Pomóż wolontariowi na hackathonie

8 marca 2013

Pomóż wolontariowi na hackathonie

UWAGA: ZMIANA TERMINU HACKATHONU!

Znasz języki programowania, Joomle, WordPressa, Durpala i inne CMSy? Nudzisz się w weekend 18-19 maja? Przyjdź na hackathon podczas którego będziemy tworzyć narzędzia informatyczne, które pozwolą organizacjom wolontariackim i pozarządowym rozwijać, promować i tworzyć nowe e-projekty!

abd2b010c13236dcd2461837d25c684bdf5

Podczas dwudniowego maratonu programistycznego jego uczestnicy będą pracować nad m.in. promocyjną aplikację mobilną, multimedialną bibliotekę z systemem filtrowania treści, aplikacją do prowadzenia kursów online, bazą z systemem filtrowania treści,  aplikacją do mapowania i wieloma innymi! Chętni mogą też wykorzystać narzędzia, które stworzyli już wcześniej i dostosować je podczas hackathonu do potrzeb organizacji. Udział w imprezie oczywiście jest bezpłatny,  trzeba mieć swój laptop, ale zapewniamy catering i dobrą zabawę.
Hackaton dla e-wolontariatu organizuje Fundacja Orange razem z Fundacją Dobra Sieć. Warsztaty odbędą się w naszej siedzibie przy ul. Twardej 18 w Warszawie. Jak zgłosić swój udział? Wystarczy wypełnić formularz zgłoszeniowy.

Udostępnij: Pomóż wolontariowi na hackathonie