Urządzenia

LG P500 wchodzi do cenników (0)

Wojtek Jabczyński

25 listopada 2010

LG P500 wchodzi do cenników

Prosiliście o oddzielny wpis wprowadzający LG P500 Swift Plus, dlatego spełniam życzenie. Smartphone do końca tego tygodnia pojawi się w naszej ofercie. Nie jest to wypasiony na maksa aparat dla koneserów, a raczej dobre rozwiązanie dla wszystkich klientów. LG P500 będzie miał załadowanego Androida 2.2 Froyo i ekran pojemnościowy. Sprzedaż przez e-shop, a ceny tradycyjnie od 1 zł. Oferta zarówno dla biznesu, jak i klientów indywidualnych.

lg-p500.gif

Udostępnij: LG P500 wchodzi do cenników
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Filiżanka. wybierz ikonę

Czerwony teatrzyk (0)

Jarosław Konczak

24 listopada 2010

Czerwony teatrzyk

Kto oglądał mecz Ajaxu Amsterdam i Realu Madryt nie miał wątpliwości kto jest lepszy. Wynik 0 do 4 dla Królewskich jasno to definiuje. Co nie mniej ważne Hiszpanie byli również zdecydowanie lepsi jesli chodzi o wrażenia artystyczne.

Królewski teatrzyk w składzie: reżyser Jose Mourinho, gońcy teatralni Jerzy Dudek i Iker Casillas oraz aktorzy Xabi Alonso i Sergio Ramos w sztuce „Pod czerwonym płaszczykiem” na długo zapadną w pamięć międzynarodowej publiczności. I tak sobie przy okazji zakpili z przepisów, z UEFA i systemu kasowania się żółtych i czerwonych kartek, z publiczności, etc. A jak to wyglądało popatrzcie sami.

i jeszcze tutaj

Dla tych, którzy nie wiedzą o co chodzi małe wyjaśnienie przepisów i objaśnienie wczorajszego spektaklu.

Streszczenie sztuki. W końcówce meczu przy stanie 0 do 4 Mourinho szepcze coś do ucha Jerzego i wysyła Dudka pod bramkę Casillasa. Wtedy Dudek do Ikara a Ikar do Alonso i Ramosa. Informacja się szybko rozchodzi po boisku i obaj gracze Królewskich zaczynają na siłę kombinować jak tu dostać żółtą i w konsekwencji czerwoną kartkę. Sędzia zgodnie z przepisami im kartki wręcza za opóźnianie meczu i z udanym lekkim gniewem z boiska schodzą dwaj kartkowicze, a reżyser na ławce rezerwowych teatralnym gestem łapie się za głowę, by się za bardzo nie roześmiać.

Kulisy: Dzięki kartkom obaj gracze Realu nie wystapią w spotkaniu o pietruszkę z Auxerre, ale pojawią się w 1/8 finału gdzie żartów już nie będzie. I w ten sposób wszystko zgodnie z przepisami i znów na oczach milionów widzów widzimy mały poradnik o nazwie JAK BEZKARNIE OSZUKAĆ W ŚWIETLE PRAWA.

Na koniec proponuję puszczać ten film dzieciom w szkołach by przystosować ich do życia w świecie dorosłych.

Udostępnij: Czerwony teatrzyk
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Serce. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Chronimy klientów przed podwyżką VAT (0)

Wojtek Jabczyński

24 listopada 2010

Chronimy klientów przed podwyżką VAT

Jak wiecie od nowego roku rośnie stawka VAT do 23 proc. Dobra wiadomość jest taka, że Orange zdecydowało się wziąć ją na siebie w zdecydowanej większości najpopularniejszych usług. Chodzi nam o to, aby zmiany podatkowe były jak najmniej odczuwalne dla klientów. Oznacza to, że od stycznia 2011 nie zmienią się m.in. ceny za rozmowy telefoniczne, SMS-y i MMS-y i transmisję danych. Również w opłatach abonamentach (animalsy, Orange Free, Orange Freedom i Freedom Pro) utrzymamy niezmienione ceny brutto, obniżając ceny netto. Dlatego jeśli zastanawiacie się teraz nad zamówieniem usług, ale boicie się zmian cen i chcieliście czekać z decyzją do stycznia, to już wiecie, że nic drenującego Wasze kieszenie się nie wydarzy. Postanowiliśmy, że zmianie wynikającej z wyższego podatku, ulegną jedynie ceny mniej popularnych usług np. Premium Rate. Natomiast w przypadku klientów biznesowych ceny netto pozostaną niezmienione. Zmiana stawki wpłynie na cenę brutto, ale jak wiadomo firmy odliczają sobie podatek VAT.

Udostępnij: Chronimy klientów przed podwyżką VAT
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Drzewo. wybierz ikonę