Urządzenia

BlackBerry wraca do Orange z KEYone

26 września 2017

BlackBerry wraca do Orange z KEYone

Kilka tygodni temu do oferty Orange wróciły smartfony Nokia. Dziś kolejny come-back znanej marki, która chce się odrodzić. Jeśli chodzi o mnie to mocno sentymentalny powrót. Wiele lat używałem BlackBerry i byłem zadowolony, zwłaszcza z fizycznej klawiatury. Pamiętam pierwsze, plastikowe modele z funkcją push-mail, która była znakiem rozpoznawczym „jeżyny” na rynku. Czasy się zmieniły, oczekiwania klientów też, firma lekko przysnęła i tak stałem się użytkownikiem iPhone`a. Swoją drogą podczas Mobile World Congress 2017 w Barcelonie odwiedziłem stoisko BlackBerry i zastanawiałem się czy reaktywacja w Orange Polska będzie możliwa? Okazuje się, że tak.

Jak prezentuje się BlackBerry KEYone? Zacznę od klawiatur, których są dwie. Jedna, dotykowa na 4.5-calowym ekranie i fizyczna QWERTY zamontowana poniżej. Zdecydowanie nie jest to standard w smartfonach. Daje dostęp do ponad 50 skrótów klawiszowych, które pozwalają sprawnie zarządzać aplikacjami na smartfonie i przeglądać najważniejsze informacje. Poniżej klawiatury znajduje się przycisk nawigacji, który zdaniem producenta może przejąć większość funkcji ekranu dotykowego. Mamy, więc coś dla starych fanów BlackBerry jak i dla osób, które chcą wybrać „jeżynę” po raz pierwszy. Co ciekawe telefon ma także czynnik linii papilarnych. Taka moda.

Telefon ma w sobie procesor Snapdragon 625, 32 GB pamięci wewnętrznej i 3 GB RAM. Energię daje bateria o pojemności 3505 mAh. Aparat główny ma 12 Mpix i robi zdjęcia w jakości 4K, przedni  8 Mpix i rozdzielczość 1080p. KEYone działa pod kontrolą systemu operacyjnego Android 7.1 Nougat. Został też wyposażony w specjalną aplikację monitorującą ustawienia prywatności – DTEK. Producent zapewnia także, że telefon będzie otrzymywał comiesięczne aktualizacje zabezpieczeń systemu.

BlackBerry KEYone mamy, jako jedyny operator w Polsce. Przynajmniej na razie. Telefon jest dostępny w ofertach biznesowych, a tutaj podrzucam link do oferty.

Aktualizacja 09.11.2017

Wszystkim zainteresowanym polecam testy przeprowadzone, przez Michała Rosiaka.

Udostępnij: BlackBerry wraca do Orange z KEYone

Biznesie, mamy nową ofertę!

17 kwietnia 2015

Biznesie, mamy nową ofertę!

Wczoraj zaprezentowaliśmy, a dziś już możecie korzystać z nowej oferty biznesowej. To cztery plany, których ceny zaczynają się od 19,99 zł netto miesięcznie. Najtańszą ofertę no limit kupicie za 34,99 zł netto i na takie opcje chcę zwrócić Waszą uwagę. Dlaczego? Bo jak wynika z badań, które zrobiliśmy blisko trzy czwarte firm oczekuje właśnie nielimitowanych połączeń do wszystkich sieci oraz mobilnego internetu. Dodatkowo ponad połowa również chce dobry smartfon w atrakcyjnej cenie wraz możliwością jego ubezpieczenia w ramach abonamentu. Dlatego nowe oferty skroiliśmy tak, aby najlepiej odpowiadały na potrzeby i sądzę, że to się udało. Drugą rzecz, którą chce podkreślić to fakt, że jest spora grupa firm, dla których równie ważna jest swoboda w roamingu. To właśnie z myśla o nich są plan europejski i VIP, które mają zaszyte w abonamencie duże paczki minut na połączenia w UE i dodatkowo internet. Doceniliśmy też stałych klientów, którzy mogą dostaną dodatkową paczkę internetu LTE i nawigację za 1 zł.  Szczegóły znajdziecie na załączonych grafikach i tutaj.

fb5be65ca3185469b9397b4f26398932726

8ef2908a81c74576ca6c2e8515f57ed05c3

399bd6a6530bebf90e2e0886e8820a023db

Udostępnij: Biznesie, mamy nową ofertę!

IT dla Firm – Informatyk w telefonie

6 czerwca 2014

IT dla Firm – Informatyk w telefonie

Mamy w Orange taką propozycję dla klientów biznesowych jak IT dla Firm. Czy wiecie może co się kryje za tą nazwą? Pytam, bo czasem mam wrażenie, że my tu siedząc w naszym biurze wiemy ale ludzie spoza naszej firmy może już niekoniecznie. A jeśli przypadkiem prowadzą biznes to taka wiedza mogłaby ich zainteresować. A nawet ucieszyć.

Czasy są teraz takie, że bez ogólnie rozumianego sprzętu IT (komputera, drukarki, skanera, telefonu, tabletu, i tak dalej…) trudno jest prowadzić jakąkolwiek sensowną działalność gospodarczą czy małą firmę. Można oczywiście sprzedawać skarpetki w przejściu podziemnym z łóżka polowego ale jeśli będzie Wam to naprawdę dobrze szło (czego życzę) i postanowicie założyć sklep albo hurtownię to już bez komputera się raczej nie obędziecie.

Jak pewnie wiecie z własnego doświadczenia, komputery, systemy operacyjne i wszelkie urządzenia peryferyjne potrafią mieć swoje kaprysy. Tymczasem w trakcie prowadzenia firmy nie ma czasu na samodzielną walkę z wiatrakami, tfu, systemami, a czasem nie ma funduszy na zatrudnianie osoby na stanowisko infrormatyka. Wtedy nawet jeśli postanowicie wesprzeć się kuzynem, który podobno ma pojęcie o Windows i instalował kiedyś Worda – to często bywa tak, że kuzyn studiuje i nie zawsze ma czas akurat wtedy kiedy jesteście w potrzebie. Wtedy powinniście trafić na zupełnie odświeżoną stronę www.itdlafirm.orange.pl, żeby przekonać się, że to propozycja właśnie dla takich firm jak Wasza.

cc61438ec31a57b8834a38c468f65a501beW zależności od tego czy sprzęt komputerowy i peryferia macie już najwyższej klasy (tylko jakoś razem działać to wszystko nie chce), czy dopiero zastanawiacie się jakie komputery będą Wam potrzebne – jest całkiem prawdopodobne, że będziemy mogli pomóc. I to za niewielkie pieniądze. Niewielkie – bo płatne w ramach miesięcznego abonamentu (tak, nawet jeśli weźmiecie komputer od Orange w ramach tej propozycji).

Co można dostać w zamian? Przede wszystkim informatyka czekającego pod telefonem przez okrągłą dobę nawet jeśli postanowicie cos popsuć po nocy. Można wtedy zadzwonić po pomoc a konsultant postara się pomóc telefonicznie albo zdalnie przejmując kontrolę nad komputerem za pomocą specjalnej aplikacji. A jeśli to nic nie da? W takim przypadku możecie spodziewać się wizyty naszego pracownika, który da Wam komputer zastępczy na czas naprawy Waszego.

Było kiedyś takie hasło: „Przezorny zawsze ubezpieczony”. Jeśli nie macie własnego informatyka na zawołanie – warto potraktować tę propozycję jak ubezpieczenie. Tak na wszelki wypadek.

Udostępnij: IT dla Firm – Informatyk w telefonie

Nowa oferta mobilnego Internetu Business Everywhere

25 listopada 2011

Nowa oferta mobilnego Internetu Business Everywhere

Od 25 listopada w Orange dla Firm jest dostępna nowa oferta Business Everywhere z niższym abonamentem oraz większymi pakietami na transmisję danych, aż do 48 GB miesięcznie. Klienci mogą też skorzystać ze specjalnych ofert z modemem, komputerem lub tabletem w zestawie oraz dodatkowych planów na Internet w telefonie. Uzupełnieniem oferty jest duży wybór usług dodatkowych umożliwiających precyzyjne dopasowanie wybranej opcji do własnych potrzeb.

Nowa oferta Business Eveywhere to sześć elastycznych planów taryfowych, w których już od 15 zł (+VAT) miesięcznie można korzystać z nielimitowanego dostępu do Internetu w usłudze Szczęśliwe Godziny. W zależności od wyboru klienci mogą mieć  do dyspozycji od 500 MB do 48 GB miesięcznie, na transmisję danych w najnowocześniejszych technologiach, m. in. CDMA i HSPA+ DC z prędkością do 42 Mb/s. Oprócz usługi mogą kupić jeden z nowoczesnych modemów i routerów w cenie od 1 zł (+VAT), a zawierając umowę na 36 miesięcy otrzymać dodatkowy rabat na abonament w wysokości 10 proc.

Szczegóły cenowe oferty w salonach sprzedaży przedstawia poniższa tabela (ceny + VAT):

Nowy Business Everywhere

Mini 0,5

Mini 3

Standard 6

Standard 12

Przemium 24

Premium 48

abonament z umową na 12 i 24 m-ce

abonament z umową na 36 m-cy

limit danych

3 GB

6 GB

12 GB

24 GB

48 GB

Bezpłatne usługi dodatkowe w abonamencie

Szczęśliwe Godziny (nielimitowany dostęp do Internetu 24.00 – 8.00)

Szczęśliwe Godziny, Więcej E-maili,
Pakiet 60 Minut, Pakiet 60 SMS-ów,
Orange Hotspot

Klienci zainteresowani kupieniem usługi mobilnego Internetu z netbookiem lub laptopem w atrakcyjnej cenie, mogą skorzystać z oferty nowy Business Everywhere z komputerem. Wybierając ją, oprócz nowoczesnego urządzenia w cenie od 1 zł i wielu usług dodatkowych otrzymają także dodatkowe pakiety na transmisję danych dzięki czemu będą mogli wykorzystać co miesiąc nawet 52 GB na transmisję danych.

Do wyboru są między innymi:

• laptop HP Pavilion dv6-6120sw, Samsung RV511,

28 GB

52 GB

Bezpłatne usługi dodatkowe w abonamencie

Szczęśliwe Godziny (nielimitowany dostęp do Internetu 24.00 – 8.00)

Szczęśliwe Godziny, Więcej E-maili,
Pakiet 60 Minut, Pakiet 60 SMS-ów,
Orange Hotspot

Klienci posiadający już sprzęt do mobilnego internetu, mogą wybrać ofertę bez modemu. W zależności od czasu na jaki zawierają umowę ich abonament będzie obniżony do 1 zł (+VAT) nawet przez 4 miesiące.

Z myślą o uytkownikach, którzy łączą się z Internetem za pomocą telefonu lub smartfona przygotowano 5 planów Business Everywhere w telefonie, w których po wykorzystaniu wykupionego limitu nie są pobierane opłaty za dalsze korzystanie z Internetu. Dzięki temu nie ma ryzyka niespodziewanych, dodatkowych kosztów za połączenia z siecią www. To opcja szczególnie przydatna dla klientów, którzy w ramach swojego planu taryfowego nie posiadają żadnego pakietu na transmisję danych. Do wyboru są:

• Nowy Business Everywhere Mini 2 w telefonie – 2 GB za 20 zł (+VAT),
  • Nowy Business Everywhere Standard 4 w telefonie – 4 GB za 30 zł  (+VAT),
  • Nowy Business Everywhere Standard 8 w telefonie – 8 GB za 40 zł  (+VAT),
  • Nowy Business Everywhere Premium 12 w telefonie – 12 GB za 50 zł  (+VAT),
  • Nowy Business Everywhere Premium 20 w telefonie – 20 GB za 60 zł  (+VAT).

Jednym z atutów nowej oferty jest możliwość samodzielnego decydowania o zwiększeniu limitu transferu danych dostępnego w abonamencie, w zależności od potrzeb. Umożliwiają to m. in. dodatkowe Pakiety GB, które można aktywować SMS-em lub za pośrednictwem konsultanta czy na stronie www.orange.pl.

Lista usług dodatkowych płatnych i dostępnych bezpłatnie, w wybranych opcjach oferty Nowy Business Everywhere:

• Dodatkowe Pakiety GB – 3 pakiety do wyboru, które dają możliwość zwiększania limitu transmisji o 0,5 GB, 1 GB lub 2 GB, pakiety można kupować wielokrotnie, jednak nie więcej niż jeden na dobę,
  • Pracuj Swobodnie – transmisja danych w godzinach 9:00 – 17:00 nie jest wliczana

do limitu danych,

• Więcej E-maili – nielimitowany dostęp do e-maili; transmisja z programów pocztowych nie pomniejsza limitu danych,
  • Cała Naprzód – możliwość korzystania z Internetu o maksymalnej prędkości nawet po wykorzystaniu miesięcznego limitu,
  • Orange Hotspot – nielimitowany dostęp do Internetu w punktach hotspot; transmisja danych w tych punktach nie pomniejsza limitu danych,
  • Pakiet 60 Minut – 60 minut do Orange i na numery stacjonarne,
  • Pakiet 60 SMS-ów – 60 SMS-ów do Orange i na numery stacjonarne,
  • Szczęśliwe Godziny – transmisja danych w godzinach 24:00 – 8:00 nie jest wliczana do limitu danych.

Nowa oferta Business Everywhere jest od 25 listopada dostępna w salonach sprzedaży Orange. W niedługim czasie będzie ją można zamawiać także za pośrednictwem e-sklepu na stronie www.be.orange.pl

*  *  *

Orange posiada największy w kraju zasięg szybkiego, mobilnego Internetu. Jest pierwszym w Polsce operatorem umożliwiającym korzystanie z dostępu w technologiach HSDPA+ DC/UMTS/EDGE/GPRS oraz CDMA do 1 Mb/s. Dzięki zasięgowi CDMA pokrywającemu 86% powierzchni kraju, klienci przebywający na teranach pozamiejskich mogą korzystać z ponad czterokrotnie szybszej transmisji danych w miejscach, gdzie pozostali operatorzy udostępniają połączenia tylko w najpopularniejszej technologii EDGE. Na obszarach miejskich i zurbanizowanych mają do dyspozycji technologie szybkiej transmisji danych z prędkością do 42 Mb/s. W ich zasięgu znajduje się ponad  60% Polaków. Łączny zasięg mobilnych usług internetowych sieci Orange obejmuje 99,6 %  populacji kraju.

Więcej informacji o ofercie na www.be.orange.pl

Udostępnij: Nowa oferta mobilnego Internetu Business Everywhere

50 proc. więcej minut w planach dla biznesu

27 października 2009

50 proc. więcej minut w planach dla biznesu

Klienci Biznesowi Telekomunikacji Polskiej mogą teraz zyskać nawet 4500 dodatkowych minut na rozmowy. Wystarczy skorzystać z obowiązującej do końca września 2010 r. oferty i podpisać 12-miesięczną umowę na korzystanie z planów telefonicznych Biznes.

Klienci mogą wybrać jeden z 6 planów telefonicznych Biznes. Oferty ze 100, 300 i 500 minutami w ofercie telefonii analogowej lub 150, 450 czy 750 minutami w ramach ISDN. W ramach oferty Klienci bezpłatnie otrzymują dodatkowy pakiet minut na połączenia lokalne i międzystrefowe.

Promocyjna oferta „50% więcej w Planie Biznes” aż o połowę zwiększa liczbę minut na rozmowy w ramach abonamentu. Oznacza to, że Klient zyskuje miesięcznie od 50 do 375 minut dodatkowych minut. W zależności od planu, w trakcie 12 miesięcznej umowy można więc zyskać od 600 do 4500 dodatkowych minut. Niewykorzystane w ramach pakietu minuty przechodzą na jeden kolejny okres rozliczeniowy.

W tabeli podane są kwoty netto.

Plany Biznes

Linia analogowa

Linia cyfrowa ISDN tp

Biznes 100