Open’er Festival powered by Orange uznany za najlepszy duży festiwal w Europie

16 stycznia 2020

Open’er Festival powered by Orange uznany za najlepszy duży festiwal w Europie

Podczas gali European Festival Awards 2020, która odbyła się wczoraj w holenderskim Groningen, Open’er Festival powered by Orange zwyciężył w kategorii Best Major Festival, w której nominowane były także takie słynne festiwale jak Pukkelpop, Lollapalooza Berlin czy Rock Werchter. Prestiżowa nagroda została przyznana głosami publiczności oraz międzynarodowego jury. Tym bardziej cieszymy się z nagrody. Dziękujemy!

Festiwal został również wyróżniony statuetką w kategorii Brand Activation Award. Zwycięski projekt „Stranger Things” przygotowany wspólnie z Netflixem podczas Open’er Festival 2019, promował trzeci sezon hitowej produkcji platformy. Przyznawana od trzech lat Brand Activation Award wyróżnia najciekawsze, kluczowe, zadzwiające projekty i współprace europejskich festiwali muzycznych z markami wspierającymi wydarzenia.

European Festival Awards to nagrody, które odgrywają niezwykle ważną rolę w branży muzycznej – zarówno dla publiczności, jak i artystów. W tym roku, liczba oddanych głosów w kategoriach publicznych przekroczyła aż 350 tysięcy! Nagrody European Festival Awards są podzielone na piętnaście kategorii. Najważniejsza i najbardziej prestiżową jest kategoria Best Major Festival. Open’er został doceniony w tej kategorii już po raz trzeci (triumfował także w 2009 i 2010 r.)

Kolejna edycja Open’er Festival powered by Orange odbędzie w dniach 1-4 lipca.  Zobaczcie w skrócie jak wyglądał Open’er w minionym roku i … szykujcie się  już na tegoroczną edycję.

Udostępnij: Open’er Festival powered by Orange uznany za najlepszy duży festiwal w Europie

Nominacje do European Festival Awards 2019

13 listopada 2019

Nominacje do European Festival Awards 2019

Trzy festiwale wspierane przez Orange, czyli Open’er Festival, Orange Warsaw Festival i Kraków Live Festival  zostały nominowane do European Festival Awards 2019. To coroczne święto najbardziej cenionych festiwali w Europie. Przyznane nagrody, a tym samym ,wyróżnione festiwale są powszechnie uważane za najlepsze wydarzenia w branży.

Open’er Festival Powered by Orange został nominowany w kategorii Best Major Festival, Orange Warsaw Festival 2019 w kategorii Best Medium-Sized Festival oraz Kraków Live Festival 2019 także otrzymał nominację w kategorii Best Medium-Sized Festival.

Wiem, że festiwalowe lato dawno za nami, ale fajnie powspominać czas pełen świetnej muzyki i energii. Stąd prośba do was, głosujcie na nasze festiwale na stronie ➡[LINK]  Głosowanie trwa do piątku, 30 listopada. Za każdy głos bardzo dziękujemy!!!

A teraz czas powspominać i przypomnieć sobie, jak świetnie bawiliście się latem.

Open’er Festival Powered by Orange

Zabawa na Orange Warsaw Festival

Super emocje na Kraków Live Festival 2019

Udostępnij: Nominacje do European Festival Awards 2019

Open’er Festival Powered by Orange – relacja wideo

11 lipca 2019

Open’er Festival Powered by Orange – relacja wideo

O Open’er Festival Powered by Orange nie da się powiedzieć krótko. To wydarzenie, które wykracza daleko poza definicję festiwalu wyłącznie muzycznego. Tam się dzieje tyle, że aby wszystko opisać potrzeba duuuużo czasu. Jeśli chcecie się sami przekonać, to już teraz zapraszam Was na kolejną edycję.

W przyszłym roku festiwal będzie trwał od 1 do 4 lipca.

Travis Scott, The Strokes, Stormzy, The Smashing Pumpkins, Kylie Minogue, aż wreszcie m.in. Lana Del Rey i Swedish House Mafia. Tak różne gatunki muzyki zgodnie połączyły ponad 110 tys. fanów. Co oferuje Open’er Festival Powered by Orange, poza koncertami? Są tam m.in. występy teatralne, pokazy mody, strefy atrakcji, różnorodne pyszne food trucki, a także ważne dyskusje i debaty.

Orange Strefa – serce festiwalu.

Na Open’er Festival Powered by Orange działała także Orange Strefa. Tętniła każdego dnia przez kilkanaście godzin, oferując między innymi zabawę przy rytmach serwowanych przez DJ’a. W strefie wykonano 5 tys. holotatuaży. Około 1500 osób przygotowało świetlne gify, a głodni ze specjalną zniżką od Orange Flex pochłonęli prawie 300 hamburgerów.

Zobaczcie jak było

Relację fotograficzną znajdziecie tutaj. Może odnajdziecie się gdzieś w materiałach? Dajcie znać.

Udostępnij: Open’er Festival Powered by Orange – relacja wideo

Wakacyjnie i festiwalowo

17 maja 2019

Wakacyjnie i festiwalowo

W naszej komunikacji już wakacyjnie i festiwalowo (i chyba nawet pogoda za oknem zrozumiała, że nie ma sensu z tym walczyć, bo lato i tak za chwilę przyjdzie). Od dziś zobaczycie nasz nowy spot. W nim trzy festiwale, a dla naszych klientów muzyka bez limitu danych w najlepszych serwisach przez trzy miesiące w prezencie. Mało tych prezentów? To jeszcze dokładam słuchawki Galaxy Buds do Samsunga Galaxy A20e. Czego chcieć więcej? No może już tylko biletu na festiwal, ale o tym jak go wygrać przeczytacie tu.

I króciutko – za kreację odpowiada Leo Burnett, produkcję Prodigious, a media kupił dom mediowy Initiative Media. Do zobaczenia na naszych festiwalach! 🙂

Udostępnij: Wakacyjnie i festiwalowo

Robyn, Diplo, Anna Calvi i Kodaline na Open’er Festival powered by Orange

21 grudnia 2018

Robyn, Diplo, Anna Calvi i Kodaline na Open’er Festival powered by Orange

Giganci popu i muzyki tanecznej, brytyjska bogini gitary i jedna z największych irlandzkich grup dekady – muzyczne prezenty na koniec roku. Robyn, Diplo, Anna Calvi i Kodaline dołączają do line-upu Open’er Festival powered by Orange.

ROBYN
Niewiele osób potrafi tak jak Robyn mistrzowsko łączyć chwytliwe popowe melodie i klubową elektronikę z tekstami o dość skomplikowanych emocjach i relacjach międzyludzkich. Chociaż karierę muzyczną rozpoczynała jeszcze w latach 90., niewątpliwym przełomem na skalę międzynarodową był 2007 rok, kiedy nagrany z Kleerupem singiel „With Every Heartbeat” trafił na szczyt listy przebojów w Wielkiej Brytanii. Już wtedy wiedziała, że chce tworzyć muzykę wyłącznie na własnych zasadach. Kilka lat wcześniej rozwiązała umowę z dotychczasową wytwórnią i założyła własną – Konichiwa Records. Natomiast seria albumów „Body Talk”, dała jej status głosu pokolenia, a brzmienie przebojów „Dancing On My Own”, „Call Your Girlfriend” czy „Hang With Me” do dziś pozostaje inspiracją dla największych współczesnych gwiazd popu. Wydany w 2018 roku album „Honey” określany jest mianem wielkiego powrotu. Płyta zbiera fantastyczne recenzje (m.in. trafiła do sekcji Best New Music serwisu Pitchfork), a Robyn ponownie rusza w trasę. Nie mogło jej zabraknąć również na Open’er Festival powered by Orange.

DIPLO
Amerykański DJ i producent, rozgrzeje publiczność na Orange Main Stage. Swoją przygodę z muzyką rozpoczął pod koniec lat dziewięćdziesiątych, a pierwsze sukcesy zaczął odnosić w połowie ubiegłej dekady, między innymi za sprawą współpracy z M.I.A (współprodukował m.in nominowany do Grammy przebój „Paper Planes”). Od tamtej pory Diplo rozpoczął współpracę z największymi muzycznymi gwiazdami, wliczając Justina Biebera, Lil Wayne’a, Beyoncé, Britney Spears czy Arianę Grande. Jednak największy rozgłos zyskał w ostatnich latach, jako filar formacji Major Lazer, z którą stworzył takie hity jak „Powerful”, „Light It Up” oraz jeden z największych przebojów XXI wieku, czyli „Lean On”. W ostatnim czasie zaistniał również jako członek projektu Silk City oraz supergrupy LSD, w której skład weszli również Labrinth i SIA.

ANNA CALVI
Już w momencie swojego imiennego debiutu w 2011 roku Anna Calvi została okrzyknięta w Wielkiej Brytanii jedną z najważniejszych współczesnych artystek alternatywnego rocka. Zarówno ten, jak i kolejny album „One Breath” otrzymały między innymi nominacje do prestiżowej Mercury Music Prize. Od tamtego czasu współpracowała z legendami pokroju Briana Eno, Marianne Faithfull, Davida Byrne’a czy Briana Wilsona. Krytycy i fani zachwycili się nie tylko jej umiejętnościami kompozytorskimi, ale także gitarową wirtuozerią i niezwykle ekspresyjnymi występami na żywo. W 2018 roku Anna Calvi zaprezentowała swój trzeci album „Hunter” – wyjątkowo osobistą, oczyszczającą płytę, na której między innymi mierzy się z dotychczasowymi, stereotypowymi definicjami kobiecości i płci.

Kodaline
Jeden z najważniejszych irlandzkich zespołów ostatnich lat. Debiutancki album Kodaline „In a Perfect World” z 2013 roku z miejsca pojawił się na szczycie irlandzkiej listy najchętniej kupowanych płyt, oraz na trzecim miejscu UK Top 40. Zespół zbudował również silną pozycję w USA i w Europie. Drugi album Kodaline, „Coming Up for Air” ukazał się na początku 2015 roku i szybko powtórzył sukces debiutu. Latem 2016 roku ogromną popularnością cieszył się singiel „Raging” nagrany przez Kodaline wspólnie z norweskim producentem muzyki elektronicznej Kygo. Od tamtego czasu muzyka Kodaline nabrała elektronicznej mocy i brzmi bardzo przebojowo. Trzecia płyta „Politics of Living” została stworzona z plejadą producentów – guru muzyki pop Waynem Hectorem, Jonnym Cofferem (Beyonce, Emeli Sande, Naughty Boy) i Two Inch Punch (Rag ‘n’ Bone Man, Sam Smith).

REGULAR TICKETS już w sprzedaży (do 10.06 lub do wyczerpania puli) dostępne są na http://www.altersklep.pl.pl lub www.ebilet.pl

Udostępnij: Robyn, Diplo, Anna Calvi i Kodaline na Open’er Festival powered by Orange