Fani OWF dla dzieci w szpitalach

26 czerwca 2014

Fani OWF dla dzieci w szpitalach

46 834 zł dla dzieci w szpitalach wytańczyli Fani Orange Warsaw Festival podczas silent disco zorganizowanego przez naszą Fundację. W sumie ten charytatywny taniec trwał 23 417 minut, a każda minuta warta była 2 zł na wsparcie naszej akcji.

Dzięki tej kwocie w 8 szpitalach dla dzieci powstaną multimedialne stanowiska edukacyjne. Fundacja Orange, w podziękowaniu za zaangażowanie i wysiłek fanów OWF (rekordzista przetańczył ponad 4 godziny) dokłada jeszcze 2 wyspy edukacyjne dla najmłodszych pacjentów. W sumie mamy więc w szpitalach w całej Polsce 10 nowych fajnych miejsc do nauki i zabawy. Damy Wam znać, kiedy zostaną zamontowane.

W namiocie Fundacji słuchawki były cały czas w ruchu, a w ludziach ulotniło się tyle pozytywnej energii, że mogłaby chyba zasilić cały Stadion Narodowy i koncerty na dwóch scenach!

Wszystkim, którzy poczuli nasz #rytmpomagania dziękujemy za udział w akcji!

Zapraszam do obejrzenia filmowego podsumowania:

Udostępnij: Fani OWF dla dzieci w szpitalach

Znajdź swój rytm pomagania!

11 czerwca 2014

Znajdź swój rytm pomagania!

W czasie Orange Warsaw Festival możecie nie tylko się bawić, ale także połączyć dobrą zabawę z pomaganiem.

Zapraszamy do stoiska naszej Fundacji, gdzie będziecie mogli zatańczyć w charytatywnym silent disco. Za każdą 1 minutę tańca  Fundacja Orange przekaże 2 zł na rzecz dzieci w szpitalach. Im więcej minut wytańczymy, tym więcej szpitali otrzyma wsparcie dla najmłodszych pacjentów.

W wyniku akcji ufundujemy multimedialne stanowiska edukacyjne, które służą do nauki i zabawy i sprawiają, że pobyt na oddziale jest bardziej przyjazny i kolorowy. Na tych stanowiskach zainstalowane są wyselekcjonowane aplikacje i gry, które ćwiczą pamięć, koncentrację, spostrzegawczość i rozwijają wyobraźnię dzieci. Projekt ten nazwaliśmy Edukacyjne Wyspy Orange.

Wytańczone minuty w akcji #rytmpomagania będziemy sumować na bieżąco i prezentować na ekranie. Uczestnicy będą mogli zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie w specjalnej budce foto i podzielić się tą pamiątka na Facebooku.

#Rytmpomagania to kolejna akcja naszej Fundacji w ramach  OWF. Rok temu uczestnicy przebiegli na bieżniach 751 km na rzecz chorych dzieci, dwa lata temu przejechali na rowerkach 1760 km, aby wesprzeć maluchy z wadą słuchu. W tym roku potańczymy.

Już nie możemy się doczekać 😉

Tanecznym krokiem zapraszamy Was więc do namiotu Fundacji Orange w strefie Orange na promenadzie stadionu (blisko Bramy nr 1 i sektorów G21 – G 23). Do zobaczenia!

aa12c3c4a54d28400f53fd975a5d2ea30b8

Udostępnij: Znajdź swój rytm pomagania!