Teraz przedłużysz ważność „Za darmo w Orange”

30 października 2019

Teraz przedłużysz ważność „Za darmo w Orange”

„Za darmo w Orange” to usługa, dzięki której możecie korzystać z nielimitowanych połączeń i  SMS na numery komórkowe w Orange zawsze wtedy, gdy aktywne jest konto na połączenia wychodzące. Od dzisiaj przedłużenie jego ważności nie będzie wymagało kolejnego doładowania. Wdrożyliśmy opcję „Więcej czasu na wszystko”.

Więcej czasu na Wasze rozmowy. Prosimy jednak o umiar 😉

Pozwala ona wykorzystać zgromadzone na koncie głównym środki na zakup dodatkowych dni ważności konta, a tym samym także ważności usługi „Za darmo w Orange”. Dzięki temu nie będziecie niepotrzebnie zbierać na koncie środków z kolejnych doładowań. Dodatkowe dni można dokupić wielokrotnie, w dowolnym momencie. Będą się one sumować.

Koszt poszczególnych pakietów, ważność i sposób aktywacji wygląda dokładnie rzecz ujmując tak:

Przedłuż aktualną ważność konta głównego o: Cena SMS pod 131

(koszt SMS w Orange)

Krótki kod

(bezpłatny)

+7 dni 5 zł AKT7 *105*7#
+31 dni 15 zł AKT31 *105*31#
+365 dni 99 zł AKT365 *105*365#

Za darmo w Orange – dobre rozwiązanie dla fanów rozmów i SMS

Aby włączyć „Za darmo w Orange” wystarczy SMS o treści START pod 131 (koszt SMS w Orange). Pamiętajcie, że wyklucza się ona z usługą „Konto Ważne Rok”, a jeżeli aktywujecie ją w Orange Free na Kartę nie otrzymacie bonusowych GB za doładowanie, a te zgromadzone przepadną.

Wielu z Was pisze na blogu, że nasza oferta jest skierowana raczej do tych, którzy potrzebują dużo GB, a brakuje rozwiązań dla dzwoniących i wysyłających SMS. Sądzę, że zmiana w „Za darmo w Orange” może być tutaj czymś dla Was. Szczególnie, że jak mówią nasze wyniki finansowe tylko w trzecim kwartale tego roku przybyło nam 88 tys. kart prepaid i łącznie 176 tys. numerów. Więc nawet wewnątrz naszej sieci macie coraz więcej osób, do których możecie zadzwonić 😉

Jeżeli chcecie wiedzieć o naszych najnowszych promocjach w Orange na kartę zajrzyjcie tutaj. Możecie także zajrzeć na stronę orange.pl, gdzie poznacie szczegóły naszej oferty prepaid.

Udostępnij: Teraz przedłużysz ważność „Za darmo w Orange”

Statuetka Effie dla Orange na Kartę

29 października 2019

Statuetka Effie dla Orange na Kartę

Uwaga! Będę się chwalić. 🙂

Podczas wczorajszej jubileuszowej XX gali SAR Effie Awards Poland, która odbyła się w Teatrze Wielkim Operze Narodowej, Orange na kartę otrzymał brązową statuetkę w kategorii Usługi za kampanię Trudna przyjaźń z Robertem Górskim i Mikołajem Cieślakiem, realizowaną wspólnie z agencją Leo Burnett i domem mediowym Initiative Media.

Ponadto Orange został zaliczony do grona dwudziestu najbardziej efektywnych komunikacyjnie firm 20-lecia, będąc jedną z najczęściej nagradzanych marek w historii polskiej edycji Effie Awards.

Siła i wyjątkowość konkursu Effie Awards polega na nagradzaniu efektów rynkowych kampanii reklamowych, a nie dobrego pomysłu czy urody kampanii. Liczy się połączenie planowania strategicznego, badania rynku, planowania i zakupu mediów oraz kreacji.

W sumie podczas gali wręczono 19 brązowych, 31 srebrnych i 6 złotych statuetek.  W tegorocznej edycji konkursu Effie Awards nominacje uzyskały 94 kampanie w 23 kategoriach.

Effie Awards to jedyny prestiżowy konkurs marketingowy ceniony na całym świecie. Po raz pierwszy został zorganizowany w 1968 r. w Nowym Jorku przez Amerykańskie Stowarzyszenie Marketingu, a w Polsce jest obecny od 1999 roku.

Jeżeli chcecie poczytać o najnowszych promocjach w Orange na kartę zajrzyjcie tutaj.

Udostępnij: Statuetka Effie dla Orange na Kartę

Dodatkowe 5GB w Orange na kartę+KONKURS

4 października 2019

Dodatkowe 5GB w Orange na kartę+KONKURS

Jak zyskać dodatkowe 5 GB w Orange na kartę? To proste, wystarczy doładować swoje konto przez stronę doladowania.orange.pl lub w aplikacji Mój Orange.

Stali klienci Orange na kartę od dawną znają tę promocję. Teraz postanowiliśmy poinformować o niej najmłodszych. Dlatego zaprosiliśmy do współpracy influencerów i zorganizowaliśmy konkurs, w którym do wygrania są 3 iPhony 7 32 GB oraz 9 iPadów 32 GB.

Twórcy znani z Tik Toka, Dominik Rupiński, Smav i Filip Zabielski przygotują i opublikują na swoich profilach nagrania, oznaczone hasztagami: #Orangeyourlife oraz #5gbpodoladowaniu. To jednak nie wszystko. Influencerzy przygotowali eBook, w którym zdradzają swoje sztuczki na ciekawe efekty i montaż video. A wszystko po to, aby ułatwić wam udział w konkursie. eBook możecie pobrać ze strony  orangeyourlife.pl

Zadanie konkursowe polega na stworzeniu własnego filmu, którego tematem przewodnim jest telefon. Video należy opublikować na TikToku, oznaczając ulubionego TikTokera spośród naszej trójki oraz dodać hasztagi: #Orangeyourlife oraz #5gbpodoladowaniu.

Konkurs potrwa do końca października. Regulaminy i szczegóły na stronie: orangeyourlife.pl

Udostępnij: Dodatkowe 5GB w Orange na kartę+KONKURS

Kilka zmian w Orange na kartę. Dodajemy MMS-y i zrównujemy gigabajty

19 września 2019

Kilka zmian w Orange na kartę. Dodajemy MMS-y i zrównujemy gigabajty

Od dzisiaj modyfikujemy naszą ofertę unlimited i wprowadzamy nowość – „Rozmowy, SMS-y i MMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB”. Od poprzedniczki różni się przede wszystkim dołożeniem nielimitowanych MMS-ów i równym pakietem gigabajtów dla wszystkich, niezależnie od stażu w ofercie.

W nowej ofercie dostaniecie: nielimitowane połączenia do wszystkich sieci komórkowych i stacjonarnych w Polsce, nielimitowane SMS-y i MMS-y do wszystkich sieci komórkowych w kraju oraz stały pakiet danych np. zawsze 15 GB w wariancie na 31 dni. Usługa jest dostępna dla klientów wszystkich taryf Orange na kartę (z wyjątkiem taryfy „Zawsze bez limitu”). Nowa wersja unlimited kosztuje 30 zł w wariancie na 31 dni, czyli 5 zł więcej niż dotychczas.

Od razu ważna informacja. Poprzednia wersja unlimited dalej działa i możecie z niej korzystać na starych zasadach jeśli dołączyliście do Orange na kartę przed 19 września 2019. Nie będzie natomiast dostępna dla nowych numerów w Orange na kartę.

Nowy unlimited za 30 zł odzwierciedla zmiany na rynku. Z jednej strony klient płaci więcej, ale ceny usług dalej pozostają niskie oraz ma ich więcej, z drugiej Orange Polska może inwestować więcej w rozwój sieci mobilnej (przed nami 5G) i światłowodowej (światłowód to nie tylko szybki internet w domu, ale również transfer mobilnych petabajtów danych).

W nowej usłudze wielkości pakietów danych są niezależne od stażu, wersji usługi czy kolejnego odnowienia. Po ich wykorzystaniu automatycznie włączy się „lejek” chroniący przed utratą środków z konta głównego. Jeśli potrzebujecie więcej danych, zawsze możecie dokupić pakiet 5 GB za 5 zł po wykorzystaniu pakietu bazowego. Pamiętajcie proszę, że usługi w wersji jednorazowej i cyklicznej wykluczają się, a niewykorzystane gigabajty nie sumują się z tymi z kolejnych aktywacji usługi.

Szczegóły nowej oferty i zasady włączania w tabelach poniżej:

Warianty usługi i dni ważności 1 dzień 3 dni 5 dni 7 dni 10 dni 31 dni 365 dni
Pakiet GB 0.5 GB 1 GB 2 GB 3 GB 5 GB 15 GB 1 TB
Jednorazowa 1 zł 3 zł 5 zł 7 zł 10 zł 30 zł 360 zł
Cykliczna

SMS pod 630 (koszt SMS w Orange) 1 dzień 3 dni 5 dni 7 dni 10 dni 31 dni 365 dni
Jednorazowa AKT1 AKT3 AKT5 AKT7 AKT10 AKT31 AKT365
Cykliczna AKT7 CYKL AKT31 CYKL

Krótki kod (bezpłatny) 1 dzień 3 dni 5 dni 7 dni 10 dni 31 dni 365 dni
Jednorazowa *101*1*1# *101*1*3# *101*1*5# *101*1*7# *101*1*10# *101*1*31# *101*1*365#
Cykliczna *101*2*7# *101*2*31#
Online (bezpłatnie) Logując się do Mój Orange

A jeżeli chcecie wiedzieć o naszych najnowszych promocjach w Orange na kartę zajrzyjcie tutaj. Możecie także zajrzeć na stronę orange.pl, gdzie poznacie szczegóły naszej oferty prepaid.

Udostępnij: Kilka zmian w Orange na kartę. Dodajemy MMS-y i zrównujemy gigabajty

Huragan czy wichura? Nie to Ekipa Orange na planie nowej reklamy

16 września 2019

Huragan czy wichura? Nie to Ekipa Orange na planie nowej reklamy

I na dodatek prawie z energią tajfunu. 😉 Ale po kolei. Od piątku możecie oglądać naszą nową reklamę Orange na kartę. Robert Górski i Mikołaj Cieślak to duet, którego nigdy nie mam dość. Wiem, że Wy ich też lubicie. Tym razem sprzeczają się o huragan i wichurę. Ale w gruncie rzeczy nie to jest najważniejsze jaki wieje wiatr tylko co ten wiatr przywiał. A w Orange na kartę przywiał… A z resztą, zobaczcie sami co w naszym nowym spocie, który od piątku możecie zobaczyć między innymi w telewizji. I tu kilka informacji dla większości nieprzydatnych, ale są tacy, co dopytują, więc napiszę: Kreacja – Leo Burnett, produkcja – F25, postprodukcja – Coloroffon, media – Initiative Media i reżyseria – Marcin Filipek.

Ale, ale. Skoro jesteśmy przy elektryzujących duetach, to nie sposób nie wspomnieć o Ulce i Michale, czyli naszej Ekipie Orange. Lubię ich i widzę, że Wy też coraz bardziej.  Może dlatego, że na pewne rzeczy pozwalają Wam spojrzeć od kuchni (Michał to nawet dosłownie od kuchni czy innego barobusa 😉 ). Tym razem sprawdzali jak wygląda plan zdjęciowy kampanii Orange na kartę i skąd się bierze wiatr… Zachęceni do obejrzenia? To zapraszam. 🙂

Udostępnij: Huragan czy wichura? Nie to Ekipa Orange na planie nowej reklamy