Przedłużamy ważność bonusowych GB w Orange Free

4 lutego 2019

Przedłużamy ważność bonusowych GB w Orange Free

Wiem, że znacie i lubicie naszą ofertę Orange Free na kartę. Pod wcześniejszymi postami, dotyczącymi oferty prepaid, pisaliście, że w Orange Free na kartę brakuje Wam m.in. przedłużenia bonusowych gigabajtów.  Słuchamy Waszych głosów i stale ulepszamy naszą ofertę. Dlatego dzisiaj wprowadzamy w tej ofercie dwie duże zmiany:

• przedłużamy ważność bonusowych gigabajtów, po dokonaniu jednorazowej opłaty, bez konieczności doładowania,

• gwarantujemy zwrot gigabajtów nawet po wygaśnięciu ich ważności; warunkiem jest doładowanie konta w ciągu 7 dni.

Zacznijmy jednak od początku; Orange Free na kartę miała służyć głównie do internetu. Za każdym razem, gdy doładowujecie konto wpada spora paczka danych – obecnie jest to od 2,5 GB przy kwocie 5 zł do 100 GB przy doładowaniu 200 zł. Potem dołączyły do tego fajne usługi nielimitowanych połączeń, SMS oraz paczek danych i Orange Free na kartę stała się ofertą „all inclusive”. Więcej o niej i o tym jak skorzystać dowiecie się z tego linka: Szczegóły oferty na kartę znajdziecie na stronie Orange.pl.

Poniżej aktualne wzory starterów, byście wiedzieli czego szukać 😉

Dla przypomnienia dokładna rozpiska pokazująca, ile GB otrzymacie za poszczególne doładowanie.

Kwota doładowania 5 zł 10 zł 30 zł 50 zł 100 zł 200 zł
Bonus internetowy 2,5 GB 5 GB 15 GB 25 GB 50 GB 100 GB
Ważność bonusu 2 dni 5 dni 1 mc 3 mc 5 mc 5 mc

Wiem, że ostatni wiersz w tabelce, czyli czas ważności bonusu i to że można go przedłużyć tylko kolejnym doładowaniem było dla Was największą przeszkodą w korzystaniu z tych dodatkowych GB.

Od teraz możecie jednak przedłużyć ważność bonusu na internet bez potrzeby kolejnego doładowania. Jak to zrobić? Wystarczy przedłużyć ważność bonusu za jednorazową opłatą. Szczegóły znajdziecie w poniższej tabeli.

Jak przedłużyć ważność bonusowych GB?
Przedłuż bonusowe GB: Cena SMS pod 411
(koszt SMS w Orange)
Krótki kod
(bezpłatny)
Online
+ 7 dni 3 zł AKT7 *101*7# Zaloguj się do Mój Orange
+ 31 dni 9 zł AKT31 *101*31#
+ 365 dni 30 zł AKT365 *101*365#

Ważność bonusu można przedłużyć tyle razy, ile potrzebujecie. Pozostałą ilość i ważność bonusowych gigabajtów sprawdzicie wysyłając SMS o treści ILE pod 411 (koszt SMS w Orange).

Jeśli jednak ważność bonusowych gigabajtów wygasła, to nadal możecie je odzyskać.

Wystarczy, że doładujecie konto dowolnym nominałem w przeciągu maksymalnie 7 dni od wygaśnięcia ważności bonusu, a gigabajty automatycznie wrócą na konto. Co więcej, odzyskane gigabajty będą sumować się z bonusem po tym nowym doładowaniu. A to oznacza że Gwarancja Zwrotu jest teraz  i na złotówki na koncie głównym i na bonusowe gigabajty po doładowaniu.

Regulamin „Więcej czasu na Internet”

Regulamin „Gwarancja Zwrotu na bonusowe GB”

Dlaczego warto skorzystać z Orange Free na kartę?

W tej ofercie, co jest unikalne wśród taryf z bonusami GB po doładowaniu, możecie cieszyć się nielimitowanymi rozmowami i SMSami do wszystkich. Włączcie opcję miesięczną za 25 zł i otrzymajcie kolejne 15 GB i jeszcze dodatkowy 1 GB przy każdym odnowieniu usługi.

Rozmowy i SMSy bez limitu do wszystkich

+ 15GB

25 zł 31 dni

*115*2*31#

Mam nadzieję, że Was przekonałam do Orange Free na kartę 🙂 Jeśli korzystacie z innej taryfy w Orange na kartę, to możecie bezpłatnie przejść do Orange Free. Wystarczy wpisać kod *101*40# (i symbol zielonej słuchawki). Środki na koncie zostaną przeniesione.

Udostępnij: Przedłużamy ważność bonusowych GB w Orange Free

Nawet 100 GB za doładowanie – szczegóły promocji

29 stycznia 2019

Nawet 100 GB za doładowanie – szczegóły promocji

Na blogu Stelka napisała o nowej kampanii prepaid Sypnęło gigabajtami w Orange na kartę.

Dlatego tylko dla formalności przypominam, na czym polega promocja. Bonus wysokości 100 GB otrzymacie po doładowaniu za 200 zł. Każde doładowanie w Orange Free na kartę daje internet za darmo – od 2,5 GB na 2 dni za doładowanie 5 zł, do 100 GB na 5 miesięcy za 200 zł. Wystarczy kupić starter lub skorzystać z kodu – *101*40#. Szczegóły na stronie Orange.

Mam nadzieję, że ta promocja umili Wam oczekiwanie na wiosnę (o ile tak, jak ja nie przepadacie za zimą 🙂 )

Regulamin promocji „Internet za darmo”.

Udostępnij: Nawet 100 GB za doładowanie – szczegóły promocji

Więcej GB w starterach Orange

1 marca 2018

Więcej GB w starterach Orange

Każdą ilość giga można „przepalić”, a transferu nigdy nie za dużo. Pomyśleliśmy więc, że ucieszy Was informacja, że od 1 marca w starterach Orange na kartę czeka więcej GB niż do tej pory. Z tego co widziałem najwięcej na rynku. Każdy starter za 5 zł zapewni Wam 6 GB internetu, starter za 7 zł – 7 GB, a starter za 20 zł – 50 GB. Dla przypomnienia – do tej pory 5 zł przekładało się na 1 GB neta, a za 7 zł otrzymywaliście 2 GB.

Zaczynamy także wprowadzać nowe opakowania, w których kryją się SIM-y. Całkowitemu przeobrażeniu uległa kolorystyka. Teraz będzie prosto z mostu – pomarańczowe tło, czarny pasek z logo w dolnej części i duże, białe litery. Znajdziecie tam także bardzo klarowny opis tego, co można zyskać w naszej ofercie. Trudno będzie je przeoczyć. I chyba o to chodzi… prawda?

Jako pierwsze pojawią się startery Orange Free na kartę, w którym po każdym doładowaniu klient otrzymuje darmowe pakiety GB, aż do 100 GB po doładowaniu za 200 zł.  Można to połączyć z innymi pakietami tworząc bardzo fajne zestawy.

Wszystkie informacje o zmianach znajdziecie pod adresem www.orange.pl/lp/nowe-startery

Skoro już przy starterze jesteśmy – pamiętajcie, że możecie go także wykorzystać by wymienić kartę SIM w Waszym telefonie. Wystarczy do tego wizyta w kiosku, starter za 5 zł i kilkanaście minut wolnego czasu. Cały proces opisałem w tekście: Samodzielna wymiana SIM w Orange i nju. Zapraszam do lektury 😉

Udostępnij: Więcej GB w starterach Orange

Mikołajki w prepaid

30 listopada 2017

Mikołajki w prepaid

Do Mikołajek zostało kilka dni, więc czas na tradycyjną mikołajkową promocję. Tym razem skupiamy się na rozmowach – w końcu do tego służy, (nota bene ) telefon ;-). Chcemy trafić do tych z pośród naszych klientów, którzy dziesiątek GB nie potrzebują, a w zamian za to chcą (po prostu) zadzwonić do sąsiadki, koleżanki (lub sąsiada, czy kolegi). Bez stresu, że zje im to całą zawartość konta. Wiem, z komentarzy że wielu z Was stawia głównie na transfer danych (no może poza @Ron, który na swoim ulubionym 2G może mieć z tym mały problem), ale czasem rozmawiacie, prawda? Wasi bliscy, pewnie też.

Przechodząc do meritum. Za 3 zł możecie, w ramach promocji, kupić usługę „Rozmowy bez limitu do wszystkich” w wersji na 7 dni. Do tej pory kosztowała 7 zł, więc cena zaliczyła zjazd o ponad połowę. Aby włączyć usługę trzeba wysłać SMS o treści START pod numer 364 (koszt jak za  SMS w Orange). Możecie to zrobić w trakcie trwania promocji, czyli od dzisiaj do 13 grudnia.

Jednak to dopiero początek, bowiem wszyscy, którzy to uczynią będą mogli aktywować usługę (jednorazową lub cykliczną – do wyboru) w wersji 31-dniowej za 19 zł (wcześniej, dla przypomnienia – 25 zł). Co bardzo ważne, jeżeli to zrobicie, to taka cena za kolejne 31-dniowe aktywacje lub odnowienia pozostanie już dla Was na poziomie 19 zł. Na zawsze. O możliwości aktywowania usługi za 19 zł dowiecie się z SMS, którego wyślemy do Was po zakończeniu ważności usługi w wersji na 7 dni za 3zł.

Choć wiem, że te dwa akapity wydają się nieco skomplikowane to sprawa jest bardzo prosta – w ramach promocji dostajecie możliwość aktywowania na 7 dni usługi, a jeżeli to zrobicie Wasze rachunki mogą spaść już na stałe. Taki teaser!

Z promocji możecie skorzystać w taryfach Orange YES, Orange ONE, Orange POP, Orange Free na kartę, Orange SMART, Nowe Orange Go (w tym także Zetafon i Minutofon).

Skoro już przy wymieniłem Nowe Orange Go, to od razu dodam jeszcze jedną informację. Od dzisiaj usługa “Za darmo w Orange” dostępna jest także w niej.

A dla wszystkich chętnych regulamin promocji „Nielimitowane rozmowy ze wszystkimi komórkowymi na Mikołajki”.

Udostępnij: Mikołajki w prepaid

100 zł na rozmowy prezentem w Orange na kartę

16 listopada 2017

100 zł na rozmowy prezentem w Orange na kartę

Święta Bożego narodzenia stały się już tradycyjnie okazją do promocji, wyprzedaży, okazji, a także prezentów. Szczególnie prezentów! Na przykład takich jak 100 zł, które otrzyma każdy, kto kupi nasz starter, zarejestruje go i aktywuje promocje. Kwotę tę można wykorzystać na rozmowy, także w roamingu na terenie Unii Europejskiej i kilku innych krajach. Będziecie mieli na to 30 dni od momentu przyznania bonusu.

Wszystko jest bardzo proste – kupujecie starter , wysyłacie darmowego SMS o treści PREZENT pod 815 i zgarniacie pakiet. Czas na aktywację macie do Sylwestrowej północy. Stan pakietu możecie sprawdzić wysyłając SMS o treści ILE MINUTY pod 901 . Bonusu nie można przedłużyć Rokiem Ważności Konta.

Na razie nie podaję jeszcze bezpośredniego linka do strony. Dzisiaj będziecie o niej wiedzieć tylko Wy – czytelnicy bloga. Mam także regulamin 😉

Niedługo ruszy kampania w mediach (w tym także społecznościowych), w której będziemy mówić o tej akcji, więc pewnie jeszcze o niej usłyszycie.

Udostępnij: 100 zł na rozmowy prezentem w Orange na kartę