Tydzień z pierwiastkiem W

30 października 2014

Tydzień z pierwiastkiem W

7 dni, 3500 dzieci, 500 seniorów, 260 pracowników, w biurze, w szkole, w bibliotece, nauka, zabawa, pomoc i mnóstwo pozytywnej energii ( której niestety nie umiemy  przeliczyć na kW) – tak można by podsumować Tydzień Wolontariatu w Orange.

W ciągu tego tygodnia pomogliśmy 3500 dzieciom poznać zasady bezpiecznego internetu, a ponad 500 seniorów opanowało podstawy obsługi komputera. Zajęcia toczyły się w szkołach, bibliotekach i innych placówkach w całej Polsce.

Tydzień Wolontariatu organizowaliśmy po raz czwarty. To czas, kiedy wolontariusze z Orange biorą udział w akcjach społecznych, ale to także szansa dla wszystkich pracowników, aby poznać możliwości pomagania razem z Fundacją Orange. W 18 biurach Orange zorganizowaliśmy stoiska informacyjne, a także niecodzienną akcję charytatywną – Poszukiwanie Pierwiastka „W”. Pomarańczowe litery „W” poukrywane były w różnych miejscach, a znalezienie jednej litery oznaczało paczkę kredek dla dzieci w domach dziecka i szpitalach. Dzięki naszym skutecznym poszukiwaniom do dzieci trafi 2552 kolorowych paczek.

Zobaczcie nasze filmowe podsumowanie Tygodniu Wolontariatu 2014

Udostępnij: Tydzień z pierwiastkiem W