Flexible Engine, czyli globalna chmura dla firmy

13 lutego 2018

Flexible Engine, czyli globalna chmura dla firmy

Integrated Solutions, wyspecjalizowany integrator technologii Orange Polska zacznie oferować rozwiązanie Flexible Engine. Bazuje ono na technologii OpenStack i bardzo dobrze sprawdza się w hostowaniu rozwiązań IT. Nie tylko jest ono atrakcyjne pod względem modelu cenowego, ale także zapewnia bogate środowisko usług. Co więcej, co kwartał dokładane są do niego kolejne funkcje.

Nie bądźcie zdziwieni. Na blogu coraz częściej piszemy o naszej ofercie dla biznesu i administracji. Były „inteligentne” lampy, bramki na autostradzie i aplikacja pozwalająca zarządzać Smart Cites. Takie rozwiązania korzystają z naszej sieci w podobnym zakresie co choćby korzystający ze smartfonów. A pewnie będziemy pisać jeszcze więcej. Na horyzoncie widać już choćby LTE-M, rozwiązanie, które zapewnia na polu IoT możliwości porównywalne z 5G.

Flexible Engine to jedno z tych rozwiązań, o których większość z nas nawet nie wie, że istnieje. Korzystamy z nich najczęściej w pracy,  w postaci różnych „dziwnych” systemów, w które wpisujemy konkretne dane, a później dzieje się „rocket science” i  wychodzi jakiś rezultat. Flexible Engine to właśnie ów „rocket science” – cały system, z szerokim portfolio usług, elastyczną obsługą, dostępnością z każdego zakątku globu, przy jednoczesnym umiejscowieniu serwerów w data center na kilku kontynentach i pod nadzorem Orange. Co więcej system regularnie udoskonalany, łatwy w zarządzaniu dzięki standarodowi API i wyposażony w cały zestaw szablonów. Choćby takich, które pozwalają wystawić bazę danych czy system do zarządzania big data. To, że mogę Wam dzisiaj o tym wszystkim opowiedzieć to efekt podpisania przez Integrated Solutions umowy z Orange Cloud for Business, jednostki Orange Business Services.

W innych wpisach o ofercie zapewne tutaj pojawiłby się wątek ceny za pakiet czy rozwiązanie. Jednak ja wrzucę film. Pozwoli Wam on nieco jaśniej przedstawić dla kogo i dlaczego powstają takie rozwiązania.

Jeżeli macie swoją firmę lub po prostu interesują Was takie tematy możecie także zaglądać na stronę www.integratedsolutions.pl

Udostępnij: Flexible Engine, czyli globalna chmura dla firmy