Innowacje

Mamy dla Was wejściówki na Innovation Gardens Summit 2017

30 marca 2017

Mamy dla Was wejściówki na Innovation Gardens Summit 2017

Już za 6 dni rozpocznie się najciekawsze technologiczne wydarzenie tej wiosny, Innovation Gardens Summit 2017, czyli kolejna odsłona konferencji poświęconej najnowszym trendom w dziedzinie telekomunikacji i nowych technologii, którą organizujemy z naszymi partnerami: Ericssonem, Huawei, Nokią, Oracle i Samsungiem.

Zobacz, jak wyglądała zeszłoroczna konferencja Innovation Gardens Summit 2016.

Tematem przewodnim tegorocznego IGS będzie sieć 5G. O ewolucji sieci i przygotowaniach do wdrożenia jej nowego standardu mówić będzie m. in. Jean-François Fallacher, Prezes Orange Polska, Ruth Guerra, Director of Strategy Development at Ericsson oraz Federico Guillén, Prezes Fixed Networks Business Group, Nokia.

O różnych aspektach rozwoju sieci i ich nowych możliwości jakie przyniesie standard 5G mówić będą także Paul Michael Scanlan, CTO Carrier Network Business Unit Huawei, Dan Bantukul, CTO OFFICE Director of Vertical Strategy Oracle oraz Maxime Guirauton, Dyrektor Marketingu B2B Samsung w Europie, który przedstawi koncepcję „Open Economy” oraz globalny raport dotyczący zachowań użytkowników służbowych urządzeń mobilnych w ujęciu społecznym, ekonomicznym i kulturowym, z wyróżnieniem rynku polskiego.

Szczegóły: Agenda IGS 2017

Podczas konferencji na gości czeka wystawa rozwiązań partnerów, które przyjechały do Miasteczka Orange z Mobile World Congress 2017 w Barcelonie. Samsung zaprezentuje swój najnowszy flagowiec Galaxy S8, Nokia – kamerę Ozo z okularami Virtual Reality, Ericsson przedstawi najnowsze wydanie raportu „10 Hot Consumer Trends”, a Orange Polska zaprezentuje trackery do geolokalizacji wykorzystujące sieć LoRa. To tylko kilka przykładów spośród atrakcji przygotowanych dla uczestników konferencji.

IGS odbędzie się w 5 kwietnia, w środę, Miasteczku Orange, przy Al. Jerozolimskich 160. Start o godz. 10:00.

Dla czytelników bloga mam 2 wejściówki na to wydarzenie. Wystarczy odpowiedzieć na pytanie: Jak 5G wpłynie na polepszenie życia każdego klienta, kto bardziej skorzysta zwykły użytkownik czy biznes?

Na odpowiedzi czekam do końca dnia w piątek. Wygrywa najbardziej kreatywna odpowiedź. W poniedziałek napiszę na blogu, kto dostanie zaproszenie na IGS 2017.

Udostępnij: Mamy dla Was wejściówki na Innovation Gardens Summit 2017

Innowacje

Co działo się na Mobile World Congress 2017?

4 marca 2017

Co działo się na Mobile World Congress 2017?

Wojtek Jabczyński

Do Barcelony zjechał cały mobilny świat. Ponad 100 tys. gości i 2 tys. firm przez 4 dni zawładnęło stolicą Katalonii. Najważniejsi producenci smartfonów jak co roku przedstawili nowości. Huawei, LG i Sony nowe flagowce, a Nokia… reaktywowany model 3310. Na co warto zwrócić w nich uwagę? Moim zdaniem na coraz lepsze aparaty fotograficzne, potężne baterie, jeszcze szybsze procesory i super ekrany. A trendy? Z pewnością 5G, które jest coraz bliżej i niesłabnącą wiarę w wirtualną rzeczywistość. Oto moja, subiektywna relacja z MWC 2017. Zapraszam.

Wiem, że nie każdy może być Mobile World Congress, dlatego na początku kwietnia organizujemy w Miasteczku Orange naszą, małą Barcelonę. Wiele rozwiązań i urządzeń zaprezentowanych w stolicy Katalonii będzie można u nas zobaczyć i sprawdzić.

Udostępnij: Co działo się na Mobile World Congress 2017?