Rusza Filmowe lato z Orange na kartę i Multikinem

26 czerwca 2019

Rusza Filmowe lato z Orange na kartę i Multikinem

Wreszcie wakacje i lato. A razem z nimi po raz trzeci ruszają w podróż po Polsce wspaniałe filmy, które będzie można oglądać w nowoczesnym kinie plenerowym w najpiękniejszych zakątkach kraju – zupełnie za darmo. Filmowe lato z Orange na kartę i Multikinem rusza 28 czerwca.

Pomorze, Mazury i Wybrzeże. Karkonosze, Tatry i Bieszczady. Kaszuby, Kujawy, Pałuki i Zamojszczyzna. Filmowe lato z Orange na kartę i Multikinem to 18 miejscowości i 39 pokazów rozsianych po wakacyjnych kurortach, ośrodkach wypoczynkowych i miejscach, w których Polacy najchętniej spędzają letnie urlopy. W ciągu dwóch miesięcy, od 28 czerwca do 26 sierpnia filmowe hity w kinie plenerowym będzie można oglądać zarówno w popularnych letniskach, jak Krynica Morska, Mikołajki czy Białka Tatrzańska, jak i malowniczych, ale mniej znanych miejscowościach: Borne Sulinowo, Tleń czy Gołdap. Filmowe lato zacumuje nad przystaniami mazurskich i kaszubskich jezior oraz w sąsiedztwie bałtyckich plaż. Widzowie z wygodnych leżaków spoglądać będą na wyniosłe szczyty Tatr, Karkonoszy, bieszczadzkie połoniny i strzelistą Katedrę Gnieźnieńską. Nie ulega wątpliwości, że Filmowe lato z Orange na kartę i Multikinem to najbardziej zróżnicowana pod względem geograficznym trasa kina plenerowego w Polsce, prezentująca filmy o wyjątkowych walorach.

W repertuarze pojawią się przeboje, które zachwyciły widzów na całym świecie, z udziałem aktorów uwielbianych przez pokolenia. Na wielkim ekranie widzowie spotkają największe gwiazdy Hollywood i kina europejskiego: Julię Roberts, Roberta de Niro, Monikę Bellucci, Woody’ego Allena, Sharon Stone, Bruce’a Willisa, Toni Collette, Edwarda Nortona. Obejrzymy filmy doceniane przez widzów i recenzentów, prezentowane na najważniejszych festiwalach i zajmujące wysokie miejsca w najbardziej prestiżowych rankingach: „Cudownego chłopaka”, „Kochanków z Księżyca. Moonrise kingdom”, „Najlepsze najgorsze wakacje”. Wśród reżyserów odnajdziemy wizjonerów współczesnego kina, twórców oryginalnych i nietuzinkowych: Wesa Andresona, Johna Torturro, Lasse Hallströma. Repertuar pokazów weekendowych został wyselekcjonowany we współpracy z kanałem filmowym Kino TV pod hasłem „Filmy twojego życia”. Wszystkie filmy łączy jedno: zostawiają widzów z dobrym samopoczuciem – tym przyjemnym przekonaniem, że warto doceniać każdy dzień i czerpać z życia to, co najlepsze: w zgodzie ze sobą i ludźmi wokół nas, inspirując się pięknymi historiami opowiedzianymi na ekranie.

Dużym walorem trasy kina plenerowego jest znakomita jakość obrazu i dźwięku. Za obsługę pokazów odpowiada profesjonalna ekipa pracująca na sprzęcie najwyższej jakości: projektorze kinowym w międzynarodowym standardzie kina cyfrowego obsługującym kopie filmowe DCP (digital cinema package) i na ekranach airscreen o bardzo wysokim współczynniku odbicia światła i powierzchni projekcyjnej 45 m. kw.

Zapraszamy na www.filmowelatozorange.pl oraz https://www.facebook.com/FilmoweLatoZOrangeNaKarte/

W najbliższym czasie zapraszamy:

28 czerwca, piątek, godz. 22:00, Gniezno, Rynek Główny: „Kochankowie z Księżyca. Moonrise Kingdom”;

29 czerwca, sobota, godz. 22:00, Gniezno, Plac Św. Wojciecha: „Co kryje miłość”;

30 czerwca, niedziela, godz. 22:00, Gniezno, Plac Św. Wojciecha: „Casanova po przejściach”;

2 lipca, wtorek, godz. 22:00, Borne Sulinowo, plaża przy Ośrodku Wypoczynkowym Marina, ul. Jeziorna 6: „Najlepsze najgorsze wakacje”;

3 lipca, środa, godz. 22:00, Łagów, Amfiteatr Łagowski, ul. Chrobrego: „Królowie Lata”;

4 lipca, czwartek, godz. 22:00, Łomnica k. Karpacza, Osada Śnieżka, ul. Spacerowa 8: „Królowie Lata”;

5 lipca, piątek, godz. 22:00, Łomnica k. Karpacza, Osada Śnieżka, ul. Spacerowa 8: „Mikołajek”;

6 lipca, sobota, godz. 22:00, Łomnica k. Karpacza, Osada Śnieżka, ul. Spacerowa 8: „Kochankowie z Księżyca. Moonrise Kingdom”;

Opisy filmów i pełny harmonogram na www.filmowelatozorange.pl

Materiały graficzne do pobrania z Mediateki.

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Rusza Filmowe lato z Orange na kartę i Multikinem

Tak młodzi twórcy widzą Fundację Orange

25 czerwca 2018

Tak młodzi twórcy widzą Fundację Orange

Fundacja Orange była partnerem głównym tegorocznej edycji, niezwykle prestiżowego konkursu Papaya Young Directors. Zadaniem uczestników – młodych kreatywnych i filmowców było nakręcenie spotu reklamowego na temat jednej z sześciu marek: EB, Sprite, PZU, McDonalds, DPD i Fundacji Orange.

Każdy twórca, który podjął rękawicę, w pierwszej kolejności musiał stworzyć eksplikację reżyserską na temat wskazanego przez siebie brandu. Autorzy najlepszych z nich, zdaniem jury, otrzymali zielone światło na rozpoczęcie zdjęć. Co kluczowe, przedstawiciele partnerów nie ingerowali w prace nad filmami, nie mieli też wglądu w eksplikacje. Taka cezura miała zapewnić kreatywnym pełną niezależność, a ich dziełom nadać stempel świeżego spojrzenia na markę i produkt.

12 najlepszych spotów, po dwa na temat każdej z marek, poznaliśmy dopiero 13 czerwca, na oficjalnej gali w Zamku Ujazdowskich w Warszawie.

Poniżej, znajdziecie oba filmy na temat Fundacji Orange. Pierwszy z nich („Obcy”) otrzymał wyróżnienie jury za kompozycję i wyjątkową wrażliwość muzyczną.

Konrad Kidawa – „Obcy”

Michał Ciechomski – „Owce”

Jak Wam się podobają? Macie swojego faworyta? Czekam na komentarze.

Udostępnij: Tak młodzi twórcy widzą Fundację Orange

Film

Jutro do kina… w Drohiczynie

10 stycznia 2013

Jutro do kina… w Drohiczynie

Dlaczego akurat tam? Bo jutro w Drohiczynie rozpoczyna się kolejna trasa objazdowego Kina Orange. Jeśli macie tam znajomych, dajcie im znać, że czeka ich filmowa uczta – w miejscowym ośrodku kultury bedą mogli zobaczyć 4 filmy. Zacznie się o godz. 10 seansem dla najmłodszych „Dino mama 3D” – jak sama nazwa wskazuje w 3D. To technologiczna nowinka naszego kina – dostępna już od jutra! Następnie, o 15 znakomity komediodramat  „Mój rower” (widziałem – polecam), o 17 „Operacja Argo”, o której już Wam pisałem, a na koniec o 19.30 kinowa premiera polskiego thrillera „Sęp”.

Kinomani i kinomaniacy są nie tylko w Warszawie, Poznaniu czy Krakowie. Tym, którzy mieszkają w małych miasteczkach i wsiach nie zawsze udaje się wybrać do kina w dużym mieście. Dlatego już ponad 3 lata wspólnie Outdoor Cinema w nowoczesnym wydaniu przywracamy ideę kin objazdowych specjalnie dla mieszkańców miejscowości, w których nie ma czynnych sal kinowych. Ceny biletów zaczynają się już od 12 złotych. Wszyscy klienci Orange, mogą kupić 2 bilety w cenie 1. Wystarczy, że wyślą SMS o treści kino pod numer 2360.

Tylko w styczniu objazdowe kino odwiedzi 21 miejscowości. Ich pełną listę, łacznie z repertuarem i lokalizacją znajdziecie tutaj.

Udostępnij: Jutro do kina… w Drohiczynie