100 Pracowni Orange w Polsce – relacja wideo

6 lutego 2018

100 Pracowni Orange w Polsce – relacja wideo

Pracownie Orange są miejscem, gdzie mieszkańcy wspierani przez lokalnych liderów mogą realizować własne pomysły, rozwinąć najróżniejsze umiejętności, poznać tajniki nowych technologii. Właśnie taka pracownia – w setną rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości – powstała w małych Kozerkach niedaleko Grodziska Mazowieckiego. Jest to centrum rozwijania cyfrowych umiejętności Polaków, ale także miejsce wspólnych działań i spotkań. Pisaliśmy już o tym, że m.in. pracownie skupiają wokół siebie 900 tys. osób w całej Polsce – stając się także zalążkami lokalnego patriotyzmu.

Zobaczcie relację z otwarcia setnej Pracowni Orange.

Mediateka

Udostępnij: 100 Pracowni Orange w Polsce – relacja wideo

Mediateka

Ewa Krupa – prezes Fundacji Orange

10 listopada 2016

Ewa Krupa – prezes Fundacji Orange

Ewa Krupa – prezes Fundacji Orange, jedynej fundacji korporacyjnej wśród telekomów, związana z tą organizacją od momentu jej utworzenia w 2005 roku. Od wielu lat angażuje się w prowadzenie projektów społecznych i edukacyjnych na rzecz rozwoju nowoczesnych metod kształcenia dzieci i młodzieży, a także wzmacniania społeczeństwa informacyjnego. Od 2013 roku pełni rolę Przewodniczącej Zarządu Forum Darczyńców w Polsce, zrzeszającego największe polskie fundacje i stowarzyszenia prowadzące działalność grantodawczą, w oparciu o wysokie standardy. Od 2014 roku Wiceprzewodnicząca Rady Programowej Szerokiego Porozumienia na Rzecz Umiejętności Cyfrowych w Polsce zainicjowanego przez Lidera Cyfryzacji. Jest absolwentką Wydziału Prawa i Administracji na Uniwersytecie Warszawskim. Prywatnie mama Aleksandra, Kaliny i Jeremiego.

Udostępnij: Ewa Krupa – prezes Fundacji Orange

26 października 2015

Ewa Krupa wygrała konkurs i została nową prezes Fundacji Orange. Z organizacją jest związana od momentu jej utworzenia w 2005 roku i przez cały ten czas była jej dyrektorem. Od wielu lat angażuje się w prowadzenie projektów społecznych i edukacyjnych na rzecz rozwoju nowoczesnych metod kształcenia dzieci i młodzieży, a także wzmacniania społeczeństwa informacyjnego. Aktywnie uczestniczy też w inicjatywach podnoszących standardy działania fundacji korporacyjnych – zakładanych przez firmy. Jest absolwentką Wydziału Prawa i Administracji na Uniwersytecie Warszawskim.

Od 2013 roku pełni rolę Przewodniczącej Zarządu Forum Darczyńców w Polsce, zrzeszającego największe polskie fundacje i stowarzyszenia prowadzące działalność grantodawczą. W styczniu 2014 roku została Wiceprzewodniczącą Rady Programowej Szerokiego Porozumienia na Rzecz Umiejętności Cyfrowych w Polsce zainicjowanej przez Lidera Cyfryzacji. W skład Porozumienia wchodzą instytucje, przedsiębiorstwa i organizacje pozarządowe, które zadeklarowały aktywny udział w prowadzeniu projektów na rzecz rozwoju umiejętności cyfrowych Polaków.

26 października Ewa Krupa przejęła obowiązki Prezesa Fundacji Orange od Konrada Ciesiołkiewicza, który pełnił  tę rolę tymczasowo od marca tego roku, łącząc ją ze swoim pierwotnym stanowiskiem dyrektora komunikacji korporacyjnej i CSR Orange Polska.

Fundacja Orange została powołana w 2005 roku przez Orange Polska S.A. do realizacji celów społecznie użytecznych, jest jedyną fundacją korporacyjną wśród telekomów w Polsce, a swoje działania skupia głównie na wzmacnianiu cyfrowych kompetencji Polaków. Prowadzi autorskie programy społeczne i edukacyjne, w ramach których nauczyła ponad 30 tys. dzieci zasad bezpiecznego internetu, wsparła powstanie narzędzi ochrony on-line i prowadzenie edukacji cyfrowej dla 25 tys. dzieci i młodzieży. Wyposażyła w bezpłatny internet 3,5 tys. bibliotek publicznych i 10 tys. szkół, wspomogła 1000 szpitali, ponad 900 organizacji w Polsce oraz 3 tys. dzieci z wadą słuchu. Wyposaża i pomaga prowadzić multimedialne pracownie w małych miastach i wsiach. We wrześniu 2015 w związku z jubileuszem 10lecia otworzyła nowy program na rzecz świetlic szkolnych – MegaMisja. Działanie organizacji jest częścią strategii społecznej odpowiedzialności Orange.
Kontakt dla mediów:
Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Rada Fundacji Orange powołała Ewę Krupę na stanowisko Prezesa Zarządu Fundacji Orange

SMS bez VAT

2 marca 2010

SMS bez VAT

Zobaczcie relację z otwarcia setnej Pracowni Orange.