Orange TV – repertuar sierpniowy VOD

1 sierpnia 2018

Orange TV – repertuar sierpniowy VOD

W sierpniu w Orange VOD nie zabraknie hitów. Niektóre można obejrzeć także w jakości 4K Ultra HD. Polecam takie filmy jak: „Rampage: Dzika furia” z Dwaynem Johnsonem, „Winchester. Dom duchów” z Helen Mirren czy „Cudowny chłopak” z Julią Roberts. Co jeszcze? Zapraszam do obejrzenia wideo.

Komedie, horrory czy dramaty – do wyboru na VOD w Orange TV?

3 sierpnia zapraszam na spektakularną komedię „Raz się żyje”, w której wystąpili Charlize Theron, Amanda Seyfried oraz Joel Edgerton. To przezabawna historia o biznesmenie, który będąc o krok od życiowego sukcesu, daje się wmanewrować w przekręt, który postawi jego życie na głowie.
13 sierpnia polecam zaskakujący film „Maria Magdalena” o jednej z najbardziej tajemniczych i kontrowersyjnych kobiet w historii. W rolę tytułową wcieliła się Rooney Mara, a postać Jezusa zagrał Joaquin Phoenix.
15 sierpnia obejrzyjcie doskonałą komedię „Straż wiejska 2”. To kontynuacja hitu z 2001 roku o pięciu przebojowych strażnikach z małego miasteczka, którzy w nietypowy sposób wykonują swoje obowiązki i sieją postrach wśród wszystkich tych, którzy odważą się złamać prawo.
Lubicie się bać? 16 sierpnia rewelacyjny horror „Winchester. Dom duchów”, w którym wystąpiła Helen Mirren. To oparta na prawdziwej historii opowieść o przerażających wydarzeniach, jakie miały miejsce w jednym z najsłynniejszych nawiedzonych domów w historii.
17 sierpnia polecam niezwykle wzruszający film pt.: „Cudowny chłopak”. To opowieść o tym, że niełatwo jest być innym, ale wystarczy jedna „pomocna dłoń”, aby przezwyciężyć wszelkie trudności. W hicie wystąpili Julia Roberts i Owen Wilson. To mój faworyt w sierpniowym repertuarze.
22 sierpnia obejrzyjcie najnowszy film animowany Wesa Andersona (twórcy hitu „Fantastyczny Pan Lis”). Tym razem reżyser prezentuje niesamowitą „Wyspę Psów”, w której nie zabraknie pięknych kadrów, mądrego przesłania i inteligentnego humoru.
24 sierpnia w Orange VOD czeka porcja galaktycznej zabawy: przezabawna i pełna wzruszeń animacja „Luis i obcy” o chłopcu, który zaprzyjaźnia się z kosmitami.

Nowości VOD w jakości 4K

Dla klientów Orange TV z dekoderem Samsung ICU 100, od 27 sierpnia proponuję doskonały film w jakości 4K Ultra HD – „Rampage: Dzika Furia”. To pełen brawurowej akcji, humoru i efektów specjalnych fantastyczny hit, w którym Dwayne „The Rock” Johnson musi poradzić sobie ze zwierzętami, zmienionymi w wyniku nieudanego eksperymentu genetycznego.

Udostępnij: Orange TV – repertuar sierpniowy VOD

Film

4 czerwca 2018

Kolejne nowości filmowe do obejrzenia na VOD w Orange TV. Zobaczcie co polecam w kolejnym odcinku „Na co do kina”. Filmy obejrzycie w wideo na życzenie (Orange VOD), usłudze dostępnej w dekoderze telewizyjnym Orange TV.

Usługa jest dostępna wyłącznie dla abonentów Orange TV.  https://www.orange.pl/lp/vod

Komedie i oskarowe hity w czerwcu

6 czerwca czeka Cię prawdziwy „Atak paniki”! Obejrzyj doskonalą, polską komedię o zwykłych ludziach, którzy wpadają w wir nieoczekiwanych zdarzeń, co radykalnie odmieni ich życie. W filmie wystąpiły takie gwiazdy polskiego kina jak Artur Żmijewski czy Dorota Segda.
6 czerwca polecam także rewelacyjny dramat „Trzy billboardy za Ebbing, Missouri”. W hicie wystąpili Frances McDormand oraz Sam Rockwell. Za znakomite kreacje aktorskie oboje otrzymali statuetkę Oscara. To niezwykła historia kobiety, która po tragicznej śmierci swojej córki w niekonwencjonalny sposób stara się wymusić na lokalnej policji większe zaangażowanie w odnalezienie sprawcy morderstwa.

22 czerwca polecam oparty na faktach, doskonały dramat Stevena Spielberga pt.: „Czwarta władza” ze znakomitymi rolami Meryl Streep i Toma Hanksa. Jest to opowieść o najsłynniejszym śledztwie w dziejach dziennikarstwa, które doprowadziło do ujawnienia najgłębiej skrywanych sekretów władz Stanów Zjednoczonych.

Animacje i fantastyka na VOD w Orange TV

15 czerwca w Orange VOD będzie rządził „Jaskiniowiec”! Obejrzyj pełną humoru i zaskakujących zwrotów akcji animacji o dzielnym Dugu, który musi zjednoczyć swą jaskiniową ferajnę przeciw nadchodzącemu zagrożeniu… Epoce Brązu.

22 czerwca w Orange VOD  będzie czekała na Ciebie napakowana akcją po samą czapeczkę komediowa animacja dla małych i dużych – „Gnomy rozrabiają”. Obejrzyj opowieść zwariowanych krasnalach ogrodowych, które wraz z dwójką dzieciaków będą musiały poradzić sobie z pozaziemskim zagrożeniem.
20 czerwca polecam dwie megaprodukcje. Pierwsza to nagrodzony czterema Oscarami „Kształt wody” w reżyserii Guillermo del Toro. Produkcja urzeka niezwykłą muzyką, scenografią i wspaniałymi kreacjami aktorskimi Sally Hawkins oraz Octavii Spencer. To opowieść o kobiecie, która odkrywa, że w tajnym rządowym laboratorium przeprowadzany jest eksperyment, który zaważyć może na przyszłych losach świata.

Drugi hit dostępny w naszej ofercie 20 czerwca to produkcja pełna brawurowej akcji, spuperbohaterskich potyczek, niezwykłej scenografii i doskonałego humoru. Obejrzyj najnowszy film ze studia Marvela, pt.:  „Czarna Pantera”.  Kiedy na  świecie pojawia się nowy, potężny wróg, młody władca Wakandy – T’Challa – musi założyć strój Czarnej Pantery i stanąć do walki w obronie ludzkości.

Trochę przyjemności przed ekranem

11 czerwca zapraszam na „Nowe oblicze Greya”, trzecią część ekranizacji światowego bestselleru – trylogii autorstwa E.L. James. Szczęśliwi Christian i Ana wiodą dostatnie, pełne miłości życie. Codzienność nie zabiła w nich namiętności. Jednak wkrótce nad ich związek nadciągają czarne chmury.
25 czerwca polecam doskonałą, czarną komedię „Wieczór gier”. Rachel McAdams i Jason Bateman wezmą udział w grze, w której nie obowiązują żadne reguły, która może okazać się najlepszą grą w ich życiu albo… ostatnią.

Miłego oglądania!

Udostępnij: VOD w Orange TV: oscarowe „Trzy billboardy za Ebbing, Missouri” i „Czwarta Władza”

HBO i HBO GO w prezencie z Orange Love

13 kwietnia 2018

HBO i HBO GO w prezencie z Orange Love

Jak pisaliśmy wcześniej, teraz kupując teraz Orange Love otrzymacie pakiet trzech kanałów HBO oraz HBO GO w prezencie na 12 miesięcy. Dobrze wiecie, że HBO to kultowe seriale między innymi „Gra o tron”, „Westworld” czy „Wataha”. Do wyboru jest 800 filmów, 200 seriali oraz 200 dokumentów. Rejestracja HBO GO jest bardzo prosta. Zobaczcie małą ściągę w materiale wideo, jak to zrobić.

A co jest do obejrzenia w kwietniu?

Filmy w HBO

W najbliższych  tygodniach na HBO w Orange TV warto obejrzeć „Za niebieskimi drzwiami” – nastoletni chłopak odkrywa, że jedne drzwi w jego pokoju prowadzą do zupełnie innej rzeczywistości. Filmowa podróż do pełnej magii krainy, w której nie brakuje tajemniczych bohaterów i nieprawdopodobnych zdarzeń. Do obejrzenia polecam także „Paterno” – Al Pacino w filmie produkcji HBO jako odnoszący ogromne sukcesy szkolny trener, który musi przyznać się do porażki w obliczu skandalu seksualnego. Historia oparta na faktach. 26 kwietnia premiera w HBO „Witamy u Hartmannów” – historia niemieckiej zamożnej rodziny, która decyduje się zaprosić pod swój dach emigranta z Nigerii. Komediodramat poruszający aktualny problem dotyczący fali migrantów. Dzień później nie przegapcie „To nie jest kraj dla starych ludzi” – Josh Brolin w roli myśliwego przypadkowo przejmującego walizkę z dwoma milionami dolarów. To obsypane nagrodami dzieło braci Coen (emisja 27 kwietnia, HBO)

Serialowe premiery w HBO

Oprócz filmów oczywiście możecie wkręcić się w premierowe odcinki seriali. Całkiem nowy serial to „Syrena” – pełen tajemnic serial dramatyczny z elementami fantasy przywołujący legendę o syrenach (premiera 22 kwietnia, kolejne odcinki w niedziele, HBO3). Rusza także drugi sezon serialu HBO „Westworld”, który jest mroczną odyseją o narodzinach sztucznej inteligencji i ewolucji grzechu (premiera pierwszego odcinka o 3:00 23 kwietnia, powtórka tego samego dnia o 20:10, kolejne w poniedziałki, HBO). Ciekawie zapowiada się także serial „Opowieść podręcznej” – Elisabeth Moss w dystopijnej opowieści o świecie, gdzie kobiety zostały całkowicie podporządkowane państwu (premiera pierwszego odcinka 27 kwietnia, HBO)

Zmieniają się trendy konsumowania telewizji. Coraz więcej osób ogląda TV nielinearną, serwisy VOD itp. Czy jesteście w tym trendzie bing-watching i ciekawość nie pozwala wam czekać tygodnia na kolejny odcinek serialu HBO? Jeśli tak, mam dla was konkurs. Napiszcie jak zmieniły się wasze przyzwyczajenia w oglądaniu seriali i filmów, które historie fabularne was najbardziej pochłonęły i dlaczego. Dla 5 wybranych osób będę darmowe kody HBO na 3 miesiące. Piszcie do poniedziałku do końca dnia.

Udostępnij: HBO i HBO GO w prezencie z Orange Love

Orange Love z HBO i HBO GO w prezencie

12 kwietnia 2018

Orange Love z HBO i HBO GO w prezencie

Na wiosnę Orange przygotował atrakcyjną propozycję dla kinomanów i miłośników seriali telewizyjnych. Kupując Orange Love, klienci otrzymają pakiet trzech kanałów HBO oraz HBO GO w prezencie na 12 miesięcy. HBO to kultowe seriale nieprzerywane reklamami między innymi „Gra o tron”, „Westworld” czy „Wataha”. Do wyboru jest 800 filmów, 200 seriali oraz 200 dokumentów.

Aby cieszyć się bezpłatnym dostępem do kanałów HBO (HBO HD, HBO2 HD oraz HBO3 HD), także przez aplikację HBO GO, wystarczy kupić pakiet Orange Love składający się 4 usług: Internetu domowego, telewizji Orange TV, abonamentu komórkowego i telefonu domowego lub zestaw 3 usług: internet LTE 4G z telewizją i abonamentem komórkowym. Oferta obowiązuje do 14 czerwca 2018, przy podpisaniu umowy na 24 miesiące. Mogą z niej skorzystać także obecni klienci operatora, przechodzący do Orange Love i np. dokupujący jedną z usług wchodzących w skład pakietu, czy zmieniający technologię internetu domowego na światłowód.

W HBO klienci znajdą hollywoodzkie hity z najsłynniejszymi gwiazdami filmowymi, premiery kultowych seriali własnej produkcji, kontrowersyjne dokumenty. Ponadto, do dyspozycji będą mieli bibliotekę pełnych sezonów seriali m.in. „Gra o tron”, „ Rodzina Soprano”, „Zakazane Imperium” czy polska „Wataha”.

W kwietniu z nowości będzie można obejrzeć „Za niebieskimi drzwiami” – film Mariusza Paleja, który zabiera widzów w niezwykłą podróż do „świata we śnie”, „Paterno” z Alem Pacino w roli futbolowego trenera Joego Paterno, uznawanego za najlepszego trenera w historii uniwersyteckiego futbolu, serial „Howards End” – ekranizację powieści pokazującą zmiany zachodzące w brytyjskim społeczeństwie XX wieku. Do tego co tydzień premiera hitów filmowych bez reklam.

Klienci korzystający z HBO mogą także oglądać filmy i seriale w aplikacji HBO GO. Wygodny dostęp możliwy jest przez www, na tablecie albo na smartfonie, na smart tv lub konsolach do gier.

Po zakończeniu 12 miesięcy bezpłatnego dostępu do pakietu HBO z HBO GO, zostanie on automatycznie wyłączony. Klienci zainteresowani ponownym dostępem w ramach Orange TV, mogą go aktywować dzwoniąc na infolinię 801 234 567 lub w salonie Orange.

***

Orange Love to unikatowa oferta, która łączy wiele usług dla domu w jednym pakiecie, w korzystnej cenie, nawet poniżej 100 zł miesięcznie za 4 usługi:

• szybki domowy internet, także w technologii światłowodowej o prędkości do 100 Mb/s, bez limitu transferu danych
  • abonament komórkowy z nielimitowanymi połączeniami do sieci komórkowych i stacjonarnych, nielimitowanymi SMS-ami i MMS-ami oraz pakietem 5GB danych (w tym 3,2 do wykorzystania w roamingu w UE)
  • telewizję oferującą ponad 100 kanałów dla całej rodziny, w tym 47 w jakości HD. Do tego nowoczesny dekoder  Samsung ICU 100 4K UHD, umożliwiający oglądanie filmów i programów TV w najwyższej jakości obrazu 4K za 0 zł.
  • telefon domowy  z nielimitowanymi rozmowami na numery stacjonarne w Polsce, UE, USA i Kanadzie (oraz komórkowe w USA i Kanadzie).

Do tego klienci mogą dokupić całą gamę dodatkowych pakietów TV oraz dobre sprzęty (smartfony, tablety, telewizory) w atrakcyjnych ratach.

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Orange Love z HBO i HBO GO w prezencie

Urządzenia

Huawei P20 i Huawei P20 Pro w Orange

27 marca 2018

Huawei P20 i Huawei P20 Pro w Orange

Lotem błyskawicy, prosto z premiery trafiły do naszej oferty Huawei P20 i Huawei P20 Pro. Na premierze jest Wojtek, więc mamy dla Was zdjęcia z pierwszej ręki (dosłownie), a także masę informacji o P20 i P20 Pro (wersja lite jest już od tygodnia w naszej ofercie). To bez wątpienia piękne i godne uwagi smartfony.

Huawei P20 Pro - wyświetlacz - dół

Huawei P20 – średni, lecz wcale nie średniak

Huawei P20 Dual SIM to kawał dobrego smartfona. Telefon, który ma w założeniach konkurować najlepszymi flagowcami pod względem parametrów technicznych i jednocześnie zakasować je ceną. Czy się udało? Sprawdźmy. Ale najpierw oddajmy głos Wojtkowi 😉

Sercem smartfona jest ośmiordzeniowy procesor HiSilicon Kirin 970 (2,36 GHz) wyposażony w znany z serii Mate NPU, czyli Neural Processing Unit, wspomagany przez 4 GB RAM i wyposażony w 128 GB pamięci (której jednak nie można rozbudować). W telefonach zastosowano system operacyjny Android 8.1 Oreo z nakładką EMUI 8.1. Urządzenie napędza bateria o pojemności 3400 mAh, a jego wymiary są minimalnie (o dziesiąte części milimetra) większe niż w modelu P20 lite.

Huawei P20 w ofercie Orange Polska

Huawei, który rozpoczął (uzasadnioną) modę na podwójne aparaty fotograficzne kontynuuje (z sukcesami) ten nurt. W P20 aparat główny ma odpowiednio obiektyw z matrycą 20 MP i 17 MP. Podobnie jak wersja lite, smartfon nagrywa wideo w 4K i w trybie super slow motion w jakości HD. Z kolei aparat przedni to pojedynczy obiektyw, wyposażony w matrycę 24 Mp. Poniżej niego znajduje się wyświetlacz z modnym ostatnio „wcięciem” o przekątnej 5,84 cala i 1080×2280 piksela.

Jeżeli zdecydujecie się na P20, to w zestawie otrzymujecie nie tylko bardzo fajną cenę, lecz także kamerkę HUAWEI 360 CV60. Tradycyjnie przedłużający umowę na start płacą 0 zł (oprócz planu Podstawowego), a cena rozłożona jest na 24 miesiące. Gdy się na niego zdecydujecie za telefon zapłacicie po prostu 2699 zł. W Planie Optymalnym (tym za 49,99) zapłacicie 108 zł miesięcznie, a w Standardowym – 113 zł miesięcznie. Bardzo fajnie wygląda oferta z Planem Optymalnym (tym za 49,99 zł) dla nowych klientów, Płacicie na start 399 zł, a następnie 24 miesięczne opłaty po 92 zł. Taką samą miesięczną opłatę zapłacicie w Planie Standardowym (choć przy większej kwocie na start. Jest także Orange Love, gdzie mamy dla Was propozycję rozłożenia ceny smartfona na 36 miesięcy, przy jednoczesnym utrzymaniu bardzo atrakcyjnej ceny. Miesięczna opłata wyniesie Was wtedy 73 złote.

Pełen Cennik Huawei P20 wraz z kamerką 360 w Orange poniżej.

Huawei P20 dual SIM + Kamera Panoramiczna 360 Plan Podstawowy Plan Standardowy Plan Optymalny Plan Wzbogacony Orange Love
(urządzenie na 36 miesięcy)
Oferta dla przenoszących numer 2699 + 0/mc 499 + 92/mc 399 + 92/mc 399 + 82/mc 0 + 73/mc

Oferta dla przedłużających umowę 2699 + 0/mc

0 + 113/mc

0 + 108/mc

0 + 98/mc

0 + 73/mc

Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro w ofercie Orange Polska

P20 Pro Dual SIM to największy z trójki rodzeństwa. Oprócz większych wymiarów pozwalających na wciśniecie do niego większej baterii (4000 mAh), ekranu (6,1 cala) oraz więcej RAM – dokładnie 6 GB. W telefonie udało się także umieścić potrójny aparat główny. Składają się na niego trzy obiektywy i trzy matryce – 40, 20 i 8 megapiskeli. Takie rozwiązanie daje nowe możliwości, jak choćby niesamowita maksymalna czułość ISO – powyżej 10 tys. obok już dostępnych choćby efektu boheh, czy HDR.

Huawei P20 Pro i potrójny aparat

W Orange rozpoczęliśmy właśnie zapisy na ten telefon. Wejdzie on do regularnej sprzedaży w połowie  kwietnia. Ceny P20 Pro nie tylko wyglądają dobrze, ale w zestawie dostaniecie jeszcze Huawei Media Pad T3 8” WiFi w kolorze grafitowym. Gdybyście się zdecydowali na taką przyjemność, podobnie jak w przypadku P20 najrozsądniejszym rozwiązaniem wydaje się Plan Optymalny. Na start zapłacicie wtedy 799 zł, a następnie 108 zł rozłożone na 24 miesiące. Jeżeli chcielibyście zmniejszyć (do 399 zł) opłatę na start, wybierzcie Plan Wzbogacony. Z drugiej strony możecie chcieć wyłożyć całą kwotę na start – macie taką możliwość w Planie Podstawowym. Przy przedłużaniu umowy w Planie Optymalnym na start płacicie 0 zł, a następnie 142 zł podzielone na 24 miesiące. Nieco mniej w planie Wzbogaconym, nieco więcej w Standardowym.  W Orange Love za Huawei P20 Pro zapłacicie 0 zł na start i 94 zł miesięcznie. Cenę podobnie jak w przypadku mniejszego braciszka podzieliliśmy na 36 miesięcy.

Tutaj pełen cennik dla Huawei P20 Pro wraz z Huawei MediaPad T3 8 WiFi.

Huawei P20 Pro dual SIM + Huawei MediaPad T3 8 WiFi Plan Podstawowy Plan Standardowy Plan Optymalny Plan Wzbogacony Orange Love
(urządzenie na 36 miesięcy)
Oferta dla przenoszących numer 3499 + 0/mc 899 + 109/mc 799 + 108/mc 399 + 115/mc 0 + 94/mc

Oferta dla przedłużających umowę 3499 + 0/mc 0 + 146/mc 0 + 142/mc 0 + 131/mc 0 + 94/mc

Podobają się Wam te telefony, zajrzyjcie na przygotowaną specjalnie dla nich podstronę na orange.pl.

P.S. na koniec zapraszam także do obejrzenia świetnej recenzji przygotowanej przez Michała Rosiaka.

Udostępnij: Huawei P20 i Huawei P20 Pro w Orange