500 000 klientów Orange Światłowodu

25 listopada 2019

500 000 klientów Orange Światłowodu

Najwięcej użytkowników światłowodu Orange mieszka w Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Szczecinie i Łodzi. Korzysta z niego ponad połowa znajdujących się w zasięgu mieszkańców Podkowy Leśnej, co trzeci mieszkający w zasięgu Orange Światłowodu w Milanówku oraz co czwarty w Zakopanem. Wykorzystanie sieci światłowodowej Orange w skali kraju zwiększyło się do 12,5 proc. Więcej na temat klientów Orange Światłowód dowiesz się z infografiki, którą można pobrać poniżej.

Udostępnij: 500 000 klientów Orange Światłowodu

Już pół miliona klientów Orange Polska korzysta ze światłowodu

25 listopada 2019

Już pół miliona klientów Orange Polska korzysta ze światłowodu

– Widzimy, że Polacy coraz chętniej wybierają superszybki internet. Potwierdza to ponad 500 tysięcy użytkowników Orange Światłowodu. Wystarczy spojrzeć na tempo, w jakim ta usługa zdobywała klientów: pierwsze sto tysięcy użytkowników zdobyliśmy po dwóch latach od uruchomienia oferty, a ostatnie w zaledwie 7 miesięcy – powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska. – Od 2015 roku zainwestowaliśmy w rozwój sieci światłowodowej ponad 3 mld zł. Dziś z usługi może korzystać ponad 4 mln, czyli blisko 30% wszystkich domów i mieszkań w Polsce. Chcemy, aby do końca przyszłego roku co najmniej 5 mln gospodarstw domowych było w zasięgu – dodał.

Dzięki prowadzonym od 5 lat inwestycjom dostęp do sieci światłowodowej Orange ma już ponad 4 mln gospodarstw domowych i firm w 142 miastach, w tym 400 tys. domów jednorodzinnych. W ponad 70 miastach zasięgiem sieci światłowodowej objętych jest ponad połowa gospodarstw domowych.

Prócz inwestycji własnych Orange Polska wykorzystuje sieci światłowodowe innych operatorów oraz bierze udział w Programie Operacyjnym Polska Cyfrowa. Od początku trwania POPC w zasięgu światłowodu znalazło się 37 tys. domów i firm,  głównie w obszarach tzw. białych plam.

Orange Światłowód to niezawodny i superszybki internet w trzech opcjach prędkości: do 300 Mb/s, do 600 Mb/s lub do1 Gb/s. Dostępny jest  także w pakiecie Orange Love. Klienci którzy zdecydują się na zakup lub przedłużenie pakietu Orange Love z telewizją na 2 lata w ofercie świątecznej, otrzymają telewizor Thomson 32” HD oraz drugi smartfon w prezencie. Link do oferty: https://www.orange.pl/love

Mediateka

Zainteresował Cię wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Już pół miliona klientów Orange Polska korzysta ze światłowodu

Światłowód dociera do stolicy Wielkopolski

16 lutego 2017

Światłowód dociera do stolicy Wielkopolski

Piotrek Domański

Poznań jest miastem, którego nie było do tej pory na mapie Orange Światłowodu. Jednak teraz postanowiliśmy to zmienić. Może to efekt koniunkcji między wprowadzeniem oferty Orange Love i Walentynkami. Może przyczyny są inne, ale efekt jest jasny: Orange Światłowód dotarł do Poznania. Jest to możliwe dzięki współpracy naszej firmy z wielkopolskim operatorem INEA.

Dzielnice ze światłowodem w Poznaniu

Zaczynamy od pierwszych 10 tys. gospodarstw domowych na północy miasta. Chodzi między innymi o osiedle Jana III Sobieskiego, oraz Bonin i Winiary . Oczywiście na tym nie poprzestajemy. Kolejne będą dzielnice Grunwald i Rataje.

Dlaczego warto zainteresować się światłowodem? Po pierwsze to technologia, która zapewnia błyskawiczny transfer bez praktycznie żadnych ograniczeń. Po drugie, w przyszłości, gdy wzrosną potrzeby będzie można zwiększyć tę prędkość, tak by dostosować ją do rosnących potrzeb. To dla mnie – osoby, która pisze o technicznych aspektach sieci kluczowe argumenty. A inne? Przede wszystkim oferta Orange Love, w ramach której możecie korzystać z telewizji 4K, internetu światłowodowego, telefonii mobilnej i stacjonarnej za 69 zł przez pierwszy rok.

Jeżeli chcecie sprawdzić, czy jesteście już w zasięgu Orange Światłowodu zajrzyjcie na naszą stronę.

P.S.

Pamiętamy także o mniejszych miastach. Dzisiaj także podpisaliśmy porozumienia o współpracy w Siedlcach.

Udostępnij: Światłowód dociera do stolicy Wielkopolski