Film

„Ocean’s 8” w jakości 4K Ultra HD w październiku w Orange VOD

5 października 2018

„Ocean’s 8” w jakości 4K Ultra HD w październiku w Orange VOD

Megahit „Ocean’s 8” w jakości 4K Ultra HD, superprodukcja „Jurassic World: Upadłe królestwo”, doskonały thriller „Czerwona jaskółka”, najnowszy film Małgorzaty Szumowskiej „Twarz” oraz wzruszające kino familijne „Bella i Sebastian 3”  już w październiku w Orange VOD. Zobaczcie przegląd trailerów filmów, które polecam w „Na co do kina w Orange TV”.

Trochę śmiechu, trochę strachu w Orange TV

3 października polecam wstrząsający thriller „Czerwona jaskółka” z Jennifer Lawrence w roli głównej. To ekranizacja bestsellerowej książki byłego agenta CIA Jasona Matthewsa o młodej Rosjance, która wbrew swojej woli zostaje „jaskółką” – specjalnie szkoloną uwodzicielką na usługach rosyjskich służb specjalnych.
5 października do obejrzenia najnowszy film Małgorzaty Szumowskiej – „Twarz”. To niezwykła opowieść o człowieku, który stracił twarz w wypadku. Po nowatorskiej operacji wraca do rodzinnej miejscowości, ale ludzie nie wiedzą jak go traktować. Staje się dla nich kimś obcym. W roli głównej wystąpił Mateusz Kościukiewicz.

18 października w Orange VOD czeka najnowsza część jednej z najpopularniejszych serii w historii kina – megahit „Jurassic World: Upadłe królestwo”. W tej produkcji nie zabraknie zaskakującej fabuły, doskonałej gry aktorskiej w wykonaniu Chrissa Pratta oraz Bryce Dallas Howard i Jeffa Goldbluma  oraz nowych, przerażających gatunków dinozaurów.

22 października polecamy przezabawną, zwariowaną komedię pt.: „Berek”. To oparta na prawdziwej historii opowieść o piątce przyjaciół, którzy spotykają się co roku, aby przez miesiąc grać w berka. Ryzykują wszystkim, co posiadają, aby wyeliminować pozostałych uczestników z gry. W produkcji wystąpili m.in.: Ed Helms i Jeremy Renner.

26 października w Orange VOD czeka na Ciebie jeden z najbardziej przerażających i oryginalnych horrorów ostatnich lat – „Przebudzenie dusz”. W tej produkcji zachwycą Cię mroczna fabuła, zaskakujące zwroty akcji, mrożące krew w żyłach historie o duchach i doskonała gra aktorska Martina Freemana, gwiazdy trylogii „Hobbit”.

4K na Orange VOD

8 października hit w jakości 4K, czyli „Ocean’s 8”. Debbie Ocean wraz z ekipą koleżanek organizuje skok stulecia w Nowym Jorku. W filmie wystąpiła plejada gwiazd kina m.in.: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna czy Helena Bonham Carter. Klienci Orange TV posiadający dekoder Samsung ICU 100, mogą obejrzeć tą produkcję w najwyższej jakości 4K Ultra HD.

Kino familijne w Orange TV

12 października polecam kolejną część doskonałego przygodowego cyklu, który w polskich kinach obejrzało już ponad pół miliona widzów – „Bella i Sebastian 3”. Tym razem dzielny Sebastian musi obronić Bellę i jej szczenięta przed złym człowiekiem, który podaje się za ich prawowitego właściciela.

19 października pełna wzruszeń i humoru animacja „Odlotowy nielot”. To niezwykłe przygody ptaszka nielota, który – by odnaleźć rodzinę – będzie musiał udać się w pełną niebezpieczeństw podróż przez mroźną, arktyczną krainę. Czy zdoła osiągnąć swój cel, skoro wciąż nie opanował trudnej sztuki latania?

Udostępnij: „Ocean’s 8” w jakości 4K Ultra HD w październiku w Orange VOD

23 sierpnia 2018

Kolejna dobra wiadomość dla naszych klientów CANAL+, którzy będą mogli obejrzeć blisko 350 meczów Ligi Mistrzów oraz Ligi Europy. Wszystkie mecze sezonu piłkarskiej Ligi Mistrzów UEFA będą dostępne na kanałach Polsat Sport Premium. Dla abonentów CANAL+ kanały Polsat Sport Premium do końca roku będą bez dodatkowych opłat. Nowe godziny rozgrywania spotkań w Lidze Mistrzów, czyli 19:00 i 21:00, pozwolą kibicom zobaczyć większą liczbę spotkań, a więcej zespołów z najsilniejszych lig oznacza wyższy poziom rywalizacji i rozgrywanych meczów.
To kolejny raz, kiedy klienci CANAL+ otrzymują dostęp do najlepszych sportowych emocji. Fajnie, że na koniec wakacji możemy zrobić klientom CANAL+ taką miłą niespodziankę.

Udostępnij: Oglądaj Ligę Mistrzów UEFA na kanałach Polsat Premium Sport – oferta wyłącznie dla abonentów CANAL+

Dlaczego piłkarze muszą bardziej dbać o wygląd? Przyszłość jest dziś #2

14 sierpnia 2018

Dlaczego piłkarze muszą bardziej dbać o wygląd? Przyszłość jest dziś #2

Emocje związane z tegorocznym mundialem są już za nami. Było trochę rozczarowań, ale też kilka pięknych meczy i zaskoczeń. W tym roku po raz pierwszy transmitowaliśmy mundial w najwyższej jakości obrazu 4K w ramach usług Orange TV. Wszystkie mecze były dostępne bez dodatkowych opłat dla klientów posiadających łącze światłowodowe i dekoder 4K.

W najnowszym odcinku „Przyszłość jest dziś” zajęłam się temat telewizji 4K od bardziej użytkowej strony. Dlaczego tak dobrze widać w niej wszystkie szczegóły? Co  wspólnego ma telewizja z wyglądem klasycznej czarno – białej piłki nożnej? Czy bramka strzelona w 1986 „ręka Boga” przez Diego Maradonę zostałaby dzisiaj uznana? Dodatkowo, w tym odcinku gościnnie występuje Michał Rosiak, którego na pewno kojarzycie z testami sprzętu na naszym blogu.

Zapraszam do oglądania i komentowania 🙂

Udostępnij: Dlaczego piłkarze muszą bardziej dbać o wygląd? Przyszłość jest dziś #2

Wakacje w Orange TV w jakości 4K

3 lipca 2018

Wakacje w Orange TV w jakości 4K

W te wakacje w Orange VOD nie zabraknie hitów z największych wytwórni filmowych. Część z nich można obejrzeć w jakości 4K Ultra HD. Nie przegapcie takich tytułów, jak „Player One”, „Rampage: Dzika furia”, „Tomb Raider”, „Pacific Rim: Rebelia”, „Nić widmo” czy „Lady Bird”.

Wakacje na wesoło

5 lipca do obejrzenia polecam „Lady Bird”, czyli niezwykle barwną opowieść o dorastaniu młodej buntowniczki, uczennicy katolickiego liceum oraz o jej relacji z silną i wymagającą matką. 6 lipca polecam doskonałą, francuską komedię „Madame”, w której królują wyższe sfery, romanse, mezalianse i prawdziwa miłość. To przezabawna historia o pokojówce, która musi udawać, że jest hiszpańską arystokratką.  W telewizyjnej ofercie od Orange mamy także „Podatek od miłości”. To przezabawna polska produkcja o miłości, którą można spotkać wszędzie, nawet w Urzędzie Skarbowym. W filmie wystąpiły m.in.: Roma Gąsiorowska, Magdalena Różczka czy Weronika Rosati.

Sport na ekranie

10 lipca czeka Was „Gra o wszystko”. Zobaczcie opartą na faktach historię Molly Bloom, która przez lata prowadziła ekskluzywny, nielegalny klub pokerowy w USA i została okrzyknięta królową hazardu. Poznała największe sekrety gwiazd Hollywood, postaci światowego biznesu oraz bossów rosyjskiej mafii. W hicie wystąpiły takie gwiazdy, jak Jessica Chastain, Idris Elba i Kevin Costner.  Już 15 lipca niesamowita, nagrodzona Oscarem opowieść o jednej z największych skandalistek w historii sportu – Tonyi Harding. W filmie pt.: „Jestem najlepsza. Ja, Tonya” zobaczysz, dlaczego kariera gwiazdy łyżwiarstwa figurowego tak szybko się zakończyła.

Trochę dreszczyku na wakacyjne wieczory

5 lipca zapraszamy na nagrodzony Oscarem, doskonały film „Nić widmo”. Produkcja zachwyca tajemniczą fabułą i mistrzowska grą aktorską Daniela Day-Lewisa. To opowieść o londyńskim krawcu, którego spokój i porządek codziennego życia burzy tajemnicza kobieta. 13 lipca polecamy kontynuację kultowego horroru „Nieznajomi”, który przeraził miliony widzów na całym świecie. W filmie „Nieznajomi: Ofiarowanie” grupa zamaskowanych psychopatów powraca, by zebrać jeszcze bardziej krwawe żniwo. 16 lipca w Orange VOD czeka nie lada gratka dla fanów przygód i gier. Zobaczcie nową wersję kultowego przeboju „Tomb Raider” i sprawdź, w jaki sposób Lara Croft stała się słynną i nieustraszoną archeolog.  Tym razem w tę postać wcieliła się Alicia Vikander. Od 23 lipca superprodukcja           „Pacific Rim: Rebelia”, czyli najnowsza część przebojowej historii o walce z przerażającymi, pozaziemskimi potworami „Kaiju”. Trwa rebelia, a naprzeciw zagrożeniu staje nowa generacja superrobotów – Jaegerów. Czy zdołają obronić ludzi przed zagładą?

Orange TV w 4K

Już 23 lipca w Orange VOD mamy rewelacyjne pozycje dla fanów wysokobudżetowych produkcji science-fiction. Między innymi „Player One”, czyli najnowszy film Stevena Spielberga, w którym to reżyser przeniesie Was do wirtualnej rzeczywistości. Dla klientów Orange TV ze światłowodem i korzystających z  dekodera Samsung ICU 100,  ten film prezentujemy w najwyższej jakości obrazu –  4K Ultra HD.

Wymienione wyżej i inne filmy obejrzycie w wideo na życzenie (Orange VOD), usłudze dostępnej w dekoderze telewizyjnym Orange TV. Usługa jest dostępna wyłącznie dla abonentów Orange TV. Pamiętajcie, że filmy w jakości 4K Ultra HD są dostępnie wyłącznie na dekoderach Samsung ICU 100.

Udostępnij: Wakacje w Orange TV w jakości 4K

Mundial w jakości 4K w Orange TV bez dodatkowych opłat

17 maja 2018

Mundial w jakości 4K w Orange TV bez dodatkowych opłat

Świetna wiadomość dla fanów piłki nożnej i klientów Orange Polska. Po raz pierwszy mundial będzie transmitowany w najwyższej jakości obrazu 4K w ramach usług Orange TV. Wszystkie mecze pokażemy bez dodatkowych opłat dla klientów posiadających łącze światłowodowe i dekoder umożliwiający odbiór 4K.

Mundial w 4K znakomicie wpisuje się w dotychczasową ofertę Orange TV. Dzięki współpracy z TVP i nc+ oraz światłowodowi od 14 czerwca kibice zobaczą wszystkie spotkania mistrzostw w najwyższej jakości obrazu. Mecze będą transmitowane na kanałach TVP 4K i CANAL+ 4K Ultra HD, które na zasadach sublicencji zostaną udostępnione bez dodatkowych opłat wszystkim klientom Orange TV ze światłowodem.

Orange TV ze światłowodem, dekoder i telewizor 4K to niezbędny zestaw do tego, by cieszyć się piłkarskimi emocjami w najwyżej jakości. Jeśli klient korzysta z łącza światłowodowego i telewizji od Orange, a nie ma właściwego dekodera może go wymienić na Samsung ICU100 4K UHD obsługujący najnowszą technologię.

Cieszymy się, że wspólnie z TVP i nc+ możemy zapewnić naszym klientom niezapomniane emocje podczas mundialowych meczów w najlepszej dostępnej jakości, 4K. Ponad rok temu, jako pierwszy ogólnopolski operator wprowadziliśmy do oferty treści 4K i dekoder umożliwiający ich odbiór. Wystartowaliśmy z 15 filmami i jednym kanałem kulturalnym, obecnie zapewniamy klientom Orange TV ponad 1200 godzin różnorodnych treści w tej jakości, w tym transmisje najlepszych meczów piłki nożnej, piłki ręcznej i Formuły 1. Teraz, dzięki partnerstwu z nadawcami, będziemy mogli wspólnie kibicować Polakom śledząc wszystkie spotkania w superjakości – powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska

Transmisje będą realizowane na dwóch nowych kanałach: TVP 4K – kanale stworzonym przez Telewizję Polską oraz CANAL+ 4K Ultra HD – nowym kanale platformy nc+.

Orange TV - 857 tys. klientów oferty telewizyjnej, 120 tys. dekoderów, 2 na 3 klientów światłowodu wybiera Orange TV, munidal po raz pierwszy w 4K bez dodatkowych dopłat

Na kanale TVP 4K zobaczymy 52 mecze m.in. mecz otwarcia mistrzostw, wszystkie spotkania polskiej reprezentacji, 40 spotkań grupowych oraz mecze fazy pucharowej. CANAL+ 4K Ultra HD pokaże na wyłączność 12 meczów: 8 meczów grupowych, w tym pojedynek broniących tytułu Niemców ze Szwecją, hit Portugalia – Hiszpania, a także spotkania Dania – Francja, Argentyna – Chorwacja, Brazylia – Szwajcaria, Anglia – Belgia, Urugwaj – Rosja oraz Kolumbia – Japonia. Widzowie CANAL+ 4K UHD zobaczą także jeden mecz 1/8 finału, jeden ćwierćfinał, jeden półfinał oraz 15 lipca wielki finał na moskiewskich Łużnikach.

W lutym 2017 roku Orange Polska, jako pierwszy wprowadził telewizję 4K na polski rynek dzięki ofercie Orange Love ze światłowodem. Z czasem oferta w jakości 4K startująca z kanałem muzycznym Stingray Festival 4K rozwinęła się o kanał Eleven Sports 1 4K z pierwszymi w Polsce transmisjami meczów piłki ręcznej czy wyścigów Formuły 1, platformę Netflix, programy dokumentalne Discovery oraz rozbudowany kontent filmowy w usłudze VOD, który w maju tego roku zostanie dodatkowo wzbogacony o najnowsze hity filmowe z wytwórni Warner Bros.

Rozwój oferty telewizyjnej Orange Polska jest odpowiedzią na trendy i potrzeby widzów. Klienci Orange TV mogą korzystać z nowoczesnego dekodera Samsung ICU 100 4K UHD umożliwiającego oglądanie filmów i programów w jakości 4K.W domach klientów Orange jest już blisko 120 tys. takich urządzeń.

Mediateka

Udostępnij: Mundial w jakości 4K w Orange TV bez dodatkowych opłat