Im dłużej, tym lepiej – teraz z automatu

17 czerwca 2019

Im dłużej, tym lepiej – teraz z automatu

Od dziś nowi klienci nju mobile kupując w abonamencie plan podstawowy lub internetowy automatycznie będą mieć włączaną usługę „im dłużej, tym lepiej”, która mnoży ich GB za staż. To dla nich bardzo wygodna zmiana, bo nie będą już musieli pamiętać by zrobić to samodzielnie: sms-em lub na portalu.

W skrócie „im dłużej, tym lepiej” to nagroda za staż w nju: im dłużej jesteś klientem sieci tym więcej zyskujesz. Do tej pory, samodzielnie uruchamiało ją aż 55% nowych klientów nju. Teraz zyskają wszyscy.

Korzyści z usługi:

• po 3 miesiącach (3 pełnych okresów rozliczeniowych) nie ma już minimalnej kwoty rachunku 9 zł, jak ktoś nie korzysta to nic nie płaci
  • po 6 miesiącach liczba GB zostaje podwojona
  • po 12 miesiącach liczba GB zwiększa się 2,5 krotnie
  • po 24 miesiącach liczba GB zwiększa się 3 razy

Czyli w praktyce, osoba z ofertą „bez limitu 29 zł” początkowo ma do dyspozycji 10GB, po poł roku jest to już 20GB, po roku 25GB, a po dwóch latach 30GB. Podobnie wygląda to w przypadku „bez limitu 39 zł”, tylko liczba GB wzrasta tu z początkowych 20 do maksymalnie 60 GB. Natomiast ktoś, kto korzysta z internetu mobilnego (nju internetowy) na starcie ma 40GB za 29 zł. Po pół roku to już 80GB, po roku 100GB, a po dwóch latach aż 120GB. Oczywiście zawsze w tej samej cenie, bo usługa „im dłużej, tym lepiej” jest bezpłatna.

Udostępnij: Im dłużej, tym lepiej – teraz z automatu

Obsługa i Relacje z Klientami

Mówisz nju mobile – myślisz fajnie

11 czerwca 2019

Mówisz nju mobile – myślisz fajnie

Powiedzieć, że komunikacja marketingowa nie jedno ma imię, to nic nie powiedzieć. Można na przykład tak: „liczba gigabajtów w ramach Limitu wydatków na transfer danych, określonego w Regulaminie planu nju podstawowy… ulega zwiększeniu, natomiast kwota, po przekroczeniu której opłata za transfer danych nie jest naliczana, nie ulega zmianie”… lub prościej: „w nju gigabajty pięknie rosną”.

To ważne rzeczy. Jak i gdzie rozmawiać z klientem? Czy tak jak lubi i rozumie, czy przez paragrafy? Tam gdzie on jest, czy tam gdzie nam wygodnie? Łatwo czy skomplikowanie. Detale? Raczej klucz do zrozumienia i sukcesu. A dlaczego o tym przy nju?

Okazją jest Konkurs Twórców Reklamy (KTR), gdzie nju znalazł się w trójce najlepszych kampanii zrealizowanych na platformach Facebook’a i dostał brązową statuetkę w kategorii The Best of Facebook + wyróżnienia za: branded entertainment, use of social platforms, social activations i design. Wyróżniona kampania udowodniła, że z pomocą kreatywności nawet regulamin może wyjść poza schemat i nudę.

Na Instagramie – wybrany ze względu na popularność wśród młodszej grupy klientów – nju przez kilka miesięcy publikował posty, które w prosty, obrazkowy sposób tłumaczyły zasady oferty. W ten sposób kolejne paragrafy regulaminów zostały przetłumaczone z języka prawniczego na obrazkowy. Jak się okazało nie tylko z sukcesem komunikacyjnym, ale też branżowym.

Udostępnij: Mówisz nju mobile – myślisz fajnie

Oferta w parze najpopularniejsza

16 maja 2019

Oferta w parze najpopularniejsza

Już ponad 1/3 wszystkich klientów nju mobile korzysta z co najmniej dwóch numerów. Najchętniej wybieracie ofertę 19 zł na głowę w parze, czyli połączenie „bez limitu 29 zł” z dodatkowym numerem za 9 zł. O tym jak łatwo możecie ją mieć pisałem szczegółowo tutaj.

Nic więc dziwnego, że właśnie tę ofertę zauważycie w najnowszych reklamach nju. Kampania w telewizji (billboardy sponsorskie) i internecie startuje od dziś i potrwa do końca czerwca. Reklamy wyprodukowała agencja Ogilvy&Mather, a za zakup mediów odpowiada dom mediowy Initiative Media.

A u nas premierowo możecie zobaczyć filmik z parą żółtych bohaterów nju.

Nowe wideo nju mobile

Udostępnij: Oferta w parze najpopularniejsza

Będziemy taniej dzwonić z Polski do krajów Unii Europejskiej

14 maja 2019

Będziemy taniej dzwonić z Polski do krajów Unii Europejskiej

Od 15 maja klienci indywidualni dzwoniący z sieci Orange Polska i nju mobile na numery stacjonarne oraz komórkowe w krajach Unii Europejskiej, a także Europejskiego Obszaru Gospodarczego zapłacą nie więcej niż 1 zł (z VAT) za minutę rozmowy. Dotyczy to zarówno połączeń wykonywanych z telefonów komórkowych (abonamentowych i na kartę) jak i stacjonarnych. SMS do krajów UE i EOG będzie kosztował niemal o połowę taniej niż dotychczas, czyli 0,31 zł (z VAT).

Nowe ceny wynikają ze zmian w prawie europejskim. Wyznaczają one stały limit cen połączeń i SMS-ów międzynarodowych liczonych w euro. Ceny będą co roku przeliczane na złotówki według aktualnego kursu.

Kraje i terytoria zależne należące do Unii Europejskiej oraz kraje Europejskiego Obszaru Gospodarczego: Austria, Belgia, Bułgaria, Chorwacja, Cypr (Republika Cypryjska), Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Gujana Francuska, Gwadelupa, Hiszpania, Wyspy Kanaryjskie, Holandia, Irlandia, Islandia, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Łotwa, Malta, Martynika, Majotta, Niemcy, Norwegia, Portugalia, Reunion, Rumunia, Słowacja, Słowenia, Szwecja, Saint Martin, Węgry, Wielka Brytania, Włochy.

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Będziemy taniej dzwonić z Polski do krajów Unii Europejskiej

Nju mobile ma już 6 lat

25 kwietnia 2019

Nju mobile ma już 6 lat

Świętujemy 6 urodziny nju mobile, marki która swą prostotą i elastycznością zdobyła serca klientów. To właśnie Wy, zadowoleni klienci, jesteście jej największym atutem i ambasadorem. I choć rynek telekomunikacyjny zmienia się bardzo dynamicznie, to jak napisał kilka dni temu na swoim fb znawca tematu – Maciej Bębenek: „lepszej oferty na rynku nadal brack”.

Najczęściej wybieracie abonament „bez limitu 29 zł” – czyli nielimitowane rozmowy na numery komórkowe i stacjonarne, nielimitowane sms/mms tak w kraju i w roamingu w UE, oraz internet 10 GB w kraju (w roamingu w UE 2,43 GB). Bardzo popularny jest też abonament dwóch numerów (zakup w parze). Do oferty „bez limitu 29 zł” dokupuje się wówczas numer dodatkowy za 9 zł. Dzięki temu za 19 zł na osobę macie nielimitowane rozmowy, sms/mms i 10GB do wspólnego wykorzystania. W obu ofertach pakiet gigabajtów sukcesywnie rośnie i po dwóch latach osiąga 30GB.

Gdy w ubiegłym roku zapytaliśmy nowych klientów nju (wcześniej korzystających z usług konkurencji) czy poleciliby ofertę nju znajomym lub rodzinie, aż 96% odpowiedziało pozytywnie! Podkreślali właśnie bardzo korzystaną cenę abonamentu, elastyczne warunki umowy, ofertę dla dwóch osób i pakiet internetu, który rośnie wraz ze stażem w nju.

To również dzięki waszym głosom nju został wyróżniony Gwiazdą jakości obsługi 2019 – nagrodą, którą konsumenci przyznają najbardziej przyjaznym firmom w Polsce, tym dla których ważne jest zadowolenie klientów. To kolejny powód, dla którego dziś może my z radością świętować 6 urodziny nju mobile.

Udostępnij: Nju mobile ma już 6 lat