Black Friday w Orange. Smartfony tańsze nawet o 800 zł

23 listopada 2018

Black Friday w Orange. Smartfony tańsze nawet o 800 zł

Na Black Friday Orange obniżył ceny telefonów nawet o 800 zł. Dużo taniej można kupić m.in. Samsung Galaxy S9, Huawei P20 Pro, Sony Xperia XZ3 i HTC U11. Szalona promocja rozpoczęła się dzisiaj i potrwa przez tydzień.

Black Friday to święto wyprzedaży pochodzące ze Stanów Zjednoczonych. W Polsce cieszy się coraz większą popularnością i jest wyjątkową okazją np. do przedświątecznych zakupów, a smartfony od lat są jednymi z najbardziej oczekiwanych prezentów.

W tym roku hitem Black Friday w Orange mogą być flagowe smartfony Samsung. Modele Galaxy S9 i S9+ są tańsze o 800 zł, a Galaxy S8 o 700 zł. W promocji są dostępne także Huawei P20 Pro – taniej o 500 zł, Sony Xperia XZ3 – 400 zł a HTC U11 – 740 zł. Obniżki obowiązują w ofercie Orange Love, w wybranych ofertach abonamentowych dla nowych, przedłużających umowę oraz przenoszących numer klientów, a także przy zakupie urządzenia na raty w opcji bez karty SIM.

Oprócz smartfonów w mega atrakcyjnych cenach można kupić: telewizor Samsung (55’ i 32”), słuchawki i głośniki Fresh ‚n Rebel, Xiaomi 6A w zestawie z powerbankiem i wiele innych akcesoriów. W sumie promocja obejmuje ponad 70 modeli smartfonów i akcesoriów.

Oferta na Black Friday jest dostępna w sklepie internetowym www.orange.pl/lp/black-week w salonach, a także w sprzedaży telefonicznej. Promocja potrwa do czwartku 29 listopada br. lub do wyczerpania zapasów przecenionych urządzeń. Dlatego warto się śpieszyć.

Warto pamiętać, że trwa świąteczna promocja Orange. Kupując lub przedłużając dotychczasową umowę na pakiet Orange Love lub abonament komórkowy i dobierając jeden z dostępnych w świątecznej ofercie smartfonów, drugi otrzymamy w prezencie za 1 zł. W ofercie są np.: Samsung Galaxy J6 z Samsungiem Galaxy J4+, Huawei Mate 20 lite z Huawei Mate 10 lite i LG G7 Fit z LG K9. Operator zadbał także o klientów biznesowych. W świątecznej ofercie Dla Firm obniżono ceny najpopularniejszych smartfonów biznesowych Samsung Galaxy S8 i Huawei P20 64 GB oraz powiększono pakiet danych do 17 GB.

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Black Friday w Orange. Smartfony tańsze nawet o 800 zł

27 września 2018

Wczoraj na Twittera wrzuciłem porównanie cen trzech telefonów, o których „najniższej gwarantowanej cenie” zapewnia nasza fioletowa konkurencja. Słabo sprawdzali. Klienci Orange, którzy chcą dokupić do swojej umowy dodatkowe telefony zapłacą za nie mniej.

Szybkie porównanie wybranych cen – prócz waloru obalającego hasło konkurencji na billboardach – dało mi sposobność by jeszcze raz przypomnieć o naszym sklepie ze smartfonami bez umowy. Działa on od lipca br. Nasi klienci mogą dokupić w nim telefon bez konieczności zawierania nowego kontraktu. Raty to prawdziwe 0% (RRSO 0%). Ceny są bardzo atrakcyjne i je także porównaliśmy z propozycjami Playa. I tak powstała druga grafika, którą znajdziecie także w nagłówku tekstu. Tutaj, co prawda żadnych gwarancji już nie ma, ale i tak możecie sporo zaoszczędzić.

Ale to nie wszystko, bo na przykład ceny dwóch świetnych flagowców –  Huawei P20 Pro i iPhone X 64GB także prezentują się dużo lepiej naszej ofercie ratalnej niż u naszej  fioletowej konkurencji. Zapłacicie za nie odpowiednio 3 180 zł  i 4 400 zł. Dobrze prezentują się też ceny nowych iPhone XS i XS Max w przedsprzedaży.

Spore znaczenie dla wielu z Was może mieć także to, że klienci Orange nie muszą decydować się na kredyt konsumencki z banku. Dzięki temu wzięcie telefonu na raty od Orange nie obciąża Waszej historii kredytowej. Przy ocenie wiarygodności bierzemy pod uwagę to, czy płacicie regularnie rachunki.

Udostępnij: Sprawdź smartfony w Orange zanim ulegniesz pokusie „Najniższej gwarantowanej ceny” na billboardach Play

Urządzenia

Interaktywne testy Huawei P20 Pro… i nie tylko

7 maja 2018

Interaktywne testy Huawei P20 Pro… i nie tylko

Jest akcja – testujemy telefony. A Wy razem z nami. W godzinach 16-18 dzisiaj i w najbliższą środę możecie wejść na stronę https://www.orange.pl/view/na-zywo i wziąć udział w interaktywnych testach. Robimy stream, w którym nasze koleżanki i koledzy pokazują najbardziej topowe flagowce z naszej oferty – dzisiaj tytułowy Huawei P20 Pro (tutaj nasza blogowa recenzja), w środę Samsung S9 +.

Możecie poprzez czat z nimi rozmawiać, zadawać im pytania i wspólnie bawić się tymi świetnymi smartfonami. Wszystko odbywa się w trybie 20 minut streamu i 10-minutowa przerwa. I tak 4 razy.

Dobrej zabawy. Mi pomysł się podoba. A Wam?

Udostępnij: Interaktywne testy Huawei P20 Pro… i nie tylko

Inne

Huawei P20 Pro do wygrania!

26 kwietnia 2018

Huawei P20 Pro do wygrania!

Wielki finał naszego konkursu z Huawei. Wielki dosłownie – ekran o przekątnej 6,1 cala, 4000 mAh baterii i potrójny aparat. I wielki w przenośni, bo nie ukrywajmy – wszyscy czekali na ostatnią odsłonę konkursu. Gdy spojrzymy na P20 Pro, który jest już od jakiegoś czasu w naszej ofercie, to trudno się temu dziwić. Sam miałem go kilkukrotnie okazje obejrzeć i się nim pobawić. A dzisiaj na bloga wjechała recenzja przygotowana przez Michała Rosiaka. Warto obejrzeć – Michał się postarał i zrobił świetny materiał.

(a tutaj cały tekst Michała o rodzince P20 ;-))

A teraz, gdy już podkreśliliśmy podniosłość chwili, przejdźmy do konkursu. Oto zadanie, które przed Wami stoi.

Huawei P20 Pro ma obecnie najlepszy ze wszystkich aparatów zamontowanych w smartfonach. Pokażcie nam najpiękniejsze zdjęcie wiosny. Zamieścicie w komentarzach link do zdjęcia umieszonego na Waszych profilach na portalach społecznościowych i otagowanego #WalczeoP20Pro!

Pamiętajcie – zdjęcie powinno być Wasze, piękne i z pomysłem. Czas na odpowiedzi macie do 7 maja, do końca dnia. Nauczeni wcześniejszymi doświadczeniami doprecyzowaliśmy także, że zdjęcia powinny być umieszczane na portalach społecznościowych.

Przyszła wiosna, zapraszamy do zabawy! Warto, bo P20 Pro to naprawdę świetny smartfon.

Regulamin (zaktualizowany o jedno słowo – portal) znajdziecie pod tym linkiem.

Aktualizacja  21:40 12.05.2018

Na wstępie przepraszam za opóźnienie w wynikach. Wszystko było gotowe, zawiódł czynnik ludzki czyli ja – sekretarz, któremu (prawie) zawsze przypada ogłoszenie decyzji jury. Kajam się i obiecuję poprawę. Zostawiając na boku dalsze dywagacje – nagroda trafia do balaganwsakwach, który (która?) swój wpis wrzuciła o 20:01 pierwszego maja. Perspektywa i piękne ujęcie głównego bohatera robi tutaj robotę. To zdjęcie to prawdziwy wiosenny szał!

Gratulacje i prosimy zwycięzcę o kontakt pod adres konkursblogorange@kamikaze.digital . Jeszcze raz przepraszam, że musieliście czekać na zwycięzcę.

Udostępnij: Huawei P20 Pro do wygrania!

Inne

Druga edycja konkursu z Huawei – P20 do zgarnięcia!

17 kwietnia 2018

Druga edycja konkursu z Huawei – P20 do zgarnięcia!

Z lekkim poślizgiem, za który bardzo przepraszam, ruszamy z drugą odsłoną naszego konkursu z Huawei P20 w roli głównej. Inspiracją do pytania jest Neural Processing Unit, w który wyposażony są najnowsze smartfony Huawei, w tym między innymi Huawei P20. Ma on w założeniach budować sieć neuronalną i uczyć się w ten sposób sprawniejszego zarządzenia naszym telefonem. To jeszcze nie SkyNet, lecz użyteczne wsparcie.

By pokazać, że możemy przekazać właśnie w Wasze ręce tak potężne urządzenie udowodnijcie, że znajcie się na sztucznej inteligencji. Napiszcie, która z filmowych AI jest Waszą ulubioną i dlaczego. Zamknijcie się w 500 znakach (ze spacjami).

W odpowiedzi precyzyjnie uzasadnijcie wybór. Możecie odwołać się do pewnych cech wybranej przez Was postaci. Czas na odpowiedź macie do 24 kwietnia do końca dnia.

O samym smartfonie nie będę się rozpisywał –zrobiłem to już, gdy Huawei P20 i P20 Pro wchodziły do naszej oferty.

A zatem powodzenia i pamiętajcie, że nie każda filmowa inteligencja była inteligentna (patrzę na Ciebie C3PO). Regulamin znajdziecie pod tym linkiem.

Aktualizacja 27.04.2018 godzina 18:(niestety)15

I znowu przed jury stanęło trudne zdanie. Nie tylko w ocenie prac, ale także w definiowaniu sztucznej inteligencji. I szerzej inteligencji. Było ciekawie, przez odpowiedzi przewinęły się chyba wszystkie roboty i sztuczne inteligencje małego i wielkiego ekranu. Byli wśród nich także mój ulubiony Roy Batty (All those moments will be lost in time, like tears in rain.) oraz Agent Smith (Mr. Anderson, welcome back. We missed you.). Choć tego pierwszego wcale nie zakwalifikowałbym jako sztucznej inteligencji. Czasem nawet myślę, że jest kwintesencją człowieczeństwa. Znacie już moje ulubione postaci, teraz czas na werdykt.

Otóż nagroda trafi do osoby, która wskazała robota serialowego. W gruncie rzeczy mającego jedynie krótką scenkę. Ale bez wątpienia oryginalnego. Trochę czasu zajęło określenie, że na pewno był inteligentny, jednak posiadał umiejętność nauki, a jego zachowanie w kolejce wskazywało, że rozumie słowa i sytuację w której się znalazła. Czyli nie zwykły automat lecz inteligencja, zapewne sztuczna… choć nie koniecznie radząca sobie z trudną ludzką rzeczywistością. Jeżeli przeczytaliście wszystkie odpowiedzi znacie już chyba zwycięzcę. Za oryginalną pracę. Cechy postaci (szczególnie odpadająca głowa) wskazane bezbłędnie – charles, którego wpis pojawił się o 13:09 24 kwietnia i robot kolejkowy EWA 1.

Udostępnij: Druga edycja konkursu z Huawei – P20 do zgarnięcia!