Inne

Nowa promocja w Orange na kartę – 100 GB na internet

1 października 2021

Nowa promocja w Orange na kartę – 100 GB na internet

Od 1 października każdy klient ofert na kartę, który po raz pierwszy zarejestrują się adresem e-mail do konta Mój Orange dostanie w prezencie 100 GB ważne przez 31 dni. Promocja dotyczy klientów ofert: Orange Yes, Orange POP, Orange Free na kartę, Zawsze bez limitu i Zetafon. Bonus jest przyznawany na konto, a nie na numer. Co oznacza, że jeśli ktoś ma np. 3 numery prepaid, to dostanie 100 GB na każdy z nich. Regulamin znajdziecie tutaj.

Jeśli chodzi o promocje związane z aplikacją Mój Orange to przedłużamy „2x więcej GB za aktywację Bez limitu w Mój Orange”. Miała obowiązywać do 30 września, a teraz jest już na czas nieokreślony.

Na koniec szybka wyliczanka GB. Jeśli klient prepaid zakłada po raz pierwszy konto Mój Orange dostaje 100 GB. Potem się w aplikacji doładuje się za 30 zł i dostanie 15 GB za samo doładowanie, jeśli jest w taryfie OFnk + 10 GB za to, że zrobił je w aplikacji. Następnie aktywuje usługę Bez limitu na miesiąc za 30 zł w aplikacji i dostaje 15 GB + kolejne 15 GB z promocji. Razem za 30 zł ma na miesiąc usługę Bez limitu + 155 GB. Dobry początek z Orange 🙂

Udostępnij: Nowa promocja w Orange na kartę – 100 GB na internet

W Ofercie Tygodnia możecie zaoszczędzić nawet 840 zł

30 września 2021

W Ofercie Tygodnia możecie zaoszczędzić nawet 840 zł

Wystartowała kolejna Oferta Tygodnia. Tym razem taniej kupicie dwa urządzenia: najnowszy smartfon OPPO Reno6 5G i laptop Huawei Matebook X Pro 2021 6/512 GB.

Promocja obowiązuje od dziś do 6 października. Klienci podpisujący umowy z Orange na Plany 60 i 80 oraz pakiety Orange Love Standard, Extra i Premium zapłacą za Huawei Matebook X Pro 2021 6/512 GB aż 840 zł mniej. W przypadku OPPO Reno6 5G kupowanego wraz z Planami 60 i 80 oraz pakietami Orange Love Standard, Extra i Premium obniżka wyniesie ponad 500 zł.

Blogowy test OPPO Reno6 5G, który przygotował Michał, znajdziecie tutaj.

Udostępnij: W Ofercie Tygodnia możecie zaoszczędzić nawet 840 zł

Korzystne stawki w roamingu do Wielkiej Brytanii

20 września 2021

Korzystne stawki w roamingu do Wielkiej Brytanii

Od chwili wyjścia Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej staramy się aby stawki w roamingu były możliwie przyjazne dla klientów Orange. To wciąż rodzinnie, biznesowo i turystycznie popularny kierunek dla Polaków. Dlatego przez kilkanaście ostatnich miesięcy obowiązywała promocja, która pozwalała aby klienci Orange, podróżujący do Wielkiej Brytanii korzystali z takich samych stawek jak w krajach UE (RLAH). Teraz przyszedł czas na lekkie zmiany.

Od 18 października br. klienci indywidualni i biznesowi ofert na abonament Orange, którzy podpisali umowy lub aneksy od 1 stycznia 2021 roku oraz wszyscy klienci nju mobile i ofert Orange na kartę będą mogli skorzystać z promocji „Korzystne stawki w roamingu w Wielkiej Brytanii”. Ceny rozmów, SMS, MMS i internetu nie będą już takie same jak w UE, ale dalej na rozsądnym poziomie.

Z kolei klienci indywidualni i biznesowi ofert na abonament Orange, którzy podpisali umowy lub aneksy do 31 grudnia 2020 roku będą dalej korzystać z promocji „Roaming w Wielkiej Brytanii jak w UE”.

Jeśli chodzi o użytkowników oferty Orange Flex od 1 października podczas wizyt w Wielkiej Brytanii będą mogli skorzystać ze specjalnej promocji obejmującej nowe pakiety rozmów, SMS, MMS i GB. Nielimitowane połączenia SMS i MMS będą dostępne w trzech opcjach: 5 zł na jeden dzień (idealne rozwiązanie np. dla przesiadających się na lotnisku), 15 zł za tydzień oraz 30 zł za 30 dni. Paczki internetu będą dostępne także w trzech opcjach do wyboru, w tym 0,5 GB za 8 zł. Można je znaleźć w dobrze znanej użytkownikom Orange Flex wyszukiwarce krajów dla podróżujących. Promocja będzie obowiązywała do odwołania. Szczegółowe informacje można znaleźć tutaj.

Udostępnij: Korzystne stawki w roamingu do Wielkiej Brytanii

Gaming

Gamescom 2021 – podsumowanie eventu dla graczy

1 września 2021

Gamescom 2021 – podsumowanie eventu dla graczy

Gamescom to targi gier komputerowych, które odbywają się od 2009 roku w Kolonii. To jedno z największych wydarzeń tego typu na świecie. Na tym evencie, gracze mogą zagrać w gry przedpremierowo, a producenci zdobywają przez to rozgłos, czy feedback jeszcze przed oficjalną dystrybucją swoich produktów. Co roku na gamescom poznajemy również nowe informacje na temat powstających produkcji, które nie ujrzały światła dziennego. W tym roku ze względu na pandemię COVID-19, wydarzenie zostało przeprowadzone w formie konferencji online oraz licznych promocji w sklepach internetowych. Co przygotowali dla nas producenci?

Promocje z okazji Gamescom

Najciekawszą promocję oferował sklep Microsoft. Z okazji “święta graczy” do 31 sierpnia za pomocą płatności z Orange można było zakupić gry z ich sklepu za niższą cenę.  W ofercie znajdowała się również promocja na Xbox Game Pass Ultimate, czyli abonamentu przypominającego HBO, ale z grami.

Najciekawsze zapowiedzi gier

Saints Row Reboot

gamescom

Seria Saints Row rozpoczęła swoją przygodę jako “parodia” kultowego GTA. Producenci ze swoimi szalonymi pomysłami zaprowadzili nas do kosmosu, symulacji przypominającej Matrix, a nawet do piekła. Tym razem odwiedzimy tereny inspirowane Nowym Meksykiem. Jest to zarówno krok w przód jak i w tył dla Saints Row. Z jednej strony seria będzie bardziej “realistyczna” z drugiej natomiast nie zabraknie szalonych mini gier.

Horizon Forbidden West

Na Gamescom poznaliśmy datę premiery hitu od studia Guerilla Games. Horizon Forbidden West ujrzy światło dzienne 18 lutego 2022 roku na PS4 oraz PS5. To kontynuacja Horizon Zero Dawn, które w trakcie trwania transmisji otrzymało aktualizację, upłynniającą rozgrywkę na konsoli PS5 do 60 klatek na sekundę. Grając w Forbidden West ponownie pokierujemy buntowniczą Aloy, która walczy ze zdziczałymi maszynami w post apokaliptycznym świecie. PS: Aloy stała się grywalną postacią w MMO Genshin Impact.

The Outlast Trials

Kolejna część Otulast jest prequelem, czyli jej akcja toczy się przed wydarzeniami z poprzednich części. Ta horrorowa seria zabierze nas znowu do klaustrofobicznych przestrzeni pełnych straszliwych monstrów stworzonych z ludzkich ciał. Tym razem będziemy mogli jednak bronić się przed swoimi oprawcami, stawiając pułapki lub korzystając z broni. Premiera w 2021 roku.

Marvel’s Midnight Suns

Nowa gra od Firaxis oparta jest na komiksach znanego na całym świecie wydawnictwa Marvel. Midnight Suns to drużyna składająca się z superbohaterów, których głównym celem jest pokonanie mrocznych sił zła. Wcielimy się w znane postaci takie jak Ghost Rider, Doctor Strange, czy nawet Wolverine. Gra ma być połączeniem strategii inspirowanej serią X-COM oraz action RPG.

Call of Duty Vanguard

Gdy Battlefield zapewnia nam podróż do przyszłości, Call of Duty wykłada historię. CoD Vanguard zabierze nas do czasów II Wojny Światowej. Wcielimy się w cztery różne postacie, posiadające odmienne umiejętności np: pilotaż samolotów, czy korzystanie z karabinów wyborowych. Gracze mieli możliwość przetestowania gry w otwartych alfa testach pod koniec sierpnia. Jedynym warunkiem przystąpienia do testów było posiadanie jednej z gier: Call of Duty: Cold War, Call of Duty: Black Ops 3, lub Call of Duty: Modern Warfare.

Jak na razie produkcja zbiera pozytywne oceny. Premiera 5 listopada 2021.

Lego Star Wars: Skywalker Saga

Seria gier LEGO rozpoczęła swoją przygodę z grami akcji od adaptacji filmów ze świata Star Wars. Czas na powrót do przeszłości, ale w odświeżonej formie oraz włączając w to nowe historie z uniwersum Gwiezdnych Wojen. Gracz będzie mógł przeżyć ponownie wydarzenia ze wszystkich filmów, a będzie mu towarzyszyć humor ze typowy dla produkcji LEGO.

Age of Empires IV

gamescom

Na tę grę gracze czekali 16 lat. Tyle minęło od premiery ostatniej części. Ten tytuł strategiczny czasu rzeczywistego zabierze nas do  średniowiecza na przestrzeni kilkuset lat. Ponownie na ekranie zobaczymy ogromne ilości postaci, a naszym zadaniem będzie zbudowanie imperium, które nie podda się żadnemu przeciwnikowi. Premiera 28 października 2021 roku.

Forza Horizon 5

gamescom

Gra ma mieć o 50% większą mapę względem swojej poprzedniczki, której akcja działa się na terenie Wielkiej Brytanii. Tym razem odwiedzimy Meksyk. Ponownie do dyspozycji będziemy mieli auta sportowe, terenowe, klasyki, użytkowe, a nawet te z czasów II Wojny Światowej. Dokładna ilość maszyn nie jest znana, ale możemy spodziewać się tego, że każdy z nas może znaleźć swoje auto w tej grze. Osobiście nie mogę się doczekać zwiedzenia Meksyku o różnych porach roku w tym wirtualnym świecie.

Udostępnij: Gamescom 2021 – podsumowanie eventu dla graczy

Podwójny bonus za doładowanie w Mój Orange

1 września 2021

Podwójny bonus za doładowanie w Mój Orange

Do końca roku każde doładowanie w aplikacji Mój Orange będzie premiowane bonusem dodatkowych 10 GB. Warto wygodnie i w intuicyjny sposób doładowywać swoje konto. Bonus jest przyznawany automatycznie do każdego doładowania i ważny 14 dni. W przypadku niższych doładowań ten czas jest krótszy. Przy nominale 5 zł bonus jest ważny 2 dni a 10 zł przez 5 dni.

Małe przypomnienie czym jest Mój Orange

Aplikacja mobilna Mój Orange umożliwia dostęp do swojego konta ze smartfona. Za jej pomocą można sprawdzić m.in. stan konta usług komórkowych i stacjonarnych, okres rozliczeniowy, opłacić fakturę (np. BLIK-iem), włączać i wyłączać usługi dodatkowe a także doładować numer na kartę. Co środę w aplikacji Mój Orange można też odebrać prezent. Sprawdźcie jaka dzisiaj czeka niespodzianka.

Mój Orange na kartę

Mój Orange w abonamencie

Warunki promocji „Podwójny bonus za doładowanie w Mój Orange” znajdziesz w regulaminie.

Udostępnij: Podwójny bonus za doładowanie w Mój Orange