Oglądanie reklamy może być o wiele ciekawsze

27 marca 2018

Oglądanie reklamy może być o wiele ciekawsze

Co powiecie na możliwość samodzielnego decydowania o tym, jak ma się potoczyć akcja filmu? Kiedyś brzmiało to jak Science Fiction, ale mamy przecież XXI wiek i telewizja jest interaktywna – sami wybieramy, co i kiedy chcemy zobaczyć. Teraz taka interaktywność wchodzi także do reklam Orange. Właśnie ruszamy z pierwszą tego typu kampanią przygotowaną dla oferty Orange Love. W ciągu kilku najbliższych dni wyślemy do wybranych klientów SMS lub e-mail z personalizowanym linkiem, który po kliknięciu zaprowadzi ich do filmu. Zobaczymy w nim znanego z reklam wujka, który lubi się zakładać. Tym razem będziemy mogli podglądać go w wielu różnych, życiowych sytuacjach. Jakich?

Hmmm… I tu dochodzimy do sedna sprawy. Sami zdecydujemy w jakich.

Wybieraj to, co Cię interesuje

Oglądając film każdy z nas będzie mógł zdecydować o wyborze alternatywnych scen. Ich tematyka w humorystyczny sposób opowiada o możliwościach, jakich dostarczają poszczególne usługi pakietu Orange Love. Wybieranie jest banalnie proste – wystarczy kliknąć jedno z dwóch okienek z tytułem kolejnej sceny.  Film można oglądać wielokrotnie, za każdym razem dokonując innych wyborów i odkrywając wcześniej nie oglądane scenki. Zresztą… Co ja Wam będę opowiadał jak wygląda świat – sami zobaczcie:

Wujek reklama

Technikalia

Kampania wysyłki SMS-ów i e-maili potrwa do 4 kwietnia. Planujemy dotrzeć do około 300 tysięcy klientów, którym chcemy opowiedzieć o zaletach szybkiego internetu światłowodowego, nowoczesnej telewizji cyfrowej 4K, a także możliwościach telefonu, z których być może nie zdawali sobie sprawy.

Za kreację odpowiada Imagine i Videomill, która jest także producentem, reżyserem całości jest Adam Gołub.

W roli wujka – osobiście sam wujek 😉

Udostępnij: Oglądanie reklamy może być o wiele ciekawsze

Najlepsi, młodzi polscy reżyserowie o Fundacji Orange

4 marca 2018

Najlepsi, młodzi polscy reżyserowie o Fundacji Orange

2018 rok będzie absolutnie wyjątkowy dla Fundacji Orange. Zostaliśmy partnerem głównym prestiżowego konkursu Papaya Young Directors.

Papaya Young Directors to piąta edycja konkursu dla młodych reżyserów i kreatywnych, którzy chcą odnieść sukces w branży filmowej. Ich zadaniem jest stworzenie treatmentu i realizacja krótkiej etiudy filmowej na temat jednego z partnerów konkursu. W tym roku są to: EB, McDonald’s, PZU, DPD, Sprite oraz Fundacja Orange.  Jesteśmy podekscytowani znalezieniem się w tak elitarnym gronie!

O wyjątkowości zaistniałej sytuacji świadczy również konwencja konkursu.  Od listopada, wspólnie z organizatorami prestiżowej akcji, pracowaliśmy nad krótkim briefem, jaki otrzymają wszyscy uczestnicy konkursu. Nasza ingerencja w rywalizację skończyła się w momencie zaakceptowania ostatniej kropki w dokumencie. Od tego momentu nie mamy podglądu ani wpływu na wybory artystyczne twórców oraz tym bardziej – na decyzję jury. Zwycięski film na temat Fundacji Orange zobaczymy, razem z pozostałymi gośćmi, dopiero na finałowej gali w połowie czerwca.

Jesteśmy przekonani, że zaangażowanie się ten konkurs da nam możliwość poznania świeżego, zewnętrznego spojrzenia na Fundację, jej misję i ideały. Zwycięskie filmy z poprzednich edycji konkursu, m.in. o Allegro, są jakością samą w sobie, a my głęboko wierzymy, że w przypadku Fundacji Orange efekt będzie spektakularny.

Więcej informacji o konkursie znajdziecie tutaj: www.papayayoungdirectors.com

Udostępnij: Najlepsi, młodzi polscy reżyserowie o Fundacji Orange

Środy z Orange w cyfrowym wcieleniu VOD

31 sierpnia 2017

Środy z Orange w cyfrowym wcieleniu VOD

Wszystkie, nawet najlepsze akcje kończą się albo zmieniają. Wybraliśmy lepszą opcję i po ośmiu latach zdecydowaliśmy się zmodyfikować formułę „Śród z Orange”. Dziękując, że z ochotą chodziliście do kina, teraz zapraszam Was do… cyfrowego świata filmów. Od 6 września będziecie mogli w każdą środę skorzystać z promocyjnej oferty Orange VOD na dekoderach Orange TV i Wypożyczalni filmów Telewizji Tu i Tam na orange.pl. Oznacza to, że teraz filmy będziecie mogli oglądać w telewizorze, na komputerze, tablecie czy smartfonie. Gdziekolwiek chcecie i jak wolicie. W każdą środę do wyboru będzie 10 wybranych filmów za złotówkę każdy. We wrześniu – już w ramach akcji „Środy z Orange VOD” – zaproponujemy m.in.: „Sztukę kochania. Historia Michaliny Wisłockiej”, „Power Rangers”, „John Wick 2”, czy „Jackie.

Żeby móc wypożyczyć filmy w ramach akcji Środy z Orange VOD na portalu orange.pl, powinniście zalogować się, wejść na stronę Wypożyczalnia filmów, a następnie do zakładki „Środy z Orange VOD”. Można też pobrać aplikację „Telewizja Tu i Tam” i oglądać wypożyczone wcześniej na portalu orange.pl filmy na smartfonie lub tablecie. Z kolei by skorzystać z akcji za pośrednictwem dekodera Orange TV, musicie za pomocą pilota wejść do sekcji „wideo na życzenie”, a następnie do zakładki „Środy z Orange VOD”. Wybrać  film i wypożyczyć go. Abonenci Orange TV, którzy zakupili aplikację Orange TV Go będą także mogli oglądać filmy na smartfonie oraz tablecie. Być może na dzień dobry wygląda to lekko skomplikowanie, ale jestem pewny, że szybko opanujecie technikalia i będziecie cieszyć się oglądaniem filmów.

I jeszcze kilka ciekawostek oraz liczb o dotychczasowym wcieleniu „Śród z Orange” W ramach naszej akcji, przez osiem lat kina odwiedziło ponad 9 mln widzów. Stanowili 60 proc. środowej widowni (dane z Multikina). Wysłaliście prawie 7,5 milionów SMS-ów o treści FILM na nr 241. Przy kasach kinowych pokazaliście 4,5 mln kodów. Nieskromnie więc powiem, że znacząco przyczyniliśmy się popularyzacji kultury filmowej w Polsce i frekwencji w kinach.

Udostępnij: Środy z Orange w cyfrowym wcieleniu VOD

Film

Wygraj smartfon Samsung Galaxy S8

9 sierpnia 2017

Wygraj smartfon Samsung Galaxy S8

Jeśli śledzicie nasze aktywności, to wiecie, że w tym roku można spotkać nasz projekt kinowy Filmowe Lato z Orange i Multikinem na szlaku wakacyjnych podróży. Nasze kino objazdowe pojawia się w letnich kurortach Polski – m.in. na Mazurach, w Karkonoszach, na Kaszubach i Pomorzu, na Podkarpaciu czy Zamojszczyźnie. To aż 34 miejscowości i ponad 80 pokazów. Filmowe Lato z Orange i Multikinem, to nie tylko kino, ale też super konkurs!

Do połowy września raz w tygodniu możecie wygrać smartfon Samsung Galaxy S8. Co trzeba zrobić? Wystarczy wejść na stronę Filmowego Lata z Orange i Multikinem i napisać krótką recenzję (max 160 znaków) wybranego filmu prezentowanego podczas naszego kina objazdowego. Nagroda przyznawana jest autorowi najciekawszej odpowiedzi.

Trzymam za Was kciuki. Niezależnie od konkursu zapraszam Was na nasze najbliższe projekcje w  Łomnicy k. Karpacza, Żywcu, Białce Tatrzańskiej i Rabce Zdrój na takie filmy, jak „Za jakie grzechy, dobry Boże?”, „Najlepsze najgorsze wakacje” czy „Miś”. Szczegółowy repertuar dostępny jest tu.

Udostępnij: Wygraj smartfon Samsung Galaxy S8

Mediateka

Zdjęcia z premiery filmu „Valerian i Miasto Tysiąca Planet”

24 lipca 2017

Zdjęcia z premiery filmu „Valerian i Miasto Tysiąca Planet”

„Valerian i Miasto Tysiąca Planet” to spektakularny film przygodowy, wyreżyserowany przez Luca Bessona, legendarnego reżysera filmów: Leon Zawodowiec, Piąty Element i Lucy. Film oparty jest na serii kultowych komiksów „Valerian i Laureline”, stworzonych przez Pierre’a Christina i Jean-Claude’a Mézièresa, która inspirowała całe pokolenie artystów, pisarzy i filmowców. Teraz doczekała się ekranizacji pełnej efektów specjalnych. Za ich jakość ręczą mistrzowie w swoim fachu: legendarna wytwórnia George’a Lucasa – Industrial Light & Magic, utytułowane firmy Weta Digital i Rodeo FX oraz specjalistyczna dywizja Ubisoftu – Hybride. Te cztery firmy mają na koncie łącznie 21 Oscarów.

Współpraca Grupy Orange przy filmie „Valerian i Miasto Tysiąca Planet” dotyczy wspólnej produkcji, a także marketingu i sponsoringu. Polska premiera filmu planowana jest na 4 sierpnia. Partnerstwo obejmuje też prawa do sponsoringu w całej Europie, Afryce i na Bliskim Wschodzie.

Zapraszamy do obejrzenia i pobrania zdjęć z premiery filmu.

Czytaj także: Grupa Orange koproducentem najnowszego filmu Luca Bessona „Valerian i Miasto Tysiąca Planet”

Udostępnij: Zdjęcia z premiery filmu „Valerian i Miasto Tysiąca Planet”