Bezpieczeństwo

(nie)Bezpieczna Sieć, cz. 5 (0)

Michał Rosiak

9 kwietnia 2015

(nie)Bezpieczna Sieć, cz. 5

Dzisiaj (nie)Bezpieczna Sieć nieco inna niż zawsze. Przygotowana wręcz nieco… przypadkiem, bowiem początkowo planowaliśmy przygotować materiał na specjalistyczną konferencję, ale wespół z kolegą Rafałem, którego też zobaczycie na filmie, doszliśmy do wniosku, że w sumie czemu by nie pokazać tego również Wam? W końcu cóż złego w tym, iż dzielimy się naszym doświadczeniem w formie komercyjnych usług bezpieczeństwa? Zawsze lepiej testowo zaatakować się samemu, zanim zrobi to cyber-przestępca!

Udostępnij: (nie)Bezpieczna Sieć, cz. 5
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Gwiazda. wybierz ikonę

;

T-Mobile dołuje, reklama Play do zmiany (0)

Wojtek Jabczyński

9 kwietnia 2015

T-Mobile dołuje, reklama Play do zmiany

Kolejny raport o przenoszalności numerów opublikował dziś Telepolis. Z mojego podwórka cieszę się, że Orange jest drugim po Play operatorem, którego najczęściej wybierają klienci przenoszący numer w I kwartale 2013. Przyjęliśmy prawie 69 tys. numerów, głównie abonamentowych. Dziękuję wszystkim, którzy są teraz z nami. Gratuluję Playowi wciąż dobrego wyniku, ale czas już zrobić update reklamy, bo głównie dzięki nam, wasze udziały w MNP spadły poniżej 60 proc, a jeszcze niedawno było 75 proc. Z drugiej strony zaskoczył mnie wyjątkowo słaby wynik T-Mobile. Prawie 100 tys. klientów netto na minusie daje do myślenia. Właśnie z magentowej sieci do Orange przychodzi najwięcej osób. Z naszych statystyk wynika też, że wśród klientów decydujących się na rezygnacje z usług Play, aż 45 proc. wybiera nas i to jest najlepszy wynik spośród W3. Kolejna refleksja nazywa się Virgin Mobile. Niespełna 2,7 tys. przyjętych numerów i tysiąc oddanych. Jak na kasę zaangażowaną w reklamę i śmiałe zapowiedzi podboju rynku, efekt nieprzesadnie imponujący.

fe27caacd4a72ed455234028a17e264373d.jpg

Udostępnij: T-Mobile dołuje, reklama Play do zmiany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Drzewo. wybierz ikonę

;

Czas start dla kolejnych Klubów Sportowych Orange (0)

Kasia Barys

8 kwietnia 2015

Czas start dla kolejnych Klubów Sportowych Orange

50 klubów sportowych w całej Polsce, ponad 3 000 młodych zawodników trenujących z zapałem, 1720 kilogramów przekazanego sprzętu sportowego to dotychczasowe efekty programu Kluby Sportowe Orange. A to jeszcze nie koniec! Rozpoczęta we wrześniu 2014 roku akcja potrwa 2 lata, w tym czasie w całej Polsce powstanie ponad 100 Klubów Sportowych Orange. Drugi nabór do programu właśnie wystartował i potrwa do 8 maja!

Jeśli znacie dzieciaki, które nudzą się w domu, a lubią sport, w waszej miejscowości nie ma za wiele aktywności sportowych, wejdźcie na platformę internetową programu i zgłoście uczestnictwo. Pamiętajcie – klub sportowy może zgłosić niemal każdy: trener, kibic, uczeń, a nawet rodzic! Wymogiem zgłoszenia jest powołanie minimum 7-osobowej grupy inicjatywnej, współpraca i uzyskanie poparcia władz lokalnych oraz zapewnienie pomieszczenia dla Klubu Sportowego Orange. Należy uzasadnić, dlaczego klub powinien powstać właśnie w tej miejscowości oraz przygotować dwuletni plan działania klubu i jego współpracy ze społecznością lokalną.
A więc, czas – start!

Udostępnij: Czas start dla kolejnych Klubów Sportowych Orange