Wiosny w prepaidzie ciąg dalszy – złoty numer i pakiety danych w roamingu

29 marca 2016

Wiosny w prepaidzie ciąg dalszy – złoty numer i pakiety danych w roamingu

Przed Wielkanocą było o rozmowach i SMS-ach, dzisiaj będzie o transferze danych w roamingu i „złotym numerze”. Zaczniemy właśnie od pakietów internetu do wykorzystania za granicą. Wprowadziliśmy dwa pakiety – za 3 zł i za 15 zł. Poszperałem nieco w internecie, jednak nie znalazłem oferty, która za takie pieniądze dawałby tyle MB.  Pierwsza możliwość: 50 MB w całej UE za 3 zł ważne przez 3 dni. Jeszcze lepiej prezentuje się druga: 300 MB w całej Unii za 15 zł, ważne przez 7 dni. Ta druga opcja oznacza, że za 1 MB zapłacicie 5 groszy. Chyba warto? Pakiet możecie odpalić SMS-em. Więcej o pakietach transferu danych w roamingu dowiecie się tutaj.

A czym jest ów „Złoty numer”?  Mówiąc krótko – za 25 złotych możecie wybrać sobie znacznie „ładniejszy” numer telefonu. Jak to działa? Wybieracie właściwy kod USSD lub wchodzicie do zainstalowanej na Waszym SIM aplikacji. I teraz macie wybór. Albo losujecie numer z puli, wybieracie z proponowanej listy lub wybieracie 5 cyfr, a resztę dodajemy z automatu.  Numer mogą zmienić obecni klienci ofert na kartę (bez zetafona i minutofona), którzy mają na koncie odpowiednią ilość środków. Po zmianie numeru klient otrzymuje potwierdzenie nowego numeru SMSem.  Jego usługi oraz środki zostają przeniesione na nowy numer. Więcej o tym jak przerobić swój numer na „Złoty numer” znajdziecie tutaj.

Udostępnij: Wiosny w prepaidzie ciąg dalszy – złoty numer i pakiety danych w roamingu

Tańsze rozmowy, SMS-y i MMS-y w ofercie na kartę, czyli idzie wiosna ;-)

23 marca 2016

Tańsze rozmowy, SMS-y i MMS-y w ofercie na kartę, czyli idzie wiosna ;-)

W Orange na kartę trwają zmiany. Z jednej strony wygaszamy niektóre nieco prehistoryczne już oferty, z drugiej wprowadzamy nowe rozwiązania. Nie zawsze zastępujące jeden do jednego te „historyczne”, ale na pewno tworzące zupełnie nowe możliwości. Jak choćby „Taniej do wszystkich”. To usługa, która pozwala Wam za 3 zł (na 7 dni) lub za 9 zł (na 31) obniżyć stawki cennikowe do 9 gr/min i 9 gr za SMS i MMS do wszystkich sieci komórkowych.

Niby nic… ale pomyślcie sobie, jakie możliwości to daje. Nie zawsze będzie konieczność kupowania pakietów minut czy SMS-ów, po prostu płacicie 3 złote, wykonujecie kilka telefonów wysyłacie SMS-y, a i tak wychodzicie na swoje. Jak sobie szybko policzyłem zakup wersji za 3 złote zwraca się po 16 minutach rozmowy. Zapłacicie wtedy 4,44 zł, zamiast 4,64. Oczywiście im więcej będziecie rozmawiać , tym bardziej się to opłaca. Jeżeli przekroczycie kwotę 6 złotych można się zainteresować jednym z wprowadzonych niedawno „Multipakietów”. W przypadku SMS-ów i MMS-ów o wyliczenia nieco trudniej, ale sytuacja wygląda podobnie.  Drugą korzyścią, przynajmniej w niektórych ofertach jest fakt, że nie dostajecie pakietu danych – dlatego doskonale uzupełnia się ona z Orange Free na Kartę, gdzie pakiet transferu otrzymujecie za sam fakt wykonywania doładowań.

Usługi takie jak ta bardzo fajnie zapełniają lukę pozostawioną przez droższe oferty z nielimitowanymi rozmowami, telefonami i pakietem danych. Jeżeli chodzi o aktywację, wystarczy wysłać SMS, użyć kodu lub po prostu aplikacji „Mój Orange”. Wszystko znajdziecie na naszej stronie internetowej.

Udostępnij: Tańsze rozmowy, SMS-y i MMS-y w ofercie na kartę, czyli idzie wiosna ;-)

Wiosenne szalone dni na smartfony

20 marca 2015

Wiosenne szalone dni na smartfony

Za nami astrologiczne wydarzenie – częściowe zaćmienie Słońca, a za chwilę będzie wiosna. Ale dziś to nie wszystkie newsy, bo zaczynamy także szalone dni, jakich jeszcze nie było. Chodzi mi szczególnie o świetną ofertę na topowe iPhone`y i Samsunga Galaxy S5. Można zaoszczędzić kilkaset złotych. Proponujemy: Samsunga Galaxy S5 w Smart Planie Multi II 89,98 za 499 zł (stara cena 659 zł), iPhone`a 5s 16 GB w Smart Planie Multi Max 129,98 za 799 zł (stara cena 1599 zł) oraz iPhone`a 4s 8 GB w Smart Planie Halo II 69,98 za 329 zł (stara cena 829 zł). Ponadto: Huawei G7 w Smart Planie Multi 89,98 za 9 zł (stara cena 129 zł), LG G3 S w Smart Planie Halo 69,98 za 9 zł (stara cena 149 zł), Nokia Lumia 830 w Smart Planie Multi 89,98 za 9 zł (stara cena 219 zł) oraz Sony Xperia T3 w Smart Planie Halo 69,98 za 39 zł (stara cena 99 zł). Oferta jest ważna do 26 marca lub do wyczerpania zapasów. Dotyczy tylko klientów przenoszących numer do Orange. Do smartfona dorzucamy jeszcze ekstra pół roku abonamentu za darmo. Moim zdaniem warto się zastanowić, czy nie zmienić telefonu na wiosnę.

d2007f217431391b615289ec40b9aa2de2a

Udostępnij: Wiosenne szalone dni na smartfony