Dodatkowe 5 GB internetu w Orange na kartę

21 maja 2020

Dodatkowe 5 GB internetu w Orange na kartę

Niedawno pisałam, że dajemy 2x więcej internetu po doładowaniu online. A co w sytuacji, gdy macie na koncie środki i nie chcecie wykonywać kolejnego doładowania tylko po to, żeby zyskać bonusowe gigabajty? Odpowiadając na Wasze potrzeby, uruchomiliśmy nową usługę w Orange Free na kartę.

Jak to działa? W każdym momencie korzystania z bonusowych gigabajtów, możecie dokupić dodatkowe 5 GB za 5 zł. Wystarczy wysłać SMS o treści PAKIET pod 411 (koszt SMS-a to 20gr). Dodatkowe 5 GB zostanie dodane do bonusowych gigabajtów z doładowań i będzie ważne tak długo, jak one. Wszystko w jednym miejscu, z tą samą datą ważności.

Rozwiązanie przeznaczone jest dla tych użytkowników, którzy mają zgromadzone środki na koncie głównym i wolą dokupić pakiet, niż wykonywać kolejne doładowanie dla bonusowych gigabajtów.

Ważne informacje:

• Dodatkowy pakiet można kupić wielokrotnie w okresie ważności bonusowych gigabajtów, a także po ich wykorzystaniu, przed upływem ważności.
  • Ilość i ważność pozostałych środków możecie sprawdzić poprzez wysłanie SMS-a o treści ILE pod 411 (koszt SMS-a 20 gr).
  • Nie ma możliwości włączenia pakietu dodatkowego kodem USSD oraz online.
  • Wykorzystanie bonusowych gigabajtów w okresie ich ważności i brak aktywnych innych usług na internet skutkuje włączeniem ograniczenia prędkości transferu danych.

Szczegóły: Regulamin

Udostępnij: Dodatkowe 5 GB internetu w Orange na kartę

Dajemy 2x więcej internetu po doładowaniu online

14 maja 2020

Dajemy 2x więcej internetu po doładowaniu online

Dzisiaj startujemy z nową promocją w Orange na kartę. Użytkownicy taryfy Orange Free na kartę otrzymają 2x więcej bonusowych gigabajtów po każdym doładowaniu. Aby skorzystać z promocji należy wykonać je przez doladowania.orange.pl lub aplikację Mój Orange. Promocja nie wymaga aktywacji.

Bonus za doładowanie online sumuje się z bonusem po doładowaniu w ramach promocji „Internet za darmo”. Sprawdźcie, ile GB dostaniecie.

Kwota
doładowania
Standardowy bonus w usłudze „Internet za darmo” Dodatkowy bonus za doładowanie online Suma środków z obu bonusów GB Ważność sumy bonusów GB
5 zł 2.5 GB +2.5 GB 5 GB 2 dni
10 zł 5 GB +5 GB 10 GB 5 dni
25 zł 15 GB +15 GB 30 GB 31 dni
30 zł 15 GB +15 GB 30 GB 31 dni
40 zł 20 GB +20 GB 40 GB 40 dni
50 zł 25 GB +25 GB 50 GB 93 dni
100 zł 50 GB +50 GB 100 GB 155 dni
200 zł i więcej 100 GB +100 GB 200 GB 155 dni

Dodatkowe informacje:

• Sumę i ważność zgromadzonych gigabajtów sprawdzicie wysyłając SM o treści ILE pod numer 411 (cena SMS to 20 gr), po zalogowaniu do Mój Orange lub kontakt z Biurem Obsługi Klienta pod numerem *100.
  • Promocja nie wyklucza się ze standardowym bonusem +5 GB za doładowanie online.

Więcej informacji: Regulamin usługi promocyjnej „2x więcej internetu po doładowaniu online

Udostępnij: Dajemy 2x więcej internetu po doładowaniu online

Przedłużamy ważność bonusowych GB w Orange Free

4 lutego 2019

Przedłużamy ważność bonusowych GB w Orange Free

Wiem, że znacie i lubicie naszą ofertę Orange Free na kartę. Pod wcześniejszymi postami, dotyczącymi oferty prepaid, pisaliście, że w Orange Free na kartę brakuje Wam m.in. przedłużenia bonusowych gigabajtów.  Słuchamy Waszych głosów i stale ulepszamy naszą ofertę. Dlatego dzisiaj wprowadzamy w tej ofercie dwie duże zmiany:

• przedłużamy ważność bonusowych gigabajtów, po dokonaniu jednorazowej opłaty, bez konieczności doładowania,

• gwarantujemy zwrot gigabajtów nawet po wygaśnięciu ich ważności; warunkiem jest doładowanie konta w ciągu 7 dni.

Zacznijmy jednak od początku; Orange Free na kartę miała służyć głównie do internetu. Za każdym razem, gdy doładowujecie konto wpada spora paczka danych – obecnie jest to od 2,5 GB przy kwocie 5 zł do 100 GB przy doładowaniu 200 zł. Potem dołączyły do tego fajne usługi nielimitowanych połączeń, SMS oraz paczek danych i Orange Free na kartę stała się ofertą „all inclusive”. Więcej o niej i o tym jak skorzystać dowiecie się z tego linka: Szczegóły oferty na kartę znajdziecie na stronie Orange.pl.

Poniżej aktualne wzory starterów, byście wiedzieli czego szukać 😉

Dla przypomnienia dokładna rozpiska pokazująca, ile GB otrzymacie za poszczególne doładowanie.

Kwota doładowania 5 zł 10 zł 30 zł 50 zł 100 zł 200 zł
Bonus internetowy 2,5 GB 5 GB 15 GB 25 GB 50 GB 100 GB
Ważność bonusu 2 dni 5 dni 1 mc 3 mc 5 mc 5 mc

Wiem, że ostatni wiersz w tabelce, czyli czas ważności bonusu i to że można go przedłużyć tylko kolejnym doładowaniem było dla Was największą przeszkodą w korzystaniu z tych dodatkowych GB.

Od teraz możecie jednak przedłużyć ważność bonusu na internet bez potrzeby kolejnego doładowania. Jak to zrobić? Wystarczy przedłużyć ważność bonusu za jednorazową opłatą. Szczegóły znajdziecie w poniższej tabeli.

Jak przedłużyć ważność bonusowych GB?
Przedłuż bonusowe GB: Cena SMS pod 411
(koszt SMS w Orange)
Krótki kod
(bezpłatny)
Online
+ 7 dni 3 zł AKT7 *101*7# Zaloguj się do Mój Orange
+ 31 dni 9 zł AKT31 *101*31#
+ 365 dni 30 zł AKT365 *101*365#

Ważność bonusu można przedłużyć tyle razy, ile potrzebujecie. Pozostałą ilość i ważność bonusowych gigabajtów sprawdzicie wysyłając SMS o treści ILE pod 411 (koszt SMS w Orange).

Jeśli jednak ważność bonusowych gigabajtów wygasła, to nadal możecie je odzyskać.

Wystarczy, że doładujecie konto dowolnym nominałem w przeciągu maksymalnie 7 dni od wygaśnięcia ważności bonusu, a gigabajty automatycznie wrócą na konto. Co więcej, odzyskane gigabajty będą sumować się z bonusem po tym nowym doładowaniu. A to oznacza że Gwarancja Zwrotu jest teraz  i na złotówki na koncie głównym i na bonusowe gigabajty po doładowaniu.

Dlaczego warto skorzystać z Orange Free na kartę?

W tej ofercie, co jest unikalne wśród taryf z bonusami GB po doładowaniu, możecie cieszyć się nielimitowanymi rozmowami i SMSami do wszystkich. Włączcie opcję miesięczną za 25 zł i otrzymajcie kolejne 15 GB i jeszcze dodatkowy 1 GB przy każdym odnowieniu usługi.

Rozmowy i SMSy bez limitu do wszystkich

+ 15GB

25 zł 31 dni

*115*2*31#

Mam nadzieję, że Was przekonałam do Orange Free na kartę 🙂 Jeśli korzystacie z innej taryfy w Orange na kartę, to możecie bezpłatnie przejść do Orange Free. Wystarczy wpisać kod *101*40# (i symbol zielonej słuchawki). Środki na koncie zostaną przeniesione.

Aktualizacja 1 11.11.2019

Cześć, chcielibyśmy przypomnieć, że to blog, nie strona ofertowa. Ofertę Orange Polska możecie znaleźć na stronie orange.pl.  Piszemy tutaj, by informować, o nowościach w naszej ofercie, a wszystkie wpisy są aktualne w momencie publikacji. Nie zmieniamy ich treści, co wynika z samej natury internetowego bloga. Zresztą aktualizacja każdego z ich po każdej zmianie w ofercie jest niemożliwa, biorąc pod uwagę, że jest ich ponad 6 tysięcy, a najstarsze mają blisko 11 lat. Podobnie publikowane on-line artykuły prasowe nie są aktualizowane po każdej zmianie prawa czy danych ekonomicznych. Mimo to redakcje ich nie aktualizują.

Zawsze linkujemy do strony gdzie znajdziecie pełne informacje o ofercie Orange Polska czyli orange.pl, by każdy czytelnik mógł wejść i sprawdzić aktualną ofertę. Przy każdy wpisie dość wyraźnie widać także datę publikacji, by nie było wątpliwości, czy ma on tydzień, pół roku czy 10 lat. Podobnie wszystkie aktualizacje (podobnie jak ta, którą obecnie czytacie) zawierają datę.

Wielu z Was w komentarzach pisze, że strona jest nieaktualna a znajduje się wysoko w wyszukiwania Google. Nie mamy wpływu na to jak działa silnik wyszukiwarki, a także jak wysoko umieszcza nasze artykuły.

Faktycznie, jak piszecie w komentarzach, oferta uległa zmianie. Aktualną możecie znaleźć na podstronie Orange Free na kartę na stronie orange.pl

Pozdrawiam,

Piotrek Domański

Udostępnij: Przedłużamy ważność bonusowych GB w Orange Free

Nawet 100 GB za doładowanie – szczegóły promocji

29 stycznia 2019

Nawet 100 GB za doładowanie – szczegóły promocji

Na blogu Stelka napisała o nowej kampanii prepaid Sypnęło gigabajtami w Orange na kartę.

Dlatego tylko dla formalności przypominam, na czym polega promocja. Bonus wysokości 100 GB otrzymacie po doładowaniu za 200 zł. Każde doładowanie w Orange Free na kartę daje internet za darmo – od 2,5 GB na 2 dni za doładowanie 5 zł, do 100 GB na 5 miesięcy za 200 zł. Wystarczy kupić starter lub skorzystać z kodu – *101*40#. Szczegóły na stronie Orange.

Mam nadzieję, że ta promocja umili Wam oczekiwanie na wiosnę (o ile tak, jak ja nie przepadacie za zimą 🙂 )

Regulamin promocji „Internet za darmo” znajdziecie na stronie: Orange na kartę

Udostępnij: Nawet 100 GB za doładowanie – szczegóły promocji

Orange One z pakietem GB za doładowanie

25 września 2017

Orange One z pakietem GB za doładowanie

Orange One to taryfa stworzona dla tych którzy lubią tak zwane „celowane zakupy”. Chcecie pogadać – możecie kupić pakiet 120 minut do wszystkich sieci. Albo więcej – na przykład 1000 minut. Są też na przykład paczki SMS. Jak możecie domyśleć się z powyżej wyliczanki to przede wszystkim rozwiązania dla tych, którzy stawiają na tradycyjne formy wykorzystania telefonu komórkowego – rozmowy i SMS-y.

Jednak czasy się zmieniają i widzimy, że wykorzystujecie coraz większy transfer danych. Zresztą wystarczy spojrzeć na ten wykres (więcej przeczytacie tutaj). Dlatego postanowiliśmy ruszyć z promocją i dorzucić GB do Orange One.

Transfer danych w sieci mobilnej Orange Polska

Mechanizm, który postanowiliśmy zastosować jest analogiczny do tego z Orange Free – taryfy znanej i lubianej. Oznacza to, że za każde doładowanie konta otrzymacie bonusowo pakiet GB, którego wielkość i ważność zależy od kwoty doładowania. Zaczyna się od pakietu 2,5 GB, ważnego przez 2 dni, który otrzymujecie za doładowanie wysokości 5 zł, a kończy na 100 GB, ważnych przez 200 dni, który otrzymacie za doładowanie kwotą 200 zł. To co znajduje się pomiędzy znajdziecie w tabeli.

Kwota doładowania 5zł 10zł 30zł 50zł 100zł 200zł
Bonus internetowy 2,5GB 5GB 15GB 25GB 50GB 100GB
Ważność bonusa 2 dni 5 dni 30 dni 50 dni 100 dni 200 dni

Bonus otrzymujecie automatycznie, nie trzeba go włączać, wysyłać SMS, czy wpisywać kodów. Co oczywiste, kwota doładowania pozostaje na Waszym koncie – możecie za nią aktywować dodatkowe usługi bądź po prostu wykorzystać na rozmowy czy SMS-y. Pamiętajcie, że ten pakiet działa tylko w Polsce, nie przekłada się na ilość GB, które możecie wykorzystać w roamingu. Ważność i ilość bonusowych GB można sprawdzić SMS-em lub logując się na naszej stronie. Promocja obowiązuje do 31 grudnia 2017 r.

Pamiętajcie że Orange One to taryfa archiwalna – nie możecie na nią przejść, ani jej aktywować. Możecie jednak skorzystać z nowych możliwości, jakie Wam damy. Więcej o ofercie przeczytacie oczywiście na orange.pl

P.S. nie mylcie Orange One z naszym nowym planem strategicznym Orange.one

Udostępnij: Orange One z pakietem GB za doładowanie