Innowacje

Mniej sklepów, więcej internetu

9 lutego 2015

Mniej sklepów, więcej internetu

Rzeczpospolita podała, że w latach 2010-2014 trzech operatorów komórkowych zamknęło łącznie ok. 640 salonów, czyli 20 proc. wszystkich. To dużo. W naszym przypadku z 1070 punktów sprzedaży w 2011 roku, dziś pozostało 845. Po zmianie marki TP na Orange (kwiecień 2012) potrzebne było ujednolicenie naszej sieci sprzedaży i likwidacja pokrywających się salonów. Jednak tak naprawdę decydujące znaczenie mają zmieniające się preferencje klientów. Mam na myśli przede wszystkim internet, przez który kupujemy coraz chętniej. Dla przykładu nasz udział w pozyskaniu klientów abonamentowych poprzez e-sklep wynosił odpowiednio: początek 2013 roku – 9,4 proc., cały 2013 rok – 13 proc., a w 2014 już 15 proc. I pewnie dalej będzie rósł. Przypomnę, że nju mobile jest marką tylko internetową. Chociaż sprzedaż online ma coraz większy udział, absolutnie nie ma mowy, aby salony kiedyś zniknęły. Chodzi bardziej o to, aby obydwie sposoby sprzedaży rozsądnie uzupełniały się, a nawet przenikały. Fajnym przykładem jest możliwość kupienia usługi w sklepie internetowym, ale z odbiorem sprzętu w salonie. W grudniu ub.r. z takiej możliwości skorzystało prawie 3 tys. klientów, a usługę wprowadziliśmy zaledwie miesiąc wcześniej.

3b1ac96c8850c32bad3abc08400729e3e3b

Udostępnij: Mniej sklepów, więcej internetu

Drugi telefon już od 1 zł w sklepie internetowym

1 grudnia 2011

Drugi telefon już od 1 zł w sklepie internetowym

Klienci kupujący nową aktywację lub przedłużający umowę za pośrednictwem sklepu  internetowego Orange mogą skorzystać ze świątecznej promocji, w której dostaną drugi telefon w cenie od 1 zł, bez żadnych dodatkowych zobowiązań.

W promocji – „Drugi telefon już od 1zł w sklepie internetowym”, do wyboru jest pięć nowoczesnych smartfonów, w cenach obniżonych nawet o 466 zł:

• HTC 7 Mozart
  • HTC Sensation
  • Sony Ericsson Xperia Arc S
  • Sony Ericsson Xperia Play
  • Nokia E6

Do każdego z urządzeń objętych promocją, klienci mogą wybrać dodatkowy telefon, od 1 zł bez żadnych dodatkowych zobowiązań. Do wyboru są:

• Sony Ericsson Xperia X8
  • Samsung Avila NFC
  • Sony Ericsson Hazel
  • Nokia E52
  • Nokia C2-01

Aby otrzymać dodatkowy telefon, wystarczy zamówić nową aktywację lub przedłużyć umowę w planach taryfowych na abonament – Delfin II, Pelikan II lub Pantera II, korzystając przy tym z oferty e-sklepu Orange, dostępnej na stronie http://oferty.orange.pl/DwaToWiecejNizJeden.html

Promocja trwa od 1 do 31 grudnia br.

*  *  *

Szczegóły oferty telefonów podstawowych na przykładzie wybranych planów taryfowych, z umową na 36 miesięcy:

Plan taryfowy

Pantera II 69,90

Pelikan II

Pantera II 89,90

Pantera II 129,90

Pantera II 199,90

HTC 7 Mozart

HTC Sensation

1109 zł

1039 zł