Zielony Operator

Startery zaprojektowane z myślą o środowisku

13 listopada 2020

Startery zaprojektowane z myślą o środowisku

Zmniejszony o połowę plastikowy blister karty SIM, papier z odpowiedzialnych źródeł i farby na bazie olejów roślinnych – tak został wykonany nowy starter Orange Free na kartę. Ekoprojektowanie to sposób na zmniejszenie negatywnego wpływu na środowisko na każdym etapie cyklu życia produktu.

Coraz więcej firm chce monitorować swoje oddziaływanie na środowisko. Wpływ na to ma rosnąca świadomość konsumentów, ale także przyjęta unijna polityka wspierająca rynek zielonych produktów i transformacji gospodarek do obiegu zamkniętego. Nie zawsze musi to oznaczać spektakularne działania jak budowa farm wiatrowych, czasami wystarczy zastanowić się, jak zaprojektować produkty, żeby były bardziej przyjazne dla środowiska i tak samo spełniały swoją rolę.

Myśl z czego i jak tworzysz

Wyzwaniem dla świata jest ograniczenie wszechobecnego plastiku. To oczywistość. Myśląc o środowisku przy nawet małych produktach – można zmniejszać ich ślad środowiskowy. Przykład – popularna karta SIM, a właściwie to w czym ją dostajemy. Okazuje się, że można z tym skutecznie powalczyć. Zmniejszyliśmy o połowę blister, w którym jest umieszczona karta, ponieważ ta część jest używana tylko przez kilka sekund. Rozwiązanie wdrażamy stopniowo w naszych ofertach. Od tego tygodnia wystartowaliśmy z tym pomysłem w nowym starterze w taryfie Orange Free na kartę,  a od początku 2021 roku rozwiązanie planujemy zastosować w kartach SIM do planów abonamentowych.

nowa karta SIM

Opakowanie startera z certyfikatem

Zadbaliśmy również o papierowe opakowanie naszego startera. Etykieta produktowa FSC Mix potwierdza, że produkt wytworzono z materiału pochodzącego z dobrze zarządzanych lasów posiadających certyfikat FSC® oraz materiałów pochodzących z recyklingu i z innych kontrolowanych źródeł. Dokładamy starań, by nasze produkty były ekologiczne, dlatego nadruki wykonane są przyjaznymi dla środowiska farbami pochodzenia roślinnego.

Orange Polska znalazł się w gronie firm posiadających licencję promocyjną na stosowanie znaków towarowych FSC- FSC®N003415. Forest Stewardship Council® jest organizacją odpowiedzialną za certyfikację lasów oraz wszelkiego rodzaju wyrobów z surowców pochodzenia leśnego. Standard FSC® cieszy się największym zaufaniem na świecie i jest wspierany przez wiele organizacji i firm na świecie. Wybierając produkty oznaczone FSC® pomagamy dbać o lasy na świecie.

certyfikat zrównoważonych upraw leśnych FSC

Udostępnij: Startery zaprojektowane z myślą o środowisku

„Bez limitu + 15 GB” za 15 zł w nowych starterach Orange Free

10 listopada 2020

„Bez limitu + 15 GB” za 15 zł w nowych starterach Orange Free

Od 10 listopada Orange wprowadza do sprzedaży nowe startery. Jest to limitowana seria. Czym się wyróżnia i co otrzymają klienci?

-50% na w pierwszym miesiącu w Orange na kartę

Nowy starter w taryfie Orange Free na kartę daje użytkownikom 50% zniżki w pierwszym miesiącu użytkowania. Na czym dokładnie to polega?

W taryfie Orange Free na kartę, po każdym doładowaniu, automatycznie otrzymuje się pakiet darmowych GB. Sumują się one z GB z usługi bez limitu. Tzn. za 30 zł miesięcznie, po włączeniu usługi bez limitu, można bez ograniczeń rozmawiać, sms-ować, mms-ować. Dostaje się też 30 GB na internet: 15 GB po zasileniu i 15 GB z usługi bez limitu.

Z nowym starterem pierwszy miesiąc będzie kosztował tylko połowę regularnej ceny, o której zostało wspomniane wyżej, czyli 15 zł. A jak uruchomić dodatkową promocję – 50%? Wystarczy wysyłać SMS o treści CYKL pod numer 816. Po upływie czasu usługa odnowi się automatycznie za 30 zł na 31 dni.

Usługa „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + 15GB” za 15 zł jest to obecnie jedyna taka oferta na rynku wśród największych operatorów sieci komórkowych. Szczegóły promocji dostępne są tutaj. Sam starter można kupić za 5 zł, a w bonusie po aktywacji otrzymuje się 6 GB na start (ważne 14 dni).

Użytkownicy mogą też zwiększać bonusy GB i dopasowywać ich wielkość do swoich potrzeb, przedłużając czas ważności karty i stale ciesząc się darmowym internetem po każdym doładowaniu.

Do dyspozycji klientów pozostają nadal popularne usługi i promocje dostępne w Orange Free na kartę, m.in. bonus 6GB na start, darmowe rozmowy i sms-y ze wszystkimi w Orange (Za darmo w Orange), pakiety internetowe czy „Konto Ważne Rok”.
Więcej ofert dla Orange na kartę znajduje się pod linkiem: orange.pl/view/oferta-na-karte.

limitowany starter orange

W trosce o środowisko

Czym jeszcze wyróżnia się limitowany starter? W nowej karcie SIM zmniejszona została obudowa (blister), o połowę redukując w ten sposób zużycie plastiku. Do produkcji opakowania użyto surowca pochodzącego ze zrównoważonych upraw leśnych, co potwierdza certyfikat FSC oraz farb na bazie olejów roślinnych.

Orange dba o środowisko – dajemy drugie życie telefonom, korzystamy też z odnawialnych źródeł energii, staramy się minimalizować wpływ swoich produktów na środowisko (można przeczytać o akcji #OrangeGoesGreen lub o odkupie starych telefonów w salonach).

Jak Wam się podoba nasza nowa promocja?

Udostępnij: „Bez limitu + 15 GB” za 15 zł w nowych starterach Orange Free

Dodatkowe 5 GB internetu w Orange na kartę

21 maja 2020

Dodatkowe 5 GB internetu w Orange na kartę

Niedawno pisałam, że dajemy 2x więcej internetu po doładowaniu online. A co w sytuacji, gdy macie na koncie środki i nie chcecie wykonywać kolejnego doładowania tylko po to, żeby zyskać bonusowe gigabajty? Odpowiadając na Wasze potrzeby, uruchomiliśmy nową usługę w Orange Free na kartę.

Jak to działa? W każdym momencie korzystania z bonusowych gigabajtów, możecie dokupić dodatkowe 5 GB za 5 zł. Wystarczy wysłać SMS o treści PAKIET pod 411 (koszt SMS-a to 20gr). Dodatkowe 5 GB zostanie dodane do bonusowych gigabajtów z doładowań i będzie ważne tak długo, jak one. Wszystko w jednym miejscu, z tą samą datą ważności.

Rozwiązanie przeznaczone jest dla tych użytkowników, którzy mają zgromadzone środki na koncie głównym i wolą dokupić pakiet, niż wykonywać kolejne doładowanie dla bonusowych gigabajtów.

Ważne informacje:

• Dodatkowy pakiet można kupić wielokrotnie w okresie ważności bonusowych gigabajtów, a także po ich wykorzystaniu, przed upływem ważności.
  • Ilość i ważność pozostałych środków możecie sprawdzić poprzez wysłanie SMS-a o treści ILE pod 411 (koszt SMS-a 20 gr).
  • Nie ma możliwości włączenia pakietu dodatkowego kodem USSD oraz online.
  • Wykorzystanie bonusowych gigabajtów w okresie ich ważności i brak aktywnych innych usług na internet skutkuje włączeniem ograniczenia prędkości transferu danych.

Szczegóły: Regulamin

Udostępnij: Dodatkowe 5 GB internetu w Orange na kartę

Dajemy 2x więcej internetu po doładowaniu online

14 maja 2020

Dajemy 2x więcej internetu po doładowaniu online

Dzisiaj startujemy z nową promocją w Orange na kartę. Użytkownicy taryfy Orange Free na kartę otrzymają 2x więcej bonusowych gigabajtów po każdym doładowaniu. Aby skorzystać z promocji należy wykonać je przez doladowania.orange.pl lub aplikację Mój Orange. Promocja nie wymaga aktywacji.

Bonus za doładowanie online sumuje się z bonusem po doładowaniu w ramach promocji „Internet za darmo”. Sprawdźcie, ile GB dostaniecie.

Kwota
doładowania
Standardowy bonus w usłudze „Internet za darmo” Dodatkowy bonus za doładowanie online Suma środków z obu bonusów GB Ważność sumy bonusów GB
5 zł 2.5 GB +2.5 GB 5 GB 2 dni
10 zł 5 GB +5 GB 10 GB 5 dni
25 zł 15 GB +15 GB 30 GB 31 dni
30 zł 15 GB +15 GB 30 GB 31 dni
40 zł 20 GB +20 GB 40 GB 40 dni
50 zł 25 GB +25 GB 50 GB 93 dni
100 zł 50 GB +50 GB 100 GB 155 dni
200 zł i więcej 100 GB +100 GB 200 GB 155 dni

Dodatkowe informacje:

• Sumę i ważność zgromadzonych gigabajtów sprawdzicie wysyłając SM o treści ILE pod numer 411 (cena SMS to 20 gr), po zalogowaniu do Mój Orange lub kontakt z Biurem Obsługi Klienta pod numerem *100.
  • Promocja nie wyklucza się ze standardowym bonusem +5 GB za doładowanie online.

Więcej informacji: Regulamin usługi promocyjnej „2x więcej internetu po doładowaniu online

Udostępnij: Dajemy 2x więcej internetu po doładowaniu online

Przedłużamy ważność bonusowych GB w Orange Free

4 lutego 2019

Przedłużamy ważność bonusowych GB w Orange Free

Wiem, że znacie i lubicie naszą ofertę Orange Free na kartę. Pod wcześniejszymi postami, dotyczącymi oferty prepaid, pisaliście, że w Orange Free na kartę brakuje Wam m.in. przedłużenia bonusowych gigabajtów.  Słuchamy Waszych głosów i stale ulepszamy naszą ofertę. Dlatego dzisiaj wprowadzamy w tej ofercie dwie duże zmiany:

• przedłużamy ważność bonusowych gigabajtów, po dokonaniu jednorazowej opłaty, bez konieczności doładowania,

• gwarantujemy zwrot gigabajtów nawet po wygaśnięciu ich ważności; warunkiem jest doładowanie konta w ciągu 7 dni.

Zacznijmy jednak od początku; Orange Free na kartę miała służyć głównie do internetu. Za każdym razem, gdy doładowujecie konto wpada spora paczka danych – obecnie jest to od 2,5 GB przy kwocie 5 zł do 100 GB przy doładowaniu 200 zł. Potem dołączyły do tego fajne usługi nielimitowanych połączeń, SMS oraz paczek danych i Orange Free na kartę stała się ofertą „all inclusive”. Więcej o niej i o tym jak skorzystać dowiecie się z tego linka: Szczegóły oferty na kartę znajdziecie na stronie Orange.pl.

Poniżej aktualne wzory starterów, byście wiedzieli czego szukać 😉

Dla przypomnienia dokładna rozpiska pokazująca, ile GB otrzymacie za poszczególne doładowanie.

Kwota doładowania 5 zł 10 zł 30 zł 50 zł 100 zł 200 zł
Bonus internetowy 2,5 GB 5 GB 15 GB 25 GB 50 GB 100 GB
Ważność bonusu 2 dni 5 dni 1 mc 3 mc 5 mc 5 mc

Wiem, że ostatni wiersz w tabelce, czyli czas ważności bonusu i to że można go przedłużyć tylko kolejnym doładowaniem było dla Was największą przeszkodą w korzystaniu z tych dodatkowych GB.

Od teraz możecie jednak przedłużyć ważność bonusu na internet bez potrzeby kolejnego doładowania. Jak to zrobić? Wystarczy przedłużyć ważność bonusu za jednorazową opłatą. Szczegóły znajdziecie w poniższej tabeli.

Jak przedłużyć ważność bonusowych GB?
Przedłuż bonusowe GB: Cena SMS pod 411
(koszt SMS w Orange)
Krótki kod
(bezpłatny)
Online
+ 7 dni 3 zł AKT7 *101*7# Zaloguj się do Mój Orange
+ 31 dni 9 zł AKT31 *101*31#
+ 365 dni 30 zł AKT365 *101*365#

Ważność bonusu można przedłużyć tyle razy, ile potrzebujecie. Pozostałą ilość i ważność bonusowych gigabajtów sprawdzicie wysyłając SMS o treści ILE pod 411 (koszt SMS w Orange).

Jeśli jednak ważność bonusowych gigabajtów wygasła, to nadal możecie je odzyskać.

Wystarczy, że doładujecie konto dowolnym nominałem w przeciągu maksymalnie 7 dni od wygaśnięcia ważności bonusu, a gigabajty automatycznie wrócą na konto. Co więcej, odzyskane gigabajty będą sumować się z bonusem po tym nowym doładowaniu. A to oznacza że Gwarancja Zwrotu jest teraz  i na złotówki na koncie głównym i na bonusowe gigabajty po doładowaniu.

Dlaczego warto skorzystać z Orange Free na kartę?

W tej ofercie, co jest unikalne wśród taryf z bonusami GB po doładowaniu, możecie cieszyć się nielimitowanymi rozmowami i SMSami do wszystkich. Włączcie opcję miesięczną za 25 zł i otrzymajcie kolejne 15 GB i jeszcze dodatkowy 1 GB przy każdym odnowieniu usługi.

Rozmowy i SMSy bez limitu do wszystkich

+ 15GB

25 zł 31 dni

*115*2*31#

Mam nadzieję, że Was przekonałam do Orange Free na kartę 🙂 Jeśli korzystacie z innej taryfy w Orange na kartę, to możecie bezpłatnie przejść do Orange Free. Wystarczy wpisać kod *101*40# (i symbol zielonej słuchawki). Środki na koncie zostaną przeniesione.

Aktualizacja 1 11.11.2019

Cześć, chcielibyśmy przypomnieć, że to blog, nie strona ofertowa. Ofertę Orange Polska możecie znaleźć na stronie orange.pl.  Piszemy tutaj, by informować, o nowościach w naszej ofercie, a wszystkie wpisy są aktualne w momencie publikacji. Nie zmieniamy ich treści, co wynika z samej natury internetowego bloga. Zresztą aktualizacja każdego z ich po każdej zmianie w ofercie jest niemożliwa, biorąc pod uwagę, że jest ich ponad 6 tysięcy, a najstarsze mają blisko 11 lat. Podobnie publikowane on-line artykuły prasowe nie są aktualizowane po każdej zmianie prawa czy danych ekonomicznych. Mimo to redakcje ich nie aktualizują.

Zawsze linkujemy do strony gdzie znajdziecie pełne informacje o ofercie Orange Polska czyli orange.pl, by każdy czytelnik mógł wejść i sprawdzić aktualną ofertę. Przy każdy wpisie dość wyraźnie widać także datę publikacji, by nie było wątpliwości, czy ma on tydzień, pół roku czy 10 lat. Podobnie wszystkie aktualizacje (podobnie jak ta, którą obecnie czytacie) zawierają datę.

Wielu z Was w komentarzach pisze, że strona jest nieaktualna a znajduje się wysoko w wyszukiwania Google. Nie mamy wpływu na to jak działa silnik wyszukiwarki, a także jak wysoko umieszcza nasze artykuły.

Faktycznie, jak piszecie w komentarzach, oferta uległa zmianie. Aktualną możecie znaleźć na podstronie Orange Free na kartę na stronie orange.pl

Pozdrawiam,

Piotrek Domański