Darmowy pakiet 200 GB na naukę dla obecnych klientów Orange Flex

2 kwietnia 2020

Darmowy pakiet 200 GB na naukę dla obecnych klientów Orange Flex

Kiedy tydzień temu ruszyliśmy ze specjalną akcją pakietów 200 GB na naukę dla uczniów i ich rodziców, studentów oraz nauczycieli, w której można aktywować nawet 200 GB na dwa miesiące za złotówkę, dotyczyła ona tylko nowych klientów Orange Flex. Wtedy zapowiedzieliśmy, że podobne rozwiązanie przygotujemy także dla obecnych klientów. Jesteśmy gotowi i od dzisiaj proponujemy im darmowy pakiet 200 GB na naukę do wykorzystania w smartfonie, tablecie czy komputerze.

Zgłoś się po darmowe 200 GB

Żeby otrzymać pakiet nie trzeba korzystać kodu EDUFLEX, jak robili to nowi klienci Orange Flex. Wystarczy, że do 13 kwietnia wyślecie zgłoszenie na adres e-mail: eduflex@orange.com W ciągu 72 godzin rozpatrzymy Twoje zgłoszenie. Jeśli weryfikacja będzie pozytywna, aktywujemy na Twoim koncie pakiet 200 GB i poinformujemy o tym SMS-em. Na wykorzystanie 200 GB będziecie mieli 60 dni od momentu aktywacji.

Zgłoszenie powinno zawierać:

1. Twoje imię i nazwisko,

2. Twój numer telefonu w Orange Flex,

3. Nazwę oraz adres szkoły lub uczelni, w której uczysz się / pracujesz / uczy się Twoje dziecko,

4. Dokument potwierdzający, że jesteś uprawniony do skorzystania z oferty (np. legitymacja lub zaświadczenie o uczęszczaniu do szkoły, legitymacja służbowa lub potwierdzenie zatrudnienia). Jeżeli załączasz zdjęcie lub skan dokumentu i zawiera on więcej danych niż podane w pkt 1-4, to prosimy o ich zasłonięcie.

Dlaczego warto być w Orange Flex

Orange Flex jest wyjątkową usługą komórkową, w pełni cyfrową i bezpieczną. Wszystko odbywa się poprzez intuicyjną aplikację bez wychodzenia z domu, co jest szczególnie istotne w czasie trwania pandemii. Co istotne w Orange Flex nie ma długoterminowych umów.

Regulamin akcji dla uczniów i ich rodziców, studentów, doktorantów oraz nauczycieli jest dostępny w aplikacji oraz na stronie flex.orange.pl

Udostępnij: Darmowy pakiet 200 GB na naukę dla obecnych klientów Orange Flex

26 marca 2020

Zgodnie z zapowiedzią od dzisiaj uczniowie i ich rodzice, studenci oraz nauczyciele mogą skorzystać z Orange Flex przez dwa miesiące za złotówkę miesięcznie. Na naukę otrzymają nawet 200 GB do wykorzystania w smartfonie, tablecie czy komputerze.

– Rozumiemy, że w tym trudnym czasie dostęp do internetu jest niezbędny, szczególnie w przypadku uczniów, studentów i nauczycieli, którzy rozpoczęli w pełni zdalną naukę. Dlatego przez dwa miesiące będą mogli korzystać z nawet 200 GB internetu za symboliczną złotówkę miesięcznie. W ten sposób chcemy wesprzeć równy dostęp do edukacji i wysiłki państwa związane z organizacją życia publicznego w czasie zagrożenia koronawirusem – mówi Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska.

Żeby skorzystać z akcji wystarczy ściągnąć na smartfon aplikację Orange Flex. Następnie wybrać dowolny plan komórkowy z określoną liczbą GB (maksymalnie 100 GB miesięcznie), przenieść swój numer lub wybrać nowy – rejestracja numeru odbywa się automatycznie w aplikacji. Ważne, aby przed wyborem metody płatności wpisać kod EDUFLEX. Na koniec zostaje aktywacja planu. Wszystko nie powinno zająć wiele czasu i można to zrobić na kanapie w domu.

Weryfikacja użytkowników, którym przysługuje internet za złotówkę nie nastąpi na etapie aktywacji usługi. W trakcie pierwszego miesiąca korzystania z Orange Flex użytkownicy, którzy aktywowali EDUFLEX zostaną poproszeni o potwierdzenie statusu uprawniającego do skorzystania z akcji. W przypadku uczniów i studentów będzie to podanie numeru legitymacji, a nauczycieli – potwierdzenie zatrudnienia.

Z internetu w Orange Flex za złotówkę można korzystać na smartfonie, tablecie i komputerze. Po aktywacji usługi można to zrobić na dwa sposoby. Po pierwsze – zamówić w aplikacji bezpłatną dodatkową kartę SIM, którą należy włożyć do tabletu lub modemu, co pozwala korzystać z numeru zarówno w telefonie, jak i innych urządzeniach. Drugie – jeśli ktoś będzie chciał korzystać jedynie z internetu, wystarczy, że główną kartę SIM włoży do tabletu czy modemu.

Użytkownicy Orange Flex będą potrzebowali nowej karty SIM jeśli aktywują nowy numer lub przenoszą go od innego operatora. Klienci przenoszący numer z innych ofert Orange – w tym nju, nie potrzebują nowej karty SIM. W razie potrzeby kartę SIM można zamówić poprzez kuriera, co w tym momencie jest najbardziej wygodne i bezpieczne. Przesyłka kurierska jest darmowa. Użytkownicy, którzy posiadają telefon obsługujący technologię eSIM, nie muszą zamawiać karty. W kilka minut aktywują eSIM w aplikacji.

W tej chwili z opcji internetu za złotówkę mogą skorzystać tylko nowi klienci Orange Flex. Dla obecnych użytkowników – uczniów i ich rodziców, studentów i nauczycieli – przygotujemy inne rozwiązanie. Poinformujemy o nim w najbliższych dniach.

Regulamin nowej akcji dla uczniów i ich rodziców, studentów, doktorantów oraz nauczycieli jest dostępny na stronie www.flex.orange.pl

Udostępnij: Ruszyła specjalna akcja Orange Polska wspierająca zdalną naukę. Nawet 200 GB internetu do wykorzystania z kodem EDUFLEX.

Orange Polska wspiera naukę online dodatkowym internetem

25 marca 2020

Orange Polska wspiera naukę online dodatkowym internetem

Kiedy ze względu na pandemię trzeba zostać w domu, nie może zabraknąć internetu. Dlatego odpowiadając na potrzeby uczniów i ich rodziców, studentów oraz nauczycieli Orange Polska opracował możliwość korzystania z oferty Orange Flex przez dwa miesiące za złotówkę miesięcznie. Oznacza to, że na naukę przez internet będą oni mieli do wykorzystania nawet 200 GB transferu danych. To pozwoli swobodnie uczestniczyć w zajęciach online, słuchać wykładów i korzystać z innych zdalnych rozwiązań w nauce.

Rozumiemy, że w tym trudnym czasie dostęp do internetu jest niezbędny, szczególnie w przypadku uczniów, studentów i nauczycieli, którzy rozpoczęli w pełni zdalną naukę. Dlatego przez dwa miesiące będą mogli korzystać z nawet 200 GB internetu za symboliczną złotówkę miesięcznie. W ten sposób chcemy wesprzeć równy dostęp do edukacji i wysiłki państwa związane z organizacją życia publicznego w czasie zagrożenia koronawirusem – mówi Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska.

Orange Flex jest wyjątkową ofertą komórkową, w pełni cyfrową i bezpieczną. Wszystko odbywa się poprzez intuicyjną aplikację bez wychodzenia z domu, co jest szczególnie istotne w czasie trwania pandemii. Dzięki możliwościom aplikacji, oferta może być skierowana do konkretnej grupy osób, a weryfikacja użytkowników przebiega w pełni zdalnie. Co istotne w Orange Flex nie ma długoterminowych umów.

Jak otrzymać 200 GB internetu na naukę?

Od poniedziałku, 23 marca nowi klienci Orange Flex mogą już korzystać ze specjalnej oferty – z kodem FLEX pierwszy miesiąc korzystania z tej usługi kosztuje tylko 1 zł. Dotyczy to każdego z planów komórkowych dostępnych w aplikacji. W najbogatszym z nich jest 100 GB na transfer danych.

Teraz uczniowie i ich rodzice, studenci, doktoranci oraz nauczyciele będą mogli skorzystać ze specjalnej oferty Orange Flex za 1 zł miesięcznie przed 2 miesiące korzystania. Oznacza to, że mogą otrzymać nawet 200 GB na internet za 2 zł. Oferta wystartuje w najbliższych dniach.

W tej chwili trwają prace nad szczegółowymi i bezpiecznymi zasadami weryfikowania osób uprawnionych do skorzystania z oferty na drugi miesiąc za 1 zł. Szczegóły i regulamin nowej oferty dla uczniów i ich rodziców, studentów, doktorantów oraz nauczycieli pojawi się na stronie www.flex.orange.pl w momencie jej startu.

Udostępnij: Orange Polska wspiera naukę online dodatkowym internetem

Zostań w domu i korzystaj z Orange Flex przez pierwszy miesiąc za złotówkę

23 marca 2020

Zostań w domu i korzystaj z Orange Flex przez pierwszy miesiąc za złotówkę

Orange Flex jest wyjątkową ofertą komórkową. W intuicyjnej aplikacji znajdziecie wszystko, czego potrzebujecie. Możecie zmieniać swój plan komórkowy, dodawać pakiety a nawet dzielić się GB ze znajomymi jednym kliknięciem. Do tego aktywujecie Video i Music Pass, aby korzystać z najpopularniejszych serwisów bez zużycia GB. Wszystko bez długoterminowych umów. W myśl zasady #chceszmasz.

Flex – bezpiecznie i wygodnie

W obecnej sytuacji, z którą przyszło się nam wszystkim zmierzyć, Orange Flex to nie tylko wygoda, ale również bezpieczeństwo. Aby przenieść numer do Orange Flex, nie trzeba wychodzić z domu,. Wystarczy kilka minut na kanapie… i gotowe. Warto pamiętać o eSIM, z którego skorzystacie na wybranych modelach telefonów i zegarków.

Pierwszy miesiąc za złotówkę

Jeśli to Was przekonuje, przygotowaliśmy specjalną promocję dla nowych klientów. Już od dzisiaj, z kodem FLEX macie pierwszy miesiąc w Orange Flex za 1 zł. Co ważne, promocja dotyczy każdego z planów. Prawdziwe #chceszmasz bez ruszania się z mieszkania czy domu. Szczegóły i regulamin promocji znajdziecie na stronie www.flex.orange.pl/promocje

Darmowy Video Pass

Przypominam też o darmowym dostępie do Video Pass na 14 dni dla klientów Orange Flex. Dzięki niemu, będziecie mogli nadrobić seriale, czy urządzić filmowy maraton bez zamartwiania się o transfer danych . Jak aktywować? Wchodzicie do aplikacji Orange Flex. W zakładce Video Pass znajdziecie opcję: 14 dni za 0 zł. Klikacie, zatwierdzacie wybór i korzystacie! Jeśli mieliście już wcześniej Video Pass w opcji 1, 7 lub 30 dni to ważność Waszego pakietu zostanie wydłużona.

Udostępnij: Zostań w domu i korzystaj z Orange Flex przez pierwszy miesiąc za złotówkę

Obsługa i Relacje z Klientami

Darmowy Video Pass dla klientów Orange Flex

18 marca 2020

Darmowy Video Pass dla klientów Orange Flex

Kilka dni temu zaproponowaliśmy klientom Orange (bez Flexa) darmowy pakiet 10 GB. Aktywowaliście go już kilkaset tysięcy razy. Cieszymy się, że się Wam spodobał. Wtedy obiecaliśmy, że pracujemy też nad czymś we Flexie. I gotowe.

Darmowy Video Pass na dwa tygodnie

Od dzisiaj dajemy klientom Orange Flex opcję włączenia Video Passa na 14 dni za 0 zł. Dzięki temu będziecie mogli nadrobić zaległości w oglądaniu seriali, czy urządzić sobie maraton filmowy. Zostańcie w domu i oglądajcie.

Jak aktywować?

Wchodzicie do aplikacji Orange Flex. W zakładce Video Pass znajdziecie opcję: 14 dni za 0 zł. Klikacie, zatwierdzacie wybór i korzystacie! Jeśli mieliście już wcześniej Video Pass o opcji 1, 7 lub 30 dni po prostu dodajcie opcję 14 za 0 zł i ważność Waszego pakietu zostanie wydłużona.

Przypominam, że Video Pass to nielimitowany transfer danych podczas korzystania z najpopularniejszych serwisów i aplikacji wideo. Obejmuje: Netflix, HBO GO, YouTube, vod.pl, Orange TV Go oraz WP Pilot.

Udostępnij: Darmowy Video Pass dla klientów Orange Flex