Zapraszam na konkurs :-)

10 września 2020

Zapraszam na konkurs :-)

Lubicie konkursy, prawda? A już takie, w których to my będziemy musieli coś zrobić, żebyście Wy mogli wygrać, to chyba nawet bardziej. Już tłumaczę, bo brzmi skomplikowanie, a wcale takie nie jest.

Przyszedł wrzesień, skończyły się wakacje i wróciła szkoła. Ostatnia jej odsłona przebiegała w trybie nauki zdalnej. Pamiętacie kiedy w czasie lockdown’u musieliście dać radę pracować, uczyć się i prowadzić życie towarzyskie z domu korzystając z łącza internetowego? Czy u Was w domu przebiegało to sprawnie i łącze dawało radę udźwignąć to wszystko? Chcemy Wam udowodnić, że Światłowód od Orange jest w tym temacie niezawodny. I dlatego ogłosiliśmy przed chwilą konkurs, w którym poprosiliśmy o wymyślenie zadań, jakie obciążą równocześnie jedno łącze, bo chcemy Wam pokazać, że Światłowód da radę. Już widzę te kreatywne odpowiedzi, jak na przykład ściągnięcie wszystkich odcinków Przyjaciół, jednocześnie komentując ulubione sceny z przyjaciółką na wideo połączeniu. Mam pewność, że jesteście nawet bardziej pomysłowi niż ja. 😉

Zapytacie: po co? Po pierwsze, żeby nas przetestować, a po drugie, żeby wygrać gogle VR. Bo autorzy trzech najbardziej kreatywnych pomysłów otrzymają taką nagrodę, a ich zadanie zostanie wykonane podczas transmisji live na naszym kanale na FB przez blogera Technosferę i Ekipę Orange. Z pomysłami zapraszam do komentarzy pod postem konkursowym na FB Orange Polska. Trzymam za Was kciuki i widzimy się na live. 🙂

Udostępnij: Zapraszam na konkurs :-)

Inne

Gotówka i smartfony od Orange czekają!

1 lipca 2020

Gotówka i smartfony od Orange czekają!

Zachęcam Was do wzięcia udziału w konkursie „Wakacje z Orange”, który właśnie wystartował. Do wygrania 30 000 zł, 5 smartfonów iPhone 11 PRO, 10 x iPhone 11, 20 x iPhone7 Plus 32 GB oraz 300 doładowań za 30 zł.

Aby wziąć w nim udział wystarczy, że doładujecie telefon poprzez aplikację Mój Orange, strona doladowania.orange.pl lub wybrane serwisy bankowości elektronicznej. Potem na stronie www.wakacjezorange.pl wyślecie zgłoszenie konkursowe będące rozwinięciem zdania „Wakacje i Orange to doskonała para ponieważ…”

Konkurs trwa od 1 lipca do 31 sierpnia 2020r. Szczegóły i regulamin znajdziecie na stronie www.wakacjezorange.pl Powodzenia!

Udostępnij: Gotówka i smartfony od Orange czekają!

Konkurs #WybieramSmartfon

9 czerwca 2020

Konkurs #WybieramSmartfon

Wiem, że lubicie posty konkursowe na blogu. Dzisiaj mam dla Was konkurs, w którym do wygrania są dwa smartfony marki Motorola: One Zoom i Macro. Co należy zrobić, aby wygrać jeden z nich?

Wystarczy wejść na stronę konkursu, wybrać model, w krótkim poście uzasadnić swój wybór obrazując go zdjęciem z pomarańczowym akcentem, umieść zdjęcie na swoim profilu na Instagramie z oznaczeniem @orange_polska oraz #WybieramSmartfon, a w ostatnim kroku – wyślij link do zamieszczonego posta na adres konkurs@testuj.orange.pl. To wszystko.

Nagrody, czyli Motorola One Zoom i One Macro trafią do autorów najbardziej kreatywnych wpisów i zdjęć.  Konkurs trwa do 15 czerwca 2020 r.

Szczegóły i regulamin znajdziecie na stronie: Konkurs #WybieramSmartfon

Udostępnij: Konkurs #WybieramSmartfon

OPPO A91 chodź, pomaluj mój świat

13 maja 2020

OPPO A91 chodź, pomaluj mój świat

Specjalnie dla Was sprawdziłam, co potrafi debiutujący w ofercie Orange smartfon OPPO A91. To był szybki test, więc skupiłam się na tym, co dla wielu z Was jest najważniejsze – możliwościach aparatu, baterii i ogólnych wrażeniach z korzystania.

Jeśli spodoba Wam się ten smartfon, to jeszcze do jutra, do końca dnia możecie zawalczyć o niego w blogowym konkursie. Zajrzyjcie TUTAJ

Odkąd trwa lockdown, najwdzięczniejszym polem do testowania fotograficznych możliwości aparatu są miejskie parki, skwerki i położne na uboczu tereny zielone. Dlatego w weekend zabrałam Manię i OPPO na majowy spacerek, żeby sprawdzić, jak aparat poradzi sobie z wiosenną zielenią w bardzo słoneczny dzień.

Sprawdźcie, jak podczas zdjęć w pochmurny dzień sprawdził się iPhone SE

Tryb ultraszerokokątny

W OPPO A91 jest do dyspozycji poczwórny aparat: główny 48 Mpix, ultraszerokokątny 119 st. z trybem makro – 8 Mpix i dwa 2 Mpix przeznaczone do portretów. W aplikacji aparatu mamy trzy opcje – wideo, zdjęcie, portret. Zaczęłam od zdjęć, wybierając tryb ultraszerokokątny – na górze zwykłe zdjęcie, na dole – tryb ultraszerokątny/makro.

Olśniewający kolor

Dodatkowo, na górze ekranu możemy wybrać opcję „olśniewający kolor”, czyli filtr podbijający kolory. Zobaczcie porównanie – na górze kolory w wersji zwykłej, na dole – olśniewającej. Zdjęcia robiłam w słoneczny dzień, ale w parku było sporo zacienionych miejsc pod drzewami, dlatego dodatkowo miałam przez cały czas włączony tryb HDR.

Robiąc zdjęcia można dodatkowo włączyć inne filtry – nie skorzystałam z tego, bo HDR i olśniewający kolor dały optymalny efekt.

AI rozpoznaje fotografowane obiekty

Aparat w OPPO ma opcję inteligentnego rozpoznawania fotografowanych obiektów i dostosowywania do nich ustawień. Radzi sobie z tym zupełnie nieźle. Zobaczcie – zdjęcia robione z pomocą AI. Opcję można wyłączyć w ustawieniach.

Portrety z (mniej lub bardziej) rozmytym tłem

Na koniec crème de la crème możliwości fotograficznych OPPO, czyli portrety. W A91 przeznaczono na ten cel aż dwa 2 Mpix aparaty. I teraz uwaga – zobaczcie, co dzieje się z tłem. Tak, to znany efekt bokeh, czyli rozmycie tła. Patrząc na te zdjęcia przecierałam oczy ze zdumienia – efekt jest intensywny, może nawet nieco za bardzo. Na szczęście, intensywność rozmycia można regulować – przed zrobieniem zdjęcia oraz po, w trybie edycji. Na tych zdjęciach bokeh był ustawiony na 60%. Nawet z mocno rozmytym tłem portrety wyglądają pięknie, bo pierwszy plan jest ostry, a twarz wygładzona 🙂

Upiększone selfie

Przedni aparat do selfie ma 16 Mpix i radzi sobie całkiem nieźle. W trybie upiększania można wygładzić cerę, wyszczuplić twarz, powiększyć oczy, zmniejszyć nos i in. Można też zastosować przycisk automatycznego upiększania, jeśli nie chcemy przesadzić. Rezultaty przed i po zobaczycie poniżej. A selfie w masce na dowód, że nie uchylam się od obowiązku.

Cała reszta: bateria, ogólne wrażenia

Bateria w A91 (4025 mAh) wystarczyła na jeden dzień intensywnego i jeden – umiarkowanego korzystania ze smartfonu. Nie ładowałam jej przez weekend. Jeśli chodzi o ogólne wrażenia z korzystania ze smartfonu – znowu bardzo przyjemne. Potwierdziło się moje dobre zdanie o produktach tej marki. Interfejs działa płynnie. Podobnie – rozpoznawanie twarzy i skanowanie odcisku palca.

Jeszcze jedna ważna kwestia – spacerując z moim kochanym, ale nieco nadaktywnym psem, muszę być przygotowana na niespodziewane szarpnięcia smyczy, kiedy zobaczy coś, co akurat w danej chwili musi powąchać, obejrzeć z bliska itd. Bałam się, czy robiąc jedną ręką zdjęcia, a drugą trzymając smycz, nie upuszczę smartfonu w momencie niespodziewanego szarpnięcia. Na szczęście A91 dobrze leży w dłoni – zawdzięcza to proporcjom 20:9 i niewielkiej grubości – 7.9 mm.

Mam nadzieję, że przekonałam Was do tego udanego średniopółkowca marki OPPO. Sprawdźcie, ile kosztuje w planach mobilnych oraz bez abonamentu w sklepie Orange: OPPO A91 w sklepie Orange

Udostępnij: OPPO A91 chodź, pomaluj mój świat

Kobiece kino w telewizji Lifetime Polska

5 marca 2020

Kobiece kino w telewizji Lifetime Polska

Lubisz kobiece kino? Oglądaj filmy w Lifetime i weź udział w konkursie.  W Telewizji Orange na kanale Lifetime w marcu rusza cykl „Kino Lifetime”. Filmy będą emitowane od poniedziałku do czwartku zawsze o godzinie 22:00. Lifetime to nowy kanał rozrywkowy dla kobiet. Prowokuje, opowiada fascynujące historie i zachęca do działania. Lifetime jest rozpoznawalnym na świecie producentem znanych i nagradzanych filmów pełnometrażowych. Oferuje również wysokiej jakości seriale fabularne oraz produkcje dokumentalne. Kanał jest dostępny w Orange TV jak i on line w Orange TV Go

Odpowiedz na pytanie konkursowe „Jaki film polecisz na idealny babski wieczór”? Krótko uzasadnij swój wybór w komentarzu do tego wpisu. Do wygrania gadżety Lifetime m.in. torby materiałowe. Rozstrzygnięcie konkursu na blogu 9.03

Na VOD w Orange TV w marcu każda z Pań na pewno także wybierze coś dla siebie. Może np. film z Angeline Jolie w roli czarownicy?  Z wcześniejszych filmów wciąż dostępnych polecam „Ślicznotki” z Jennifer Lopez, nagrodzoną za tę rolę Złotym Globem oraz hit „Aniołki Charliego”Lutowe nowości wciąż są aktualne.

Udostępnij: Kobiece kino w telewizji Lifetime Polska