iPhone XS i iPhone XS Max w przedsprzedaży Orange

25 września 2018

iPhone XS i iPhone XS Max w przedsprzedaży Orange

Ruszyła przedsprzedaż najnowszych smartfonów od Apple. iPhone Xs w wersji 64 GB, 256 GB, 512 GB oraz XS Max także w 3 wersjach właśnie wjechały na naszą stronę. Nie sądzę, by była potrzeba przedstawienia tych smartfonów, w internecie wiele bitów już na to poszło.

Dla tych, którzy jakimś cudem nie natrafili wcześniej na nowe iPhoney to w telegraficznym skrócie: mamy tutaj do czynienia ze świetnym, bardzo mocnym smartfonem, z ekranem zajmującym prawie cały ekran (z naciskiem na „prawie cały” a nie „prawie”). Estetycznie wykonany, z wyświetlaczem OLED, obsługującym technologie HDR. Bardzo dobrze zoptymalizowany, wyposażony w masę przydatnych rozwiązań. Są także pierwszymi smartfonami, które obsługują eSIM. Co prawda na razie technologia ta jest jeszcze „zaślepiona” przez producenta. My natomiast intensywnie pracujemy, byście mogli skorzystać z niej w Orange jeszcze w tym roku.

Wiem, że część z Was kocha te urządzenia, a część wręcz przeciwnie, lecz trzeba pamiętać, że to jedne z niewielu smartfonów na rynku, do których ich użytkownicy mają podejście emocjonalne.

Smartfon ten właśnie wszedł do przedsprzedaży w Orange. Dzwonimy już także do tych z Was, którzy zostawili swój numer na naszej stronie. Czyli – idziemy pełną parą.

Poniżej pełen cennik, ale moim zdaniem powinniście zwrócić uwagę przede wszystkim na ofertę dla przedłużających umowę. W Planach Optymalnym i Wzbogaconym za każdy z nowych smartfonów Apple zapłacicie 0 zł na start.  iPhone Xs 512GB w takim Planie Optymalnym wyjdzie Was właśnie 0 zł na start i 262 zł miesięcznie przez 24 miesiące. W planie Wzbogaconym miesięczna opłata będzie o 10 zł mniejsza. Podobnie jest z Xs Max – w Planie Wzbogaconym wychodzi on 275 zł miesięcznie z kwotą 0 zł na start. Za większego braciszka zapłacicie siłą rzeczy nieco więcej.

Jeżeli chodzi o nowych klientów, to tutaj warto przyjrzeć się także tym samym dwóm planom. Szczególnie Optymalny to dobry kompromis między kwotą, którą zapłacicie na start a miesięczną opłatą. W większości przypadków (poza Xs 64 GB i Xs 256 GB) kwota na start w tym przypadku to 999 zł, różnią się tylko miesięczne opłaty.

W obu przypadkach cena w Planie Podstawowym jest do zapłacenia w całości na start, a Planie Standardowym około 2 000 zł na start, a później między 124 zł, a 213 zł miesięcznie w zależności od modelu.

Cena  w naszym sklepie z telefonami bez umowy także jest bardzo fajna. Także w wersji na raty dla naszych stałych klientów. Sprawdźcie sami!

Przedłużenie umowy
iPhone Xs 64 GB 4979 zł na start 1999 zł na start 124 zł miesięcznie 0 zł na start 194 zł miesięcznie 0 zł na start 188 zł miesięcznie
iPhone Xs 256 GB 5729 zł na start 1999 zł na start 155 zł miesięcznie 0 zł na start 223 zł miesięcznie 0 zł na start 217 zł miesięcznie
iPhone Xs 512 GB 6719 zł na start 1999 zł na start 197 zł miesięcznie 0 zł na start 262 zł miesięcznie 0 zł na start 256 zł miesięcznie
iPhone Xs MAX 64 GB 5479 zł na start 2099 zł na start 141 zł miesięcznie 0 zł na start 214 zł miesięcznie 0 zł na start 207 zł miesięcznie
iPhone Xs MAX 256 GB 6229 zł na start 2099 zł na start 172 zł miesięcznie 0 zł na start 243 zł miesięcznie 0 zł na start 236 zł miesięcznie
iPhone Xs MAX 512 GB 7219R zł na start 2099 zł na start 213 zł miesięcznie 0 zł na start 282 zł miesięcznie 0 zł na start 275 zł miesięcznie
Nowi klienci
iPhone Xs 64 GB 4979R zł na start 1999 zł na start 124 zł miesięcznie 899 na start 157 zł miesięcznie 499 na start 167 zł miesięcznie
iPhone Xs 256 GB 5729 zł na start 1999 zł na start 155 zł miesięcznie 899 na start 186 zł miesięcznie 499 na start 196 zł miesięcznie
iPhone Xs 512 GB 6719 zł na start 1999 zł na start 197 zł miesięcznie 999 na start 225 zł miesięcznie 499 na start 235 zł miesięcznie
iPhone Xs MAX 64 GB 5479 zł na start 2099 zł na start 141 zł miesięcznie 999 na start 172 zł miesięcznie 599 na start 182 zł miesięcznie
iPhone Xs MAX 256 GB 6229 zł na start 2099 zł na start 172 zł miesięcznie 999 na start 201 zł miesięcznie 599 na start 211 zł miesięcznie
iPhone Xs MAX 512 GB 7219 zł na start 2099 zł na start 213 zł miesięcznie 999 na start 240 zł miesięcznie 599 na start 250 zł miesięcznie

Udostępnij: iPhone XS i iPhone XS Max w przedsprzedaży Orange

7 września 2018

Sony ma w Polsce wielu oddanych fanów, których na pewno ucieszy nowy flagowiec XZ3. Jego premiera odbyła się na targach IFA z Berlinie. Byłem na tym wydarzeniu zapowiadając, że smartfon będzie dostępny w ofercie Orange Polska.  Producent ruszył z przedsprzedażą dzisiaj.

Mogę teraz potwierdzić, że my z przedsprzedażą ruszymy 24 września. Dlaczego warto chwilę poczekać i wziąć go u nas? Tylko w Orange Sony Xperia XZ3 będzie oferowana w bogatym zestawie. Do smartfona dokładamy: usługę VIP Service, którą świadczy autoryzowany serwis Sony, jednorazową możliwość darmowej wymiany wyświetlacza, pad PlayStation DUALSHOCK®4, gra Call of Duty: Black Ops 4 Digital Standard Edition oraz futerał z podstawką – Sony SCSH70.

Sony Xperia XZ3 w Orange

W porównaniu z poprzednikami XZ3 ma dopracowany wygląd. Firma nadal stara się też iść nieco inną drogą niż konkurencja, chociaż na multimedialność stawiają tak naprawdę wszyscy producenci. Dlatego telefon wreszcie wyposażono w bardzo dobry, sześciocalowy wyświetlacz OLED, działający w technologii HDR z rozdzielczością QHD+ (1440 × 2880 pikseli).

Sony Xperia XZ3

Zawszę uwagę zwracam na aparat i oprogramowanie używane do robienia oraz obróbki zdjęć. Pierwsze zaskoczenie – wbrew aktualnym trendom – pojedynczy aparat. Firma ma jednak olbrzymie doświadczenie w fotografii, dlatego byłem spokojny, co do jego możliwości i nie zawiodłem się. Swoją drogą wolę nie mieć z automatu wyostrzonych/przerysowanych zdjęć, co dostaję w „prezencie” od innych producentów. Smartfon ma także kilka dodatkowych funkcji, które „kupuję” np. samodzielnie oceniają, że chcemy zrobić zdjęcie i odpowiednio przygotowują aparat, buforując to, co widać w migawce. W założeniach ma to pozwolić uchwycić dynamiczne obrazy. Do tego dochodzi kręcenie wideo w jakości 4K HDR. Smartfon jest szybki i wydajny, lecz o technikaliach nie będę się rozpisywać, zrobi to nasz blogowy tester Michał Rosiak, który już szykuje dla Was fajny materiał o tym telefonie.

Udostępnij: Multimedialny Sony Xperia XZ3 w przedsprzedaży Orange. Dokładamy furę gadżetów i grę.

Urządzenia

iPhone 8 w Orange – ruszyła przedsprzedaż!

22 września 2017

iPhone 8 w Orange – ruszyła przedsprzedaż!

Wydarzenie, na którym odbyła się premiera iPhone8, podobnie jak to bywało wcześniej stała się ważnym tematem, nie tylko dla fanów technologii. To już fenomen społeczny, który doczekał się już pewnie nie jednej naukowej analizy.  iPhone 8, co było dość oczywiste trafia także do Orange, na razie w formie przedsprzedaży. Smartfony są dostępne w większości planów mobilnych i Orange Love.

Jeżeli zostawimy z boku cały szum związany z premierą okaże się, że najnowszy iPhone, to bardzo dobry smartfon, śmiało mogący konkurować o palmę pierwszeństwa z najlepszymi tegorocznymi flagowcami. Apple potrafi tworzyć ładne, wydajne smartfony, które z jednej strony są proste w obsłudze, a z drugiej oferują olbrzymi zakres możliwości. Trudno powiedzieć, czy to bardziej zasługa parametrów czy iOS, który jest moim zdaniem jednym z kluczowych czynników stanowiących o sukcesach Apple. Podobnie jest z aparatami – tutaj technikalnia dopełnia oprogramowanie. Warto dodać, że tylko 8 Plus posiada aparat z podwójnym obiektywem, oraz zupełnie nowy „tryb portretowy”. Drugą, najbardziej zauważalną różnicą między modelami jest wielkość, w tym także wielkość ekranu.

Nie będę się jednak rozpisywał – o parametrach iPhone 8 możecie znaleźć w internecie elaboraty, więc zainteresowanych kieruje do „wujka Google”.

A więc do meritum – jak prezentuje się przedsprzedaż iPhone 8 w Orange? Trafiły do niej iPhone 8 64 GB w kolorach srebrnym (dostaliśmy wiadomość, że pierwsza partia tych telefonów została do nas wysłana z międzylądowaniem na Madagaskarze, więc przyjadą nieco później. Przepraszamy) i złotym oraz iPhone 8 Plus 64 GB w kolorach srebrnym i „gwiezdnej szarości”. Już wiecie, że smartfon będzie dostępny w kilku planach, jednak moim zdaniem najlepiej swój wzrok skierować na Orange Love i Plan Wzbogacony, z jego 20 GB transferu w Polsce, 3,52 GB w UE oraz nielimitowanymi rozmowami, MMS i SMS.

Pełna tabela ze wszystkimi kombinacjami poniżej.

Model Plan Standardowy Plan Optymalny Plan Wzbogacony Orange Love
iPhone 8 999 zł na start

103 zł opłaty miesięcznej

799 zł na start

104 zł opłaty miesięcznej

199 zł na start

122 zł opłaty miesięcznej

149 zł na start

132 zł opłaty miesięcznej

iPhone 8 Plus 999 zł na start

123 zł opłaty miesięcznej

799 zł na start

122 zł opłaty miesięcznej

199 zł na start

140 zł opłaty miesięcznej

149 zł na start

152 zł opłaty miesięcznej

iPhone 8 i 8 Plus są dostępne także w ofertach biznesowych. Ceny zaczynają się od 9 zł + VAT na start.

Liczba telefonów w ramach przedsprzedaży jest ograniczona, dlatego trzeba się spieszyć. Wszystkie telefony będziemy wysyłać po 28 września.

Więcej na stronie Orange.pl

Udostępnij: iPhone 8 w Orange – ruszyła przedsprzedaż!

Mamy już iPhone`y 6S i 6S Plus w przedsprzedaży

7 października 2015

Mamy już iPhone`y 6S i 6S Plus w przedsprzedaży

Jeśli nie możecie doczekać się nowych iPhone`ów już teraz możecie skorzystać z przedsprzedaży. Jeżeli zdecydujecie się na któryś z nich zostaną one wysłane do Was tuż po oficjalnej polskiej premierze, 9 października.

IPhone 6 PlusNowe modele nie są jedynie ulepszonymi wersjami iPhone 6, lecz posiadają nowe funkcjonalności, na które zwracali uwagę blogerzy, jak choćby 3D Touch. Wydawać by się mogło, że to zwykłe urozmaicenie, lecz ma olbrzymi wpływ na obsługę telefonu. Pozwala – poprzez mocniejsze naciśnięcie – na podejrzenie zawartości linka, maila czy pliku. Gdy jesteśmy na ekranie głównym otwiera menu pozwalające na przejście od razu do trybu selfie, czy przejrzenie ostatnich wiadomości.

Cena obydwu modeli w Orange Polska tradycyjnie zależy od planu taryfowego, który wybierzecie, a także tego czy przedłużacie umowę , czy bierzecie nowy numer. Przykładowo, w Smart Planie LTE za 149,99 zł nowy iPhone 6S 16 GB kosztuje 1429 zł.

Moim zdaniem warto, dlatego zachęcam Was do przyjrzenia się nowym telefonom z nadgryzionym jabłkiem w logo. Tutaj znajdziecie ofertę dla małych i średnich firm, a tutaj zajrzyjcie, jeżeli kupujecie telefon wyłącznie dla siebie.

Udostępnij: Mamy już iPhone`y 6S i 6S Plus w przedsprzedaży