Niedzielna okazja z OPPO

1 października 2022

Niedzielna okazja z OPPO

Warto śledzić naszą stronę w niedzielę, bo obniżymy cenę zegarka OPPO Free Watch i bezprzewodowych słuchawek OPPO Enco Buds W12. Pierwsze urządzenie kupicie za 349 zł, płacąc jednorazowo lub w 20 ratach po 17,45 zł. Za drugie zapłacicie tylko 139 zł. Oczywiście, jak zawsze, warto się śpieszyć, bo liczba urządzeń jest ograniczona. Kto pierwszy, ten lepszy.

Zegarek OPPO Free Watch oferuje zaawansowany monitoring parametrów zdrowego snu. Obserwuje pracę serca i natlenienie krwi, a nawet przypomina o tym, że pora już się położyć. Waży zaledwie 32,6 gram. Na jednym ładowaniu wytrzymuje od 5 do 14 dni. W 5 minut naładujesz go na cały dzień.

Z bezprzewodowymi, dousznymi słuchawkami OPPO Enco Buds W12 można wygodnie rozmawiać i słuchać ulubionej muzyki. Wyróżniają się małą wagą i ergonomiczną konstrukcją, dzięki czemu można z nich komfortowo korzystać przez wiele godzin, nawet będąc w ciągłym ruchu. Wydajna bateria wytrzymuje aż 6 godzin ciągłej pracy na pojedynczym ładowaniu. Etui ładujące wydłuży czas pracy aż do 24 godzin.

Przy okazji dodam, że w niedzielę w ofercie bez abonamentu dostępne będą również wybrane modele odnowionych smartfonów w obniżonej cenie.

Udostępnij: Niedzielna okazja z OPPO

Polecamy tańsze smartfony i urządzenia

12 kwietnia 2022

Polecamy tańsze smartfony i urządzenia

Przypominam, że od 4 kwietnia br. klienci Orange, którzy zdecydują się na abonament ze smartfonem, nie muszą płacić trzech pierwszych rat za urządzenie. Warto skorzystać. To jedynak nie wszystko – mamy dla Was też kilka innych propozycji.

Obniżki cen w OPPO

Polecamy smartfony OPPO, które dostaniecie zarówno w ofercie z abonamentem, jak i bez kontraktu. Jeśli chodzi o to drugie rozwiązanie – od niedzieli obniżyliśmy ceny następujących modeli:

• OPPO A54 5G – taniej o 250 zł,
  • OPPO A54S – taniej 150 zł,
  • OPPO Reno5 Z 5G – taniej o 190 zł,
  • OPPO Reno5 Lite – taniej o 200 zł.

Co więcej, OPPO Reno5 5G kupicie teraz za 79,95 zł w 20 ratach lub jednorazowo za 1 599 zł, OPPO Reno6 5G w 20 ratach po 104,95 zł przez 20 miesięcy lub jednorazowo za 2 099 zł. OPPO Reno6 Pro 5G teraz w 20 ratach po 154,95 zł lub jednorazowo za 3 099 zł.

Więcej informacji na tej stronie.

Tańsze urządzenia Xiaomi

Mamy też dobrą informacja dla fanów Xiaomi. Wystartowaliśmy z promocją Xiaomi Spring Week Festival 2022. Do 18 kwietnia br. w ofercie bez abonamentu, w obniżonych cenach znajdziecie:

• Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro – taniej o 200 zł,
  • Xiaomi Mi Band 6 NFC – taniej o 40 zł,
  • Xiaomi Mi Watch – taniej o 80 zł,
  • Xiaomi Redmi Note 11 4/128GB – taniej o 100 zł.

Informacje o promocji znajdziecie tutaj.

Udostępnij: Polecamy tańsze smartfony i urządzenia

Na Święta smartfony OPPO w roli głównej

30 listopada 2021

Na Święta smartfony OPPO w roli głównej

Świąteczne zestawy ze smartfonami

Zadbaliśmy o to, aby umilić klientom zakupy świąteczne i przygotowaliśmy atrakcyjne zestawy promocyjne. Oferujemy nowy zestaw świąteczny z dwoma smartfonami – OPPO Reno6 5G oraz OPPO A54 5G w prezencie za 1 zł na start przy zakupie Planu 80 lub Orange Love Standard, Extra i Premium. Rata miesięczna wynosi 90 zł przez kolejne 24 miesiące.

Szczegóły oferty tutaj

Co warto wiedzieć o smartfonie OPPO Reno6 5G?

Chętnie przypomnimy, że pod względem wykonania, wydajności, jakości zdjęć i superszybkiego ładowania to telefon zdecydowanie godny polecenia. Duży ekran wykonany w technologii AMOLED sprawdzi się podczas oglądania filmów, a także przeglądania internetu czy grania. Polecany OPPO zdaje egzamin w każdej sytuacji, a pojemna bateria pozwala na wiele godzin intensywnego korzystania ze smartfona. Dzięki superszybkiemu ładowaniu w mniej niż pół godziny naładujesz akumulator w 100%. Model urzeka swoim wyglądem – z olśniewającym wzornictwem retro. Przypadnie do gustu miłośnikom poręcznych i lekkich telefonów. Temat smartfona OPPO Reno6 5G przedstawiał już Michał tutaj

Smartfon OPPO A54 5G to drugi z polecanych przez nas smartfonów. Model także zaskakuje m.in. pod względem aparatu głównego z dużą matrycą, wsparciem sztucznej inteligencji oraz trybem nocnym i długiego naświetlania. Jego ultraszerokokątny obiektyw sprawdzi się podczas fotografowania architektury, gdyż oferuje pole widzenia 119°. OPPO A54 5G ma nowoczesne moduły łączności, w tym dwuzakresowe Wi-Fi, Bluetooth 5.1. Pojemna bateria gwarantuje wiele godzin pracy urządzenia bez konieczności podłączania ładowarki. Dodatkowo smartfon oferuje inteligentny tryb oszczędzania energii.

Jeszcze więcej OPPO

W tym miejscu warto przypomnieć, że w Orange dostępne są także inne zestawy OPPO w supercenach, np.

• OPPO Reno6 5G i słuchawki bezprzewodowe OPPO Enco Free2
  • OPPO Reno6 Pro 5G i słuchawki bezprzewodowe OPPO Enco X
  • Oppo Reno 6 5G i Oppo Opaska
  • OPPO Reno5 5G i OPPO Watch 46 mm eSIM
  • OPPO Reno5 Lite i OPPO Watch 46 mm eSIM
  • OPPO Reno5 Lite i Oppo Smartband

W ofercie świątecznej proponujemy także zestaw OPPO Reno5 z 5G i OPPO A16 w prezencie za 1 zł dostępny przy zakupie Planu 60 i 80.

Udostępnij: Na Święta smartfony OPPO w roli głównej

Smartfony OPPO Reno 6 series w przedsprzedaży Orange

9 września 2021

Smartfony OPPO Reno 6 series w przedsprzedaży Orange

Ruszyliśmy z przedsprzedażą nowych smartfonów OPPO Reno 6 5G i OPPO Reno 6 Pro 5G, która potrwa do 19 września. Wszyscy, którzy zdecydują się na ich kupienie w tym okresie dostaną w prezencie słuchawki bezprzewodowe z cyfrową redukcją szumów oraz roczną ochronę ekranu. Dodatkowo zamawiający dzisiaj (i tylko dzisiaj) do wymienionych rzeczy otrzymają jeszcze personalizowaną koszulkę klubu piłkarskiego FC Barcelona!

Z okazji premiery OPPO Reno series 6 z moim kolegą PR menadżerem OPPO Piotrem Żaczko nagraliśmy krótki film, z którego dowiecie się dlaczego warto wybrać ten smartfon. Jeśli potrzebujecie więcej informacji i pierwszych wrażeń z użytkowania, polecam też blogowy test zrobiony przez Michała Rosiaka.

Udostępnij: Smartfony OPPO Reno 6 series w przedsprzedaży Orange

Urządzenia

OPPO Reno 6 5G – szybki rzut okiem

9 września 2021

OPPO Reno 6 5G – szybki rzut okiem

Fajnie jest mieć więcej czasu na przetestowanie telefonu, wtedy można się lepiej i bardziej szczegółowo przyjrzeć. Jednak mimo tego, gdy Wojtek kilka dni temu zadzwonił do mnie i powiedział: „Michał, mam OPPO Reno 6, publikacja w czwartek” – przyjąłem wyzwanie. Nie ma co marudzić – skoro mam okazję zerknąć na nowego smartfona OPPO choćby przez te kilka dni, to warto. Choćby po to, by powiedzieć Wam, czy – cóż – warto?

Ładowarka jak błyskawica

W zgrabnym, ładnym kolorystycznie pudełku znajdziemy standardowy zestaw. Poza smartfonem – ładowarka SuperVOOC i kabel. Wbrew pozorom to ważne, bowiem OPPO Reno 6 jako jeden z niewielu telefonów wspiera ładowanie prądem 65W. Nie mierzyłem dokładnie czasu, ale danie urządzeniu z 28% baterii kilkunastu (z grubsza) minut wystarczyło, bo odpiąć je z ogniwem pełnym niemal w 2/3. To się przydaje – może nie na co dzień, ale podczas bardziej wymagających testów bateria o pojemności 4300 mAh potrafiła wyczerpywać się całkiem szybko. Dane producenta mówią o 25% pojemności ogniwa uzupełnianych w 5 minut. Wow.

No ale to nie ładowarkę miałem testować 🙂 Biorąc do ręki OPPO Reno 6 miałem przez chwilę wrażenie, że to… iPhone. Jeśli się inspirować to bezdyskusyjnie najlepszymi :), tym niemniej po krótkim czasie doszedłem do wniosku, że to pierwsze wrażenie to wina… ramki. Masywnej (ale nie przytłaczającej) twardej, aluminiowej ramki. Ona w dotyku i przy wygaszonym ekranie faktycznie upodabnia najnowsze Reno do produktu z nadgryzionym jabłkiem. Ale tylko do momentu odblokowania, bo z przodu nie ma nie będącego już szczytem mody notcha, a jedynie mały otwór w górnym rogu, skrywający 32-megapikselową kamerę do selfie.

Duże oko pełne światła

Fanem selfie nigdy nie byłem, ale tak dokładny obiektyw gwarantuje szczegółowe i wyraźne zdjęcia. Oczywiście pod warunkiem przynajmniej niezłego oświetlenia, bo sam – jak to z selfie-camami – w słabym świetle średnio sobie poradzi. Inaczej z tylnymi obiektywami, których mamy 3, w delikatnie wystającej z wysepce.

64 MPix, f/1.7, szeroki, 0.7µm, PDAF
8 MPix, f/2.2, 119˚, ultraszeroki, 1.12µm
2 MPix, f/2.4, makro

Dodatkowo pod dwutonowym fleszem ukryty jest mały czujnik, odpowiedzialny za głębię kolorów.

Jak dają sobie radę aparaty? Główny zrobił na mnie świetne wrażenie. Od razu po włączeniu aplikacji łapał ostrość, a barwy oddawał tak, że aż chciało się patrzeć na mroczny, wilgotny, warszawski Ursynów. Co ciekawe, światło 64-megapikselowego „oka” (oczkiem go nie nazwę, jest dość spore) jest na tyle dobre, że w zasadzie nie musiałem uruchamiać trybu Ultra Night. Zresztą sami zobaczcie.

tryb Ultra Night

bez trybu Ultra Night

Fajniej było w trybie wideo, tu faktycznie było widać różnicę. Tryb sztucznej inteligencji, rozświetlającej otoczenie, na pewno przyda się Wam, jeśli kręcicie filmy po zmierzchu (że o nocy już nie wspomnę). No i – last, but not least – Bokeh Flare Portrait Video, czyli rozmycie tła, znane z fotografii portretowych, po raz pierwszy wprowadzone do… nagrań wideo. Oppo Reno 6 to pierwszy taki telefon w historii.

Nie do zajechania

Jak to działa na co dzień? Przyzwyczajony do obecnych we wszystkich flagowców procesorów SnapDragon z pewnym dystansem podchodziłem do Mediateka Dimensity 900. Niesłusznie. Ta jednostka centralna, tworzona w procesie technologicznym 6nm, wsparta 8 (lub 13 – możemy dołożyć 5 GB pamięci swap, nie zdążyłem przetestować) napędza telefon, którego w ciągu tych kilku dni nie zdołałem w żaden sposób spowolnić. Tu internet, tu Spotify, tu nawigacja, na światłach (ciiii 😉 ) Pokemony, do tego rozmówcy atakujący mnie dymkami czatu Messengera – wszystko działało płynnie, nic się nie wyłączało. I nie grzało, za co odpowiada specjalny system rozpraszania ciepła. Zapomnijcie o thermal trottlingu, ten telefon ciągle ma taką samą temperaturę.

OPPO Reno 6 Twoim nowym smartfonem?

Kurczę, podoba mi się ten telefon. Wiem, że to raptem kilka dni, ale gdybym musiał decydować o wyborze smartfona na dwa lata, włączyłbym Oppo Reno 6 do grupy kandydatów. Przyjemnie trzymać go w ręku, to solidny telefon, nie wyglądający jak zabawka, z niepalcującymi (wreszcie!!!) się pleckami. Na dodatek dość mały! Wiem, to brzmi szaleńczo przy ekranie 6,4 cala, ale – może dlatego, że przesiadłem się nań z Xiaomi Mi 11 Ultra – 156,8 mm wysokości i niecałe 8 grubości sprawiają, że odbieram go jako urządzenie wręcz kieszonkowe. Do wszystkiego – do chodzenia po necie, do grania (głośniki zgodne z Dolby Atmos to cudo!), czy oglądania wygrzewając się w wannie, na 90-hercowym Amoledzie, kolejnego odcinka serialu. Na dodatek szybko się ładuje, jego czytnik odcisków palców w ekranie jest jednym z lepszych, z których ostatnio korzystałem. No i oczywiście to kolejny telefon w naszej ofercie, wspierający 5G.

Co więcej, cena wcale nie zwala z nóg, a od dziś znajdziecie go oczywiście w naszym sklepie. Parę słów powiedzieli też o nim Wojtek i Pior Żaczko z OPPO, warto posłuchać ich rozmowy. I wiecie co? Trochę Wam zazdroszczę, bo ci, którzy kupią go w przedsprzedaży dzisiaj (do 23.59 w czwartek 9 września) dostaną w prezencie imienną koszulkę mojej ukochanej FC Barcelony! Jeśli potrzebujecie jeszcze chwili do namysłu, też nie jest źle, bo wpadną Wam w prezencie bezprzewodowe „pchełki”, OPPO Enco Free2 i roczną ochronę wyświetlacza. No ale ta koszulka… <3

Udostępnij: OPPO Reno 6 5G – szybki rzut okiem