Obsługa i Relacje z Klientami

Zapraszamy do Smart Store Orange w naszej siedzibie

7 maja 2018

Zapraszamy do  Smart Store Orange w naszej siedzibie

Po majówce w siedzibie Orange Polska przy al. Jerozolimskich 160 duże zmiany. Z lobby zniknęły bramki, aby wszyscy klienci mogli przyjść do 17. Smart Store Orange, który dziś otworzyliśmy. W salonie czeka na Was masa urządzeń, które możecie przetestować, akcesoriów i gadżetów – także latających 😉 Dodatkowo wyposażyliśmy go w rozbudowaną strefę dla graczy z komputerami i konsolami. Przy okazji zajawiam, że za miesiąc na skrzyżowaniu ulic Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej w warszawskim Sezamie wystartujemy z 18. Smart Store Orange.

Udostępnij: Zapraszamy do  Smart Store Orange w naszej siedzibie

Miasteczko Orange „Warszawską Inwestycją bez barier”

20 listopada 2017

Miasteczko Orange „Warszawską Inwestycją bez barier”

Miasteczko Orange, siedziba Orange Polska, zostało nagrodzone przez Stowarzyszenie Przyjaciół Integracji w konkursie „Warszawska Inwestycja bez barier”, promującym najlepsze rozwiązania architektoniczno-urbanistyczne dostosowane do potrzeb osób z niepełnosprawnościami.

– Projektując Miasteczko Orange od początku myśleliśmy o tym, aby budynek był przyjazny dla ludzi i dla środowiska. Ta nagroda to dla nas potwierdzenie, że zrobiliśmy to dobrze. Tymi samymi wartościami kierujemy się także w naszej działalności biznesowej i społecznej. 3 lata temu Orange Polska otrzymał „Medal przyjaciela Integracji”. Nadal jesteśmy dobrymi przyjaciółmi i staramy się wcielać w życie ideę integracji – powiedział Jacek Kowalski, członek zarządu Orange Polska ds. zasobów ludzkich.

– Dzięki projektowi „Warszawa Bez Barier” możemy wskazać osobom z niepełnosprawnościami te przestrzenie, które są dla nich przyjazne i umożliwiają im normalne funkcjonowanie w społeczeństwie. Nagrody w poszczególnych konkursach są dedykowane podmiotom, które o dostępności myślą w sposób odpowiedzialny i kompleksowy – wyjaśnia Piotr Pawłowski, prezes Fundacji Integracja i Stowarzyszenia Przyjaciół Integracji.

Miasteczko Orange to nowoczesna i przyjazna dla wszystkich przestrzeń do pracy. To pięć budynków, które łącznie mają ponad 40 tysięcy m2 powierzchni użytkowej i cała  ta przestrzeń jest dostępna dla każdego – co potwierdza certyfikat „Obiekt bez barier”. Na co dzień pracuje tu ponad 3400 osób, wśród nich także osoby z niepełnosprawnościami.

Obiekt jest biurowcem klasy A+, zaprojektowanym przez znanego architekta, Stanisława Fiszera. Zbudowała go firma Bouygues Immobilier Polska. Spełnia restrykcyjne wymagania środowiskowe oraz kładzie nacisk na dobre samopoczucie pracujących tam osób. Miasteczko Orange zużywa około 30% mniej energii w porównaniu z innymi biurowcami.

Firma zdecydowała, że sprzęt rehabilitacyjny, który otrzymała wraz z nagrodą, zostanie przeznaczony dla jednej z rodzin, którą opiekuje się „Fundacja Dorastaj z Nami”. Fundacja ta pomaga dzieciom bohaterów poległych lub poszkodowanych na służbie – żołnierzy, policjantów, ratowników górskich czy strażaków. Orange Polska jest współzałożycielem tej Fundacji i wspiera jej programy.

Mediateka

Udostępnij: Miasteczko Orange „Warszawską Inwestycją bez barier”

Mediateka

Miasteczko Orange – siedziba Orange Polska

16 listopada 2016

Innowacje

Autonomiczne samochody, telewizja 4K – co da nam 5G według ekspertów

1 maja 2016

Autonomiczne samochody, telewizja 4K – co da nam 5G według ekspertów

Mniej ofiar na ulicach, mniejsza emisja dwutlenku węgla – to zaskakujący skutek wdrożenia technologii 5G. Stanie się to za sprawą upowszechnienia autonomicznych samochodów. Sprawdźcie, co jeszcze przyniesie nam w nieodległej przyszłości technologia 5G.

Dla bloga orange wypowiedzieli się Marcus Weldon, CTO Nokia i prezes Bell Labs (wydały 11 noblistów!), autor książki “The Future X Network: A Bell Labs Perspective” (2015) oraz Frank H. P. Fitzek, profesor Uniwersytetu Technicznego w Dreźniei i przewodniczący grupy zajmującej się obszarem sieci komunikacyjnych, 5G Lab Germany.

Obaj wystąpili podczas niedawnej konferencji poświęconej 5G w Miasteczku Orange. Relację możecie zobaczyć na blogu: Mała Barcelona w Warszawie, czyli po co komu 5G

Jak myślicie, w którym roku samochody zawiozą nas do pracy, a potem same znajdą dla siebie miejsce parkingowe?

Udostępnij: Autonomiczne samochody, telewizja 4K – co da nam 5G według ekspertów

Innowacje

Lekcje z Arleną Witt

15 kwietnia 2016

Lekcje z Arleną Witt

Jakiś czas temu pisałam Wam o kampanii i konkursie z Arleną Witt z kanału Po Cudzemu (to ten wpis). Specjalnie dla nas Arlena nagrała odcinek swojego programu poświęcony szukaniu wiedzy w internecie. Wszyscy zaglądamy tam często, ale czasem mamy problem jak ocenić wiarygodność pozyskanych w sieci informacji. W swoim wpisie opowiedziałam Wam też o konkursie z Arleną. Można było wygrać w nim lekcję z Arleną. Takie spotkanie odbyło się w Miasteczku Orange, a ja mam dla Was film z jego uczestnikami. No i oczywiście z Arleną.

Udostępnij: Lekcje z Arleną Witt