Mikołajki w prepaid

30 listopada 2017

Mikołajki w prepaid

Do Mikołajek zostało kilka dni, więc czas na tradycyjną mikołajkową promocję. Tym razem skupiamy się na rozmowach – w końcu do tego służy, (nota bene ) telefon ;-). Chcemy trafić do tych z pośród naszych klientów, którzy dziesiątek GB nie potrzebują, a w zamian za to chcą (po prostu) zadzwonić do sąsiadki, koleżanki (lub sąsiada, czy kolegi). Bez stresu, że zje im to całą zawartość konta. Wiem, z komentarzy że wielu z Was stawia głównie na transfer danych (no może poza @Ron, który na swoim ulubionym 2G może mieć z tym mały problem), ale czasem rozmawiacie, prawda? Wasi bliscy, pewnie też.

Przechodząc do meritum. Za 3 zł możecie, w ramach promocji, kupić usługę „Rozmowy bez limitu do wszystkich” w wersji na 7 dni. Do tej pory kosztowała 7 zł, więc cena zaliczyła zjazd o ponad połowę. Aby włączyć usługę trzeba wysłać SMS o treści START pod numer 364 (koszt jak za  SMS w Orange). Możecie to zrobić w trakcie trwania promocji, czyli od dzisiaj do 13 grudnia.

Jednak to dopiero początek, bowiem wszyscy, którzy to uczynią będą mogli aktywować usługę (jednorazową lub cykliczną – do wyboru) w wersji 31-dniowej za 19 zł (wcześniej, dla przypomnienia – 25 zł). Co bardzo ważne, jeżeli to zrobicie, to taka cena za kolejne 31-dniowe aktywacje lub odnowienia pozostanie już dla Was na poziomie 19 zł. Na zawsze. O możliwości aktywowania usługi za 19 zł dowiecie się z SMS, którego wyślemy do Was po zakończeniu ważności usługi w wersji na 7 dni za 3zł.

Choć wiem, że te dwa akapity wydają się nieco skomplikowane to sprawa jest bardzo prosta – w ramach promocji dostajecie możliwość aktywowania na 7 dni usługi, a jeżeli to zrobicie Wasze rachunki mogą spaść już na stałe. Taki teaser!

Z promocji możecie skorzystać w taryfach Orange YES, Orange ONE, Orange POP, Orange Free na kartę, Orange SMART, Nowe Orange Go (w tym także Zetafon i Minutofon).

Skoro już przy wymieniłem Nowe Orange Go, to od razu dodam jeszcze jedną informację. Od dzisiaj usługa “Za darmo w Orange” dostępna jest także w niej.

A dla wszystkich chętnych regulamin promocji „Nielimitowane rozmowy ze wszystkimi komórkowymi na Mikołajki”.

Udostępnij: Mikołajki w prepaid

100 zł na rozmowy prezentem w Orange na kartę

16 listopada 2017

100 zł na rozmowy prezentem w Orange na kartę

Święta Bożego narodzenia stały się już tradycyjnie okazją do promocji, wyprzedaży, okazji, a także prezentów. Szczególnie prezentów! Na przykład takich jak 100 zł, które otrzyma każdy, kto kupi nasz starter, zarejestruje go i aktywuje promocje. Kwotę tę można wykorzystać na rozmowy, także w roamingu na terenie Unii Europejskiej i kilku innych krajach. Będziecie mieli na to 30 dni od momentu przyznania bonusu.

Wszystko jest bardzo proste – kupujecie starter , wysyłacie darmowego SMS o treści PREZENT pod 815 i zgarniacie pakiet. Czas na aktywację macie do Sylwestrowej północy. Stan pakietu możecie sprawdzić wysyłając SMS o treści ILE MINUTY pod 901 . Bonusu nie można przedłużyć Rokiem Ważności Konta.

Na razie nie podaję jeszcze bezpośredniego linka do strony. Dzisiaj będziecie o niej wiedzieć tylko Wy – czytelnicy bloga. Mam także regulamin 😉

Niedługo ruszy kampania w mediach (w tym także społecznościowych), w której będziemy mówić o tej akcji, więc pewnie jeszcze o niej usłyszycie.

Udostępnij: 100 zł na rozmowy prezentem w Orange na kartę

Świetne rabaty za doładowanie konta w Orange na kartę

8 listopada 2017

Świetne rabaty za doładowanie konta w Orange na kartę

Do Świąt i związanych z nimi szałem prezentów jeszcze ponad miesiąc (czyli jak mawia Święty Mikołaj hohohoho), ale gdybyście chcieli nieco wcześniej dokonać zakupów mamy dla Was bardzo fajną okazję.  Teraz za doładowanie konta w Orange na kartę otrzymujecie rabaty w części sklepów, które razem z nami biorą udział w programie PAYBACK, a także rabaty na część naszych usług. Uwaga, najlepsze na końcu!

Kilkanaście procent rabatów zawsze w cenie 😉

Promocja jest niezależna od tego, czy jesteś członkiem programu PAYBACK – nie trzeba mieć karty, zbierać punktów itp. Wystarczy tylko, że doładujecie konto kwotą co najmniej 5 zł, a otrzymacie w ciągu 24 godzin SMS z kodem rabatowym, który możecie wykorzystać w wybranym sklepie. W SMS znajdziecie także inne ważne informacje o rabacie, jak choćby czas jego ważności. Pamiętajcie jednak, że jeżeli nie wyraziliście zgody na kontakt marketingowy z naszej strony, SMS do Was nie przyjdzie!

W tym momencie jest to Pizza Portal, a dokładnie 15% na wszystkie zamówienia przy płatności online. A to dopiero początek – w kolejce czekają m.in. RTV Euro AGD, C&A, Wittchen i Astratex.pl.

Rabaty możecie także aktywować w inny sposób – poprzez stronę  http://www.rabatypodoladowaniu.pl/. Wchodzicie tam, wysyłacie SMS z kodem pod przypisany do każdego sklepu numer, a następnie doładowujecie konto. Rezultat będzie ten sam – dostaniecie kod rabatowy.

Dajemy także rabaty na nasze usługi

Jeżeli dokładnie przyjrzycie się tej stronie znajdziecie tam coś, co moim zdaniem spodoba się Wam jeszcze bardziej. Chodzi o 30% rabaty na jednorazowe wersje trzech naszych usług – Rozmowy i SMSy bez limitu do wszystkich + 15 GB na 7 dni, Rozmowy bez limitu do wszystkich na 31 dni, Rozmowy i SMSy Bez Limitu + GB na 31 dni. Ta ostatnia kosztować będzie dzięki temu tylko 24 zł i 50 groszy. Piękna cena, za taką paczkę danych. Rabaty dotyczą także naszych innych usług – odwiedźcie stronę, żeby dowiedzieć się więcej.

Promocja trwa do końca stycznia 2018.

Udostępnij: Świetne rabaty za doładowanie konta w Orange na kartę

Zmiany w „Za darmo w Orange”

27 października 2017

Zmiany w „Za darmo w Orange”

Wiemy, że czytacie blogowe notki o naszej ofercie prepaid. Widać to choćby po liczbie komentarzy pod nimi. Wnioskuję z tego, że jest to kategoria w której trzeba pisać więcej, a nawet małe zmiany mogą Was zainteresować. Na przykład takie, jak wprowadzone dzisiaj w „Za darmo w Orange”. Jak sama nazwa wskazuje możecie w niej rozmawiać i SMS-ować za darmo ze wszystkimi numerami komórkowymi w naszej sieci.

Zmiany są kosmetyczne, ale sądzę, że Wam się spodobają. Pierwsza aktywacja jest tak jak do tej pory darmowa, ale od teraz nie będzie także opłaty 2,90 zł za drugą i kolejne aktywacje. Jednak to nie wszystko. Jeżeli w trakcie działania usługi będzie przerwa w ważności konta, to nie trzeba ponownie aktywować usługi. Wystarczy doładować konto, aby znowu móc rozmawiać i SMS-ować za darmo w Orange.

„Za darmo w Orange” działa taryfie Orange YES. By ją aktywować wystarczy wysłać SMS o treści START pod numer 131, użyć kodu *110*47# lub zalogować się na Mój Orange. Jeżeli macie już włączoną usługę nic nie musicie robić. Jeżeli poszukujecie regulaminu, znajdziecie go tutaj.

Podoba się? Czy wolelibyście mniej kosmetyczne zmiany?

Dajcie znać w komentarzach!

Udostępnij: Zmiany w „Za darmo w Orange”

Wyłączamy archaiczne usługi prepaid (aktualizacja 2)

23 października 2017

Wyłączamy archaiczne usługi prepaid (aktualizacja 2)

Im więcej, nie zawsze oznacza lepiej. Dlatego w najbliższym czasie planujemy wyłączyć kilkadziesiąt archaicznych i nieatrakcyjnych usług i pakietów w naszym prepaid. Wszystkie mają już nowsze i lepsze odpowiedniki. Na przykład pochodzące z zamierzchłej historii pakietami 900 SMS w Orange Smart i 600 SMS w Orange POP i Orange One. One też mają atrakcyjniejsze odpowiedniki, między innymi w najpopularniejszej obecnie formule unlimited.

Zmiany będziemy Wam ogłaszać z miesięcznym wyprzedzeniem. Dzisiaj dowiecie się o pierwszej partii wyłączanych usług. Informacje na bieżąco będą na stronie http://www.orange.pl/komunikaty_b2c.phtml. Cały proces wyłączania rozplanowaliśmy  do końca tego roku.  Z zamykanych pakietów nadal korzysta część klientów, dlatego będziemy ich przekonywać do nowszych rozwiązań. To się naprawdę opłaca.  Moim zdaniem uproszczenie oferty prepaid przysłuży się wszystkim. Nie będziecie przepłacać, a my będziemy działać wydajnie.

A oto dokładna lista zamykanych usług. Oczywiście nie znikną wszystkie, nie od razu, ale wiem, że szukaliście całego zestawienia;-)

Usługa zamykana Co Wam proponujemy w zamian?
0 zł za minutę Za darmo w Orange
0 zł za SMS Za darmo w Orange
100 MB dzienny 200 MB na 1 dzień
100 MB na 31 dni 500 MB na 30 dni
500 MB na 31 dni 2 GB na 30 dni
600 minut Rozmowy bez limitu w sieci
600 SMS do Orange SMS-y bez limitu w sieci
900 SMS SMS-y bez limitu do wszystkich
1000 minut do Orange Rozmowy bez limitu w sieci
Karuzela Nagród Skarbonka
Pakiet do wszystkich Multipakiet 200
POPMinuty Rozmowy bez limitu w sieci
Premia na kartę Skarbonka
Prezent dla przyjaciela Urodziny
SMS-y za grosze SMS-y bez limitu w sieci
Twój dzień Skarbonkahttps://www.orange.pl/omnibook/zamkniecie-uslug-i-pakietow-w-orange-na-karte
Wybrane numery Twoje numery
Zbieraj minuty z Orange Masz minuty

Aktualizacja 26.10.2017 godzina 17:04

Wszystkie zmiany znajdziecie pod linkiem: https://www.orange.pl/omnibook/zamkniecie-uslug-i-pakietow-w-orange-na-karte.

Aktualizacja 2 27.10.2017 godzina 11:14

Wyłączać będziemy także usługi:  Minuty na okrągło (Orange One i Orange POP) i Co druga minuta gratis (Orange POP, Orange One, Nowe Orange GO)

Udostępnij: Wyłączamy archaiczne usługi prepaid (aktualizacja 2)