Tańsze telefony OPPO

8 lipca 2021

Tańsze telefony OPPO

Jak co czwartek prezentujemy nową, czasową promocję. Oferta tygodnia obowiązuje tylko w opcji bez abonamentu i obejmuje 3 różne smartfony marki OPPO.

Decydując się na zakup nowego telefonu, w dniach 8-14 lipca, można skorzystać ze zniżki na następujące modele:

• OPPO A15s taniej o 50 zł,
  • OPPO Reno4 Z 5G taniej o 100 zł
  • OPPO A54 5G taniej aż o 110 zł

Ilość sprzętów w promocji jest ograniczona, nie ma natomiast ograniczeń pod kątem tego, kto może z niej skorzystać. Parametry przecenionych smartfonów znajdują się na stronie orange.pl, a szczegóły cenowe i ratalne dostępne są w zakładce z ofertą tygodnia.

OPPO to firma, która podbija świat, a w Polsce już też zdążyła się zadomowić na dobre. Ich sprzęty cieszą się bardzo pozytywnymi opiniami wśród użytkowników. Do wyboru są bowiem smartfony ze średniej, a czasem i nawet niższej półki cenowej, ale o satysfakcjonujących parametrach i wytrzymałej baterii. Jeśli ktoś szuka tańszego sprzętu, ale dobrej jakości – warto rozważyć te modele.

Udostępnij: Tańsze telefony OPPO

Flex Hour – nowa pozycja w sklepu Flex

17 czerwca 2021

Flex Hour – nowa pozycja w sklepu Flex

Po uruchomieniu sprzedaży ratalnej w ubiegły czwartek, ten tydzień przynosi nową akcję w sklepie Flex.

Flex Hour – tak nazywa się nowa, cykliczna akcja, która będzie w każdy czwartek, o godz. 14:00. Co ważne, aby skorzystać z cotygodniowych okazji klienci Orange Flex będą musieli wykazać się nie lada refleksem, bo oferta będzie dostępna tylko przez godzinę, a rabaty na urządzenia wyniosą  minimum 14%.

Na dobry początek gratka dla fanów marki Xiaomi – zestaw Xiaomi Mi10T 5G z Mi Watch Lite za 1 459 zł czyli 240 zł taniej. Telefon z zegarkiem dostępny jest zarówno przy płatności gotówkowej (karta kredytowa/BLIK), jak również w 30 ratach 0% po 48,63 zł/miesięcznie. Warto się spieszyć, bo ilość produktów w tej cenie jest limitowana.

Więcej o akcjach promocyjnych w sklepie Orange Flex można przeczytać na blogu pod tym linkiem. Naprawdę warto, bo okazji do złapania smartfonów, smartwatchy lub innych urządzeń jest naprawdę wiele.

Mogę też zapowiedzieć prawdziwy tydzień okazji. We wtorek 22 czerwca w sklepie Flex startuje Maraton Flex Nocy. Przez 8 kolejnych dni, od 18 do 6 rano, do kupienia będą produkty Apple, Samsung, Xiaomi, Oppo w świetnych cenach.

Zapraszam do sklepu Flex. Tych, którzy nie mają jeszcze aplikacji Orange Flex do wizyty w Google Play lub AppStore, pobrania aplikacji i skorzystania z kodu FLEX3 na 3 miesiące subskrypcji Flex za 1 zł/miesięcznie każdy.

Udostępnij: Flex Hour – nowa pozycja w sklepu Flex

#TestujzOrange  – do wygrania wyjątkowe smartfony OPPO!

21 grudnia 2020

#TestujzOrange  – do wygrania wyjątkowe smartfony OPPO!

Rozpoczynamy następną edycję konkursu „Testuj z Orange”, który już wcześniej cieszył się sporą popularnością. Teraz startuje kolejna odsłona z nowymi telefonami! Od 17 grudnia chętni mogą zarejestrować się na stronie www.testuj.orange.pl. W Wasze ręce trafią 3 modele smartfonów OPPO: Reno4 Pro 5G, Reno4 Z 5G, Reno4 Lite.

To już 22. edycja konkursu „Testuj z Orange”. Jest to doskonała okazja do osobistego sprawdzenia nowinek technologicznych – wszystkich funkcjonalności i parametrów modnych telefonów. Obecna edycja konkursu daje uczestnikom także dodatkową możliwość zaprezentowania siebie i swoich profili w mediach społecznościowych oraz dotarcia do szerokiego grona odbiorców.

Jak stać się testerem Orange?

Spośród Waszych zgłoszeń jury konkursowe wybierze 12 testerów. Trzech z nich, którzy wykażą się największą pomysłowością i kreatywnością, wygra testowany telefon na własność.

Konkurs przeznaczony jest dla osób, które w świecie social mediów czują się jak ryba w wodzie – prowadząc własne profile o różnej tematyce: technologia, moda, podróże, lifestyle, beauty.  Tym razem mogą sprawdzić się w roli influencera i wykorzystać całe spectrum funkcji smartfonów OPPO.

Krok po kroku jak wygrać smartfon OPPO

Na to, kto zostanie wybrany wpływ ma: jakość kanałów SoMe zgłaszających się osób oraz kreatywny sposób, w jaki uzasadnią, dlaczego chcieliby zostać Testerem Orange. Uczestnicy zostaną podzieleni na 3. grupy. Każda z nich będzie testować inny smartfon OPPO – Reno4 Pro 5G, Reno4 Z 5G lub Reno4 Lite.

W kolejnym etapie konkursowicze będą mieli do wykonania 4 zadania. W zależności od modelu telefonu – będą one związane z jego funkcjonalnościami. Uczestnicy będą też na bieżąco publikować w swoich kanałach społecznościowych wykonane zadania – oznaczając je hasztagiem #testujzOrange. Posty recenzenckie zostaną także zamieszczone na stronie www.testuj.orange.pl, tak, aby osoby zainteresowane konkursem mogły śledzić online jego przebieg.

Na zakończenie każdy uczestnik otrzyma ankietę i odpowie na pytanie, dotyczące oceny danego modelu telefonu. Podsumowanie zostanie opublikowane w Poradniku Orange. Trzech najlepszych testerów otrzyma nagrody – testowane telefony na własność. Najważniejszymi kryteriami oceny będą: jakość, efektywność i wizualna strona wykonania wszystkich zadań. Zapraszamy do gry!

Regulamin akcji dostępny na tutaj. Kto z Was chce zostać naszym testerem?

Udostępnij: #TestujzOrange  – do wygrania wyjątkowe smartfony OPPO!

Urządzenia

Orange będzie mocniej współpracować z OPPO

15 października 2020

Orange będzie mocniej współpracować z OPPO

Dzisiaj na poziomie europejskim ogłosiliśmy zawiązanie partnerstwa z OPPO w zakresie wspólnych innowacji, które pomogą w dostarczaniu nowoczesnych usług Orange w smartfonach OPPO oraz urządzeniach Internetu Rzeczy. Naszym celem jest wspólne tworzenie takich rozwiązań, które sprostają zmieniającym się potrzebom klientom. Informację na temat szczegółów porozumienia znajdziecie tutaj.

Widzimy potencjał do współpracy

Jeśli chodzi o Polskę współpraca z OPPO szybko się rozwija. W ostatnim roku w naszej ofercie pojawiło się kilka urządzeń chińskiego koncernu. Dariusz Chróścik, która odpowiada w Orange Polska za zarządzanie portfolio smartfonów i urządzeń, dostrzega rosnący potencjał marki. – Chodzi o zastosowane technologie, jakość urządzeń i ich wygląd. Dlatego w czwartym kwartale tego roku nasi klienci mogą spodziewać się jeszcze większej oferty OPPO.

Wykorzystamy eSIM i 5G

Ważnym elementem współpracy będzie wykorzystywanie eSIM, którego Orange jest pionierem w Polsce. Z takiego rozwiązania w smartfonach i zegarkach korzysta już blisko 60 tys. klientów. Drugi aspekt to oczywiście technologia 5G i na tej bazie rozwój mobilnych usług przyszłości.  Na koniec polecam Wam nasze dwie wideo recenzje smartfonów OPPO: Reno 3 Pro i A72.

Udostępnij: Orange będzie mocniej współpracować z OPPO

Urządzenia

Testujemy Oppo Reno 4 Pro 5G

8 października 2020

Testujemy Oppo Reno 4 Pro 5G

„Flagowce”. Przedmiot marzeń każdego smartfonowego geeka. Rdzenie, gigabajty, megapiksele, cale, wszystkie najnowsze technologiczne rozwiązania. Fajnie o tym wszystkim poczytać, a jeszcze fajniej – mieć w swojej kieszeni. I dlatego cieszy mnie fakt, że w ostatnich latach można dostać urządzenie świetnej jakości nie zubożając przesadnie swojego portfela. Na przykład Oppo Reno 4 Pro 5G, który dokładnie dziś wchodzi u nas do sprzedaży.

Jak iPhone… tylko ładniejszy

Ładny jest. No ładny i tyle. W zalewie urządzeń, wielkich, ciężkich i chwilami pretensjonalnie przesadnych w wyglądanie, Reno 4 Pro wygląda – hmmm – skromnie? Nie krzyczy wyglądem, nie rzuca się w oczy, a przede wszystkim – co rzadkie w dzisiejszych czasach – robi wrażenie mniejszego, niż jest. Tzn. przesadnie mały nie jest. To wciąż 16×7,3×0,75 cm i 172 gramy sprzętu, ale może to kwestia mojej przesiadki z Note’a 20 Pro i LG Velvet, ale naprawdę zdarzało mi się szukać telefonu, który miałem w kieszeni. No i wąziutka ramka.

Nie ma co się rozpisywać o materiałach – mamy do czynienia z klasyką: szkło Gorilla Glass 6 z przodu, takie samo z tyłu, a między nimi aluminiowa ramka. Tył bardzo ładnie odbija światło, ale niestety w takiej sytuacji można się spodziewać mocnego „palcowania”. Ja po prostu wycierałem telefon w t-shirt 🙂

Słyszałem głosy, że wysepka z aparatami jest „silnie zainspirowana” iPhonem 11. Cóż – jak dla mnie przede wszystkim ta w Oppo Reno 4 Pro 5G jest ładniejsza i nie bije pretensjonalnie po oczach. Jak dla mnie to jedno z najbardziej gustownych „osadzeń” aparatów w telefonach, które weszło ostatnio na rynek.

Pop-upy z klawiaturą

Co firma, to nakładka na Androida. W przypadku Oppo mamy do czynienia z rozwiązaniem o nazwie Color OS. I szczerze Wam po… tzn. napiszę, że o tym, jak się nazywa, po raz kolejny zorientowałem się dopiero przyglądając się specyfikacji urządzenia. Nie ma mowy o bloatwarze, znalazłem tylko dwie nowe aplikacje: OPPO Relax i Soloop. Pierwsza to – jak sama nazwa wskazuje – zestaw sposób na relaksację, druga zaś to łatwy i intuicyjny edytor wideo. Dla mnie spoko, obie mogą się przydać. Podobnie zresztą jak pomocny w codziennym używaniu boczny pasek. Byłem jego fanem zanim zniknął z Samsungów i zawsze się cieszę, gdy ktoś przejmie ten pomysł do swojej wersji Androida.

O, wiem, co jeszcze bardzo mi się podoba w każdym Oppo. Niby drobnostka, ale niebywale wygodna. Zdarza się Wam czasami, że gracie (no co? 🙂 ), czy oglądacie film, gdy nagle wyskakuje Wam Bardzo Pilny SMS (wiadomość z komunikatora) Do Odpisania Natychmiast (zamieniający się potem w Serię Ważnych Wiadomości)? Idealnie by było, gdyby w takiej sytuacji nie było ryzyka kliknięcia w powiadomienie i nagłego przejścia do aplikacji? Da się – w Reno 4 Pro 5G, podobnie jak w innych Oppo, wyskakuje okno pop-up. Co więcej, w tej samej formie widzimy potem klawiaturę, którą możemy przesunąć w takie miejsce, by nie zasłaniała ekranu.

Aż tyle RAMu?

No właśnie, ekranu! Na szczęście tu większość producentów idzie od jakiegoś czasu jedną inspiracją, zgodnie z podejściem, że każdy ekran jest znakomity, pod warunkiem, że to Amoled. Co więcej, podoba mi się moda z ostatnich miesięcy, czyli poprawianie częstotliwości odświeżania. Nie jest to (jeszcze?) 200 Hz, w przypadku Reno 4 Pro 5G nawet nie 100, ale przeskok na 90 herców jest już zdecydowanie zauważalny. Zauważyli to już pierwszego dnia moi synowie mówiąc niemal chórem mówiąc: „Tata, jak ci płynnie chodzą Pokemony!” 🙂

W ogóle z nowego Oppo korzysta się bardzo przyjemnie, płynnie i bez przycinek. Marudy powiedzą: „Eee, tylko Snapdragon 765G!”. A ja powiem, że po pierwsze to procesor, który bez problemu wystarczy do praktycznie każdego zadania, po drugie zaś – w przypadku Reno 4 Pro 5G jest wsparty… 12 GB RAMu. Tak, nie pomyliliście się. 12 gigabajtów pamięci. To o połowę więcej, niż standardowo w pecetach. Poza tym – a może przede wszystkim – ten system naprawdę jest dobrze zoptymalizowany. Oppo określa serię Reno jako flagową, a ja nie czułem, jakbym pracował na telefonie, który by w jakiś sposób ulegał konkurencji.

W dzień jest super, w nocy tylko główny

Dobra, pora wrócić do aparatów. Pisałem już o wysepce, ale może warto wspomnieć o tym, co skrywa? Główny aparat 48 Mpix ze światłem 1.7, optyczną stabilizacją i laserowym autofokusem, tele 13 Mpix f/2.4, szeroki 12 MP f/2.2. A jak te cyferki przekształcają się na faktyczne zdjęcia? W dzień jest kapitalnie, niezależnie od tego, czy używamy głównego aparatu, zoomujemy optycznie x2, czy hybrydowo x5. Mój kot nawet na dużym zoomie jest idealny 🙂 I faktycznie to pięciokrotne szybkie powiększenie – jednym kliknięciem w interfejsie aparatu – to coś, czego mi brakowało w kilku innych testowanych wcześniej sprzętach.

W nocy lepiej jednak zdać się na główne szkiełko. O ile bowiem nawet w trybie Ultra Night możemy użyć pełnego zooma, o tyle efekt może się okazać „nieco” poniżej oczekiwań. Jeśli jednak decydujemy się na szeroki plany głównym obiektywem? Nie jestem ekspertem, ale nie widzę różnicy nawet w porównaniu ze znacznie droższym sprzętem.

W sumie podobnie jest z czytnikiem odcisków palców. Te w ekranie generalnie głównie mnie irytują – zdecydowanie wolę fizyczne, czy to w przycisku odblokowywania, czy w formie płytki dotykowej z tyłu obudowy. W Reno 4 Pro 5G rzadko musiałem poprawiać palec, ale inna sprawa, że po prostu ustawiłem sobie odblokowanie twarzą. Wiem, to takie nie-bezpieczniackie, te systemy zazwyczaj da się oszukać, ale: 1) to wygodne i bardzo dobrze działa; 2) i tak telefon miałem zawsze przy sobie.

Genialna bateria

O ile do testów wideo trafiają do mnie pełne zestawy sprzedażowe, tym razem miałem możliwość korzystania wyłącznie z samego telefonu. Nie wiem więc, jak wygląda kwestia ładowarki Super VOOC, która w ciągu kwadransa ma ładować baterię Reno 4 Pro 5G do 60%, a do końca w niewiele ponad pół godziny. Podłączyłem go za to do GreenCella z 75-watowym Power Delivery i w ciągu kwadransa „podskoczył” z 8% do prawie 30%. Jak dla mnie spoko.

Poza tym warto też zauważyć, że te 8% na wyświetlaczu pojawiło się po północy, podczas gdy telefon odpiąłem od ładowarki przed 8 rano. Przez cały ten czas korzystałem z niego standardowo (nie „testersko”). Telefon, który starcza tak naprawdę na cały dzień bez ładowania? To było dla mnie spore zaskoczenie, tym bardziej, że jego bateria to jednak wciąż „tylko” 4000 mAh. Szkoda tylko, że nie można go ładować indukcyjnie. Powiecie, że to taki „gimmick” (wybaczcie, ciężko mi znaleźć polski odpowiednik, a to angielskie słowo wyjątkowo tu pasuje) zaledwie, ale w moim home office znalazłem idealne miejsce dla płytki ładowarki i dziwnie się czuję, gdy odłożony tam telefon nie ładuje się.

Brać, czy nie brać?

Ilu Polaków tyle opinii rzecz jasna, ale ja, mając ograniczony budżet, na pewno umieściłbym Oppo Reno 4 Pro 5G na shortliście. Tak naprawdę ciężko się do niego przyczepić, nie widzę tu nawet przesadnych kompromisów. Procesor, choć nie z tych najwyższych, nie wpada w zadyszkę, zaś kosmiczny poziom pamięci RAM zdecydowanie wspomaga multitasking. Aparaty poboczne faktycznie mogłyby po ciemku radzić sobie lepiej, jednak tryb Ultra Night zgrabnie wspomaga główny obiektyw i nawet nocne zdjęcia wychodzą bardzo przyjemne. Jasne, że fajnie jest mieć flagowca znanej marki. Ale czy zawsze trzeba?

A na wypadek, gdybyście szukali mobilizacji do zakupu Oppo Reno 4 Pro 5G, to znajdziecie go w naszym sklepie, tutaj 🙂

Udostępnij: Testujemy Oppo Reno 4 Pro 5G