Wakacyjnie i festiwalowo

17 maja 2019

Wakacyjnie i festiwalowo

W naszej komunikacji już wakacyjnie i festiwalowo (i chyba nawet pogoda za oknem zrozumiała, że nie ma sensu z tym walczyć, bo lato i tak za chwilę przyjdzie). Od dziś zobaczycie nasz nowy spot. W nim trzy festiwale, a dla naszych klientów muzyka bez limitu danych w najlepszych serwisach przez trzy miesiące w prezencie. Mało tych prezentów? To jeszcze dokładam słuchawki Galaxy Buds do Samsunga Galaxy A20e. Czego chcieć więcej? No może już tylko biletu na festiwal, ale o tym jak go wygrać przeczytacie tu.

I króciutko – za kreację odpowiada Leo Burnett, produkcję Prodigious, a media kupił dom mediowy Initiative Media. Do zobaczenia na naszych festiwalach! 🙂

Udostępnij: Wakacyjnie i festiwalowo

9 maja 2019

Nasze życie raz przyspiesza, raz zwalnia, a potem znów nabiera prędkości. Dlatego Orange wprowadza w pełni elastyczną ofertę komórkową, która nadąża za tymi zmianami. Bez sztywnej umowy, bez zobowiązań, za to z całą gamą opcji, które można włączać i wyłączać w każdej chwili przez aplikację. Bez zbędnych formalności i wizyt w salonie.

Dziś wraz z Orange Flex wprowadzamy na rynek zupełnie nową ideę: w pełni cyfrowe doświadczenie, „operatora w aplikacji”, który umożliwia klientom dopasowanie ich planu komórkowego z poziomu smartfona, a potem łatwą zmianę pakietów zależnie od potrzeb, bez zobowiązań. To w pełni cyfrowy, współdziałający z eSIM i elastyczny sposób na korzystanie z usług mobilnych i rozrywki. A to dopiero początek naszej rewolucji – powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska.

Jak zacząć korzystać z Orange Flex?

Prosto, szybko i wygodnie. Wystarczy pobrać aplikację ze sklepu App Store lub Google Play (będzie dostępna od 10 maja od godz. 10.00) i zarejestrować się. Przy rejestracji w aplikacji użytkownik potwierdza swoją tożsamość – w pełni cyfrowo i bezpiecznie. Wystarczy zrobić zdjęcie swojego dokumentu tożsamości (np. dowodu osobistego) oraz selfie, a następnie system biometrycznej weryfikacji porówna oba zdjęcia. Na koniec dodajemy w aplikacji kartę płatniczą, z której będą automatycznie pobierane płatności za usługi. Płatność z góry daje pełną kontrolę nad wydatkami, bez zaskoczeń na koniec miesiąca. Bezpłatną kartę SIM dostarczy kurier, lub można ją odebrać w dowolnym salonie Orange w Polsce. Można również zamienić zwykłą kartę SIM na jej wirtualny odpowiednik eSIM i aktywować swój plan zdalnie w 5 minut. Wszelkie pytania można zadać na czacie w aplikacji – 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.

#chceszmasz, czyli włączasz i wyłączasz, co chcesz i kiedy chcesz

W Orange Flex każdy ma taki plan, jakiego właśnie potrzebuje. Do wyboru jest ich aż 10, a w każdym: nielimitowane rozmowy, SMS-y, MMS-y i dostęp do portali społecznościowych bez zużycia transferu danych. Dodatkowo można dokupić tyle GB, ile akurat potrzeba: 1, 5 lub 10 GB. Swój plan można zmieniać na wyższy lub niższy bez dodatkowych opłat, nawet co miesiąc.

–  Orange Flex powstał na bazie tego, co mówili obecni i byli klienci Orange. Wysłuchaliśmy blisko 4000 opinii i wyciągając z nich wnioski, stworzyliśmy Orange Flex od podstaw. Dlaczego jest wyjątkowy? Bo łączy elastyczność ofert na kartę i wygodę abonamentów. Zupełnym przełomem jest możliwość aktywowania nowego numeru w parę minut bez wychodzenia z domu dzięki eSIM. Do tego brak umowy, papierologii i możliwość zmiany planu w czasie rzeczywistym. Włączasz i wyłączasz w aplikacji co chcesz, kiedy chcesz i korzystasz od razu. Zawsze wiesz za co i ile płacisz. Masz wszystko pod kontrolą – przekonuje Artur Stankiewicz, dyrektor Marketingu Rynku Konsumenckiego.

Dzięki specjalnym pakietom nielimitowanego transferu danych, czyli Pass-om, korzystanie z serwisów społecznościowych, muzycznych i wideo w Orange Flex nie będzie zużywać pakietu danych. Do wyboru są:

• Social Pass do wykorzystania na platformach: Facebook, Instagram, TikTok, Snapchat, Twitter, Pinterest, Messenger, WhatsApp i Viber;
  • Music Pass na Tidal, Deezer, Apple Music, Amazon Music i Polskie Radio;
  • Video Pass na YouTube, Netflix, HBO GO, vod.pl i Orange TV Go.

Zbliża się festiwalowe lato, już niebawem tysiące fanów muzyki będą bawić się na Orange Warsaw Festival, Open’er Festival powered by Orange i Kraków Live Festival. Z tej okazji Music Pass w Orange Flex jest całkowicie za darmo. Można go aktywować w dowolnej chwili między 10 maja a 17 sierpnia br. i przez kolejnych 100 dni cieszyć się nielimitowanym transferem danych do wykorzystania na platformach muzycznych.

W Orange Flex podróżnicy nie muszą wyłączać transmisji danych w roamingu ani martwić się o rachunki po powrocie z podróży. Wszystko mają pod kontrolą dzięki uproszczonym pakietom.

Ile kosztuje Orange Flex?

Do wyboru jest 10 planów, które różnią się wielkością pakietów danych:

Plany w Orange Flex

Opłata za plan w okresie rozliczeniowym (miesiąc) 31 zł 33 zł 35 zł 37 zł 39 zł 40 zł 50 zł 60 zł 70 zł 80 zł
Pakiet GB do wykorzystania w Polsce 6 GB 8 GB 10 GB 12 GB 14 GB 20 GB 50 GB 60 GB 70 GB 100 GB
Pakiet GB do wykorzystania w roamingu UE 2,59 GB 2,76 GB 2,93 GB 3,09 GB 3,26 GB 3,34 GB 4,18 GB 5,01 GB 5,85 GB 6,68 GB
Połączenia z numerami komórkowymi i stacjonarnymi w Polsce i w roamingu UE bez limitu
SMSy, MMSy w Polsce i w roamingu UE bez limitu
Social Pass w Polsce Nielimitowany transfer danych w ramach wybranych aplikacji social media

Dodatkowo w każdej chwili można aktywować:

Dodatkowe pakiety danych
Wysokość pakietu 1 GB 5 GB 10 GB
Opłata jednorazowa 3 zł 10 zł 15 zł

Music Pass (od 18.08.2019) Video Pass
Okres obowiązywania 30 dni cykliczny, odnawialna co 30 dni 1 dzień 7 dni 30 dni cykliczny, odnawialny co 30 dni
Opłata za usługę 5 zł 5 zł/m-c 5 zł 10 zł 20 zł 20 zł /miesiąc

W każdej chwili można też zamówić dodatkową kartę SIM by korzystać ze swojego numeru na innym urządzeniu. Przez pierwsze 6 miesięcy usługa jest za darmo, a później kosztuje 9 zł miesięcznie.

Do Orange Flex dołączyć może każdy. Klienci mobilnych ofert abonamentowych w Orange (poza Orange Love) mogą przenieść swoje usługi do Orange Flex już na 6 miesięcy przed końcem umowy.

Aplikację Orange Flex będzie można pobrać już 10 maja, od godz. 10:00.

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska

biuro.prasowe@orange.com

Twitter:@RzecznikOrange

Nasz blog: www.blog.orange.pl

Mediateka

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Orange Flex: zmieniamy zasady! Przełomowa i prawdziwie elastyczna oferta Orange w aplikacji na smartfonie

Mediateka

9 maja 2019

Poniżej znajdziecie zdjęcia z konferencji prasowej, w czasie której pokazaliśmy Orange Flex oraz wysokiej jakości grafiki z samej aplikacji. Zapraszamy do pobierania.

Udostępnij: Ruszył Orange Flex: zmieniamy zasady – zdjęcia z konferencji prasowej i grafiki z aplikacji

W Love dla Firm nowa kampania

25 marca 2019

W Love dla Firm nowa kampania

A w niej dwa plany komórkowe w cenie jednego, czyli za 28,78 zł + VAT miesięcznie. Pamiętajcie, że już co druga firma w Polsce jest w Orange. Nic dziwnego. Dodatkowo tylko teraz najnowsze smartfony Samsung Galaxy S10e i S10 w kolorze niebieskim na wyłączność w Orange. To zanim Was zaproszę do obejrzenia naszego nowego spotu, załączam garść informacji praktycznych. Za kreację odpowiada Havas Warsaw. Produkcją zajęła się Film Produkcja. Postprodukcja to Miło. Reżyserem spotu jest Michał Gazda, a media zaplanował i kupił dom mediowy Initiative Media.

Udostępnij: W Love dla Firm nowa kampania

Obsługa i Relacje z Klientami

Z nju razem zawsze jest lepiej

19 lutego 2019

Z nju razem zawsze jest lepiej

Bycie razem daje nam większą siłę i ułatwia wiele spraw. Czasem… pozwala też skorzystać ze specjalnych ofert czy programów. Przypomina o tym żółty kolega z nju mobile. W kampanii nju nie tylko dzielnie walczył z „żółcią”, ale pokazał, że w parze wszystkie usługi (rozmowy, SMS-y, MMS-y i pakiet gigabajtów) macie tylko za 19 zł na głowę.

By łatwiej było Wam skorzystać z oferty dla par w abonamentowej wersji nju możecie od niedawna jednocześnie kupić oba numery: główny i dodatkowy. Wcześniej, by kupić dodatkowy, trzeba już było korzystać z głównego. Teraz wystarczy jedna wizyta w sklepie internetowym i załatwione. Kurier w dostarczy dwie umowy na oba numery + oczywiście karty SIM. Chyba, że przechodzicie do nju z Orange, wtedy możecie zachować dotychczasowe karty. Można? Można 🙂

A na deser mały konkurs. Najciekawsze odpowiedzi nagrodzę gadżetami nju mobile. Do 28 lutego czekam na odpowiedź na pytanie:

Pozytywy bycia w parze, w nju i nie tylko to…

Odpowiedź tradycyjnie poprzez formularz, nie dłuższa niż 300 znaków (ze spacjami).

Udostępnij: Z nju razem zawsze jest lepiej