Sieć

Sieć Orange gotowa na „Akcję Zima”

23 grudnia 2019

Sieć Orange gotowa na „Akcję Zima”

Wielkimi krokami zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Dla wielu z Was to początek zimowych wyjazdów, które na dobre rozpoczną się po Nowym Roku, w okresie ferii.

Z myślą o naszych klientach już od 20 grudnia br. do końca ferii zimowych (23 lutego 2020 r.), w 42 miejscowościach turystycznych na południu Polski wzmocniliśmy monitoring naszej sieci komórkowej.

Wszystko po to, aby zagwarantować Wam swobodne rozmowy i surfowanie po internecie. Zobaczcie mapy.

Wzmocniony monitoring objął 60 stacji bazowych. Oznacza to, iż jakość usług w tych  lokalizacjach będzie monitorowana z najwyższym priorytetem. Miejsca zostały wybrane na podstawie analizy ruchu w sieci komórkowej w poprzednim sezonie. Są to popularne miejscowości turystyczne: Szczyrk, Bukowina Tatrzańska, Jelenia Góra, Murzasichle, Niedzica, Rabka Zdrój czy Karpacz.  Najwięcej stacji bazowych, bo aż 8, znajduje się  w Zakopanem.

To nie wszystko. Jeszcze przed rozpoczęciem sezonu zimowego, Orange zmodernizował stacje bazowe w rejonach górskich. Łącznie od kwietnia 2019 r. do dzisiaj zwiększyliśmy pojemność na 156 stacjach. Oznacza to, że te stacje obsłużą większą liczbę użytkowników. A wszystko po to, żebyście bez ograniczeń mogli cieszyć się zasięgiem podczas zimowego wypoczynku.

Więcej o tym, na czym polega zwiększanie pojemności sieci przeczytacie w tym wpisie: Wyciskamy sieć mobilną

Na zakończenie ciekawostka – już 13 stycznia 2020 r. startujemy z kolejną „Akcją Zima”. Wypatrujcie naszych billboardów w okolicach Zakopanego i Karpacza. Tym razem również będziemy mieli dla Was konkurs z nagrodami 🙂

Przeczytajcie na blogu o poprzedniej edycji „Akcji Zima”: Orange nie boi się zimy. Lepszy zasięg sieci w górach

Udostępnij: Sieć Orange gotowa na „Akcję Zima”