Certyfikat OK SENIOR dla infolinii Orange!

14 września 2016

Certyfikat OK SENIOR dla infolinii Orange!

Krajowy Instytut Gospodarki Senioralnej przyznał nam certyfikat jakości OK SENIOR za usługę infolinia senior.

Około 15% naszych klientów to osoby starsze, powyżej 70. roku życia, dla których nowoczesna technologia nie zawsze jest tak intuicyjna i prosta, jak dla osób młodych. Aby lepiej zadbać o tę grupę klientów, wprowadziliśmy wiele ułatwień, z których mogą skorzystać. Automatyczne menu na infolinii skrócone jest do minimum, aby jak najszybciej połączyć osobę starszą z dedykowanym doradcą, który nawet najtrudniejsze kwestie techniczne wytłumaczy prostym i zrozumiałym językiem. Rozmowa z nim może trwać tak długo, jak tylko to będzie konieczne dla załatwienia sprawy. Dodatkowo wszystkie pisma adresowane do klientów seniorów drukowane są powiększoną czcionką.

Znak jakości przyznawany jest na podstawie szczegółowego audytu. Sprawdzane jest, czy dana usługa jest bezpieczna. Certyfikat potwierdza, że usługa spełnia najwyższe standardy bezpieczeństwa dla osób starszych, zrozumiała – jest łatwa w odbiorze dla osób starszych, potrzebna – odpowiada na rzeczywiste potrzeby osób starszych, przystępna – jest łatwo dostępna dla zainteresowanych.
Zakres audytu obejmował nie tylko analizę dokumentów, wywiady z pracownikami, ale także badania tajemniczego klienta. Grupa seniorów testowała obsługę na infolinii, sprawdzając między innymi zrozumiałość i prostotę udzielanych informacji, podejście i sposób rozmowy doradców, sposób rozwiązania problemu.

Ocena wypadła bardzo dobrze, a jej efektem jest przyznany nam certyfikat OK SENIOR. Dla nas to potwierdzenie, że wypracowane standardy obsługi dla seniorów na infolinii są dobre, ale też zobowiązanie, aby robić więcej.
d246cd2a96b31e1d894d41fb62c7de68898

Udostępnij: Certyfikat OK SENIOR dla infolinii Orange!

Seniorzy w globalnej sieci

21 stycznia 2014

Seniorzy w globalnej sieci

Od lat 80-tych liczba osób powyżej 60 roku życia podwoiła się. W 2050 r. na świecie będzie prawdopodobnie tyle samo ludzi starszych, co młodych. Seniorzy stają się jedną z najbardziej rokujących grup docelowych przy planowaniu strategii marketingowych. Ich aktywność w sieci rośnie systematycznie. Już obecnie stanowią ok. 4% wszystkich użytkowników Internetu. Upada stereotyp, że  przesiadują głównie przed telewizorem na kanapie. W istocie coraz śmielej korzystają z Internetu doceniając płynące z niego korzyści. W Internecie szukają informacji, dzielą się swoimi przeżyciami i doświadczeniami w różnych serwisach społecznościowych, robią zakupy.

Czy wobec tego zgodzicie się więc ze mną, że „seniorzy 2.0” to przyszłość?

0d4e6c9f949983a2d4a5fa485892a67ffb2

Mając na uwadze dzisiejsze i jutrzejsze święto – Dzień Babci i Dzień Dziadka – Orange Polska przygotował wyjątkową ofertę dla seniorów Jeśli nie macie jeszcze prezentu , polecam Wam praktyczną ofertę  z telefonem, bez żadnych rachunków i faktur. Dla tych, których przekonuje takie rozwiązanie, polecam Zetafon. W świątecznej ofercie możecie kupić  zestaw: starter Orange za 5 zł plus dwa telefony Nokia C2-05. Całość  za 1 zł ze zobowiązaniem systematycznych doładowań. Jeden telefon możecie podarować babci a drugi dziadkowi. Szczegóły znajdziecie TUTAJ

6322772a22b13d935f32aa9218e17974cfc

Udostępnij: Seniorzy w globalnej sieci