Mundial w jakości 4K w Orange TV bez dodatkowych opłat

17 maja 2018

Mundial w jakości 4K w Orange TV bez dodatkowych opłat

Świetna wiadomość dla fanów piłki nożnej i klientów Orange Polska. Po raz pierwszy mundial będzie transmitowany w najwyższej jakości obrazu 4K w ramach usług Orange TV. Wszystkie mecze pokażemy bez dodatkowych opłat dla klientów posiadających łącze światłowodowe i dekoder umożliwiający odbiór 4K.

Mundial w 4K znakomicie wpisuje się w dotychczasową ofertę Orange TV. Dzięki współpracy z TVP i nc+ oraz światłowodowi od 14 czerwca kibice zobaczą wszystkie spotkania mistrzostw w najwyższej jakości obrazu. Mecze będą transmitowane na kanałach TVP 4K i CANAL+ 4K Ultra HD, które na zasadach sublicencji zostaną udostępnione bez dodatkowych opłat wszystkim klientom Orange TV ze światłowodem.

Orange TV ze światłowodem, dekoder i telewizor 4K to niezbędny zestaw do tego, by cieszyć się piłkarskimi emocjami w najwyżej jakości. Jeśli klient korzysta z łącza światłowodowego i telewizji od Orange, a nie ma właściwego dekodera może go wymienić na Samsung ICU100 4K UHD obsługujący najnowszą technologię.

Cieszymy się, że wspólnie z TVP i nc+ możemy zapewnić naszym klientom niezapomniane emocje podczas mundialowych meczów w najlepszej dostępnej jakości, 4K. Ponad rok temu, jako pierwszy ogólnopolski operator wprowadziliśmy do oferty treści 4K i dekoder umożliwiający ich odbiór. Wystartowaliśmy z 15 filmami i jednym kanałem kulturalnym, obecnie zapewniamy klientom Orange TV ponad 1200 godzin różnorodnych treści w tej jakości, w tym transmisje najlepszych meczów piłki nożnej, piłki ręcznej i Formuły 1. Teraz, dzięki partnerstwu z nadawcami, będziemy mogli wspólnie kibicować Polakom śledząc wszystkie spotkania w superjakości – powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska

Transmisje będą realizowane na dwóch nowych kanałach: TVP 4K – kanale stworzonym przez Telewizję Polską oraz CANAL+ 4K Ultra HD – nowym kanale platformy nc+.

Orange TV - 857 tys. klientów oferty telewizyjnej, 120 tys. dekoderów, 2 na 3 klientów światłowodu wybiera Orange TV, munidal po raz pierwszy w 4K bez dodatkowych dopłat

Na kanale TVP 4K zobaczymy 52 mecze m.in. mecz otwarcia mistrzostw, wszystkie spotkania polskiej reprezentacji, 40 spotkań grupowych oraz mecze fazy pucharowej. CANAL+ 4K Ultra HD pokaże na wyłączność 12 meczów: 8 meczów grupowych, w tym pojedynek broniących tytułu Niemców ze Szwecją, hit Portugalia – Hiszpania, a także spotkania Dania – Francja, Argentyna – Chorwacja, Brazylia – Szwajcaria, Anglia – Belgia, Urugwaj – Rosja oraz Kolumbia – Japonia. Widzowie CANAL+ 4K UHD zobaczą także jeden mecz 1/8 finału, jeden ćwierćfinał, jeden półfinał oraz 15 lipca wielki finał na moskiewskich Łużnikach.

W lutym 2017 roku Orange Polska, jako pierwszy wprowadził telewizję 4K na polski rynek dzięki ofercie Orange Love ze światłowodem. Z czasem oferta w jakości 4K startująca z kanałem muzycznym Stingray Festival 4K rozwinęła się o kanał Eleven Sports 1 4K z pierwszymi w Polsce transmisjami meczów piłki ręcznej czy wyścigów Formuły 1, platformę Netflix, programy dokumentalne Discovery oraz rozbudowany kontent filmowy w usłudze VOD, który w maju tego roku zostanie dodatkowo wzbogacony o najnowsze hity filmowe z wytwórni Warner Bros.

Rozwój oferty telewizyjnej Orange Polska jest odpowiedzią na trendy i potrzeby widzów. Klienci Orange TV mogą korzystać z nowoczesnego dekodera Samsung ICU 100 4K UHD umożliwiającego oglądanie filmów i programów w jakości 4K.W domach klientów Orange jest już blisko 120 tys. takich urządzeń.

Mediateka

Udostępnij: Mundial w jakości 4K w Orange TV bez dodatkowych opłat

Urządzenia

Xperia XZ2 w Orange, teraz w świetnym zestawie

11 maja 2018

Xperia XZ2 w Orange, teraz w świetnym zestawie

Najnowszy flagowiec od Sony wszedł niedawno do oferty Orange. Producent postanowił zerwać z ze znanym (chyba przez wszystkich) i lubianym (przez niektórych) wyglądem swoich smartfonów. Osobiście bardzo go lubiłem, ale jednak trendy w modzie są nieubłagane i czasem trzeba za nimi podążyć. Nie inaczej było tym razem. Ostatecznie zamiast dwóch szklanych płytek i grubej, półokrągłej ramki mamy nieco zaokrąglone plecki ze znajdującym się niemal po środku czytnikiem linii papilarnych i znajdującym się powyżej niego aparatem. Producent w swoich materiałach pisze, że dzięki tej zmianie „smartfon doskonale leży w dłoni”, widać, więc jak dużą uwagę zwrócono na ten element.

Z drugiej strony duży, dzięki skasowaniu większej części ramek, ekran o przekątnej 5,7 cala. Rozdzielczość ekranu to 2160 x 1080, a proporcje to najmodniejsze obecnie 18:9. Co warto dodać, to ekran Full HD wykorzystujący High Dynamic Range (HDR), dzięki któremu ekran lepiej daje sobie radę z dużymi różnicami w jasności obrazu, a przez to wszystko wygląda bardziej realistycznie. Telefon waży prawie 200 gram, jest więc zauważalnie cięższy niż wiele innych urządzeń o podobnej wielkości.

Xperia XZ2 to prawdziwy flagowiec

W środku Sony zmieścił potężne wyposażenie – Snapdragon 845, który wykorzystuje 8 rdzeni – 4×2,7 GHz i 4×1,7 GHz, układ graficzny Adreno 630, 4 GB RAM oraz pamięć 64 GB, którą można rozszerzyć kartą micro SD. Urządzenie napędza bateria 3180 mAh, która dzięki odpowiedniemu oprogramowaniu i procesorowi wystarczy na zaskakująco długo.

Sony Xperia XZ2 w Orange

Opis żadnego smartfonu nie obyłby się bez aparatu. Zastosowano w nim jednoobiektywowy aparat o rozdzielczości 19 megapikseli ,jasności F/2.0 i ogniskowej 25 mm po przeliczeniu na ekwiwalent pełnej klatki. Efektem są świetnie zdjęcia w dzień i jedynie nieco słabsze nocą. Smartfon pokazuje jednak swój potencjał dopiero, gdy zaczynamy kręcić wideo. Jest to bowiem pierwszy smartfon, który nagrywa w 4K HDR. Do tego dołóżcie fakt, że ten smartfon nagrywa Super Slow Motion w Full HD.

Jak to w urządzeniach Sony bywa jakość dźwięku stoi na najwyższym poziomie.  Producent w materiałach pisze o dwóch rozwiązaniach – High-Resolution Audio1 i LDAC Xperia XZ2

Najnowsza Xperia w Orange z dodatkiem dla graczy

Sony Xperia XZ2 w Orange

W Orange kupując XZ2 otrzymacie dodatkowo konsolę Sony Playstation 4 Slim 500GB w raz z trzema grami w prezencie. Pisała już o tym Kasia Barys, we wpisie o prezentach na komunię. Jeżeli jesteście naszymi klientami na start za zestawie zapłacicie tradycyjnie nic (chyba, że w Planie Podstawowym). Warto przyjrzeć się temu całemu zestawowi w cenie minimalnie ponad 3 tys. złotych (w planie Optymalnym), a nawet 2423,89 w Planie Wzbogaconym. W pierwszym przypadku miesięczna opłata za urządzenia to 125 zł, w drugim 101 zł. Równie dobrze wyglądają ceny w ofercie dla przenoszących numer, szczególnie w Planie Optymalnym, gdzie zapłacicie za niego 799 zł na start i 92 zł miesięcznie. W Planie Standardowym wyjdzie Wam niewiele więcej – 899 zł na start, a później 110 miesięcznie.

Pamiętajcie, że w naszych planach możecie teraz łączyć wszystkie plany (poza Podstawowymi) ze sobą.

Udostępnij: Xperia XZ2 w Orange, teraz w świetnym zestawie

Programy i seriale Discovery w 4K na życzenie w Orange TV

29 marca 2018

Programy i seriale Discovery w 4K na życzenie w Orange TV

Orange Polska po raz kolejny wzbogacił swoją ofertę telewizyjną w jakości 4K. Klienci Orange TV mogą oglądać wybrane materiały Discovery w 4K na życzenie w ramach  usługi sVOD. Tę możliwość oferuje tylko Orange.
Klienci Orange TV w technologii IPTV, korzystający z dekodera Samsung ICU 100 4K UHD, mogą oglądać wybrane programy i seriale w jakości 4K dostępne dzięki Discovery. Materiały można oglądać w ramach pakietu Bogatego i Maksymalnego poprzez subskrypcję wideo na życzenie.

Orange jako pierwszy ogólnopolski operator zaproponował klientom dekoder umożliwiający odbiór sygnału 4K wraz z programami w tej jakości. Stale pracujemy z partnerami, by móc zaoferować naszym klientom coraz więcej ciekawych, różnorodnych i angażujących treści. Niedawno widzowie Orange TV mogli zobaczyć pierwszą w Polsce transmisję wyścigu Formuły 1 w 4K. Dziś poszerzamy naszą bibliotekę treści w tej jakości o produkcje Discovery – filmy dokumentalne i edukacyjne. Zaczynamy od ponad dwudziestu pozycji, w ciągu roku planujemy udostępnić kilkadziesiąt kolejnych  – powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska.

Propozycje jakie można zobaczyć to: „Wheeler Dealers”  o naprawianiu klasycznych samochodów, „How it’s Made: Dream Cars” dla miłośników wyjątkowych aut, „Wrath of a Great White Serial Killer” o rekinach, „Dogs: The Untold Story”, z którego dowiemy się jak niezwykłymi zwierzętami są psy,  „Space’s Deepest Secrets” o przełomowych odkryciach kosmicznych, „American Titans” opowiadający historię amerykańskich wizjonerów przemysłu, czy „True Nightmares” przedstawiający historię głośnych morderstw.

Pierwszym kanałem w najwyższej jakości udostępnionym w Orange TV był Stingray Festival 4K. Na tym kanale można obejrzeć koncerty, spektakle teatralne i operowe, czy występy DJ-ów. Kanał dostępny jest w pakiecie Optymalnym. Tylko w Orange TV można oglądać wybrane mecze piłki nożnej czołowych europejskich lig: LaLiga Santander i Bundesligi oraz wyścigi Formuły 1 na kanale Eleven Sports 1 4K. Do końca maja kanał dostępny będzie tylko dla widzów Orange TV w technologii IPTV, jako jedynej wśród polskich telewizji kablowych. Dotyczy to pakietów Bogatego i Maksymalnego. Orange jako pierwszy na rynku udostępnił też Netflix w 4K. Netflix prezentuje setki godzin kontentu wideo: seriale, filmy, dokumenty oraz stand-upy, w tym takie światowe hity jak The Crown, Narcos, Stranger Things, 13 Reasons Why i Marvel’s Punisher. Serwis Netflix w jakości 4K, jest dostępny bezpośrednio z poziomu dekodera Samsung ICU 100 4UHD w Orange TV, który jest w ofercie od lutego 2017 r.

Udostępnij: Programy i seriale Discovery w 4K na życzenie w Orange TV

Pierwszy wyścig Formuły 1 w 4K w Eleven Sports 1 tylko w Orange TV

22 marca 2018

Pierwszy wyścig Formuły 1 w 4K w Eleven Sports 1 tylko w Orange TV

Coraz więcej treści 4K w Orange TV. W najbliższy weekend rusza nowy sezon Formula 1™. Dla polskich widzów szczególnym wydarzeniem będzie powrót na tor Roberta Kubicy jako kierowcy testowego Williams Martini Racing. To spore wydarzenie i na pewno polski kierowca potrzebuje wsparcia kibiców. Niedzielny wyścig, oprócz standardowej relacji w HD, pokazany zostanie także w 4K. Będzie to pierwsza w Polsce transmisja wyścigu F1™ w tej technologii. Będą ją mogli obejrzeć abonenci Orange TV mający w swojej ofercie kanał Eleven Sports 1 w 4K. Jakość jest możliwa dzięki ofercie Orange Love ze światłowodem. Nie przegapcie: wyścig, niedziela, 25 marca, 07:05 (studio od 06:05)

Od marca do listopada ELEVEN SPORTS pokaże transmisje wszystkich 21 wyścigów oraz poprzedzające je kwalifikacje i treningi. W nadchodzącym sezonie tytułu mistrza świata bronić będzie Lewis Hamilton z Mercedes AMG Petronas Motorsport. Wśród jego największych rywali wymienia się jego partnera z zespołu, Valtteriego Bottasa, a także Kimiego Räikkönena i Sebastiana Vettela ze Scuderia Ferrari oraz Daniela Ricciardo i Maxa Verstappena z Aston Martin Red Bull Racing. Robert Kubica, który został kierowcą testowym Williams Martini Racing, weźmie udział w trzech piątkowych sesjach treningowych: przed Grand Prix™ Hiszpanii, Austrii i Abu Zabi. Wszystkie te wydarzenia będzie można zobaczyć na żywo w ELEVEN SPORTS.

Udostępnij: Pierwszy wyścig Formuły 1 w 4K w Eleven Sports 1 tylko w Orange TV

Sportowe emocje w jakości 4K w Orange TV

9 marca 2018

Sportowe emocje w jakości 4K w Orange TV

Tylko w Orange TV możecie obejrzeć wybrane mecze piłkarskie w jakości 4K na kanale Eleven Sports 1. Najważniejsze to mieć Orange Love ze światłowodem, odpowiedni dekoder Samsunga i TV. I nic Wam już nie przeszkodzi kibicować z całych sił najlepszym drużynom świata, w najlepszej jakości. A tutaj macie ode mnie ściągę na najbliższy miesiąc. Już 10 marca Bayer – Gladbach, 11 marca Inter Mediolan – Napoli. Za tydzień 17 marca Wolfsburg-Schalke. A pod koniec miesiąca 31.03 Juventus – AC Milan oraz Bayern – Borussia a także PSG –AS Monaco.

Eleven Sports 1 jest dostępny w ofercie Orange TV już od zeszłego roku. I obecnie ten kanał jest dostępny w jakości 4K na wyłączność tylko dla widzów Orange TV w technologii IPTV, jako jedynej wśród telewizji kablowych. Jeśli ktoś zastanawia się nad ofertą Orange Love – polecam ją ze względu na dostępność części kanałów właśnie w jakości 4K. I nie jest to tylko tematyka sportowa, ale także m.in. muzyczna, dzięki kanałowi np. Stingray Festival 4K. Klienci Orange TV w najwyższej jakości obrazu mogą także oglądać Netflix. Tutaj wybór materiałów wideo czy znanych seriali w jakości 4K jest naprawdę bogaty. Mamy także dostępne w jakości 4K filmy na VOD Orange TV.

Udostępnij: Sportowe emocje w jakości 4K w Orange TV