Elastyczne pakiety internetowe w Orange na kartę

21 stycznia 2019

Elastyczne pakiety internetowe w Orange na kartę

Jesienią ubiegłego roku w Orange na kartę odświeżyliśmy naszą flagową usługę „Rozmowy i SMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB”. Pod wpisem na blogu sugerowaliście nam wtedy, że pakiety danych mogłyby być bardziej elastyczne. Potraktowaliśmy te głosy bardzo serio. Dzisiaj wprowadzamy odświeżone elastyczne pakiety internetowe w Orange na kartę. Dzięki nim możecie korzystać z internetu w swoim telefonie bez obaw o koszty, nie rezygnując jednocześnie z tanich rozmów i SMS-ów w swojej taryfie.

Do tej pory mogliście skorzystać z 7 wersji jednorazowych pakietów, w których 1 GB = 1 zł = 1 dzień.  Np. kupując pakiet na 5 dni, otrzymywaliście 5 GB za 5 zł. Po odświeżeniu utrzymujemy to, ale dodajemy też trzy nowe pakiety (1 GB/1zł/1 dzień,  1 GB/5zł/30 dni; 5 GB/15zł/30 dni). Wszystkie pakiety, poza 1 GB/1 dzień będą miały wersję jednorazową i odnawialną.

Pakiety odnawialne będą odnawiać się automatycznie, po wykorzystaniu środków dostępnych w ramach pakietu lub po upływie okresu ważności. O terminie odnowienia poinformujemy SMS-em, a z konta głównego zostanie pobrana odpowiednia kwota. Kolejną wersję usługi można włączyć nawet wtedy, gdy poprzednia jest jeszcze aktywna. Dni ważności oraz niewykorzystane GB z kolejnych pakietów zsumują się, więc nic nie przepada.

Pakiety jednorazowe to odpowiedź na potrzeby tych, którzy nie korzystają regularnie z internetu w telefonie. Jeśli środki z pakietu zostaną wykorzystane przed upływem jego ważności, włączymy lejek (64 Kb/s). W każdej chwili można jednak włączyć kolejny pakiet jednorazowy lub odnawialny i powrócić do pełnej prędkości  internetu.  Środki trafią do tej samej przegródki, a dni ważności zsumują się.

Poniżej poszczególne wersje pakietów zestawione w tabelach.

Podstawowe pakiety Internetu na 30 dni

jednorazowe odnawialne
Liczba GB 1 GB 5 GB 1 GB 5 GB
Cena 5 zł 15 zł 5 zł 15 zł
Limit w UE 0,42 GB 1,26 GB 0,42 GB 1,26 GB

Pakiety jednorazowe dla wymagających

1 dzień 3 dni 5  dni 7  dni 10 dni 30 dni 50 dni 100 dni
Liczba GB 1 GB 3 GB 5 GB 7 GB 10 GB 30 GB 50 GB 100 GB
Cena 1 zł 3 zł 5 zł 7 zł 10 zł 30 zł 50 zł 100 zł
Limit w UE 0,09 GB 0,26 GB 0,42 GB 0,59 GB 0,84 GB 2,51 GB 4,18 GB 8,36 GB

Pakiety odnawialne dla wymagających

3 dni 5  dni 7  dni 10 dni 30 dni 50 dni 100 dni
Liczba GB 3 GB 5 GB 7 GB 10 GB 30 GB 50 GB 100 GB
Cena 3 zł 5 zł 7 zł 10 zł 30 zł 50 zł 100 zł
Limit w UE 0,26 GB 0,42 GB 0,59 GB 0,84 GB 2,51 GB 4,18 GB 8,36 GB

Pakiety są dostępne we wszystkich taryfach w Orange na kartę. Można wykorzystać je w kraju i w roamingu w Unii Europejskiej. W obu wersjach pakietu, po przekroczeniu limitu danych, włączymy lejek, który zmniejszy prędkość transmisji danych w okresie ważności usługi.

Ważność usługi można sprawdzić wysyłając SMS o treści ILE pod numer 360 (SMS płatny wg cennika) lub po zalogowaniu do aplikacji Mój Orange.

Regulamin usługi

Teraz w Orange na kartę będzie naprawdę elastycznie 😀

Udostępnij: Elastyczne pakiety internetowe w Orange na kartę

Dobra zmiana w KWR w Orange na kartę

19 grudnia 2018

Dobra zmiana w KWR w Orange na kartę

Konto Ważne Rok jest znane i lubiane. Nie dziwi mnie to i Was pewnie też nie. Zauważyliśmy jednak, że wielu zapomina o doładowaniu konta głównego po roku i 30 dniach, tylko przypomina sobie o nim, gdy telefon już całkiem zamilknie.. Potem przychodzi czas telefonów na infolinię i próśb o przywrócenie. Dlatego, by nieco ułatwić Wam (i sobie) życie przedłużyliśmy w usłudze Konto Ważne Rok okres, w którym możecie jedynie odbierać połączenia z 30 dni do 93 dni. Uznaliśmy, że jeżeli ktoś przez kwartał nie zauważy, że nie może odbierać połączeń to chyba naprawdę ten numer nie jest mu on potrzebny i nie będzie żałował jego utraty.

Od razu zaznaczam, zmiana nie działa wstecz – więc odpali się dopiero od kolejnej aktywacji Konta Ważnego Rok. Dla przypomnienia – by to zrobić wystarczy wysłać SMS o treści START pod numer 8002. Dla klientów z mniej niż 3 miesiącami stażu usługa kosztuje 3 zł, później jest darmowa. Pozwala ona na przedłużenie ważności środków na koncie głównym właśnie o rok, w czasie którego możecie dzwonić i odbierać telefony. Potem możecie przez kolejny kwartał wyłącznie odbierać telefony, chyba że doładujecie konto lub ponownie włączycie Konto Ważne Rok.

Udostępnij: Dobra zmiana w KWR w Orange na kartę

Mikołajki w Orange na kartę

6 grudnia 2018

Mikołajki w Orange na kartę

Z okazji Mikołajek mamy prezent dla naszych klientów korzystających z usług na kartę: rozmowy i SMS-y bez limitu do wszystkich, a dodatkowo 0,5 GB transferu.

Jak odebrać swój prezent? Wystarczy wysłać bezpłatny SMS o treści START pod numer 811. Uwaga: SMS musi zostać wysłany 6 grudnia br.

Usługa „Rozmowy i SMS-y bez limitu do wszystkich + 0,5 GB” będzie ważna do końca następnego dnia, czyli do piątku, 7 grudnia 2018 do północy (a dokładnie do godz. 23:59:59.30).

W ramach usługi możecie dzwonić bez ograniczeń na numery komórkowe i stacjonarne, wysyłać SMS-y na numery komórkowe oraz otrzymujecie pakiet 0,5 GB.

Mam nadzieję, że mikołajkowy prezent Was ucieszył 🙂

Regulamin promocji

Udostępnij: Mikołajki w Orange na kartę

W Orange na kartę już święta

16 listopada 2018

W Orange na kartę już święta

A jak święta, to oczywiście prezenty, a do tego jeszcze nowy spot z Robertem Górskim i Mikołajem Cieślakiem. Ale po kolei. Idą święta, więc czas już myśleć o prezentach. W Orange na kartę mamy dla Was 200 zł na rozmowy do wszystkich sieci komórkowych i stacjonarnych. Ofercie promocyjnej od dziś towarzyszy uroczy spot z moim ulubionym duetem, w którym panowie starają się ustalić czym udekorować choinkę. W Waszych domach to gwiazda czy czubek? U mnie gwiazda.

I tradycyjna garść informacji mniej lub bardziej przydatnych. Za kreację spotu odpowiada agencja Leo Burnett. Jego produkcją zajęło się studio produkcyjne M5. Postprodukcja to Studio Orka. Reżyserię powierzyliśmy Michałowi Łebkowskiemu, a media zaplanował i kupił dom mediowy Initiative Media.

Udostępnij: W Orange na kartę już święta

Dajemy 200 zł na start w Orange na kartę

2 listopada 2018

Dajemy 200 zł na start w Orange na kartę

Dzisiaj startujemy z nową promocją „200 zł na start” w Orange na kartę. Każdy nowy klient, który zdecyduje się na zakup naszych usług na kartę, może otrzymać 200 zł na rozmowy. Wystarczą dwa kroki:

• W pierwszym należy aktywować oraz zarejestrować nowy starter Orange na kartę,
  • W drugim – włączyć promocję wysyłając bezpłatny SMS o treści PREZENT pod nr 815.

Bonus w wysokości 200 zł jest ważny 30 dni od dnia aktywacji. Można je wykorzystać na połączenia ze wszystkimi sieciami komórkowymi i stacjonarnymi.

Ważność środków pozostałych do wykorzystania w ramach bonusu można sprawdzić wysyłając SMS o treści ILE MINUT pod nr 901 (koszt standardowego SMSa) lub poprzez konto w Orange Online.

Promocja trwa do 31.12.2018 r. Regulamin promocji.

Udostępnij: Dajemy 200 zł na start w Orange na kartę