Galaxy Watch LTE eSIM zamiast smartfona? | SZYBKI TEST

13 maja 2019

Galaxy Watch LTE eSIM zamiast smartfona? | SZYBKI TEST

Co jakiś czas testuję dla was sprzęty z naszej oferty, które nie są smartfonami. Dzisiaj przyszła pora na test smartwatcha marki Samsung, czyli Galaxy Watch LTE eSIM.

Co potrafi to urządzenie? W zasadzie to samo, co smartfon: dzwonić i odbierać połączenia i SMSy, odczytywać powiadomienia z mediów społecznościowych, łączyć się z siecią, korzystać z aplikacji, czy odtwarzać muzykę ze smartfona. Dzięki możliwości aktywacji karty eSIM, zegarek może nawet zastąpić nam telefon.

Jeśli nadal macie wątpliwości, czy to dobre rozwiązanie (mnie zniechęcała wizja mówienia do zegarka w miejscu publicznym :-)), to powinny przekonać Was bezprzewodowe słuchawki Galaxy Buds, które można sparować ze smartwatchem. Dzięki wbudowanemu mikrofonowi, możecie korzystać z nich nie tylko do słuchania muzyki, ale także do rozmawiania.

Czy warto zamienić smartfon na smartwatch i słuchawki?  Ja sprawdziłam i znam już odpowiedź. Jestem ciekawa Waszego zdania.

Galaxy Watch LTE eSIM dostaniecie w sklepie orange. Przy zakupie bez abonamentu, kupicie go w 20 ratach za 80 zł/mc. W nowym Planie  Mobilnym 55 zapłacicie za niego 56 zł/mc i 299 zł na start. Sprawdźcie w sklepie orange: Galaxy Watch LTE eSIM.

Do zestawu polecam świetne, bezprzewodowe słuchawki Galaxy Buds, które testowałam razem ze smartwatchem. W nowych planach mobilnych możecie mieć je już za 1 zł, w zestawie z Samsungiem Galaxy A20e. Sprawdźcie: Galaxy Buds za 1 zł w prezencie

Do pełni szczęścia aktywujcie jeszcze eSIM – od dzisiaj jest dostępny także dla klientów z sektora małych i średnich firm. Więcej na ten temat przeczytacie we wpisie Piotrka na blogu: eSIM na smartwatche (i nie tylko) dla klientów biznesowych. A jeśli macie pytania o eSIM, to tutaj znajdziecie najczęściej pojawiającej się pytania i odpowiedzi: Q&A.

Udostępnij: Galaxy Watch LTE eSIM zamiast smartfona? | SZYBKI TEST

Urządzenia

eSIM na smartwatche (i nie tylko) dla klientów biznesowych

13 maja 2019

eSIM na smartwatche (i nie tylko) dla klientów biznesowych

Udostępniliśmy „Ekstra kartę eSIM” dla klientów z sektora małych i średnich firm – wszystkich tych klientów biznesowych, którzy mogą korzystać z Mój Orange. To kolejny etap udostępniania tego przełomowego w gruncie rzeczy rozwiązania kolejnym grupom klientów. Zaczęliśmy na początku marca od klientów indywidualnych, potem byli Ci, którzy mają Orange Love, teraz czas właśnie na małe i średnie firmy. Wszystko przebiega więc stopniowo, jak to bywa z przełomowymi rozwiązaniami. Na księżyc też nie polecieliśmy za jednym zamachem. Powiecie, że to niszowa usługa i żaden przełom. Pogadamy za kilka lat, gdy eSIM zmieni cały rynek usług komórkowych, wraz z przyległościami.

Dzięki możliwości wgrania ekstra karty eSIM do zegarka możecie korzystać z niego prawie jak ze smartfona – wykonywać połączenia, odbierać SMS czy maile. Możecie robić to na jachcie, biegając w górach, czy na kajakach – wszędzie tam, gdzie smartfona nie zabierzecie, bo nie jest to wygodne.

Obecnie możecie odpalić usługę na dwóch zegarkach z logo nadgryzionego jabłka oraz jednym urządzeniu Samsung. Dzięki tej samej usłudze – „Ekstra karta eSIM” możecie współdzielić także ten sam numer na dwóch smartfonach obsługujących tę technologię. Przydatne, jeżeli chcecie mieć dwa telefony dostępne pod tym samym numerem.

Koszt „Ekstra karty eSIM” dla klientów biznesowych nie różni się niczym od usługi dla klientów indywidualnych. Tak samo wygląda także proces aktywacji. Więc jeżeli macie pytania zajrzyjcie do naszego Q&A o Ekstra karcie eSIM, które już od jakiegoś czasu wisi na blogu.

Udostępnij: eSIM na smartwatche (i nie tylko) dla klientów biznesowych