Zobacz nowy zasięg Orange… na selfie

20 sierpnia 2014

Zobacz nowy zasięg Orange… na selfie

Zakończył się bardzo ciekawy i kreatywny konkurs, o którym wcześniej pisaliśmy już na blogu. Zabawa polegała na zaprezentowaniu miejsc objętych nowym zasięgiem naszej sieci poprzez zrobienie sobie selfie i przesłanie fotki do nas. Otrzymaliśmy tysiące Waszych zdjęć. Przeważały selfie z gór, choć otrzymaliśmy także zdjęcia znad jezior czy z plaży. Najciekawsze miejsca w jakich zdjęcia były zrobione to w kopalni, w samolocie, a nawet podczas skoku ze spadachronu! Widać, że lubicie też zwierzęta 🙂 Dużym zaskoczeniem była dla nas spora liczba zdjęć zgłoszonych przez osoby starsze. Z dnia na dzień kreatywność nadsyłanych zdjęć pokazywała nam, że Polska jest naprawdę pięknym krajem, a wy lubicie pochwalić się miejscem, w którym mieszkacie lub, który odkryliście.

Zobaczcie spot z konkursu, może znajdziecie się na tym filmiku? Jeśli tak, podajcie koniecznie czas filmu, w którym można Was zobaczyć.

Udostępnij: Zobacz nowy zasięg Orange… na selfie

Konkurs z Orange i Martyną Wojciechowską na najlepsze selfie

16 czerwca 2014

Konkurs z Orange i Martyną Wojciechowską na najlepsze selfie

Orange i Martyna Wojciechowska zapraszają do wspólnej zabawy, w której głównym zadaniem jest zrobienie sobie selfie, czyli autoportretu telefonem komórkowym. Ze zdjęć z opisem miejsca, w którym zostały wykonane, powstanie interaktywna mapa nowego zasięgu Orange. Na uczestników konkursu czekają atrakcyjne nagrody.

Konkurs, to pomysł na kreatywne prezentowanie miejsc objętych nowym zasięgiem sieci Orange. Zadanie konkursowe polega na wykonaniu selfie i przesłaniu go na platformę konkursową wraz
z opisem miejsca, w którym zostało ono wykonane. Opis nie może być dłuższy niż 160 znaków i musi zawierać informację o lokalizacji. Na podstawie danych lokalizacyjnych stworzona zostanie interaktywna mapa Polski zawierająca selfie uczestników konkursu. Każdy z uczestników może zgłosić dowolną liczbę prac.

Przez cały czas trwania konkursu, jury przyzna codziennie następujące nagrody:

• smartfon LG G2,
  • 2 smartfony LG G2 mini,
  • 3 uniwersalne power banki,
  • 3 plecaki miejskie,
  • 10 podróżnych kubków termicznych,
  • 10 pendrive’ów w komplecie z praktyczną smyczą.

Konkurs potrwa do 15 lipca br. Aby wziąć w nim udział należy zarejestrować się na stronie www.nowyzasiegorange.pl. Zdjęcie można dodać bezpośrednio z telefonu, ale również z dysku komputera i galerii Facebook’a, a co najważniejsze, automatycznie z Instagrama, łącząc swoje konto z aplikacją na stronie konkursu. W tym celu wystarczy zarejestrować się na platformie konkursowej i swoje zdjęcia na Instagramie oznaczać hashtagiem #nowyzasieg.

Dzięki dobiegającej końca gruntownej modernizacji i rozbudowie sieci, zasięg Orange został znacznie powiększony. Liczba stacji bazowych obsługujących klientów Orange wkrótce będzie dwukrotnie większa niż przed rozbudową. Zwiększenie liczby nadajników i uruchomienie najnowocześniejszych technologii umożliwiło podniesienie jakości usług i ich dostępności – zwłaszcza wewnątrz budynków. Znacznie zwiększył się też zasięg i dostępność szybkiego mobilnego internetu w technologii 3G (UMTS do 42 Mb/s i do 21 Mb/s). Już wkrótce obejmie on niemal 99 proc. Polaków, co oznacza, że szybki mobilny internet będzie dostępny praktycznie w każdym zamieszkanym miejscu Polski.

Oprócz tego klienci Orange mogą korzystać z intensywnie rozbudowywanego zasięgu najszybszej dostępnej
w Polsce technologii mobilnego internetu LTE. Już teraz jest ona dostępna w ponad 930 miastach
i miejscowościach powyżej 1000 mieszkańców. W zasięgu LTE Orange znajduje się aktualnie około 17 milionów Polaków, czyli około 44 proc. populacji. W czasie najbliższych wakacji odsetek ten wzrośnie do 50 proc., a pod koniec roku będzie już wynosił ok. 60 – 65 proc.
Dzięki dużemu, nadal rozbudowywanemu zasięgowi oraz możliwości korzystania z różnych technologii stacjonarnego i mobilnego dostępu do internetu, Orange jest największą siecią szybkiego internetu w Polsce.

* * *
Uwieńczeniem konkursu będzie emitowany w telewizji i w internecie spot, stworzony ze zdjęć przysłanych na konkurs. Za realizację konkursu i przygotowanie kampanii odpowiada agencja Lemon Sky JWT. Media zaplanował MEC.
Spot promocyjny konkursu: http://youtu.be/qlh1vR5keiQ
Więcej o rozbudowie i modernizacji sieci Orange na stronie: http://www.orange.pl/lepszy_zasieg.phtml

* * *
Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska
Tel.: 22 527 19 39
e-mail: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Konkurs z Orange i Martyną Wojciechowską na najlepsze selfie

Zrób sobie selfie i wygraj nagrody

16 czerwca 2014

Zrób sobie selfie i wygraj nagrody

Bardzo często będąc w fajnych miejscach robię selfie, którym dziele się w sieci ze swoimi znajomymi. Wakacje to dobry czas do strzelania sobie takich fotek, dlatego wraz z Martyną Wojciechowską zapraszamy Was do wspólnej zabawy na najlepsze selfi. Konkurs to pomysł na kreatywne prezentowanie miejsc objętych nowym zasięgiem naszej sieci. Polega on na wykonaniu selfie i przesłania go na stronę konkursu wraz z opisem miejsca, w którym zostało zrobione. Opis nie może być dłuższy niż 160 znaków i musi zawierać informację o lokalizacji. Na ich podstawie  stworzona zostanie interaktywna mapa Polski zawierająca selfie uczestników konkursu. Każdy z uczestników może zgłosić dowolną liczbę prac. Zdjecie możecie dodać z telefonu, komutera Facebooka i Instagramu oznaczając je hashtagiem #nowyzasieg, łącząc swoje konto z apliakcją na stronie nowyzasiegorange.pl. Zabawa potrwa do 15 lipca br. Do wygrania codziennie są smartfony LG G2, power banki, plecaki, kubki termiczne, pendrivy. Więcej o konkursie możecie przeczytać w regulaminie. Uwieńczeniem waszych prac i udziałw  konkursie będzie emitowany w telewizji i w internecie spot, stworzony ze zdjęć przysłanych przez Was na konkurs.

Udostępnij: Zrób sobie selfie i wygraj nagrody

Muzyka

Co zrobiliście by zdobyć bilet na OWF cz.1

12 czerwca 2014

Co zrobiliście by zdobyć bilet na OWF cz.1

Już za chwileczkę, już za momencik … Dokładnie jeden dzień pozostał do startu Orange Warsaw Festival i wielkich muzycznych emocji na terenie Stadionu Narodowego! Co zrobiliście, by zdobyć bilet i na żywo zobaczyć Waszych ulubionych artystów? W konkursie „Pstryknij sobie „selfie i wkręć się na OWF” zaskoczyliście nas swoją pomysłowością 🙂 Zresztą sami zobaczcie zwycięskie foty poniżej.

f469ccf77d36be316dd7d3d2dd3542a4216

a6463084301b259aa8bcf6d5ffd91bb0ba1

A teraz szybki konkurs, a do wygrania są gadżety OWF.  Napisz w komentarzu pod wpisem na jakie gwiazdy wystylizowali się Zwycięzcy konkursu. Osoba, która najszybciej napisze prawidłową odpowiedź na pytanie otrzyma słuchawki, okulary i torbę by OWF Design 😉 Kolejne 6 osób z najlepszym czasem prawidłowej odpowiedzi otrzyma okulary + torbę. UWAGA: zwycięzcy ze zdjęć nie mogą brać udziału w konkursie i proszeni są o nie podpowiadanie 😉

dc2ca6b0518d134dc8ec00a99899e79844d

Na odpowiedzi czekam do środy, 18 czerwca, do godz.12:00.

Udostępnij: Co zrobiliście by zdobyć bilet na OWF cz.1

Muzyka

Pstryknij sobie „selfie” i wkręć się na OWF

4 czerwca 2014

Pstryknij sobie „selfie” i wkręć się na OWF

Ostatnio wielką popularność zyskało sformułowanie „selfie”, czyli zdjęcie robione samemu sobie najczęściej telefonem komórkowym. Nie ma chyba gwiazdy, która nie miałaby takiego zdjęcia na swoim portalu społecznościowym. Ujęcia z „ręki” mają też Snoop Dogg, Lily Allen, Rita Ora, czy Miles Kane – artyści tegorocznej edycji OWF. Wiecie, że„selfie” zostało nawet ogłoszone „Słowem roku  2013” wedle Oxford English Dictionary? A Wy robiliście sobie kiedykolwiek fotki z ręki? Jeśli do tej pory nie ulegliście tej modzie, to może teraz nadszedł czas 😉 Można wygrać bilety na Orange Warsaw Festival 2014! Wystarczy wystylizować się na jedną z gwiazd tegorocznej edycji OWF 2014, pstryknąć sobie „selfie” i wysłać na mój adres e-mail. Macie czas do 7 czerwca. Wasze foty oceniać będzie subiektywne jury złożone z redakcji bloga, które wybierze 4 zwycięzców. Szczegóły konkursu w Regulaminie.

3,2, 1 STAAAART!

97b51d7074bcfffbc8d7c6ae6b570733061

Pamiętajcie, że wraz ze zdjęciem należy przesłać adres korespondencyjny do ewentualnej przesyłki nagrody w razie wygranej. Dobrej zabawy i powodzenia!

Udostępnij: Pstryknij sobie „selfie” i wkręć się na OWF