Orange zbliża – reszta zależy od Ciebie

26 lipca 2018

Orange zbliża – reszta zależy od Ciebie

Od ponad tygodnia w mediach możecie spotkać nasza nową kampanię wizerunkową przygotowaną przez Publicis France. Trwający 90 sekund  film (wyreżyserowany przez Nico Pereza Viegę), to prosta historia dwojga ludzi, których mimo wielu przeciwności spotkanych po drodze, łączy pomarańczowa lina.

Spot to jeden z elementów kampanii 360°, w której skład wchodzą między innymi telewizja, kino, digital, OOH, prasa i social media. Kampania uzupełniona została o również o niestandardowe formaty, jakie zobaczyć można na przykład w przejściu podziemnym w okolicach Rotundy w Warszawie.

Myślą przewodnią kampanii jest hasło „Orange zbliża – reszta zależy od Ciebie”. Potraktowaliśmy ją bardzo dosłownie i postanowiliśmy zbliżyć do siebie dwa zupełnie odległe światy. Dlatego w tym projekcie spotkało się dwoje wyjątkowych artystów: legenda warszawskiego hip-hopu Sokół i młoda, prężnie rozwijająca się artystka kolażowa Beata Barrakuz Śliwińska. Owocem tego niecodziennego spotkania stał się mural inspirowany kampanią Orange oraz życiem i twórczością rapera, zaprojektowany przez Barrakuz. Praca powstała w kultowym miejscu spotkań warszawiaków — na „Patelni”, tuż przy przystanku Metro Centrum. Nie mieliście jeszcze okazji zobaczyć naszego murala? Koniecznie odwiedźcie „Patelnię”  i eksplorujcie wszystkie ukryte w nim smaczki. A jeśli macie do nas daleko, to popatrzcie na zdjęcie murala w całej okazałości. I pamiętajcie – Orange zbliża!

Udostępnij: Orange zbliża – reszta zależy od Ciebie

Mundial w jakości 4K w Orange TV bez dodatkowych opłat

17 maja 2018

Mundial w jakości 4K w Orange TV bez dodatkowych opłat

Świetna wiadomość dla fanów piłki nożnej i klientów Orange Polska. Po raz pierwszy mundial będzie transmitowany w najwyższej jakości obrazu 4K w ramach usług Orange TV. Wszystkie mecze pokażemy bez dodatkowych opłat dla klientów posiadających łącze światłowodowe i dekoder umożliwiający odbiór 4K.

Mundial w 4K znakomicie wpisuje się w dotychczasową ofertę Orange TV. Dzięki współpracy z TVP i nc+ oraz światłowodowi od 14 czerwca kibice zobaczą wszystkie spotkania mistrzostw w najwyższej jakości obrazu. Mecze będą transmitowane na kanałach TVP 4K i CANAL+ 4K Ultra HD, które na zasadach sublicencji zostaną udostępnione bez dodatkowych opłat wszystkim klientom Orange TV ze światłowodem.

Orange TV ze światłowodem, dekoder i telewizor 4K to niezbędny zestaw do tego, by cieszyć się piłkarskimi emocjami w najwyżej jakości. Jeśli klient korzysta z łącza światłowodowego i telewizji od Orange, a nie ma właściwego dekodera może go wymienić na Samsung ICU100 4K UHD obsługujący najnowszą technologię.

Cieszymy się, że wspólnie z TVP i nc+ możemy zapewnić naszym klientom niezapomniane emocje podczas mundialowych meczów w najlepszej dostępnej jakości, 4K. Ponad rok temu, jako pierwszy ogólnopolski operator wprowadziliśmy do oferty treści 4K i dekoder umożliwiający ich odbiór. Wystartowaliśmy z 15 filmami i jednym kanałem kulturalnym, obecnie zapewniamy klientom Orange TV ponad 1200 godzin różnorodnych treści w tej jakości, w tym transmisje najlepszych meczów piłki nożnej, piłki ręcznej i Formuły 1. Teraz, dzięki partnerstwu z nadawcami, będziemy mogli wspólnie kibicować Polakom śledząc wszystkie spotkania w superjakości – powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska

Transmisje będą realizowane na dwóch nowych kanałach: TVP 4K – kanale stworzonym przez Telewizję Polską oraz CANAL+ 4K Ultra HD – nowym kanale platformy nc+.

Orange TV - 857 tys. klientów oferty telewizyjnej, 120 tys. dekoderów, 2 na 3 klientów światłowodu wybiera Orange TV, munidal po raz pierwszy w 4K bez dodatkowych dopłat

Na kanale TVP 4K zobaczymy 52 mecze m.in. mecz otwarcia mistrzostw, wszystkie spotkania polskiej reprezentacji, 40 spotkań grupowych oraz mecze fazy pucharowej. CANAL+ 4K Ultra HD pokaże na wyłączność 12 meczów: 8 meczów grupowych, w tym pojedynek broniących tytułu Niemców ze Szwecją, hit Portugalia – Hiszpania, a także spotkania Dania – Francja, Argentyna – Chorwacja, Brazylia – Szwajcaria, Anglia – Belgia, Urugwaj – Rosja oraz Kolumbia – Japonia. Widzowie CANAL+ 4K UHD zobaczą także jeden mecz 1/8 finału, jeden ćwierćfinał, jeden półfinał oraz 15 lipca wielki finał na moskiewskich Łużnikach.

W lutym 2017 roku Orange Polska, jako pierwszy wprowadził telewizję 4K na polski rynek dzięki ofercie Orange Love ze światłowodem. Z czasem oferta w jakości 4K startująca z kanałem muzycznym Stingray Festival 4K rozwinęła się o kanał Eleven Sports 1 4K z pierwszymi w Polsce transmisjami meczów piłki ręcznej czy wyścigów Formuły 1, platformę Netflix, programy dokumentalne Discovery oraz rozbudowany kontent filmowy w usłudze VOD, który w maju tego roku zostanie dodatkowo wzbogacony o najnowsze hity filmowe z wytwórni Warner Bros.

Rozwój oferty telewizyjnej Orange Polska jest odpowiedzią na trendy i potrzeby widzów. Klienci Orange TV mogą korzystać z nowoczesnego dekodera Samsung ICU 100 4K UHD umożliwiającego oglądanie filmów i programów w jakości 4K.W domach klientów Orange jest już blisko 120 tys. takich urządzeń.

Mediateka

Udostępnij: Mundial w jakości 4K w Orange TV bez dodatkowych opłat

Nowa kampania Orange dla Firm

8 maja 2018

Nowa kampania Orange dla Firm

W najnowszej kampanii promujemy dwa plany w cenie jednego w pakiecie Love dla Firm (za 28,78 zł + VAT/ miesięcznie). Do nich możecie dokupić najnowsze smartfony Huawei z serii P20. Kampania w zabawny sposób pokazuje, że choć różni nas to, na czym zarabiamy, to jednak łączy to, na czym oszczędzamy.  Za kreację odpowiada agencja Havas, produkcję Dynamo Film, postprodukcję Miło, a spot wyreżyserował Tomasz Kapuściński. Media kupił dom mediowy Initiative.

Udostępnij: Nowa kampania Orange dla Firm

e-SPORT już w Orange TV

25 stycznia 2018

e-SPORT już w Orange TV

Za oknami zima w pełni, a ja mam gorącego newsa. Jak sądzę szczególnie ucieszy on tych z Was, którzy kochają najmłodszą z dyscyplin sportowych, czyli e-sport.

Kasia przedstawiła Wam zmiany jakie, zaszły w naszej ofercie telewizyjnej, która wzbogaciła się o wiele nowych kanałów. A ja chciałbym opowiedzieć o jednym z nich – pierwszym w Polsce kanale telewizji, w stu procentach poświęcony sportom elektronicznym http://esptv.pl/. Możecie go oglądać już w podstawowym pakiecie telewizji Orange – Optymalny. Kanał jest dostępny bez żadnych dodatkowych opłat. Jeśli macie telewizję Orange, e-Sport znajdziecie na pozycji 129. Jeśli nie macie naszej telewizji, cały pakiet możecie zamówić tutaj lub w ofercie Orange Love dla graczy. „Z kronikarskiego obowiązku” przypomnę tylko, że za światłowodowy internet do 100 Mb/s, abonament komórkowy – no limit, telefon domowy – no limit oraz pakiet 101 kanałów telewizyjnych z 46 kanałami HD zapłacicie tylko 99,99 zł miesięcznie. E-Sport mogą oglądać użytkownicy Orange Światłowód oraz klienci korzystający z technologii VDSL.

Świat gier w telewizji

Przyjrzyjmy się przez chwilę kanałowi telewizyjnemu, którego dostawcą jest działająca od 21 lat, warszawska firma Astro S.A. To pierwszy w Polsce – profesjonalny kanał telewizyjny tego typu. Jak na prawdziwą tv przystało, ma swoja ramówkę i godzinowy program. Znajdziemy w nim audycje cykliczne oraz transmisje z polskich i zagranicznych turniejów oraz imprez gamingowych. Nie brakuje newsów ze świata e-sportu, recenzji, wywiadów z gwiazdami gamingu oraz autorskich programów, których tematyka skupia się na najpopularniejszych grach oraz ciekawych nowościach. Analizy, poradniki i dyskusje to także ważne elementy e-Sport TV. Oferta programów jest naprawdę przebogata i trudno byłoby mi ją w przyzwoicie krótki sposób streścić – sami zobaczcie. Dość chyba powiedzieć, że coś interesującego znajdzie dla siebie wielbiciel praktycznie każdej kategorii gier. Od czołgów WOT, Warcrafta, przez CS, LOL, DOTA2 po pokemony – jest wszystko, a nawet więcej. Całość podana w ciekawej i dynamicznej formie – na najwyższym poziomie. Nie ujmując niczego moim ulubionym youtuberom, jest to po prostu „full profeska”, która z dużym prawdopodobieństwem będzie ich silną konkurencją.

Programy e-sport

e-sport? A w ogóle to… Co to takiego?

Prawdę mówiąc nie wierzę, żeby czytelnicy naszego bloga przynajmniej w zarysie nie wiedzieli, czym są sporty elektroniczne. Mimo to myślę, że warto im się przyjrzeć bliżej. Kategoria jest stosunkowo nowa i choć tak naprawdę początki e-sportów liczą sobie już wiele lat, to nadal mówienie o e-sporcie wzbudza czasem spore emocje. W niektórych kręgach przypisywanie „graniu w gry” miana sportu urasta do profanacji. Przeciwnicy twierdzą, że to nie żaden sport bo przecież nie ma w tym ruchu, wysiłku fizycznego, a gracze „uciekają” w świat virtualny, bo w realnym nie dają sobie rady z „prawdziwym sportem”. To skrajne i bardzo krzywdzące opinie. Przerysowując lekko, porównałbym je do stwierdzenia, że kierowca wyścigowy nic nie robi tylko jeździ samochodem… Bo nie umie chodzić.

E-zawodnik to też sportowiec

Czy się to komuś podoba czy nie, prawda jest taka, że e-sport  to prawdziwy sport. Może nie jest to rzut oszczepem, czy tenis ziemny, ale czy w szachach albo brydżu sportowym potrzeba wielkiego wysiłku fizycznego? Nie potrzeba, a mimo to dyscypliny te są uznane za sportowe. Potencjał e-sportu dostrzegają już „prawdziwe” kluby sportowe. Najlepszym przykładem są kluby piłkarskie, które zakładają własne sekcje e-sportowe. Należą do nich m. in. Schalke 04, Paris Saint-Germain, Philadelphia 76ers. Do tego grona dołączają też polskie kluby – na przykład Legia Warszawa, która w ubiegłym roku zorganizowała “Legia Cup” – turniej dla klubów piłkarskich grających w FIFA.

Sami widzicie, że nie ma podstaw by odmawiać miana sportu całej palecie dyscyplin e-sportowych. Tym bardziej, że życie e-sportowca wcale nie jest takie łatwe i beztroskie jakby się wydawało. Na ogół oglądamy ich w blasku reflektorów podczas imprez e-sportowych, albo podziwiamy wyczyny w cyfrowym świecie gry. Dlatego łatwo zapomnieć, że życie e-zawodnika nie sprowadza się tylko do siedzenia w wygodnym fotelu przed monitorem komputera. Tu także, żeby być dobrym zawodnikiem trzeba trenować, uczyć się, eliminować błędy i jeszcze raz trenować. Niezbędny jest talent, wyćwiczony mózg ale i ciało, które musi podołać wielogodzinnym, nierzadko żmudnym treningom, które nie koniecznie są tylko fajną zabawą. To już nie zabawa – to już naprawdę sport i jak to w sporcie także popularność oraz duuuże pieniądze. To wszystko jest bardzo na serio.

dreamhack

Wielki świat e-sportu

Zawody e-sportowe cieszą się coraz większą popularnością, rywalizacja w grach wideo jest fenomenem na skalę światową. Organizowane są mistrzostwa świata różnych gier i kategorii. Podobnie jak w tradycyjnych dyscyplinach sportu, także tu działają różne federacje i organizacje rządzące się standardami i przepisami.  Choć niektórym z nas – zwłaszcza tym starszym, może się to wydawać nieprawdopodobne – nazwiska czołowych graczy znane są setkom tysięcy fanów. Tak jak we wszystkich sportach, na najlepszych czeka ogromna popularność, kontrakty reklamowe, uznanie publiczności i… naprawdę duże pieniądze. Żeby łatwiej zrozumieć o czym mówimy, spójrzmy na wyniki raportu Newzoo – organizacji specjalizującej się w badaniach światowego rynku gier i e-sportu. Wg ich badań, już w przyszłym roku e-sport będzie oglądać około 427 milionów ludzi na całym świecie. W Polsce, już teraz liczbę takich osób szacuje się na ponad milion.

Myślę, że wraz z dalszym rozwojem e-sportu i rosnącą liczbą jego kibiców, e-zawodnicy będą w stanie prześcignąć w popularności i wartości kontraktów nawet gwiazdy piłki nożnej. Wiem, to wydaje się tak samo nieprawdopodobne, jak 10 lat temu nieprawdopodobne wydawało nam się robienie zakupów przez aplikację w telefonie – w sklepie na drugiej półkuli. A przecież dziś dla wielu z nas to codzienność (służę przykładem). 😉

Pierwszy krok już dziś

Myślę, że zgodzicie się ze mną i banalnym stwierdzeniem, że świat się zmienia. Zmienia się i to znacznie szybciej niż kiedykolwiek, a szybkość zmian nadal rośnie. To zasługa rozwoju nauki i technologii, a w ślad za nimi – zmian w stylu życia. Zmienia się sposób oglądania telewizji – nieliniowej i dostępnej wszędzie, na wielu różnych urządzeniach. Zmienia się też treść tego, co oglądamy. Pojawienie się kanału telewizyjnego w całości poświęconego sportom elektronicznym nie jest w tej sytuacji niczym zaskakującym. Jest raczej potwierdzeniem kierunku, w którym zmierza świat i naturalną odpowiedzią na zapotrzebowanie, które będzie coraz większe. A my wsłuchujemy się w Wasze potrzeby i chcemy być najlepszym operatorem dla graczy w Polsce. Sam jestem graczem i dlatego cieszę się, że w ofercie Orange znalazł się kanał e-Sport. Z całą pewnością będziemy go oglądać razem z moim synem. Dla niego to nie będzie, żadne egzotyczne novum, a po prostu fajna telewizja trafiająca dokładnie w zainteresowania. W połączeniu ze światłowodem – raj dla każdego gracza.

Udostępnij: e-SPORT już w Orange TV

Urządzenia

Dlaczego kochamy dekoder Samsung ICU 100?

14 lutego 2017

Dlaczego kochamy dekoder Samsung ICU 100?

Ależ mi się pięknie trafiło! Jeden ze sprzętowych filarów Orange Love i materiał akurat w Święto Zakochanych 🙂 Może powiecie, że przesadzam, ale ja naprawdę – na swój sposób oczywiście, toż to wciąż tylko pudełko – zakochałem się w tym sprzęcie. Gdy pojawiła się możliwość dołączenia do grupy testerów dekodera Samsung ICU 100 rzuciłem się na nią jak rekin na świeżą krew. I choć nierzadko ze zwrotem „pierwsze testy” łączy się słowo „frustracja”, miałem (inni testerzy zakładam, że też) to szczęście, że w tym przypadku przeszkody można było określić raczej mianem wystających na drodze kamieni, niż trudnych do przejścia ścian. Teraz jest świetnie (a mam zapewnienie, że fachowcy pracują nad tym, by było jeszcze lepiej). Przez lata korzystania z usług telewizyjnych różnych dostawców miałem do czynienia ze sporą liczbą dekoderów i Samsung ICU 100 z wielu względów wysuwa się wśród nich absolutnie na czoło. Dlaczego? Zobaczcie na filmie! A jeśli zastanawiacie się, co na takim dekoderze obejrzeć – zajrzyjcie do Kasi Barys, tym razem jej materiał zaprasza również do naszego serwisu VOD, gdzie znajdziecie również materiały w jakości 4K! Takie wideo obejrzycie wyłącznie na naszym nowym dekoderze.

Mediateka

Udostępnij: Dlaczego kochamy dekoder Samsung ICU 100?