Wygraj bilety na Orange Warsaw Festival

23 maja 2022

Wygraj bilety na Orange Warsaw Festival

Ten wpis cieszy mnie jak żaden inny ostatnio. Po dwóch chudych latach, życie wraca do normy i lato w tym roku wreszcie będzie takie, jak pamiętamy sprzed pandemii. Jak już piszę o lecie, to w mojej głowie jego nieodłącznym elementem są festiwale muzyczne.

Z oczywistych powodów w ostatnie wakacje imprezy muzyczne albo się nie odbywały albo przebiegały w okrojonej formie. I kiedy już myślałam (jak zespół Świetliki głosem Bogusława Lindy), że „już nigdy nie będzie takiego lata” rząd ogłosił koniec pandemii, a Alter Art line-up Orange Warsaw Festival i Open’er Powered by Orange.

Nie będę Was oszukiwać, bo pewnie ze względu na zaawansowany wiek, nazwy większości tegorocznych headlinerów niewiele mi mówią (kojarzę Florence + The Machine, Rosalie i Julię Wieniawę, tę drugą akurat nie ze świata muzyki), ale Wy na pewno wiecie kim jest Tyler, The Creator i chcielibyście posłuchać go na żywo.

Jeśli tak, to możecie zgarnąć w naszym konkursie na Facebooku 10 podwójnych wejściówek na OWF.

Co zrobić? Wystarczy, że w komentarzu pod naszym postem konkursowym na Facebooku napiszecie kto jest dla Was najjaśniejszą gwiazdą tegorocznego festiwalu i dlaczego. Na odpowiedzi czekamy na naszym kanale na Facebooku do 27 maja. I mam nadzieję, że widzimy się 3 i 4 czerwca na Służewcu.

Dla tych, którzy nie będą chcieli lub mogli przyjechać do Warszawy Ekipa Orange będzie relacjonować OWF na storiesach na Instagramie Orange, gdzie już dziś Was serdecznie zapraszam. To do dzieła z konkursem i trzymam kciuki.

Udostępnij: Wygraj bilety na Orange Warsaw Festival

The Killers headlinerem Open’era 2022

17 maja 2022

The Killers headlinerem Open’era 2022

The Killers, jeden z najważniejszych amerykańskich zespołów rockowych XXI wieku headlinerem tegorocznego Open’er Festival Powered by Orange.

„Mr. Brightside”, „Somebody Told Me”, „When You Were Young”, „Human”… Lista hitów stworzonych przez The Killers w czasie ponad dwudziestu lat ich kariery jest długa i imponująca. Grupa powstała w 2001 roku w Las Vegas i zgodnie z wizerunkiem słynnego amerykańskiego miasta, już od pierwszych singli z debiutanckiego albumu „Hot Fuss” (2004) porywała fanów rozmachem i przebojowością.

Przy drugim albumie zespół był już dobrze naoliwioną, rozpędzoną rockową maszyną. Posiadali swój własny styl, charakterystyczny głos Brandona Flowersa i stale powiększającą się rzeszę fanów na całym świecie. Sukces „Sam’s Town” dał The Killers aż 2 statuetki Brit Awards (International Group, International Album) oraz szóstą i siódmą nominację do Grammy za kawałek „When You Were Young”. Kolejna płyta „Day & Age” sprzedała się w ponad 3 milionach sztuk, a taneczny singiel „Human” trafił do Top 10 w Wielkiej Brytanii, Kanadzie, Niemczech, Szwecji i kilkunastu innych krajach. W 2012 roku The Killers zaprezentowali czwartą płytę „Battle Born”, a wydany pięć lat później „Wonderful Wonderful” od razu trafił na 1. miejsce w USA. Dwa ostatnie lata, chociaż niezwykle trudne dla muzyki, nie zahamowały ich kreatywności. W 2020 roku grupa podzieliła się z fanami szóstym albumem. „Imploding The Mirage”, a wydany w ubiegłym roku „Pressure Machine”, tak jak wszystkie dotychczasowe płyty The Killers, znalazł się na szczycie w UK już w pierwszym tygodniu po wydaniu.

2 lipca będziemy świętować razem z zespołem dwie przebojowe dekady ich działalności. Do zobaczenia pod Orange Main Stage.

Wśród dotychczas ogłoszonych gwiazd znaleźli się m.in. Dua Lipa, Doja Cat, Imagine Dragons, Twenty One Pilots, Playboi Carti, Martin Garrix, The Chemical Brothers, Måneskin, Megan Thee Stallion, Glass Animals, Gunna, Dawid Podsiadło, Taco Hemingway, Clairo, Tove Lo, Little Simz, Jessie Ware, Royal Blood, Years & Years, The Smile czy Michael Kiwanuka. Więcej na ten temat przeczytacie w komunikacie: Open’er coraz bliżej. Do line-upu dołącza aż 10 artystów

Open’er Festival jest solidarny z Ukrainą i będzie miejscem zaangażowanym w działania wspierające Ukrainki i Ukraińców w związku z inwazją Rosji na ich kraj. Podczas festiwalu będzie trwała akcja „Wspierajmy Ukrainę na koncertach” we współpracy z Polskim Centrum Pomocy Międzynarodowej w obliczu nieustającego kryzysu oraz jego skutków w nadchodzących miesiącach. Więcej o inicjatywie: www.pcpm.org.pl/koncerty

Udostępnij: The Killers headlinerem Open’era 2022

Justice zagrają na Orange Warsaw Festival 2017

15 grudnia 2016

Justice zagrają na Orange Warsaw Festival 2017

Duet Justice znany ze swoich porywających koncertów wystąpi podczas przyszłorocznej edycji Orange Warsaw Festival. Będzie to pierwszy występ Justice w Warszawie. Zespół dołącza do ogłoszonych wcześniej Imagine Dragons i podobnie jako oni, zagra na Służewcu 3 czerwca.

W 2007 roku Justice, czyli Gaspard Auge i Xavier de Rosnay dokonali dekonstrukcji techno, popu, electro, R & B, funku, metalu i chyba wszystkiego innego, co podsunęła im muzyczna wyobraźnia. Niezwykle udana operacja dokonała się na albumie „  ”, jednej z najważniejszych elektronicznych płyt poprzedniej dekady, definiującej podobne brzmienie na kilka kolejnych lat. Justice stali się dobrem eksportowym francuskiej sceny muzycznej i punktem odniesienia dla setek nowych wykonawców. Album „  ”, hołd złożony w równym stopniu Metallice jak i Michaelowi Jacksonowi, był też próbą uchwycenia koncertowej energii, z której Justice zasłynęli jeszcze przed wydaniem debiutu.

Bo to właśnie niezwykle porywające koncerty, wizualnie i muzycznie dopracowane w najmniejszym szczególe stały się wizytówką paryskiego duetu. Ich drugi album, „Audio, Video, Disco” popchnął tę głośną imprezę jeszcze dalej. Pompatyczny rock lat 70-tych pomieszali z disco i efekt okazał się strzałem w dziesiątkę! Fani Queen i Yes mogli na tej płycie znaleźć dla siebie równie dużo, co zakochani w muzyce Prince’a lub Frankiego Knucklesa. Entuzjastycznie przyjęto nie tylko album, ale także światową trasę, w ramach której Justice byli m.in. headlinerami Open’era i amerykańskiej Coachelli.

Pierwszą próbkę nowej muzyki po pięciu latach studyjnej ciszy fani otrzymali latem tego roku. Singiel „Safe and Sound” był zapowiedzią tego, co czeka na nas na najnowszej płycie Justice. Utwór zbudowany na solidnym podłożu uderzeń basu i lśniących syntezatorów przypomniał, za co pokochaliśmy Justice!

„Woman”, trzeci album Justice, ukazał się w listopadzie. To podróż, która katapultuje cię od popowego R&B utworu „Pleasure” wprost do pośpiesznego „Alakazam!”, w którym słychać echa legendarnego „Stress” pochodzącego jeszcze z debiutu. A są przecież jeszcze: „Stop”, z refrenem jakiego Justice mogą zazdrość najlepsi songwriterzy popowych gwiazd oraz singlowy „Randy”, przy którym nie sposób nie zapytać, czemu radiowi dj’e nie wystawiają temu utworowi pomników? Generalnie powrót z tarczą!

„Woman” miało być odzwierciedleniem bardziej żywego podejścia do nagrań i to się zespołowi udało. Teraz czas na to, co u Justice kochamy najbardziej: live show! Orange Warsaw Festival 2016 zamykaliśmy ze Skrillexem, tym razem nie damy wam odejść bez tańca do utworów Justice. 3 czerwca 2017 na zakończenie festiwalu!

Przypominamy, że karnety Early Bird są dostępne tylko do północy. Od piątku 16 grudnia w sprzedaży będą dostępne karnety i bilety jednodniowe z puli Regular Tickets w cenach:
karnet 379 zł
karnet z 15% rabatem dla klientów Orange 322 zł
bilet jednodniowy 219 zł
bilet jednodniowy z 15% rabatem dla klientów Orange 186 zł

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Mediateka

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Justice zagrają na Orange Warsaw Festival 2017

Rozgrzewka przed Orange Warsaw Festival 2015 na dachu dworca PKP

6 maja 2015

Rozgrzewka przed Orange Warsaw Festival 2015 na dachu dworca PKP

W piątkowe popołudnie,  15 maja b.r. wszyscy, którzy znajdą się w centrum Warszawy, będą mieli okazję poczuć przedsmak festiwalowej atmosfery zanim w czerwcu ruszy Orange Warsaw Festival. Fani muzyki –  warszawiacy i goście podróżujący do stolicy będą mogli bawić się w mini-miasteczku festiwalowym oraz uczestniczyć w wyjątkowym koncercie zespołu Terrific Sunday.

Zespół zagra w niecodziennym miejscu –  na dachu Dworca  PKP Warszawa Śródmieście. Na wszystkich fanów oprócz dobrej muzyki, czekać będą  liczne atrakcje foodtrucki z przekąskami. Koncert jest bezpłatny. Każdy uczestnik piątkowej imprezy będzie mógł kupić bilety na Orange Warsaw Festival 2015 ze zniżką 15%.  Dla klientów Orange tylko podczas tego wydarzenia,  bilety na OWF 2015 będą tańsze aż o 30%. Będzie można je kupić na miejscu w przygotowanych punktach sprzedaży.

Impreza rozpoczyna się o godzinie 15:00, koncert zespołu Terrific Sunday zaplanowany jest na godzinę 20:00. Zagrają także Marcin Krupa oraz DJ Motyl aka MO.

TERRIFIC SUNDAY

Poznański kwartet grający od marca 2013 roku. Mimo zaledwie dwuletniego stażu na swoim koncie mają występy na wielu ważnych festiwalach. Mieli przyjemność zagrać u boku takich artystów jak: Artur Rojek, Hey czy Muchy. Ponadto zespół został zwycięzcą konkursu Skoda Auto Muzyka, dzięki któremu zagrali w koncertowym studiu Programu III Polskiego Radia im. Agnieszki Osieckiej.

Terrific Sunday tworząc swój materiał inspirują się szeroko pojętą muzyką niezależną. Wypadkową doświadczeń i inspiracji chłopaków są dwie EP-ki: Terrific Sunday EP oraz Tonight EP, które zespół wydał własnym sumptem i sam dystrybuował w sieci. Nad ich produkcją czuwał wokalista zespołu – Piotr Kołodyński. Dzięki nim na polskim rynku muzycznym grupa funkcjonuje jako silny głos muzyki alternatywnej. Wydawnictwa zostały świetnie przyjęte przez fanów jaki i przez krytykę.

Pierwszym krokiem do w pełni profesjonalnej kariery jest kontrakt podpisany z Sony Music Poland. 23 kwietnia ukazał się ich debiutancki singiel zatytułowany „Bombs Away”, do którego teledysk kręcony był w Barcelonie (http://www.vevo.com/watch/terrific-sunday/Bombs-Away/PLB391500019) Premiera albumu przewidziana jest na jesień 2015.

MARCIN KRUPA

Marcin na polskiej scenie gra już 9 lat i w tym czasie zdążył wydać wiele remixów i Epek. Jego utwory można było usłyszeć na falach BBC Radio 1, Rinse.fm czy Sub.fm. Miał przyjemność dzielić scenę z legendami muzyki elektronicznej i tymi, którzy na takie miano niedługo mogą zasłużyć – Carlem Craigiem, Sethem Troxlerem, Niną Kraviz czy Jamie Jonesem. Występował w klubach w całej Polsce, a także w Berlinie i na licznych festiwalach.

DJ MOTYL aka MO

Mo jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych DJów warszawskiej sceny klubowej od połowy lat 90. Urodzony w Warszawie na Muranowie, wielbiciel płyt winylowych. Na początku inspirował się muzyką klasyczną, potem surowym hip hopem i hard corem, by w latach 90-tych odkryć elektronikę – zarówno taneczną, odkrywaną przez imprezy w Berlinie, jak i eksperymentalną. Od początku najważniejsza dla niego była interakcja z odbiorcą, wyczuwanie i reagowanie na nastroje klubowej publiczności. W swych setach lubi łączyć najróżniejsze gatunki – jednak podstawowymi niezmiennie pozostają techno z Detroit, house z Chicago, electro i ghetto house, jak również wczesne wydawnictwa kultowej Warp Records.

ORANGE WARSAW FESTIVAL 2015

Orange Warsaw Festival 2015 odbędzie się w dniach od 12 do 14 czerwca na Torze Wyścigów Konnych Służewiec. Festiwal potrwa 3 dni, a na 3 scenach wystąpi 49 wykonawców.

Dotychczas ogłoszeni wykonawcy to Muse, The Chemical Brothers, Incubus, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Bastille, Mark Ronson (DJ Set), Hey, Metronomy, FKA twigs, Nosowska, Big Sean, Paloma Faith, Crystal Fighters, Parkway Drive, Papa Roach, Three Days Grace, Asking Alexandria, Afromental, Mela Koteluk, Maria Peszek, Molesta Ewenement, Łąki Łan, Gooral, Palma Violets, Wolf Alice, Sheppard, Kamp!, Benjamin Clementine, Bokka, Kari, Kadebostany, Birth of Joy, Carrion, Coria, Cosovel, We Darw A, Baasch, Lari Lu, K Bleax oraz Zagi.

W sprzedaży są zarówno karnety jak i bilety jednodniowe. Każdy klient Orange może kupić maksymalnie 2 karnety lub 2 bilety jednodniowe w kategoriach GA, GA (D) i GA (KIDS) ze zniżką 15%.

Bilety można kupić na www.orangewarsawfestival.pl/bilety i www.eventim.pl oraz w sieci stacjonarnych punktów sprzedaży Eventim.

Bilety w sprzedaży ratalnej dostępne są w systemie rezerwacyjnym Eventim. Aby zakupić bilet na raty, należy wysłać wiadomość e-mail na adres: info@eventim.pl tytuując ją „OWF15 – RATY”.

Bieżące informacje na temat Orange Warsaw Festival 2015 znajdują się na stronach festiwalu.

www.orangewarsawfestival.pl

www.facebook.com/OrangeWarsawFestival

Dodatkowych informacji udzielą:

• z ramienia Organizatora Festiwalu – firmy Rochstar Events:
Monika Nowaczewska
Head Of Communication
monika.nowaczewska@rochstar-events.com

• z ramienia Sponsora Tytularnego Festiwalu – firmy Orange Polska:
Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Rozgrzewka przed Orange Warsaw Festival 2015 na dachu dworca PKP

Słuchaj i oglądaj Fatboy Slima

22 sierpnia 2012

Słuchaj i oglądaj Fatboy Slima

Mam dla Was kolejną okazję by muzycznie bawić się z Orange. Tomek pisał Wam niedawno, że na naszych profilach (Orange Polska, Orange Warsaw Festival i SiR) na Facebooku trwa zabawa, dzięki której możecie wygrywać vouchery do portalu Deezer, a tam wybierać i ściągać muzykę – czeka 18 mln utworów.

Znajdziecie tam również przeboje Fatboy Slima, którego już 31 sierpnia będziecie mogli zobaczyć i posłuchać również w Multikinie. Punktualnie o 20:00, w ponad 600 kinach na całym świecie rusza „Fatboy Slim – Worldwide Cinema Dance Party”, czyli specjalny pokaz zarejestrowanego 2 czerwca w Brighton koncertu „Big Beach Bootique”.

W Polsce będziecie mogli go zobaczyć w Multikinie w: Bydgoszczy, Elblągu, Gdańsku, Gdyni, Kielcach, Koszalinie, Krakowie, Łodzi, w Poznaniu – Multikino Poznań 51 i Starym Browarze, Radomiu, Rybniku, Rzeszowie, Słupsku, Sopocie, Szczecinie, w Warszawie w Multikinie Ursynów i w Złotych Tarasach, Włocławku, we Wrocławiu w Multikinie Arkady oraz w Zabrzu.

Chcecie tam być? To napiszcie dlaczego. Najciekawsze wypowiedzi premiujemy zaproszeniem na koncert :o)

Udostępnij: Słuchaj i oglądaj Fatboy Slima