13 sierpnia 2019

Kraków Live Festival sponsorowany przez Orange to dwa dni nieograniczonej zabawy. 16 i 17 sierpnia na lotnisku Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie wystąpią m.in. Post Malone, Calvin Harris, Rosalie, Krzysztof Zalewski, PRO8L3M. Atmosferę koncertów można już dziś poczuć dzięki usłudze Music Pass dostępnej w ofertach Orange. Umożliwia ona darmowy, nielimitowany transfer danych w najlepszych serwisach muzycznych.

Trzy tegoroczne festiwale muzyczne – Orange Warsaw Festival, Open’er Festival Powered by Orange i Kraków Live Festival – sponsorowane przez Orange i oferta Orange Flex są dokładnie tym, czego fani dobrej muzyki oczekiwali.

Kraków Live Festival to ostatni moment, żeby uzyskać darmowy dostęp do Music Pass i cieszyć się ulubioną muzyką bez limitu danych w takich serwisach jak: TIDAL, Spotify, Deezer, Amazon Music, Apple Music i Polskie Radio. Music Pass można aktywować w Planie Mobilnym i w aplikacji Orange Flex jeszcze do 17 sierpnia. W ofercie planów mobilnych Music Pass będzie aktywny przez 3 miesiące, a w Orange Flex 100 dni. W obu przypadkach usługa wyłączy się automatycznie.

Więcej o Orange Flex w linku: https://flex.orange.pl/

a o planach mobilnych tutaj: https://www.orange.pl/lp/nowe-plany-mobilne.

#chceszmasz czyli jeszcze więcej muzyki i atrakcji w Orange Strefie.

W Orange Strefie można bawić się przy najlepszych imprezowych dźwiękach proponowanych przez DJ-a, nawet po zakończeniu koncertów. Darmowe Wi-Fi pozwoli w prosty sposób podzielić się festiwalowymi emocjami ze znajomymi i udostępnić relacje w mediach społecznościowych. Chętni mogą zrobić sobie festiwalowy „look” ozdabiając swoje ciało holotatuażami.

W tym roku Orange zaprasza wszystkich do własnego foodtrucka Orange Flex, gdzie każdy będzie mógł skomponować swojego festiwalowego burgera. Aby zgarnąć voucher zniżkowy na burgera – wystarczy zrobić festiwalowego gif-a w Orange Strefie i udostępnić go w swoich mediach społecznościowych, oznaczając @Orange_Flex i #chceszmasz. Pula zniżek jest ograniczona.

Informacje na temat programu festiwalowego i atrakcji pozamuzycznych znajdują się na stronie http://livefestival.pl/pl

Do zobaczenia na festiwalu.

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Kraków Live Festival – jeszcze więcej muzyki na zakończenie festiwalowego lata z Orange

Klienci zmieniają Orange Flex. Nowe plany i więcej GB, czyli #chceszmasz

12 sierpnia 2019

Klienci zmieniają Orange Flex. Nowe plany i więcej GB, czyli #chceszmasz

Teraz wybór planu w Orange Flex jest jeszcze prostszy i szybszy. Ucieszy to klientów, fanów mobilnego surfowania po internecie. W ofercie znajdą się większe pakiety internetu, w tym 30 GB za 30 zł.

Przez pierwsze trzy miesiące od wprowadzenia Orange Flex uważnie słuchaliśmy komentarzy i sugestii naszych klientów. Użytkownicy Orange Flex to bardzo aktywni internauci, zużywają średnio ponad 13 GB miesięcznie. Dlatego zdecydowaliśmy się wprowadzić zmiany w ofercie, żeby dostarczyć jak najlepszy produkt, odpowiadający na ich potrzeby – mówi Artur Stankiewicz, dyrektor Marketingu Rynku Konsumenckiego w Orange Polska.

Orange Flex to zupełnie nowy wymiar abonamentu, z którego chętnie korzystają fani technologicznych nowinek. Blisko połowa użytkowników Orange Flex to millenialsi, czyli osoby w wieku 25-39 lat. Cenią super wygodne i innowacyjne rozwiązania np. eSIM. Są również niezwykle aktywni w sieci. Tylko na korzystanie z mediów społecznościowych zużywają średnio prawie 3 GB miesięcznie. A dzięki temu, że w Orange Flex każdy plan zawiera Social Pass, nie pomniejsza to ich pakietu danych. Klienci docenili też Music i Video Pass oraz możliwość korzystania z dodatkowej karty SIM. Aż 45% klientów Orange Flex aktywowało co najmniej jedną usługę dodatkową w ramach subskrypcji.

Bazując na tym, w jaki sposób klienci korzystają z oferty oraz usług dodatkowych, Orange zdecydował się wprowadzić zmiany w planach komórkowych. Nowa oferta Orange Flex to cztery różne plany, w tym dwie zupełnie nowe propozycje. Każdy plan zawiera dużą paczkę GB, nielimitowane rozmowy, SMS-y, MMS-y w Polsce i UE oraz Social Pass. Teraz z oferty można skorzystać jeszcze szybciej, dzięki uproszczeniu ścieżki zakupowej w aplikacji.

Od teraz do wyboru są:

15 GB za 25 zł

To jedna z najlepszych ofert na rynku. Do tej pory najtańszy plan komórkowy w Orange Flex oferował 6 GB za 31 zł. Teraz za 6 zł mniej otrzymujemy ponad dwa razy więcej gigabajtów.

30 GB za 30 zł

Prawdziwy bestseller. Płacąc złotówkę mniej niż dotychczas, klient może surfować po sieci i zużyć aż pięć razy więcej GB. Taki pakiet danych wystarczy, by być na bieżąco w nowościach serialowych i posłuchać ulubionej muzyki.

50 GB za 50 zł oraz 100 GB za 80 zł

To propozycja dla najbardziej aktywnych internautów.

Klient potrzebujący więcej, może dodatkowo aktywować usługę Video i Music Pass by oglądać filmy i seriale oraz cieszyć się ulubioną muzyką bez limitu danych.

Więcej informacji o nowościach znajduje się  na stronie www.flex.orange.pl . Na najczęściej zadawane pytania o Orange Flex odpowiadamy także na blogu.

Oferta specjalna dotyczy nowych oraz obecnych klientów. W Orange Flex plan komórkowy można zmienić w każdej chwili, wystarczy wejść w aplikacji w „Mój Plan” i aktywować nowe plany.

Napisz do Nas
Udostępnij: Klienci zmieniają Orange Flex. Nowe plany i więcej GB, czyli #chceszmasz

Najlepsza muzyka na Open’er Festival Powered by Orange. Startujemy.

2 lipca 2019

Najlepsza muzyka na Open’er Festival Powered by Orange. Startujemy.

Open’er Festival Powered by Orange wystartuje 3 lipca i potrwa do 6 lipca. Zagrają m. in. Travis Scott, The Strokes, The Smashing Pumpkins, Kylie Minogue i Lana Del Rey. Tego lata muzyka jest najważniejsza. Dlatego wszyscy klienci, którzy mają lub dołączą do Orange Flex lub nowego Planu Mobilnego od Orange, dzięki usłudze Music Pass, otrzymają nielimitowany transfer danych w najlepszych serwisach muzycznych.

Wystarczą dwa słowa, żeby przekonać do Orange Flex każdego fana muzycznych brzmień: Music Pass. Każdy, kto do 17 sierpnia aktywuje usługę w aplikacji będzie mógł się cieszyć najlepszą muzyką bez limitu danych przez 100 dni za free. Music Pass obejmuje najpopularniejsze platformy muzyczne: TIDAL, Spotify, Deezer, Amazon Music, Apple Music i Polskie Radio. Także ci, którzy wybiorą najnowszy Plan Mobilny, mogą posłuchać m.in. Open’erowych artystów bez zużywania pakietu danych z abonamentu w swoim planie przez 3 miesiące w prezencie. W obu przypadkach po okresie promocyjnym usługa wyłącza się automatycznie.

Więcej o Orange Flex w linku: https://flex.orange.pl/

Więcej o Planach Mobilnych w linku: https://www.orange.pl/lp/nowe-plany-mobilne.

Zgodnie z hasłem Orange Flex #chceszmasz między koncertami festiwalowiczów zapraszamy do Orange Strefy, gdzie czeka wiele atrakcji. Jak co roku w strefie DJ rozkręci najlepszą imprezę. Oprócz szaleństw na parkiecie, można także spróbować sił w stworzeniu festiwalowego mixu przy pomocy Sound Machine. W Orange Strefie chętni zrobią sobie holotatuaż, a jeśli ktoś zgłodnieje, zapraszamy na burgera do Orange-owego food trucka. Aby zdobyć zniżkę, wystarczy stworzyć w Orange Strefie świetlną animację gif, otagować @Orange_Flex, użyć #chceszmasz, a na koniec podzielić się nią na Instagramie. Warto się pospieszyć, bo liczba zniżek na burgery jest ograniczona.

W trakcie Open’er Festival powered by Orange na terenie Orange Strefy można skorzystać z darmowego Orange Wi-Fi i być cały czas on-line, dzielić się emocjami i zdjęciami spod sceny w mediach społecznościowych. Rozładowana bateria to nie problem. W Orange Strefie czeka 200 punktów do ładowania każdego rodzaju telefonu. Natomiast stare, nieużywane telefony można wymienić na super powerbank z głośnikiem – jeden powerbank za dwa telefony (do wyczerpania zapasów). Wszystkie zebrane telefony zostaną przekazane do recyklingu.

Informacje na temat dokładnych terminów koncertów, programu festiwalowego i atrakcji pozamuzycznych znajdują się na stronie http://www.opener.pl/

Napisz do Nas
Udostępnij: Najlepsza muzyka na Open’er Festival Powered by Orange. Startujemy.

Najlepsza muzyka bez limitu danych dla klientów Orange

29 maja 2019

Najlepsza muzyka bez limitu danych dla klientów Orange

Najbliższe miesiące będą pełne muzyki. Wszyscy klienci, którzy mają Orange Flex lub nowe Plany Mobilne od Orange, dzięki usłudze Music Pass, otrzymają nielimitowany transfer danych w najlepszych serwisach muzycznych – idealnie na festiwalowe muzyczne lato.

Przed nami długo wyczekiwany sezon festiwalowy. Fani dobrych brzmień mogą zacząć zabawę na Orange Warsaw Festival, potem szaleć na Open’er Festival Powered by Orange, a zakończyć na Kraków Live Festival. Festiwale to gratka dla fanów muzycznych doznań. Dlatego aktywując do 17 sierpnia Orange Flex wszyscy mogą skorzystać z Music Pass i cieszyć się nielimitowanym transferem danych do wykorzystania na platformach muzycznych: Tidal, Spotify, Deezer, Polskie Radio, Amazon Music i Apple Music przez 100 dni za free. Po okresie promocyjnym usługa wyłącza się automatycznie.

Aby rozpocząć korzystanie z Orange Flex, wystarczy pobrać aplikację z App Store lub Google Play i zarejestrować się, cyfrowo potwierdzając swoją tożsamość. Płatności są realizowane za pomocą podpiętej w aplikacji karty płatniczej. Bezpłatną kartę SIM dostarczy kurier, można ją także odebrać w dowolnym salonie Orange w Polsce. Można też skorzystać z wirtualnej karty eSIM i aktywować swój plan w pełni zdalnie, bez wychodzenia z domu. Więcej o Orange Flex w linku: https://flex.orange.pl/

Także mając najnowszy Plan Mobilny można cieszyć się muzyką i bezpłatnie korzystać z nielimitowanego transferu danych w ramach serwisów muzycznych, tych samych co w Orange Flex. Dzięki temu np. muzyki festiwalowych artystów, zanim zabrzmią oni na Służewcu 31 maja i 1 czerwca, można posłuchać bez zużywania pakietu danych z abonamentu w swoim planie. Music Pass dostępny jest w każdym nowym Planie Mobilnym na 3 miesiące w prezencie – idealnie na całe festiwalowe lato. Po okresie promocyjnym usługa wyłącza się automatycznie.

Dla klientów nowych Planów Mobilnych przygotowano atrakcyjne zestawy urządzeń z najnowszymi smartfonami, w których można otrzymać słuchawki lub drugi smartfon za symboliczną złotówkę. Dokupując do nowego Planu Mobilnego 55 smartfon Samsung Galaxy A20e za 40 zł miesięcznie, można wybrać w prezencie za złotówkę: bezprzewodowe słuchawki Samsung Galaxy Buds lub drugi smartfon Samsung Galaxy A10. Pełna oferta urządzeń w promocyjnych cenach w nowych Planach Mobilnych w linku: https://www.orange.pl/lp/nowe-plany-mobilne.

Więcej o gwiazdach, które wystąpią na Orange Warsaw Festival przeczytasz na blogu i biurze prasowym Orange Polska.

Udostępnij: Najlepsza muzyka bez limitu danych dla klientów Orange

Testowałem Orange Flex. Oto moja historia

28 maja 2019

Testowałem Orange Flex. Oto moja historia

Gdy jakiś czas temu napisała do mnie koleżanka, zajmująca się tworzeniem naszej oferty mobilnej z pytaniem czy nie chciałbym wziąć udziału w testach nowego, świetnego rozwiązania… przeoczyłem tego maila. Serio 😉 Po kilku dniach go odkopałem i w ostatnim momencie się załapałem. Czy było warto? Oczywiście! I pewnie plułbym sobie długo w brodę, gdybym nie zabawił się wtedy w Outlookowego archeologa.

Orange Flex - grafika ilustracyjna

Kilka dni później dostałem telefon, link do beta wersji aplikacji, która potem ujrzała światło dzienne pod nazwą Orange Flex, masę papierów w których deklarowałem, że oddam swoją nieśmiertelną duszę jeżeli pisnę choć słówko, a także instrukcję z numerem karty kredytowej, którą miałem wykorzystywać w czasie testów. No i oczywiście kilka pierwszych zadań. Co ciekawe nie dostałem „pomarańczowego” SIM-a, ten miałem sobie zorganizować w procesie rejestracji.

Flex był mądrzejszy ode mnie – to tester tworzył problemy

Odpaliłem aplikację i moim oczom ukazał się bardzo prosty ale zarazem nowoczesny interface oraz informacja o Video i Social Pass. Moim zdaniem to jedno z fajniejszych rozwiązań, jakimi mogłem pobawić się w czasie testów, ale jeszcze do nich wrócę. Na początku dostałem za zadanie przejść przez cały proces aktywacji usługi. Ucieszyły mnie trzy metody logowania – przez konto Google, Facebooka i e-mail. Skorzystałem z Facebooka, szybko wybrałem plan (najbardziej wypasiony, a co!) i zabrałem się za aktywację. Wybrałem jeden z 10 numerów (bo tyle dostajemy do wyboru) Potem był selfiak, zdjęcie dowodu do autoryzacji, adres dla kuriera (zlokalizowany po GPS – nic nie musiałem wpisywać poza numerem kontaktowym). Pozostała mi jeszcze aktywacja karty SIM przez QR kod.

Kolejnym elementem aktywacji było dodanie karty płatniczej. Dostałem firmową do testów (już wiecie, dlaczego wybrałem najdroższy plan) i zacząłem właściwe testy. Transfer danych, rozmowy, SMS, oglądanie filmów, słuchanie muzyki – wszystko działało na tip-top. Jako, że szybko przepaliłem cały transfer (takie zadanie dostałem, choć zjedzenie 100 GB w tak krótkim czasie nie jest łatwe), od razu mogłem skorzystać z dodatkowego pakietu danych. Rach-ciach odpalenie tego zajęło mi kilka chwil. Tutaj wyszła jedna z kluczowych zalet oferty –  wszystko możesz zrobić naprawdę od ręki. Potem odpaliłem Video Pass  i mogłem już oglądać Netflixa i YouTube do woli. Tu także miałem poczucie, że pomysł jest dobry – na co dzień można korzystać z transferu danych, a gdy chcemy obejrzeć film czy dwa na jeden dzień odpalamy Video Pass i oglądamy ile chcemy.

Passy, elastyczność, duże pakiety danych

Właśnie… Passy. Idea jest prosta – na jeden dzień, tydzień lub miesiąc w przypadku Video Pass, lub na miesiąc w przypadku Music Pass (a sorry, to były testy, a teraz macie Music Pass za totalny free na 100 dni przez całe festiwalowe lato) możemy odpalić sobie nielimitowany transfer danych z aplikacji z danej kategorii. Do tego jest  jeszcze Social Pass który jest wbudowany w każdy z planów. Dla Was oznacza to, że korzystając z social media nie zużywasz pakietu danych.  Czy to duży bonus? Moim zdaniem ogromny. Sam potrafię przepalić przez social media kilka GB miesięcznie (Instagram, Twitter), więc zaszyty darmowy transfer zawsze się sprawdza.

Orange Flex - grafika z aplikacji

Uwaga! Zrzut z wersji testowej

Czy warto? Oczywiście!

Po zabawie (wielotygodniowej) z aplikacją mam bardzo, bardzo dobre wrażenia. Całość jest prosta i przejrzysta. Świetnie rozwiązano także kwestię SMS na numery premium. Gdy próbujecie taki wysłać dostaniecie powiadomienie  o możliwości dodania środków premium. Dopiero teraz możecie wysyłać takie SMS czy wykonywać połączenia premium – fajne, bo dzięki temu to kontroluję .. Gratulacje należą się także copywriterom którzy pisali teksty znajdujące się w aplikacji. Sam dość dużo piszę i wiem, że nie jest to łatwe i tym bardziej doceniam. Sprawdza się także obsługa przez czat, dostępna serio 24/7, z której w czasie testów także korzystałem. Dobre są też FAQi z intuicyjną wyszukiwarką..

Oczywiście rozwiązanie, które testowałem to była beta. Zdarzały się tam błędy (czasem zdrowo kombinowałem próbując je wywołać),  ale właśnie po to są testy – byście później Wy, nasi klienci mogli korzystać z apki dopiętej na tip-top. Nie miałem okazji testować kilku innych elementów, które przekładają się na elastyczność Flexa – choćby dodatkowych SIM-ek. Z niecierpliwością czekam na rozwój Flexa.

Cały komunikat prasowy na temat Orange Flex znajdziecie pod tym linkiem. Tutaj natomiast przygotowaliśmy dla Was odpowiedzi na najtrudniejsze pytanie o Flex-a.

Aktualizacja 20.08.2019

Zajrzyjcie także do komunikatu prasowego „Klienci zmieniają Orange Flex. Nowe plany i więcej GB, czyli #chceszmasz”. Przeczytacie tam więcej o ostatnich zmianach w tej ofercie.

Udostępnij: Testowałem Orange Flex. Oto moja historia