości 4K. Przez pół roku dostępny będzie tylko dla widzów Orange TV w technologii IPTV, jako jedynej wśród telewizji kablowych. Dostęp do niego będą mieć użytkownicy pakietów Bogatego i Maksymalnego.

– Jesteśmy dumni z tego, że jesteśmy jednym z pierwszych kanałów sportowych w Polsce i w naszym regionie Europy, który oferuje kibicom wielkie widowiska sportowe w jakości 4K, w tym mecze czołowych piłkarskich lig świata, takich jak hiszpańska LaLiga Santander i niemiecka Bundesliga. Starając się wyjść naprzeciw wysokim oczekiwaniom widzów, dajemy im sport nie tylko na światowym poziomie, ale również w najwyższej jakości obrazu. Za niecały miesiąc w Eleven Sports 1 pokażemy legendarne El Clásico, czyli starcie Realu Madryt z Barceloną, które uznawane jest za najważniejszy mecz klubowy w piłce nożnej – powiedział Krzysztof Świergiel, dyrektor zarządzający Eleven Sports w Polsce.

Uzupełnieniem nowej oferty kontentu w jakości 4K jest oferta świąteczna Orange Love, w której można kupić pakiety urządzeń za 0 zł na start i w 48 korzystnych ratach. Wśród nich także telewizor umożliwiający oglądanie telewizji w najwyższej jakości obrazu: 55” Samsung UHD (4K) Smart TV MU6102. Można go kupić w zestawie ze smartfonem Samsung Galaxy S8 (0 zł na start, miesięczna rata 109 zł) lub z mniejszym telewizorem 32” Samsung Full HD Smart TV M5602 ( za 0 zł na start i ratą 83 zł miesięcznie).

Jak pokazują badania, Polacy najchętniej oglądają filmy, seriale oraz wydarzenia sportowe i mecze na żywo. Zmienia się natomiast sposób oglądania. Coraz częściej korzystamy z wyboru, czy dany program obejrzymy tradycyjnie w telewizji, przez Internet, czy w serwisie VoD. Spośród fanów seriali aż 60% lubi obejrzeć kilka odcinków serialu naraz. To nie zawsze jest możliwe w klasycznej telewizji. Jakość obrazu też ma duże znaczenie. Prawie jedna trzecia badanych twierdzi, że planuje zakup telewizora 4K.

Rozwój oferty telewizyjnej Orange Polska jest odpowiedzią na trendy i potrzeby widzów. Od lutego br. klienci Orange TV mogą korzystać z nowoczesnego dekodera Samsung ICU 100 4K UHD umożliwiającego oglądanie filmów i programów w jakości 4K. Takie urządzenia ma w domach już ponad 50 tysięcy użytkowników.

Szczegółowe informacje na www.orange.pl

Kontakt dla mediów:
Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Nowa oferta Orange TV: Eleven Sports 1 i Netflix w jakości 4K

Dorzucamy kanały ELEVEN wszystkim, którzy wybiorą Orange TV

19 sierpnia 2016

Dorzucamy kanały ELEVEN wszystkim, którzy wybiorą Orange TV

To bez wątpienia jest lato sportowych emocji. Oglądaliśmy Euro 2016 ze świetną grą naszych piłkarzy i pamiętnym meczem z Portugalią, a teraz na ekranach naszych telewizorów na stałe zagościła Olimpiada w Rio, która jednak zbliża się ku końcowi. A co potem? By wypełnić pustkę wszystkim tym, spośród Was, którzy zamówią FunPacka w prezencie dajemy trzymiesięczny dostęp do kanałów Eleven i Eleven Sports w ramach Pakietu Optymalnego Orange TV. Sam pakiet też jest interesujący – to 91 kanałów, w tym 25 w jakości HD. By sprawa zrobiła się jeszcze ciekawsza dodam tylko, że przez pierwszy rok za telewizję z FunPackiem nie zapłacisz nawet złotówki. Promocja na kanały Eleven i Eleven Sports trwa do 31.10.2016 r., więc choć chwilę na zastanowienie macie, trzeba się spieszyć. Więcej o niej przeczytacie na poświęconej jej stronie internetowej.

Kanałów tych chyba nikomu nie trzeba przedstawiać, bo to kawał dobrej sportowej rozrywki. Najlepsze ligi piłkarskie z całego świata, wyścigi samochodowe, tenis, piłka ręczna, NFL… słowem prawie wszystko. Pierwszy z nich – Eleven w całości poświęcony jest piłce nożnej. Relacjonuje na żywo rozgrywki czołowych lig europejskich: hiszpańskiej LaLiga Santander, włoskiej Serie A TIM, francuskich Ligue 1 i Pucharu Ligi. Do tego dołóżcie angielskie FA Cup, Championship i English League Cup, a także belgijską Jupiler Pro League, szkocką SPFL, brazylijskie Campeonato Brasileiro Série A i Campeonato Paulista Série A1 oraz eliminacje do Mistrzostw Świata FIFA 2018 w strefie CONMEBOL. Eleven Sports ma nieco bardziej zróżnicowaną ofertę – jest tu między innymi  Formula 1®, turnieje tenisowe z cyklu ATP 250, Velux EHF Liga Mistrzów piłkarzy ręcznych z udziałem polskich drużyn, futbol amerykański NFL, koszykarska Lega Basket Serie A, British Speedway Elite League… i tak dalej 😉 Wszystko oczywiście 24 godziny na dobę w jakości HD i z polskim komentarzem.

Pozwolę sobie na małą dygresję. Kanały Eleven Sports i Eleven i samo Orange TV to tylko część większej całości w skład której wchodzi także Orange Światłowód. I to właśnie technologia światłowodowa stanowi najważniejszą jego część. Wiecie, że często piszę o aspektach technicznych działania naszej sieci i cały czas jestem pod wrażeniem praktycznie nieograniczonych możliwości, jakie niesie „światełko”. Teraz w ofercie mamy światłowód, który dociera bezpośrednio do Waszego domu i zapewnia Wam nawet 600 Mb/s transferu danych. W tym momencie testujemy rozwiązania, które przyśpieszą transfer danych do 10 Gb/s. Może jeszcze nie w tym roku, czy za 2 lata, ale wkrótce okaże się to potrzebne. Wiem, że światłowód nie dociera jeszcze wszędzie, intensywnie inwestujemy i coraz więcej spośród Was niedługo znajdzie się w zasięgu. Jak już kilkukrotnie pisałem, sam mam światłowód Orange (co prawda nie magiczne 600 Mb/s lecz jedynie 300 Mb/s), ale możecie wierzyć, że czuć różnicę, jeżeli chodzi o prędkość internetu. Głównie wtedy, gdy korzysta z niego kilka urządzeń jednocześnie. Nie wspominając już o rabatach za łączenie usług 😉

Udostępnij: Dorzucamy kanały ELEVEN wszystkim, którzy wybiorą Orange TV