Dołącz do Klubu Flex i wypróbuj go razem z nami

2 czerwca 2020

Dołącz do Klubu Flex i wypróbuj go razem z nami

Uruchamiamy Klub Flex, w którym użytkownicy z aktywnym Planem mogą liczyć na dodatkowe promocje i rabaty.

Będą to zniżki na usługi własne Orange Flex np. dodatkowe GB oraz specjalne promocje od partnerów. Stałą promocją w Klubie Flex będzie Video Pass dostępny za 10 zł miesięcznie, czyli za 50% standardowej ceny. Prawdziwa gratka dla wszystkich kinomanów. Dodatkowo, co miesiąc w aplikacji pojawiać się będzie „hot deal” na usługi Flexa. W Klubie Flex dostępne będą także specjalne zniżki na oferty partnerów. Na sam początek przygotowaliśmy dla naszych użytkowników m.in. 20% rabatu na nowe kolekcje na Answear.com, 15% zniżki na przejazdy z FlixBusem, 2 miesiące darmowego dostępu do Wyborcza.pl, konto Premium w TIDAL na 90 dni za 15 zł, oraz atrakcyjne zniżki od Frisco.pl.

Lista partnerów oraz zniżki na ich ofertę będą stale poszerzane, bo w Klubie Flex nie ma nudy.

Jak wejść do Klubu Flex?

Wystarczy jedno kliknięcie w aplikacji.  Przez pierwsze 3 miesiące Klub Flex będzie działał w wersji beta. W Orange Flex odpowiadamy na potrzeby użytkowników i nie boimy się zmian. Będziemy zbierać feedback na bieżąco i ulepszać rozwiązanie w razie potrzeby. Do Klubu Flex w obecnej wersji beta może wejść każdy Flexowicz, który uwielbia łapać okazje i czerpać dodatkowe korzyści.

Udostępnij: Dołącz do Klubu Flex i wypróbuj go razem z nami

Do sklepu bez portfela, czyli „Jak i czym będziemy płacić”?

22 maja 2020

Do sklepu bez portfela, czyli „Jak i czym będziemy płacić”?

W wolnej chwili zachęcam Was do posłuchania kolejnego podcastu z cyklu „Przyszłość jest dziś” przygotowanego przez Politykę Insight, który wspiera Orange Polska. Tym razem zastanawiamy się, czy pandemia przyspieszyła rozwój płatności bezgotówkowych i jakie nowe rozwiązania wejdą do powszechnego użytku.

Paweł Widawski z Fundacji Polska Bezgotówkowa opowiada, jak wygląda odchodzenie od gotówki. Pomaga zrozumieć polską specyfikę i mówi o technologiach, które już się u nas sprawdziły. Wyjaśnia, czym są płatności zaszyte, soft POS i biometria głosowa.

Jeśli chcecie wiedzieć, co na ten temat sądzi rzecznik Orange Polska, to również znajdziecie w podcaście odpowiedź. Nie chodzę na zakupy z portfelem. Korzystam z Apple Pay. Bardzo sobie chwalę wygodę i uważam, że płatności mobilne będą szybko się rozwijały. Prosty przykład, kiedy wprowadziliśmy możliwość płacenia Blikiem w Orange Flex od razu zobaczyliśmy, jak bardzo jest popularny wśród klientów. Mobilne płatności idealnie pasują do w pełni cyfrowej oferty, jakim jest Flex. Moim zdaniem to przyszłość, która jest dziś.

Podcast „Jak i czym będziemy płacić” jest dostępny w: Apple Podcasts, SoundCloud, Spotify, Google Podcasts i YouTube.

Udostępnij: Do sklepu bez portfela, czyli „Jak i czym będziemy płacić”?

28 kwietnia 2020

Zdalna edukacja dla uczniów, którzy mają utrudniony dostęp do internetu w domu? To możliwe, dzięki współpracy szkół, operatora telekomunikacyjnego i zaangażowaniu klientów. Orange Polska przekaże na potrzeby zdalnej nauki tysiąc modemów LTE. Za pośrednictwem wybranych szkół trafią one do rodzin z ograniczonym dostępem do sieci, by umożliwić dzieciom równy dostęp do edukacji.

Użytkownicy Orange Flex mogą wykorzystać moc gigabajtów, by wesprzeć uczniów w dostępie do edukacji. Wystarczy, że przekażą niewykorzystane GB ze swojego pakietu danych, aby zmienić je w modemy LTE. Każde 10 GB to jedno urządzenie, a gdy pula przekazanych gigabajtów osiągnie 5 tysięcy, Orange podwoi ten wynik, aby w domach uczniów znalazł się łącznie tysiąc modemów. Akcja trwa od 28 kwietnia do 5 maja.

Urządzenia trafią do uczniów za pośrednictwem szkół, które otrzymają je w formie darowizny. Szkoły, znając najlepiej potrzeby uczniów i społeczności lokalnych, przekażą je osobom, które najbardziej potrzebują takiej pomocy. Zainteresowane placówki mogą od dziś przesyłać zgłoszenia zawierające nazwę szkoły, dane kontaktowe (e-mail oraz numer telefonu) wraz z zapotrzebowaniem oraz krótkim uzasadnieniem na adres eduflex@orange.com. Wybrane w ten sposób  szkoły będą mogły rozdysponować sprzęt dalej, do rodzin potrzebujących dostępu do internetu.

Jak wynika z analizy Centrum Cyfrowego, wiele gospodarstw domowych w Polsce korzysta wyłącznie z szerokopasmowego internetu mobilnego. Nawet połowa dzieci łączy się z siecią jedynie przez urządzenia mobilne. Przy ograniczonym transferze, uczniowie mogą mieć utrudniony dostęp do zasobów internetu, a tym samym – do edukacji. Podczas pandemii, kiedy nauka odbywa się zdalnie, sieć stała się niezbędnym narzędziem każdego ucznia.

Dlatego Orange jeszcze w marcu przygotował specjalne rozwiązanie – tani i łatwy dostęp do nawet 200 GB, z którego może korzystać kilku użytkowników równocześnie. Do każdego przekazanego modemu będzie dołączona karta SIM Orange Flex, z której mogą dodatkowo skorzystać rodziny. Aby ją aktywować, wystarczy pobrać aplikację, wybrać dowolny plan (z nielimitowanymi rozmowami, SMS-ami, MMS-ami oraz dostępem do nawet 100 GB miesięcznie) i przenieść swój numer lub wybrać nowy. Rejestracja odbywa się automatycznie w aplikacji, więc  można to zrobić bez wychodzenia z domu. Ważne, aby pamiętać o podaniu kodu EDUFLEX – dzięki niemu koszt pakietu to złotówka miesięcznie przez dwa miesiące.  Orange Flex to usługa bez długoterminowych zobowiązań, więc można z niej zrezygnować po tym czasie. Więcej o akcji na stronie www.orange.pl/razem.

Tysiąc modemów LTE dla uczniów to jedna z wielu inicjatyw Orange na rzecz społeczności lokalnych i edukacji. Do 15 maja trwa nabór szkół do programów Fundacji Orange –  MegaMisji (dla najmłodszych uczniów) i #SuperKoderów (dla klas 4-8), w których dzieci w nowym roku szkolnym będą się uczyć zdrowych nawyków cyfrowych i podstaw programowania. A już dziś mogą wziąć udział w cyklu webinariów Poranki z #SuperKoderami by wartościowo i ciekawie spędzać czas w domu: uczyć się programowania, tworząc własne interaktywne mapy, rysujące rakiety czy aplikacje do nauki języków obcych.

Udostępnij: Twoje GB mają moc! Podarujmy modemy LTE tysiącu rodzin, by dzieci mogły uczyć się zdalnie

Darmowy pakiet 200 GB na naukę dla obecnych klientów Orange Flex

2 kwietnia 2020

Darmowy pakiet 200 GB na naukę dla obecnych klientów Orange Flex

Kiedy tydzień temu ruszyliśmy ze specjalną akcją pakietów 200 GB na naukę dla uczniów i ich rodziców, studentów oraz nauczycieli, w której można aktywować nawet 200 GB na dwa miesiące za złotówkę, dotyczyła ona tylko nowych klientów Orange Flex. Wtedy zapowiedzieliśmy, że podobne rozwiązanie przygotujemy także dla obecnych klientów. Jesteśmy gotowi i od dzisiaj proponujemy im darmowy pakiet 200 GB na naukę do wykorzystania w smartfonie, tablecie czy komputerze.

Zgłoś się po darmowe 200 GB

Żeby otrzymać pakiet nie trzeba korzystać kodu EDUFLEX, jak robili to nowi klienci Orange Flex. Wystarczy, że do 13 kwietnia wyślecie zgłoszenie na adres e-mail: eduflex@orange.com W ciągu 72 godzin rozpatrzymy Twoje zgłoszenie. Jeśli weryfikacja będzie pozytywna, aktywujemy na Twoim koncie pakiet 200 GB i poinformujemy o tym SMS-em. Na wykorzystanie 200 GB będziecie mieli 60 dni od momentu aktywacji.

Zgłoszenie powinno zawierać:

1. Twoje imię i nazwisko,

2. Twój numer telefonu w Orange Flex,

3. Nazwę oraz adres szkoły lub uczelni, w której uczysz się / pracujesz / uczy się Twoje dziecko,

4. Dokument potwierdzający, że jesteś uprawniony do skorzystania z oferty (np. legitymacja lub zaświadczenie o uczęszczaniu do szkoły, legitymacja służbowa lub potwierdzenie zatrudnienia). Jeżeli załączasz zdjęcie lub skan dokumentu i zawiera on więcej danych niż podane w pkt 1-4, to prosimy o ich zasłonięcie.

Dlaczego warto być w Orange Flex

Orange Flex jest wyjątkową usługą komórkową, w pełni cyfrową i bezpieczną. Wszystko odbywa się poprzez intuicyjną aplikację bez wychodzenia z domu, co jest szczególnie istotne w czasie trwania pandemii. Co istotne w Orange Flex nie ma długoterminowych umów.

Regulamin akcji dla uczniów i ich rodziców, studentów, doktorantów oraz nauczycieli jest dostępny w aplikacji oraz na stronie flex.orange.pl

Udostępnij: Darmowy pakiet 200 GB na naukę dla obecnych klientów Orange Flex

26 marca 2020

Zgodnie z zapowiedzią od dzisiaj uczniowie i ich rodzice, studenci oraz nauczyciele mogą skorzystać z Orange Flex przez dwa miesiące za złotówkę miesięcznie. Na naukę otrzymają nawet 200 GB do wykorzystania w smartfonie, tablecie czy komputerze.

– Rozumiemy, że w tym trudnym czasie dostęp do internetu jest niezbędny, szczególnie w przypadku uczniów, studentów i nauczycieli, którzy rozpoczęli w pełni zdalną naukę. Dlatego przez dwa miesiące będą mogli korzystać z nawet 200 GB internetu za symboliczną złotówkę miesięcznie. W ten sposób chcemy wesprzeć równy dostęp do edukacji i wysiłki państwa związane z organizacją życia publicznego w czasie zagrożenia koronawirusem – mówi Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska.

Żeby skorzystać z akcji wystarczy ściągnąć na smartfon aplikację Orange Flex. Następnie wybrać dowolny plan komórkowy z określoną liczbą GB (maksymalnie 100 GB miesięcznie), przenieść swój numer lub wybrać nowy – rejestracja numeru odbywa się automatycznie w aplikacji. Ważne, aby przed wyborem metody płatności wpisać kod EDUFLEX. Na koniec zostaje aktywacja planu. Wszystko nie powinno zająć wiele czasu i można to zrobić na kanapie w domu.

Weryfikacja użytkowników, którym przysługuje internet za złotówkę nie nastąpi na etapie aktywacji usługi. W trakcie pierwszego miesiąca korzystania z Orange Flex użytkownicy, którzy aktywowali EDUFLEX zostaną poproszeni o potwierdzenie statusu uprawniającego do skorzystania z akcji. W przypadku uczniów i studentów będzie to podanie numeru legitymacji, a nauczycieli – potwierdzenie zatrudnienia.

Z internetu w Orange Flex za złotówkę można korzystać na smartfonie, tablecie i komputerze. Po aktywacji usługi można to zrobić na dwa sposoby. Po pierwsze – zamówić w aplikacji bezpłatną dodatkową kartę SIM, którą należy włożyć do tabletu lub modemu, co pozwala korzystać z numeru zarówno w telefonie, jak i innych urządzeniach. Drugie – jeśli ktoś będzie chciał korzystać jedynie z internetu, wystarczy, że główną kartę SIM włoży do tabletu czy modemu.

Użytkownicy Orange Flex będą potrzebowali nowej karty SIM jeśli aktywują nowy numer lub przenoszą go od innego operatora. Klienci przenoszący numer z innych ofert Orange – w tym nju, nie potrzebują nowej karty SIM. W razie potrzeby kartę SIM można zamówić poprzez kuriera, co w tym momencie jest najbardziej wygodne i bezpieczne. Przesyłka kurierska jest darmowa. Użytkownicy, którzy posiadają telefon obsługujący technologię eSIM, nie muszą zamawiać karty. W kilka minut aktywują eSIM w aplikacji.

W tej chwili z opcji internetu za złotówkę mogą skorzystać tylko nowi klienci Orange Flex. Dla obecnych użytkowników – uczniów i ich rodziców, studentów i nauczycieli – przygotujemy inne rozwiązanie. Poinformujemy o nim w najbliższych dniach.

Regulamin nowej akcji dla uczniów i ich rodziców, studentów, doktorantów oraz nauczycieli jest dostępny na stronie www.flex.orange.pl

Udostępnij: Ruszyła specjalna akcja Orange Polska wspierająca zdalną naukę. Nawet 200 GB internetu do wykorzystania z kodem EDUFLEX.