30 czerwca 2020

W najnowszym rankingu firm TOP 200 magazynu Computerworld Orange Polska już po raz trzeci z rzędu został sklasyfikowany jako największy dostawca usług telekomunikacyjnych na polskim rynku. Operator zajmuje także trzecie miejsce w sprzedaży rozwiązań IT dla sektora informatycznego i jest w czołówce firm przeznaczających największe nakłady na badania i rozwój.

Najnowsza edycja Raportu Computerworld, podsumowująca rok 2019, daje nam wiele powodów do satysfakcji. Raport stanowi ważny punkt odniesienia dla całego rynku ICT w Polsce i jest jednym z najbardziej prestiżowych wydawnictw pokazujących potencjał spółek telekomunikacyjnych i informatycznych oraz kierunki rozwoju polskiego rynku IT – powiedziała Bożena Leśniewska, Wiceprezes Zarządu Orange Polska ds. Rynku Biznesowego – Cieszą nas także wysokie pozycje spółek z grupy Orange – Integrated Solutions i BlueSoft. Taki wynik potwierdza słuszność naszej strategii rozwoju usług ICT. Zakładaliśmy podwojenie naszych przychodów w tym segmencie do roku 2020 i dzięki efektowi skali i synergii w grupie Orange udało nam się osiągnąć ten cel z rocznym wyprzedzeniem. W roku 2019 roczne przychody grupy wzrosły po raz pierwszy od 13 lat i były wyższe  o blisko 3% niż w roku poprzednim.

Integrated Solutions ponownie znalazł się wśród liderów na rynku integratorskim zajmując w rankingu trzecie miejsce, a w sprzedaży produktów i rozwiązań IT dla branży transportowej i logistycznej w Polsce  okazał się bezapelacyjnym zwycięzcą.

Spółka ma także znaczący udział w dostarczaniu rozwiązań dla instytucji publicznych (trzecie miejsce), branży edukacyjnej (czwarte miejsce), bankowej, mediowej i wielu innych. Zajmuje też szóste miejsce w rankingu sprzedaży usług IT dla dużych firm i korporacji.

Ranking potwierdza także wysoką pozycję firmy BlueSoft, która dokładnie rok temu dołączyła do grupy Orange i zajmuje obecnie dziesiąte miejsce wśród dostawców usług integracyjnych w Polsce. Spółka ta wykazuje także imponującą dynamikę wzrostu w poszczególnych sektorach rynku.

Połączenie kompetencji Orange, Integrated Solutions i BlueSoft pozwala nam dziś dostarczać klientom w pełni kompleksowe rozwiązania – od szybkich łączy zaczynając, na dedykowanych rozwiązaniach chmurowych i software’owych kończąc. Dzięki temu idealnie trafiamy z  ofertą w czasy pracy zdalnej, digitalizacji biznesu i Przemysłu 4.0 – podkreśla Bożena Leśniewska.

Mediateka

Udostępnij: Wysokie pozycje Orange Polska, Integrated Solutions i BlueSoft w rankingu Computerworld

Firmy grupy Orange na szczytach rankingu TOP 200 Computerworld

26 czerwca 2019

Firmy grupy Orange na szczytach rankingu TOP 200 Computerworld

Światło dzienne ujrzał  najnowszy ranking TOP 200 magazynu Computerworld. To prestiżowy Raport obrazujący dynamikę i kierunki rozwoju polskiego rynku ICT, w którym mocnym akcentem odznaczyły się firmy tworzące grupę Orange Polska. Trzy z nich osiągnęły bardzo dobre wyniki swoich kategoriach, pokazując jak ważna jest ich rola w transformacji cyfrowej polskich firm.

Orange Polska, podobnie jak w ubiegłym roku, jest największym na naszym rynku dostawcą usług telekomunikacyjnych, znacznie wyprzedzając kolejne spółki w zestawieniu. Integrated Solutions, integrator technologii Grupy jest w pierwszej trójce największych polskich integratorów. Jego rola jest szczególnie duża w dostarczaniu rozwiązań i usług IT dla branży transportowej, logistycznej, edukacyjnej, bankowej, także dla instytucji publicznych  i wielu innych dziedzin gospodarki. Od niedawna częścią grupy jest także firma BlueSoft, o czym pisaliśmy wcześniej w jednym z komunikatów prasowych. Zajęła ona wysoką pozycję wśród dostawców usług integracyjnych, z bardzo mocną dynamiką wzrostu – 198% rok do roku, w rankingu największych dostawców usług IT.
Usługi ICT stanowią dla grupy Orange jedną z najbardziej dynamicznie rozwijających się linii biznesowych. Jak pokazują wyniki Raportu Computerworld – dowodzi to trafności strategii Orange.One, w której usługi te są jednym z kluczowych czynników wzrostu, obok konwergencji i światłowodów.

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Firmy grupy Orange na szczytach rankingu TOP 200 Computerworld