Orange przedłuża ofertę dla Ukraińców do końca maja

29 kwietnia 2022

Orange przedłuża ofertę dla Ukraińców do końca maja

Od początku wojny do Polski przyjechało ponad 3 mln osób z Ukrainy. Tutaj znaleźli bezpieczne schronienie jednak nadal martwią się o swoich bliskich, którzy zostali w kraju objętym wojną. Dalej potrzebują być z nimi w kontakcie. Aby to umożliwić Orange Polska do końca maja br. przedłużył specjalne oferty przygotowane dla obywateli Ukrainy.

Nadal można korzystać z niższych cen połączeń do Ukrainy. Obniżka do 29 gr za minutę dotyczy wszystkich połączeń wykonywanych z telefonów komórkowych Orange i nju na ukraińskie numery stacjonarne i komórkowe. Chodzi zarówno o oferty na kartę, jak i abonament dla klientów indywidualnych i biznesowych.

Dla osób, które przebywają na terenie Ukrainy, Orange przygotował pakiet 5 GB na internet w roamingu. Dotyczy to ofert na abonament w Orange, także biznesowych. Dla użytkowników usług na kartę operator obniżył opłaty za transmisję danych w roamingu na terenie Ukrainy. Więcej informacji o przedłużonej ofercie można przeczytać we wcześniejszym wpisie.

W Orange na kartę po aktywacji startera można otrzymać automatycznie 100 minut do Ukrainy, 100 minut w Polsce oraz 30 GB do wykorzystania na miesiąc. Warunek jest jeden – starter musi być zarejestrowany na obywatela Ukrainy.

Specjalne oferty dla Ukrainy dotyczą także Orange Flex. Aby przedłużyć ofertę, należy skorzystać z nowych kodów:

• 100 min na rozmowy międzynarodowe do Ukrainy – kod: UKR1005
  • 10 GB – dodatkowa paczka dedykowana dla Ukraińców – kod: UKR10GB
  • 5 GB – paczka roamingowa w Ukrainie – kod: UKR5GB05

Wsparcie dla Ukrainy jest bardzo ważne. Do tej pory aktywowanych zostało 400 tysięcy darmowych starterów ze specjalnymi pakietami dla Ukraińców. Widzimy też, jak wiele osób z Ukrainy dzwoni do rodzin i korzysta z sieci Orange. Zaobserwowaliśmy, że ponad dziesięciokrotnie wzrosła ilość połączeń z Polski do Ukrainy, a liczba minut z Polski do Ukrainy zwiększyła się prawie 20-krotnie. Odnotowaliśmy także znaczący wzrost transmisji danych w roamingu na terenie Ukrainy.

Z myślą o naszych klientach, pochodzących z Ukrainy, uruchomiliśmy ukraińskojęzyczną stronę z najważniejszymi, aktualnymi informacjami. Zapraszamy tutaj.

Udostępnij: Orange przedłuża ofertę dla Ukraińców do końca maja