Więcej GB w starterach Orange

1 marca 2018

Więcej GB w starterach Orange

Każdą ilość giga można „przepalić”, a transferu nigdy nie za dużo. Pomyśleliśmy więc, że ucieszy Was informacja, że od 1 marca w starterach Orange na kartę czeka więcej GB niż do tej pory. Z tego co widziałem najwięcej na rynku. Każdy starter za 5 zł zapewni Wam 6 GB internetu, starter za 7 zł – 7 GB, a starter za 20 zł – 50 GB. Dla przypomnienia – do tej pory 5 zł przekładało się na 1 GB neta, a za 7 zł otrzymywaliście 2 GB.

Zaczynamy także wprowadzać nowe opakowania, w których kryją się SIM-y. Całkowitemu przeobrażeniu uległa kolorystyka. Teraz będzie prosto z mostu – pomarańczowe tło, czarny pasek z logo w dolnej części i duże, białe litery. Znajdziecie tam także bardzo klarowny opis tego, co można zyskać w naszej ofercie. Trudno będzie je przeoczyć. I chyba o to chodzi… prawda?

Jako pierwsze pojawią się startery Orange Free na kartę, w którym po każdym doładowaniu klient otrzymuje darmowe pakiety GB, aż do 100 GB po doładowaniu za 200 zł.  Można to połączyć z innymi pakietami tworząc bardzo fajne zestawy.

Wszystkie informacje o zmianach znajdziecie pod adresem www.orange.pl/lp/nowe-startery

Skoro już przy starterze jesteśmy – pamiętajcie, że możecie go także wykorzystać by wymienić kartę SIM w Waszym telefonie. Wystarczy do tego wizyta w kiosku, starter za 5 zł i kilkanaście minut wolnego czasu. Cały proces opisałem w tekście: Samodzielna wymiana SIM w Orange i nju. Zapraszam do lektury 😉

Udostępnij: Więcej GB w starterach Orange

Mikołajki w prepaid

30 listopada 2017

Mikołajki w prepaid

Do Mikołajek zostało kilka dni, więc czas na tradycyjną mikołajkową promocję. Tym razem skupiamy się na rozmowach – w końcu do tego służy, (nota bene ) telefon ;-). Chcemy trafić do tych z pośród naszych klientów, którzy dziesiątek GB nie potrzebują, a w zamian za to chcą (po prostu) zadzwonić do sąsiadki, koleżanki (lub sąsiada, czy kolegi). Bez stresu, że zje im to całą zawartość konta. Wiem, z komentarzy że wielu z Was stawia głównie na transfer danych (no może poza @Ron, który na swoim ulubionym 2G może mieć z tym mały problem), ale czasem rozmawiacie, prawda? Wasi bliscy, pewnie też.

Przechodząc do meritum. Za 3 zł możecie, w ramach promocji, kupić usługę „Rozmowy bez limitu do wszystkich” w wersji na 7 dni. Do tej pory kosztowała 7 zł, więc cena zaliczyła zjazd o ponad połowę. Aby włączyć usługę trzeba wysłać SMS o treści START pod numer 364 (koszt jak za  SMS w Orange). Możecie to zrobić w trakcie trwania promocji, czyli od dzisiaj do 13 grudnia.

Jednak to dopiero początek, bowiem wszyscy, którzy to uczynią będą mogli aktywować usługę (jednorazową lub cykliczną – do wyboru) w wersji 31-dniowej za 19 zł (wcześniej, dla przypomnienia – 25 zł). Co bardzo ważne, jeżeli to zrobicie, to taka cena za kolejne 31-dniowe aktywacje lub odnowienia pozostanie już dla Was na poziomie 19 zł. Na zawsze. O możliwości aktywowania usługi za 19 zł dowiecie się z SMS, którego wyślemy do Was po zakończeniu ważności usługi w wersji na 7 dni za 3zł.

Choć wiem, że te dwa akapity wydają się nieco skomplikowane to sprawa jest bardzo prosta – w ramach promocji dostajecie możliwość aktywowania na 7 dni usługi, a jeżeli to zrobicie Wasze rachunki mogą spaść już na stałe. Taki teaser!

Z promocji możecie skorzystać w taryfach Orange YES, Orange ONE, Orange POP, Orange Free na kartę, Orange SMART, Nowe Orange Go (w tym także Zetafon i Minutofon).

Skoro już przy wymieniłem Nowe Orange Go, to od razu dodam jeszcze jedną informację. Od dzisiaj usługa “Za darmo w Orange” dostępna jest także w niej.

A dla wszystkich chętnych regulamin promocji „Nielimitowane rozmowy ze wszystkimi komórkowymi na Mikołajki”.

Udostępnij: Mikołajki w prepaid

100 zł na rozmowy prezentem w Orange na kartę

16 listopada 2017

100 zł na rozmowy prezentem w Orange na kartę

Święta Bożego narodzenia stały się już tradycyjnie okazją do promocji, wyprzedaży, okazji, a także prezentów. Szczególnie prezentów! Na przykład takich jak 100 zł, które otrzyma każdy, kto kupi nasz starter, zarejestruje go i aktywuje promocje. Kwotę tę można wykorzystać na rozmowy, także w roamingu na terenie Unii Europejskiej i kilku innych krajach. Będziecie mieli na to 30 dni od momentu przyznania bonusu.

Wszystko jest bardzo proste – kupujecie starter , wysyłacie darmowego SMS o treści PREZENT pod 815 i zgarniacie pakiet. Czas na aktywację macie do Sylwestrowej północy. Stan pakietu możecie sprawdzić wysyłając SMS o treści ILE MINUTY pod 901 . Bonusu nie można przedłużyć Rokiem Ważności Konta.

Na razie nie podaję jeszcze bezpośredniego linka do strony. Dzisiaj będziecie o niej wiedzieć tylko Wy – czytelnicy bloga. Mam także regulamin 😉

Niedługo ruszy kampania w mediach (w tym także społecznościowych), w której będziemy mówić o tej akcji, więc pewnie jeszcze o niej usłyszycie.

Udostępnij: 100 zł na rozmowy prezentem w Orange na kartę

Coraz prościej i lepiej w prepaid

29 września 2017

Coraz prościej i lepiej w prepaid

Przyznaję, że używam prepaid raczej sporadycznie. Aktualnie mam Orange Free na kartę, z którego korzystam jako z internetu domowego (jestem w trakcie przeprowadzki i jeszcze nie mam światłowodu). Od prepaid zawsze odstraszała mnie wizja licznych taryf, pakietów, promocji i bonusów, które wzajemnie  się wykluczały i a czasem z perspektywy laika – dublowały. Dla ludzi, którzy siedzieli w temacie, wszystko to było oczywiste, a dla mnie niczym czarna magia. Dlatego, gdy koledzy z prepaid stwierdzili, że upraszają ofertę byłem naprawdę zadowolony. Krok po kroku, pracowali, by stała się przyjaźniejsza i dostępniejsza dla nowych użytkowników, a jednocześnie nie straciła nic ze swojej elastyczności. Część taryf trafiła do archiwum, wprowadzaliśmy także nowe bonusy, tak by bardziej odpowiadały Waszym potrzebom.

Czasy się zmieniają – prepaid także

Proces trwa, a jednym z jego elementów jest rozpowszechnianie rozwiązań, z których najchętniej korzystanie na inne oferty, gdzie nie były do tej pory dostępne. Jeżeli coś działa dobrze, a Wy chcecie z tego korzystać to naturalnym wydaje mi się, że warto, by każdy mógł to zrobić. To także kwestia elastyczności, która moim zdaniem jest kluczem prepaid. Jego kolejną odsłoną jest wprowadzenie czterech usług – Masz Minuty, Masz SMS, 120 minut do wszystkich komórkowych oraz Bezpiecznego konta w tych taryfach, gdzie nie było do tej pory dostępne. Trzy pierwsze to usługi, które dają dostęp do rozmów i SMS za bardzo przyjemne dla oka kwoty.

Dwie pierwsze dają dostęp do gratisowych minut lub SMS za każdą złotówkę doładowania konta. W pierwszym przypadku chodzi o 1 minutę do wszystkich sieci lub 3 SMS za każdą złotówkę. Aktywacja w każdym z przypadku kosztuję złotówkę, można jej dokonać poprzez kod lub SMS. Więcej o usługach na naszej stronie, a dokładnie pod tym linkiem. Teraz możecie je aktywować we wspomnianym już w teście Orange Free na kartę, a także Yes i Smart

W nazwie usługi „120 minut do wszystkich sieci” zawarte jest wszystko to, co trzeba o niej wiedzieć. Jest to przede wszystkim alternatywa dla wszystkich droższych  Ważna jest ona przez 31 dni i kosztuje 9 zł, a można z niej skorzystać zarówno w wersji cyklicznej jak i jednorazowej. Stała się teraz dostępna także w Orange Free na kartę i Yes. Zainteresowanych zapraszam do lektury.

Z kolei większa dostępność usługi Bezpieczne Konto ucieszy wszystkich opiekunów – zarówno tych najmłodszych jak i najstarszych. Pozwala ona monitorować stan konta dziecka i ewentualnie doładować je zdalnie SMS. Obowiązkowy link do usługi tutaj.

Udostępnij: Coraz prościej i lepiej w prepaid

Dorzuciliśmy GB do Orange na kartę

1 sierpnia 2017

Dorzuciliśmy GB do Orange na kartę

Wszyscy znamy usługi nielimitowanych rozmów i SMS połączone z paczką GB w Orange na kartę. Weszły do naszej oferty w 2015 r., a w styczniu 2016 nieco je zmieniliśmy, co spotkało się z bardzo dobrym przyjęciem z Waszej strony. W połączeniu z Orange Free na kartę dawały wtedy jedno z najlepszych zestawów dla przenoszących numer na polskim rynku. Ale oczywiście nawet najlepsze oferty wymagają aktualizacji, nie inaczej z tymi usługami.

Nielimitowanych rozmów i SMS-ów raczej nie można udoskonalić. Można za to zwiększyć pakiet danych, podobnie jak to miało miejsce w ostatnich zmianach w bonusach za doładowanie w Orange Free. Zresztą transfer danych zwiększa się w ramach całej sieci mobilnej, więc czemu inaczej miałoby być w prepaid? Oczywiście ceny pozostały bez zmian.

Do 50 GB dla przenoszących numer do Orange na kartę

Najlepiej wygląda oferta dla tych, który zdecydują się przenieść numer do Orange na kartę i aktywują usługę w wersji cyklicznej. Zapłacą wtedy 28 zł za nielimitowane SMS i rozmowy oraz 35 GB. Pamiętacie, że jeżeli skorzystacie z jesteście w Orange Free na kartę i doładujcie konto za 30 zł otrzymujecie dodatkowo 15 GB. W sumie, jeżeli skorzystacie z obu rozwiązań za 3 dyszki otrzymujecie 50 GB transferu danych. O rozmowach i SMS nie wspominając. Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie 50 GB to bardzo dużo. Z drugiej strony, jeżeli ktoś streamuje dużo wideo czy muzyki 50 GB powinno być w sam raz 😉

Jest także oferta dla stałych klientów

W przypadku oferty dla naszych stałych klientów wielkość pakietu danych wynika ze stażu w sieci. Ci, którzy są z nami krócej niż 12 miesięcy otrzymają 15 GB, Ci z Was, którzy mają staż między rokiem, a trzema latami – 17 GB, a powyżej 3 lat – 20 GB. Oczywiście przypominam o manewrze z Orange Free na kartę, który dodatkowo zwiększa pakiet danych. Mamy też ofertę dla tych, którzy potrzebują dużą paczkę danych, jednak przez krótki czas – chodzi o wersję oferty na 7 dni. Tutaj także zwiększyliśmy pakiet danych – z 2 GB do 15 GB.

Pamiętajcie jeszcze o jednej, dość ważnym elemencie usługi. Za każdym razem gdy automatycznie odnawiacie usługę dostajecie o 1 GB internetu więcej niż miesiąc wcześniej. Po kilku miesiącach robi się z tego bardzo ładna sumka 😉 Co bardzo ważne dotyczy to także klientów, którzy przenieśli numer do Orange na kartę i aktywowali usługę cykliczną. Im co miesiąc także przybywa jeden GB do wykorzystania!

Grafika - przenieś numer do Orange na kartę

Fajnym elementem, na który raczej nie zwracacie uwagi w komentarzach jest możliwość włączenia usługi zarówno w wersji jednorazowej jak i cyklicznej.

W sumie wszystko wygląda tak:

Czas trwania usługi Staż w sieci Dotychczasowy
pakiet danych w usłudze
Nowy pakiet
danych w usłudze
7 dni 2 GB 15 GB 12 zł
7 dni dla przenoszących numer 2 GB 15 GB 10 zł
31 dni (jednorazowa i cykliczna) do roku 2 GB 15 GB 35 zł
1-3 lata 3 GB 17 GB
ponad 3 lat 5 GB 20 GB
31 dni (dla przenoszących) 8 GB 35 GB 28 zł

Więcej o ofercie znajdziecie na stronie orange.pl.

Aktualizacja 1.08.2017 14:33

Dostaliśmy dwa bardzo ciekawe pytania z serwisu Antyweb.pl. Odpowiedź na jedno już zawarliśmy w tekście, ale drugie zasługuje na osobną aktualizację 😉

W przypadku obecnych klientów korzystających z usługi otrzymają oni do wykorzystania większą paczkę GB w kolejnym okresie rozliczeniowym w którym dojdzie do automatycznej aktywacji usługi. Nie trzeba nic zmieniać, wysyłać żadnych SMS itp. Jak pewnie wiecie do tej pory także dostawaliście 1 GB za każdy kolejny miesiąc w usłudze. Co bardzo ważne ich ilość Wam się teraz nie zeruje!

Udostępnij: Dorzuciliśmy GB do Orange na kartę