Do sklepu bez portfela, czyli „Jak i czym będziemy płacić”?

22 maja 2020

Do sklepu bez portfela, czyli „Jak i czym będziemy płacić”?

W wolnej chwili zachęcam Was do posłuchania kolejnego podcastu z cyklu „Przyszłość jest dziś” przygotowanego przez Politykę Insight, który wspiera Orange Polska. Tym razem zastanawiamy się, czy pandemia przyspieszyła rozwój płatności bezgotówkowych i jakie nowe rozwiązania wejdą do powszechnego użytku.

Paweł Widawski z Fundacji Polska Bezgotówkowa opowiada, jak wygląda odchodzenie od gotówki. Pomaga zrozumieć polską specyfikę i mówi o technologiach, które już się u nas sprawdziły. Wyjaśnia, czym są płatności zaszyte, soft POS i biometria głosowa.

Jeśli chcecie wiedzieć, co na ten temat sądzi rzecznik Orange Polska, to również znajdziecie w podcaście odpowiedź. Nie chodzę na zakupy z portfelem. Korzystam z Apple Pay. Bardzo sobie chwalę wygodę i uważam, że płatności mobilne będą szybko się rozwijały. Prosty przykład, kiedy wprowadziliśmy możliwość płacenia Blikiem w Orange Flex od razu zobaczyliśmy, jak bardzo jest popularny wśród klientów. Mobilne płatności idealnie pasują do w pełni cyfrowej oferty, jakim jest Flex. Moim zdaniem to przyszłość, która jest dziś.

Podcast „Jak i czym będziemy płacić” jest dostępny w: Apple Podcasts, SoundCloud, Spotify, Google Podcasts i YouTube.

Udostępnij: Do sklepu bez portfela, czyli „Jak i czym będziemy płacić”?