Black Friday w Orange: obniżki do 1300zł

29 listopada 2019

Black Friday w Orange: obniżki do 1300zł

W piątek (29.11) w sklepie internetowym i salonach Orange rozpoczęła się wyprzedaż smartfonów z okazji Black Friday. Obniżki sięgają 1300 zł, a oferta obejmuje kilkadziesiąt modeli smartfonów m.in. Samsung, Xiaomi i Huawei. Promocja potrwa przez cały weekend. W poniedziałek (2.12) rozpocznie się kolejna, Cyber Monday, w której oprócz smartfonów, można upolować smartwatche, laptopy i tablety w obniżonych cenach.

Z wyprzedaży można skorzystać podpisując nową lub przedłużając obecną umowę na wybrany Plan Mobilny, a także kupując smartfon bez umowy, w 20 ratach 0 proc.

Samsung Galaxy S10 taniej 1300 zł

Operator obniżył ceny topowych modeli marki Samsung. W sklepie online Samsung Galaxy S10 512 GB jest dostępny 1300 zł taniej, przy wyborze Planu Mobilnego 75, z miesięczną ratą 111 zł. Natomiast cena ubiegłorocznego Samsunga Note 9 spadła o 910 zł w Planie Mobilnym 55, z ratą 110 zł/mc.

Online można upolować smartfon OPPO RX 17 Pro debiutującej w tym roku na polskim rynku marki, taniej o 480 zł w Planie Mobilnym 55, z miesięczną ratą 70 zł. W wyprzedażowej ofercie Orange znalazły się telefony popularnej marki Xiaomi, m.in. Redmi 7 32 GB za 25 zł miesięcznie w Planie Mobilnym 45.

Black Friday w salonach Orange

Orange przygotował także specjalną ofertę dla klientów salonów, a w niej duży wybór smartfonów marki Xiaomi, m.in. Mi 8 lite tańszy o 168 zł, Redmi 5+ przeceniony o 360 zł, czy Redmi 5A z miesięczną ratą 8 zł, wszystkie w Planie Mobilnym 45.

Stacjonarnie można upolować także ubiegłoroczny flagowiec tajwańskiej marki, HTC U12+, którego cena spadła o 430 zł w Planie Mobilnym 75 oraz zestaw HTC Desire 12+ z powerbankiem, za 5 zł miesięcznie w Planie Mobilnym 45. Zarówno w sklepie online, jak o w salonie jest dostępny popularny Huawei P30 tańszy o 310 zł w Planie Mobilnym 55.

Wymienione telefony mają 0 zł opłaty na start. Klienci, którzy zdecydują się na zakup smartfonu online w Planie Mobilnym, otrzymają darmową dostawę. Oferta jest ważna do wyczerpania zapasów.

Promocje dla firm

Orange przygotował także promocyjne ceny smartfonów w ofercie Dla Firm. Przeceniony o 1224 zł smartfon Samsung Galaxy S10 128 GB jest dostępny za 309 zł na start z miesięczną ratą 78 zł+VAT z Multipakiem XXL. Do wyprzedażowej oferty trafiły także Sony Xperia L3 tańszy o 288 zł w planie Dla Firm oraz Huawei P30 przeceniony o 168 zł z Multipakiem XL (ceny netto).

Black Week w Orange Energia

Specjalną akcję przygotował również Orange Energia. Klienci, którzy podpiszą nową lub przedłużą obecną umowę na energię elektryczną kontaktując się z infolinią 801 111 333 lub przez stronę www.orangeenergia.pl otrzymają e-voucher o wartości 200 zł na zakupy w sklepie RTV EURO AGD. Promocja potrwa do 6 grudnia. Mogą skorzystać z niej klienci indywidualni, którzy wybiorą jedną z ofert Orange Energia z gwarancją ceny na 2020 rok oraz wsparciem fachowców:  „Więcej niż energia od Orange – Pakiet Komfort”, „Więcej niż energia od Orange – Pakiet Wygoda”.

Udostępnij: Black Friday w Orange: obniżki do 1300zł

[AKTUALIZACJA] Wystartował Black Friday w Orange

28 listopada 2019

[AKTUALIZACJA] Wystartował Black Friday w Orange

[AKTUALIZACJA]: Promocja już wystartowała. Szczegóły znajdziecie tutaj: Black Friday w Orange: obniżki do 1300zł. A potem zajrzyjcie do sklepu Orange, gdzie promocyjne smartfony oznaczone są żółtą naklejką. Możecie też w zakładce „Promocja” po lewej stronie (ostatnia pozycja) wybrać opcję Black Friday i zobaczyć urządzenia w obniżonych cenach.

XXX

Jeśli zastanawialiście się, czy w Orange przygotowaliśmy specjalną ofertę na Black Friday, odpowiedź brzmi: TAK. Już dzisiaj o północy zajrzyjcie do naszego sklepu online – będą czekać tam na Was spore obniżki na smartfony. Przeceny sięgną nawet 1300 zł. W piątek od rana wyprzedaż rozpocznie się w salonach. Oferta w sklepie online oraz w salonach będą nieznacznie się różnić. Jeśli szukacie konkretnego smartfona, zajrzyjcie dzisiaj o północy na nasz blog – przygotuję informację, które z popularnych modeli będą dostępne online, a które stacjonarnie.

Promocja potrwa przez cały weekend, a w poniedziałek (2 grudnia) wystartuje kolejna, Cyber Monday. Tego dnia, oprócz smartfonów, pojawią się także przecenione smartwatche, tablety, laptopy i inne urządzenia z naszej oferty. Wyprzedaż potrwa łącznie cztery dni.

Jakie smartfony będą dostępne w wyprzedaży? Już teraz mogę zdradzić, że przeceniliśmy Huawei P30. Pozostałe modele poznacie za kilkanaście godzin. Promocja dotyczy urządzeń kupowanych w Planach Mobilnych oraz bez abonamentu, w 20 ratach 0%. Przygotowaliśmy także ofertę dla biznesu.

Udostępnij: [AKTUALIZACJA] Wystartował Black Friday w Orange

5 powodów, dla których zapragniecie mieć Huawei P30 Pro

12 kwietnia 2019

5 powodów, dla których zapragniecie mieć Huawei P30 Pro

Od premiery Huawei P30 minęły już dwa tygodnie. Zobaczcie nasze pierwsze wrażenia z premiery. W tym czasie miałam okazję przetestować flagowiec chińskiego producenta i sprawdzić, jak spisuje się na co dzień. Testowałam model P30 Pro. Oto moje spostrzeżenia i zarazem pięć powodów, dla których warto mieć ten telefon. Możecie kupić go w sklepie orange ze świetnymi bonusami.

Zrobicie nim niesamowite zdjęcia

Producent kładzie ogromny nacisk na możliwości fotograficzne serii P30. Model, który testowałam, czli P30 Pro został wyposażony w poczwórny aparat Leica: 40 MP, 20 MP, 8 MP i 32 MP   oraz moduł sztucznej inteligencji ułatwiający robienie zdjęć i filmów. W słoneczną sobotę zabrałam więc Manię na spacer i sprawdziłam, czy P30 zdoła ją uchwycić w biegu i co z tego wyjdzie. Efekty możecie zobaczyć poniżej.

Zdjęcia wyszły ostre, co nie jest łatwe przy tak ruchliwym obiekcie 🙂 Aparat  ma udoskonalony układ stabilizacji, co minimalizuje zakłócenia wywołane przez drgania ręki. Na zdjęciach widać też bardzo ładny efekt rozmycie tła, czyli bokeh.

Producent obiecuje, że peryskopowy obiektyw w tylnym aparacie pozwala na wykonanie zdjęć z 3-krotnym zoomem optycznym, 5-krotnym zoomem hybrydowym oraz 30-krotnym zoomem cyfrowym.  Z kolei Tryb SuperMacro umożliwia wykonanie ostrej fotografii z odległości zaledwie 2,5 cm. Faktycznie, na zdjęciach przyrody szczegóły są bardzo dobrze odwzorowane. Zobaczcie, jak wyglądają z bliska pierwsze kwitnące wiosną drzewa.

…także w nocy!

Testem dla możliwości aparatu są zdjęcia nocne. W modelu P30 Pro producent zastosował sensor SuperSpectrum, który wychwytuje więcej światła. Czułość ISO w trybie automatycznym wynosi nawet 410 tys. – parametr ten jest prawie 4-krotnie wyższy niż w poprzednim modelu Huawei P20 Pro. Co to oznacza w praktyce? Zdjęcia nocne są prawie doskonałe. Zobaczcie, jak wygląda zdjęcie wieży Eiffla nocą, widzianej z Placu Trocadero (odległość w prostej linii to ok 700 m).

Wytrzyma 2 dni na jednym ładowaniu

Huawei P30 Pro ma baterię o pojemności 4200 mAh. Producent zapewnia, że to wystarcza na 1,5 do 2 dni standardowego korzystania. Podczas testowania intensywnie korzystałam z telefonu: robiłam zdjęcia, nagrywałam video, często korzystałam z internetu, dzwoniłam i smsowałam. Przy takim korzystaniu musiałam ładować telefon mniej więcej raz na dwa dni. Do zestawu dołączona jest ładowarka Huawei SuperCharge 40W, którą naładujecie telefon do 70%  w 30 min (a nawet trochę krócej). Możecie też szybko podładować baterię – 10 minut wystarczy do osiągnięcia mniej więcej 30%. To już właściwie standard wśród telefonów z wyższej półki. Bardzo doceniam szybkie ładowanie, ponieważ wieczorem często zapominam o podłączeniu telefonu do ładowania, a 30 minut ładowania rano wystarczy na kolejne dni.

Telefon ma też funkcję ładowania bezprzewodowego 15W, a dzięki funkcji ładowania zwrotnego może służyć też za przenośny, bezprzewodowy powerbank – wystarczy zbliżyć smartfon do innego urządzenia, a jego bateria zostanie zasilona energią z Huawei P30 Pro.

Odblokujecie go odciskiem palca

Skaner odcisku palca jest zintegrowany z wyświetlaczem. Odblokowanie działa bez zarzutu, a umiejscowienie skanera w ekranie, pod kciukiem jest znacznie bardziej wygodne niż czytnik umieszczony z tyłu, na obudowie.

Jest po prostu piękny 🙂

Jak przystało na flagowiec, P30 Pro ma minimalistyczny i elegancki design, charakterystyczny dla telefonu z górnej półki. Mamy więc szklane powierzchnie, metalowe ramki i zaokrąglone krawędzie. W Huawei P30 Pro nie zobaczymy już prostokątnego wcięcia na ekranie, zastosowanego w poprzednim modelu, P20 Pro. Zostało ono maksymalnie zmniejszone do tzw. łezki, czyli DewDrop. Huawei P30 Pro jest dostępny w trzech wariantach kolorystycznych: czarnym, białym (opalowym) i niebieskim.  Testowałam egzemplarz w kolorze czarnym i ten kolor wygląda najbardziej elegancko. Trzeba jednak przyznać, że powierzchnia zbiera odciski palców, co jest typowe dla szklanej obudowy.

Jeśli przekonałam Was do Huawei P30 Pro, to znajdziecie go w sklepie Orange: Huawei P30 Pro w Orange. Jeśli jednak Was nie przekonałam, to już w przyszłym tygodniu na blog wjedzie test video Michała Rosiaka – wpadnijcie obejrzeć.

Udostępnij: 5 powodów, dla których zapragniecie mieć Huawei P30 Pro

Urządzenia

Premiery Huawei: P30 i P30 Pro już w Orange

26 marca 2019

Premiery Huawei: P30 i P30 Pro już w Orange

Producenci smartfonów narzucili ostre tempo. Niedawno Samsung zaprezentował trzy nowe modele z rodziny S10 (zobacz nasz test Samsunga Galaxy S10+), a dzisiaj w Paryżu Huawei pokazał długo oczekiwane P30 i P30 Pro.

Oczywiście mamy w ofercie oba modele. Na start otrzymacie do nich bardzo przyjemne bonusy: zegarek Huawei Watch GT Active oraz ładowarkę indukcyjną.

Telefony możecie już zamówić w naszym sklepie: Huawei P30 i P30 Pro już w Orange

W Paryżu jest nasz Rzecznik Wojtek, który miał okazję dotknąć i sprawdzić, jak działa najnowszy Huawei P30. Przesłał nam też pierwsze zdjęcia 🙂

Ceny Huawei P30 i P30 Pro w Planach Komórkowych i Orange Love

Poniżej znajdziecie ceny obu modeli w Planach Komórkowych, przy nowej umowie, na 24 miesiące.

Plan Podstawowy

Plan Standardowy

Plan Optymalny

Plan Wzbogacony

Całkowity koszt Pierwsza wpłata+rata mc Całkowity koszt Pierwsza wpłata+rata mc Całkowity koszt Pierwsza wpłata+rata mc Całkowity koszt Pierwsza wpłata+rata mc
Huawei P30 2 999,00 2999 + 0/mc 3 007,09 799 + 92/mc 2 894,92 399 + 104/mc 2 738,98 99 + 110/mc
Huawei P30 + Huawei Watch GT Active 2 999,00 2999 + 0/mc 3 007,09 799 + 92/mc 2 894,92 399 + 104/mc 2 738,98 99 + 110/mc
Huawei P30 Pro 128 GB 3 799,00 3799 + 0/mc 3 802,88 899 + 121/mc 3 695,06 599 + 129/mc 3 439,12 199 + 135/mc
Huawei P30 Pro 128 GB + Huawei Watch GT Active + ładowarka indukcyjna 3 799,00 3799 + 0/mc 3 802,88 899 + 121/mc 3 695,06 599 + 129/mc 3 439,12 199 + 135/mc

Ceny w Orange Love, przy nowej umowie na 24 miesiące.

Mini

Standard

Extra

Premium

Huawei P30

3 000,12 0 + 125/mc 2 903,88 0 + 121/mc 2 760,12 0 + 115/mc 2 520,12 0 + 105/mc
Huawei P30 + Huawei Watch GT Active

3 000,12 0 + 125/mc 2 903,88 0 + 121/mc 2 760,12 0 + 115/mc 2 520,12 0 + 105/mc
Huawei P30 Pro 128 GB

3 792,14 0 + 158/mc 3 695,90 0 + 154/mc 3 455,91 0 + 144/mc 3 215,91 0 + 134/mc
Huawei P30 Pro 128 GB + Huawei Watch GT Active + ładowarka indukcyjna 3 792,14 0 + 158/mc 3 695,90 0 + 154/mc 3 455,91 0 + 144/mc 3 215,91 0 + 134/mc

Huawei P30 – najważniejsze cechy

Model P30 został wyposażony w potrójny aparat Leica oraz moduł sztucznej inteligencji ułatwiający robienie zdjęć i filmów. Przedni 32 megapikselowy aparat rozpozna fotografowaną twarz, dobierze jasność i ostrość do zrobienia selfie, wykorzystując sztuczną inteligencję. Z kolei peryskopowy obiektyw w tylnym aparacie pozwala na wykonanie zdjęć z 3-krotnym zoomem optycznym, 5-krotnym zoomem hybrydowym oraz 30-krotnym zoomem cyfrowym. Aparat  ma udoskonalony układ stabilizacji, co minimalizuje zakłócenia wywołane przez drgania ręki. Tryb SuperMacro umożliwia wykonanie ostrej fotografii z odległości zaledwie 2,5 cm.

Funkcja Dual-View Video daje możliwość zrobienia zdjęcia, na którym oprócz pełnego obrazu będzie także duże zbliżenie. Dwa tylne aparaty złapią dwie perspektywy równocześnie i pozwolą zarówno oglądać emocje sportowe na twarzy zawodnika, jak i utrwalić tocząca się na boisku grę. Rozbudowane funkcje edytora video, wspierane sztuczną inteligencją pozwalają automatycznie poddać video obróbce za pomocą filtrów, zmienić prędkość odtwarzania oraz dodać muzykę w tle.

W P30 zmienił się wygląd wyświetlacza (6,1 cala)- wcięcie zostało zmniejszone do tzw. DewDrop. Skaner odcisku palca został zintegrowany z wyświetlaczem. Połączenie szkła i metalu w P30 wpisuje się w najnowsze trendy. Dodatkowo telefon ma zaokrąglone krawędzie. Smartfon jest dostępny w klasycznych kolorach: czarnym i niebieskim oraz nowym, inspirowanych naturą: opalowym.

Bateria o pojemności  3650 mAh wystarcza w standardowych warunkach na 1,5 do 2 dni. Dzięki funkcji szybkiego ładowania Huawei Super Charge, P30 można naładować do 58%  w 30 min. Krótkie ładowanie przez 10 minut zapewni ok. 25% naładowania baterii.

Nowością w P30 jest funkcja Onehop. Pozwala na bardzo szybkie, bezprzewodowe przenoszenie plików. Wystarczy przyłożyć P30 Pro do MateBook 13, żeby bezpiecznie przenieść dane między urządzeniami. Niepotrzebny jest kabel, Wi-Fi czy USB. Prędkość transferu może sięgać aż 30Mb/s, a to umożliwi przeniesienie np. 500 zdjęć (po 3MB każde) w minutę, a 1GB filmu tylko w 42 sekundy. Funkcja OneHop działa też w drugą stronę. Łatwo można przerzucić nią pliki z komputera na Huawei P30.

Huawei P30 Pro – najważniejsze cechy

W porównaniu do P30, mamy tutaj dodatkowy aparat, co daje nam bardzo mocną fotograficzna czwórkę od Leici, większy wyświetlacz (6,5 cala), nieco większą baterię (4200 mAh) oraz 8 GB RAM +256 GB pamięci wbudowanej (w P30 jest to 6 GB +128 GB). Oba modele mają system operacyjny Android 9.

Jesteście ciekawi, jak Huawei P30 spisze się podczas testów? Michał Rosiak szykuje już dla Was vido test. Zaglądajcie na nasz blog.

Udostępnij: Premiery Huawei: P30 i P30 Pro już w Orange