Tak młodzi twórcy widzą Fundację Orange

25 czerwca 2018

Tak młodzi twórcy widzą Fundację Orange

Fundacja Orange była partnerem głównym tegorocznej edycji, niezwykle prestiżowego konkursu Papaya Young Directors. Zadaniem uczestników – młodych kreatywnych i filmowców było nakręcenie spotu reklamowego na temat jednej z sześciu marek: EB, Sprite, PZU, McDonalds, DPD i Fundacji Orange.

Każdy twórca, który podjął rękawicę, w pierwszej kolejności musiał stworzyć eksplikację reżyserską na temat wskazanego przez siebie brandu. Autorzy najlepszych z nich, zdaniem jury, otrzymali zielone światło na rozpoczęcie zdjęć. Co kluczowe, przedstawiciele partnerów nie ingerowali w prace nad filmami, nie mieli też wglądu w eksplikacje. Taka cezura miała zapewnić kreatywnym pełną niezależność, a ich dziełom nadać stempel świeżego spojrzenia na markę i produkt.

12 najlepszych spotów, po dwa na temat każdej z marek, poznaliśmy dopiero 13 czerwca, na oficjalnej gali w Zamku Ujazdowskich w Warszawie.

Poniżej, znajdziecie oba filmy na temat Fundacji Orange. Pierwszy z nich („Obcy”) otrzymał wyróżnienie jury za kompozycję i wyjątkową wrażliwość muzyczną.

Konrad Kidawa – „Obcy”

Michał Ciechomski – „Owce”

Jak Wam się podobają? Macie swojego faworyta? Czekam na komentarze.

Udostępnij: Tak młodzi twórcy widzą Fundację Orange

Film

Jutro do kina… w Drohiczynie

10 stycznia 2013

Jutro do kina… w Drohiczynie

Dlaczego akurat tam? Bo jutro w Drohiczynie rozpoczyna się kolejna trasa objazdowego Kina Orange. Jeśli macie tam znajomych, dajcie im znać, że czeka ich filmowa uczta – w miejscowym ośrodku kultury bedą mogli zobaczyć 4 filmy. Zacznie się o godz. 10 seansem dla najmłodszych „Dino mama 3D” – jak sama nazwa wskazuje w 3D. To technologiczna nowinka naszego kina – dostępna już od jutra! Następnie, o 15 znakomity komediodramat  „Mój rower” (widziałem – polecam), o 17 „Operacja Argo”, o której już Wam pisałem, a na koniec o 19.30 kinowa premiera polskiego thrillera „Sęp”.

Kinomani i kinomaniacy są nie tylko w Warszawie, Poznaniu czy Krakowie. Tym, którzy mieszkają w małych miasteczkach i wsiach nie zawsze udaje się wybrać do kina w dużym mieście. Dlatego już ponad 3 lata wspólnie Outdoor Cinema w nowoczesnym wydaniu przywracamy ideę kin objazdowych specjalnie dla mieszkańców miejscowości, w których nie ma czynnych sal kinowych. Ceny biletów zaczynają się już od 12 złotych. Wszyscy klienci Orange, mogą kupić 2 bilety w cenie 1. Wystarczy, że wyślą SMS o treści kino pod numer 2360.

Tylko w styczniu objazdowe kino odwiedzi 21 miejscowości. Ich pełną listę, łacznie z repertuarem i lokalizacją znajdziecie tutaj.

Udostępnij: Jutro do kina… w Drohiczynie