Bezpieczeństwo

Na bezpieczną stronę Sieci

6 maja 2015

Na bezpieczną stronę Sieci

Wszystko w jednym miejscu: edukacja o bezpiecznym korzystaniu z internetu i nowych mediów, usługi bezpieczeństwa, czy – last but not least – „moje” bezpieczeństwo teleinformatyczne. Nie musicie tego wszystkiego szukać oddzielnie, bowiem dla nas Bezpieczeństwo (takie przez duże B) te wszystkie kwestie powinno gromadzić w jednym miejscu. W tym przypadku – pod adresem orange.pl/bezpieczenstwo.

Istotę Bezpiecznie Tu i Tam, bo tak nazywają się od dziś nasze wszystkie działania, dotyczące bezpieczeństwa, przedstawił setce zgromadzonych na naszej konferencji dziennikarzy Konrad Ciesiołkiewicz, dyrektor komunikacji korporacyjnej i CSR Orange Polska. To nie tylko jeden hub dla wszystkich informacji – to przede wszystkim systemowe działania, które mają pomóc Wam – rodzicom – przeprowadzić dzieci na bezpieczną stronę Sieci. Na relację z imprezy zapraszam Was jutro (w końcu to czwartek – dzień bezpieczeństwa!), a dziś mały przedsmak: krótki film o co chodzi w Bezpiecznie Tu i Tam.

Udostępnij: Na bezpieczną stronę Sieci

Konrad Ciesiołkiewicz prezesem Fundacji Orange

9 marca 2015

Konrad Ciesiołkiewicz prezesem Fundacji Orange

Dziś Rada Fundacji Orange powołała na stanowisko pełniącego obowiązki prezesa Fundacji Orange Konrada Ciesiołkiewicza, dyrektora komunikacji korporacyjnej i CSR Orange Polska. Nowy prezes będzie łączył obydwie funkcje.

Dotychczasowa prezes Jadwiga Czartoryska, która kierowała Fundacją od 2008 roku, złożyła rezygnację z przyczyn osobistych. Rada Fundacji przyjęła ją, zarazem dziękując za wieloletnie zaangażowanie i zbudowanie pozycji Fundacji, jako liczącej się organizacji pomagającej dzieciom, dbającej o bezpieczeństwo w Internecie oraz rozwój społeczeństwa informacyjnego. Jadwiga Czartoryska będzie pełniła funkcję doradcy prezesa Orange Polska.

Konrad Ciesiołkiewicz pracuje w Orange Polska od ponad siedmiu lat, obecnie jest dyrektorem komunikacji korporacyjnej i CSR. Od 2008 roku członek Rady Fundacji Orange. Psycholog i coach.

Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska
email: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Konrad Ciesiołkiewicz prezesem Fundacji Orange

23 września 2010

Człowiek PR-u 2010

Wczoraj najstarsze, polskie pismo marketingowe – magazyn Brief przyznawało swoje doroczne nagrody. Dla nas był to bardzo miły wieczór, bo „Człowiekiem PR-u 2010 za odważne wykorzystanie nowych narzędzi komunikacyjnych, głównie uruchomienie platformy blogowej, składającej się z blogów: korporacyjnego, rzecznika, technologicznego i sportowego” został Konrad Ciesiołkiewicz, szef PR-u Grupy TP i autor koncepcji platformy blogowej.

Nagroda jest imienna, ale Konrad już na gali podkreślał, że traktuje ją jako wyróżnienie dla całego zespołu osób zaangażowanych w blogi, autorów, researcherów, współpracowników oraz firmy FreeFly Media Works, która produkuje nasze klipy filmowe. Łącznie to ponad 20 osób. Tylko skromna grupa była na gali, dlatego Konrad prosił bym je wymienił. Przekazuję wielkie dzięki dla: Amelii, Kasi, Marty, Moniki, Natalii, Arka, Bartka R., Bartosza N., Jarka, Józka, Łukasza, Marka G., Marka K., Marka W., Michała, Pawła, Rafała, Ryśka, Tomka i Wojtka. A także wszystkich naszych współpracowników.

Nasz sukces, to również Wasza zasługa, dużego grona wiernych czytelników, które bloguje z nami na co dzień zmuszając do ciągłego doskonalenia i podejmowania nowych wyzwań. To dzięki Wam zaszliśmy tak daleko. Dziękujemy.

Poniżej, krótki materiał filmowy z gali, za który bardzo dziękujemy magazynowi Brief.

I krótki wywiad.

Udostępnij: Człowiek PR-u 2010

23 września 2010

Człowiek PR-u 2010

Podczas wczorajszej gali magazyn „Brief” już po raz 11 przyznał swoje tytuły Człowieka Roku. W dziedzinie PR miesięcznik wyróżnił Konrada Ciesiołkiewicza, dyrektora Departamentu PR Grupy TP przyznając mu tytuł „Człowieka PR-u 2010”. W uzasadnieniu redaktor naczelny „Briefa”, Grzegorz Kiszluk powiedział, że została doceniona strategia odważnego wykorzystania nowych narzędzi komunikacyjnych. Chodzi zawłaszcza o uruchomienie platformy blogowej Orange-TP, składającej się z 4 blogów: korporacyjnego, rzecznika, technologicznego i sportowego.

– To wspólny sukces całego zespołu zaangażowanego w pracę nad blogami: autorów, researcherów, współpracowników oraz firmy FreeFly Media Works, która produkuje kontent filmowy. Cieszę się tym bardziej, że platforma ma dopiero 10 miesięcy a już zostaliśmy nie tylko zauważeni, ale i bardzo dobrze ocenieni. Najbardziej motywujące jest to, że internauci chętnie nas czytają, dorobiliśmy się już grona stałych recenzentów – powiedział Konrad Ciesiołkiewicz, dyrektor Departamentu PR Grupy TP.

Platforma blogowa www.blog.tp.pl działa od listopada 2009 roku. Wcześniej, w grudniu 2008 roku wystartował blog rzecznika prasowego. Spośród spółek notowanych na warszawskiej giełdzie tylko kilka prowadzi blogi, jednak tylko Grupa TP stworzyła własną platformę blogową.

Platforma jest pierwszym w Polsce przykładem tak szerokiego wykorzystania nowych narzędzi komunikacyjnych przez firmę. Blogi często są dla mediów pierwszym źródłem informacji o działaniach Grupy TP. Platforma blogowa stanowi też istotny element strategii komunikacyjnej. To nowoczesny, multimedialny komunikator, w którym użytkownicy znajdą materiały multimedialne, reportaże wideo, autorskie materiały filmowe a nawet transmisje „live”. To jedna z najciekawszych inicjatyw w polskim Internecie i jedyna na taką skalę.

Nad blogami pracuje wspólnie kilkunastu autorów. Nad całością czuwa Konrad Ciesiołkiewicz, autor tego projektu. Ryszard Kamiński szefuje zespołowi redaktorów bloga korporacyjnego, Wojtek Jabczyński kontynuuje blog rzecznika, grupa specjalistów tworzy też redakcje bloga technologicznego i sportowego. Zaangażowaniem Grupy TP w social media zajmuje się Tomasz Sulewski.

Blogi Orange-TP to miejsce interakcji pomiędzy grupą a klientami. Oprócz ciekawych i często unikalnych informacji użytkownicy mogą tam zapoznać się z nowinkami technologicznymi czy tym, co dzieje się wewnątrz Grupy TP.

Adresy blogów:

– korporacyjny: www.blog.tp.pl