12 marca 2020

Rozumiejąc sytuację, w jakiej wszyscy się znaleźliśmy ze względu na zagrożenie koronawirusem, chcemy choć trochę ułatwić życie naszym klientom. Chodzi przede wszystkim o łatwiejszy kontakt z bliskimi oraz więcej czasu, który będziemy spędzali w domu.

Dlatego zdecydowaliśmy, że od jutra (13 marca) wszyscy klienci indywidualni ofert abonamentowych i prepaid mogą otrzymać dodatkowe, darmowe 10 GB na internet. Pakiet będzie ważny w Polsce, do 31 marca 2020. Aktywujecie go wysyłając bezpłatny SMS o treści 10GB na numer 80820.

Do końca marca odkodujemy ponad 40 kanałów Pakietu Komfortowego dla wszystkich klientów telewizji kablowej Orange TV. Przy okazji przypominamy, że najbliższa kolejka PKO BP Ekstraklasy transmitowana w kanałach CANAL+ będzie odkodowana dla wszystkich abonentów Telewizji Orange.

Wprowadzamy też darmową dostawę kurierską umów telekomunikacyjnych (bez i z telefonem) po złożeniu zamówienia na www.orange.pl i przez infolinię 801 234 567. Standardowa stawka usługi to 9,99 zł.

Szczegóły opiszemy wkrótce na specjalnej stronie www.orange.pl/razem Tam znajdziecie również informacje o innych naszych inicjatywach.

Aktualizacja, 13 marca, godz. 7:35. Pytacie o pakiet 10 GB w Orange Flex i nju. Informuję, że ze względów technicznych/IT nie będzie on dostępny w tych ofertach. Pracujemy nad innymi możliwościami we Flexie.

Aktualizacja, 13 marca, godz.  10:10. Można już aktywować pakiet 10 GB. Przepraszam, że musieliście poczekać chwilkę dłużej.

Udostępnij: Darmowy pakiet 10 GB i odkodowane kanały telewizyjne dla klientów Orange do końca marca

24 lutego 2020

W prowadzeniu skutecznego biznesu dobrze być gotowym na zmieniające się okoliczności. W nowych Planach Firmowych właściciele mogą dopasowywać usługi do swoich aktualnych potrzeb. To pierwsza oferta na rynku, w której przedsiębiorcy w cenie abonamentu mogą wybierać spośród paczek różnych usług i zamieniać je w trakcie obowiązywania umowy. W paczkach mają do wyboru mi.in. usługi: Orange Smart Care Premium, CyberTarczę i pakiet połączeń międzynarodowych. W każdym Planie Firmowym są nielimitowane rozmowy, smsy i mmsy w Polsce oraz paczka GB w Polsce i Unii Europejskiej zależna od wybranego planu.

Badanie konsumenckie przeprowadzone przez Urząd Komunikacji Elektronicznej potwierdza, że Orange jest najczęściej wybieranym i najlepiej ocenianym przez przedsiębiorstwa dostawcą usług komórkowych i internetu mobilnego w Polsce. Chcemy dostarczać naszym klientom rozwiązania maksymalnie dopasowane do ich potrzeb. Dziś przedsiębiorca musi umiejętnie reagować na zmieniające się warunki, w jakich prowadzi swój biznes. Elastyczność małych i średnich firm, umiejętność zmiany i adaptacji, determinują silną pozycję tego sektora gospodarki. Z naszych badań wynika, że przedsiębiorcy wybierając usługi, szukają przede wszystkim prostej i zrozumiałej oferty, na ten czynnik wskazuje blisko 40% ankietowanych. Dlatego nasza najnowsza propozycja umożliwia  comiesięczną zamianę paczek usług w ramach abonamentu tak, aby można było je dobierać zależnie od bieżących wyzwań – powiedziała Bożena Leśniewska wiceprezes zarządu ds. rynku biznesowego Orange Polska.

W firmie trzeba na bieżąco reagować i dostosowywać się do zmieniającego się rynku, potrzeb klienta, rozwijać nowe pomysły, do wdrożenia których często potrzebne są – na różny etapach – odmienne narzędzia. Targi za granicą, wiele podróży służbowych autem, częste rozmowy z kontrahentem zza granicy – w każdym miesiącu inne wyzwanie.

Dostosowanie oferty wg własnych potrzeb

W nowych, prostych Planach Firmowych można swobodnie wymieniać elementy taryfy w trakcie trwania umowy. Dostępne są 4 warianty: Plan Firmowy S za 45 zł, Plan Firmowy M za 60 zł w cenie z 1 paczką usług do wyboru, Plan Firmowy L za 75 zł z pakietem dwóch paczek usług w cenie i Plan Firmowy XL za 100 zł z pakietem 3 paczek usług. W ramach posiadanego abonamentu można wybierać spośród 7 paczek usług: Serwis Telefonu, Bezpieczna Firma, W Podróży, Połączenia Międzynarodowe, W Internecie, Połączenia na Ukrainę, W Biurze. Paczki z usługami można bezpłatnie i dowolnie zmieniać w ramach wybranego abonamentu w zależności od jego wielkości.

Grafika prezentująca Nowe Plany Firmowe w Orange. Plan Firmowy S to 20GB transferu w Polsce, kosztuje 45 zł a każda kolejna SIM - 25 zł.

Zamieniaj, dodawaj i odejmuj paczki usług w cenie abonamentu

Co miesiąc można bezpłatnie zamieniać paczki usług. Do wyboru jest ich siedem:

Serwis telefonu, czyli Orange Smart Care Premium to usługa, dzięki której uszkodzenie telefonu przestaje być problemem. Co druga osoba przynajmniej raz doświadczyła uszkodzenia telefonu. Aż 80% awarii dotyczy wyświetlacza. Urządzenia są naprawiane w autoryzowanych serwisach producentów, a przy poważnej awarii bez możliwości naprawy, raz do roku przysługuje prawo do wymiany telefonu. Usługą objęte są również urządzenia zakupione poza Orange. Tę paczkę można wybrać tylko w momencie podpisywania umowy. Nie można jej wymienić w trakcie umowy, ale w każdym momencie można z niej zrezygnować.

Bezpieczna Firma zawiera mobilną CyberTarczę, czyli usługę zwiększającą bezpieczeństwo korzystania z Internetu w telefonie. Usługa po wykryciu zagrożenia blokuje je oraz powiadamia o próbie cyberataku. W 2019 roku Orange zapobiegł ponad 2 mln cyberataków w sieci mobilnej i stacjonarnej dzięki usłudze CyberTarcza. Na portalu cybertarcza.orange.pl można zarządzać usługą oraz na bieżąco śledzić raporty bezpieczeństwa. Paczka zawiera także podstawowe wsparcie IT, czyli zdalną pomoc informatyczną. Usługa zapewnia wsparcie i konsultacje zespołu informatyków w ramach bezpłatnej infolinii oraz zdalną pomoc w problemach z oprogramowaniem.

Paczka w Podróży to wygodne rozwiązanie dla wszystkich, którzy podróżują samochodem. Aż 69% badanych przedsiębiorców korzystających ze smartfonów deklaruje, że nie może obejść się bez nawigacji GPS. W ramach tej paczki klienci otrzymują dostęp do Nawigacji Orange, która pomoże szybko i bezpiecznie dojechać do celu, podpowie, jak ominąć korki, gdzie na drodze są fotoradary czy kontrole drogowe. Każdego dnia aktualizowane są informacje drogowe, a w samym 2019 roku w Nawigacji Orange wdrożono 33 tysiące aktualizacji. Paczka zawiera także 100 minut na rozmowy w roamingu. Usługa działa w jednym z 10 krajów objętych usługą: Ukraina, Rosja, Szwajcaria, Chiny, Białoruś, Turcja, Izrael, USA, Serbia i Kanada. Minuty można wymienić na SMS-y lub MMS-y.

Paczka Rozmowy Międzynarodowe zawiera 250 minut do wykorzystania na połączenia z krajami Unii Europejskiej, Stanami Zjednoczonymi, Szwajcarią i Kanadą. Usługa działa tylko w przypadku połączeń z Polski na numer zagraniczny.

Zdecydowana większość, bo 86% przedsiębiorców korzysta z internetu codziennie. Dla tych osób idealnym rozwiązaniem może być Paczka w internecie. To dodatkowe 10 GB przyznawane co miesiąc, które można wykorzystać w dowolny sposób. W ramach tej paczki można skorzystać z Music Pass, która pozwala na korzystanie z największych serwisów muzycznych bez pomniejszania pakietu internetu posiadanego w abonamencie. Serwisy muzyczne, wchodzące w skład usługi to: Spotify, Tidal, Deezer, Apple Music, Amazon Music, Polskie Radio i Open FM.

Paczka połączeń na Ukrainę to 40 minut do wykorzystania na telefony z Polski na Ukrainę. Minuty można wymieniać na SMS-y lub MMS-y.

Paczka w biurze zapewnia profesjonalne oprogramowanie biurowe Microsoft Office, które ułatwi prowadzenie firmy. Są to aplikacje na komputer: Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Access i Publisher oraz internetowe wersje aplikacji Word, Excel i PowerPoint, a także 1 TB przestrzeni dyskowej w OneDrive. Usługa jest dostępna tylko w planach L i XL i rozliczana jako dwie paczki.

Internet Rzeczy w zasięgu małych i średnich firm

Dodatkowo, małe i średnie firmy mogą skorzystać z nowej oferty dostępu do przygotowanej przez Orange Polska platformy Live Objects IoT. Umożliwia ona korzystanie z m.in. inteligentnych liczników energii elektrycznej, wody, systemów oświetlenia czy czujników temperatury i jakości powietrza. Usługa w modelu SaaS (Software as a Service) dostępna jest w czterech pakietach odpowiadających potrzebom użytkowników o różnym stopniu zaawansowania.

Mediateka

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Nowe Plany Firmowe w Orange – zamieniaj, dodawaj i odejmuj paczki usług, tak jak potrzebujesz

Łatwe w obsłudze telefony w dobrych cenach na Dzień Babci i Dziadka

16 stycznia 2020

Łatwe w obsłudze telefony w dobrych cenach na Dzień Babci i Dziadka

Telefon to dla seniora przydatne narzędzie. Pozwala sprawdzić mapę, zadzwonić po pomoc, obejrzeć zdjęcia wnuka, który mieszka w innym mieście. Jednak smartfony i telefony nadal kojarzą się z czymś trudnym w obsłudze (choć jak pokazują liczne przykłady z naszego bloga – wcale tak nie jest). Żeby troszeczkę zachęcić osoby w sile wieku do korzystania z takich urządzeń z okazji zbliżającego się Dnia Babci i Dnia Dziadka obniżyliśmy ceny kilku z nich – naszym zdaniem najbardziej odpowiednich.

Meizu Note 8 4+64GB to budżetowy smartfon w wyposażony w całkiem niezłe podzespoły. Blisko 6 calowy ekran, 4 GB RAM i 8 – rdzeniowy Qualcomm Snapdragon 632 Kryo 250. Wyposażony jest w Dual SIM, więc mogą znaleźć się w nim dwa numery telefonu (polecam wtedy aplikację Orange Telefon). Od jutra do 23 stycznia będziecie mogli kupić go w naszych Planach Mobilnych nawet o 120 zł taniej.

Orange Dixo i Maxcom MM721 3G to z kolei dwa nieco bardziej tradycyjne telefony komórkowe, które choć nie wspierają sieci 4G LTE to jednak pozwalają dzwonić i pisać SMS, w czym bardzo przydatna może być fizyczna klawiatura, w którą są wyposażone. Cena pierwszego z nich została obniżona najbardziej w Planach Mobilnych 45, 55 i 75 – o 24 zł, drugiego o 120 zł w Planie Mobilnym 55.

Udostępnij: Łatwe w obsłudze telefony w dobrych cenach na Dzień Babci i Dziadka

8 stycznia 2020

Z usług nju mobile korzysta już 1 000 000 klientów, aż 70 proc. z nich wybrało ofertę na abonament. Marka wciąż wyróżnia się na polskim rynku brakiem długiej umowy i równymi warunkami dla wszystkich klientów.

Gdy ponad 6 lat temu uruchamialiśmy nju mobile zaproponowaliśmy klientom coś zupełnie nowego. Prostą i tanią ofertę bez limitów i długoterminowej umowy. To była rewolucja na rynku. Klienci docenili takie podejście i są z nami, bo tego chcą, a za staż dostają coraz większy pakiet gigabajtów do wykorzystania. Dziś najlepiej widać jak dobrze ten pomysł się sprawdził, bo już milion osób korzysta z nju mobile – powiedział Mariusz Gaca, wiceprezes Zarządu ds. rynku konsumenckiego Orange Polska.

Od wprowadzenia nju mobile, czyli kwietnia 2013 roku, z oferty korzysta 53 klientów. Dla nich przygotowaliśmy specjalny upominek. Ponadto dla wszystkich użytkowników mamy 1 000 000 GB internetu do wykorzystania, czyli po 1 GB dla każdego.

Nju mobile nadal wyróżnia się na polskim rynku brakiem długiej umowy i równymi warunkami dla wszystkich klientów. Z oferty abonamentowej można zrezygnować w ciągu miesiąca, a za usługi, z których w danym miesiącu klienci nie korzystają, nie płacą. Za to, za staż w nju mobile otrzymują rosnący pakiet gigabajtów, nawet do 60 GB miesięcznie w ofercie głosowej. Klienci najchętniej wybierają abonament za 29 zł, gdzie otrzymują nielimitowane rozmowy, SMS-y i MMS-y oraz pakiet gigabajtów, który z początkowych 10 GB rośnie w ciągu 2 lat do 30 GB. Można też korzystać z usług w parach, wystarczy dokupić dodatkowy numer za 9 zł miesięcznie.

Statystyczny klient nju mobile ma 31-45 lat i najczęściej mieszka w dużym mieście. Wybiera nju mobile dzięki rekomendacji rodziny i znajomych, którzy wcześniej skorzystali z usług sieci. Szczególnie docenia atrakcyjną ofertę cenową, możliwość korzystania za niewielką dopłatą z dwóch numerów oraz rosnący pakiet gigabajtów za staż. Aż 70 proc. klientów ma ofertę na abonament, a 40 proc. korzysta z dwóch lub więcej numerów w sieci.

Mediateka

Zainteresował Cię wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Nju mobile ma 1 milion klientów. Użytkownicy doceniają atrakcyjną cenę oferty i rosnący pakiet gigabajtów

Święta w Orange na kartę

15 listopada 2019

Święta w Orange na kartę

Pisałam Wam ostatnio (o tu), że w Orange już święta. Dla klientów indywidualnych mamy smartfon za złotówkę i telewizor. W komentarzach pytaliście o Orange na kartę. I proszę, również tu mamy już świąteczną kampanię. Jest Robert Górski, Mikołaj Cieślak, śnieg, choinki, turoń… czy tam inna koza. 😉 No a jak święta, to tradycyjnie prezenty (ech, jak ja to lubię!). W Orange na kartę dajemy to co moim zdaniem liczy się najbardziej – spokój. I to w dużej dawce, bo aż 365 dni. Podoba Wam się taki prezent?

A kampanię o świętym spokoju przygotowaliśmy dla Was wspólnie z Leo Burnett (kreacja), Film Produkcją (produkcja), Studiem Badi Badi (postprodukcja), Initiative Media (zakup mediów) i Mikołajem Łebkowskim (reżyseria). Oczywiście na planie nie mogło też zabraknąć Ulki i Michała z #EkipyOrange, którzy przygotowali dla Was materiał m.in. o tym skąd przy +15 stopniach bierze się śnieg na planie. Stay tuned bo to już niebawem! 🙂

Ho, ho, ho! 🙂

Udostępnij: Święta w Orange na kartę