Orange zbliża – reszta zależy od Ciebie

26 lipca 2018

Orange zbliża – reszta zależy od Ciebie

Od ponad tygodnia w mediach możecie spotkać nasza nową kampanię wizerunkową przygotowaną przez Publicis France. Trwający 90 sekund  film (wyreżyserowany przez Nico Pereza Viegę), to prosta historia dwojga ludzi, których mimo wielu przeciwności spotkanych po drodze, łączy pomarańczowa lina.

Spot to jeden z elementów kampanii 360°, w której skład wchodzą między innymi telewizja, kino, digital, OOH, prasa i social media. Kampania uzupełniona została o również o niestandardowe formaty, jakie zobaczyć można na przykład w przejściu podziemnym w okolicach Rotundy w Warszawie.

Myślą przewodnią kampanii jest hasło „Orange zbliża – reszta zależy od Ciebie”. Potraktowaliśmy ją bardzo dosłownie i postanowiliśmy zbliżyć do siebie dwa zupełnie odległe światy. Dlatego w tym projekcie spotkało się dwoje wyjątkowych artystów: legenda warszawskiego hip-hopu Sokół i młoda, prężnie rozwijająca się artystka kolażowa Beata Barrakuz Śliwińska. Owocem tego niecodziennego spotkania stał się mural inspirowany kampanią Orange oraz życiem i twórczością rapera, zaprojektowany przez Barrakuz. Praca powstała w kultowym miejscu spotkań warszawiaków — na „Patelni”, tuż przy przystanku Metro Centrum. Nie mieliście jeszcze okazji zobaczyć naszego murala? Koniecznie odwiedźcie „Patelnię”  i eksplorujcie wszystkie ukryte w nim smaczki. A jeśli macie do nas daleko, to popatrzcie na zdjęcie murala w całej okazałości. I pamiętajcie – Orange zbliża!

Udostępnij: Orange zbliża – reszta zależy od Ciebie

Nowa kampania Orange na Kartę

18 czerwca 2018

Nowa kampania Orange na Kartę

Świat pełen jest problemów egzystencjalnych. A już świat kuchni, to w ogóle. Bo na przykład sernik z rodzynkami czy bez? Albo taka pizza. Z ananasem czy może jednak bez? A pomidorowa z ryżem czy z makaronem? No i placki ziemniaczane. Sami powiedzcie czy jadacie je z cukrem. Dla mnie placek z cukrem, to wybryk natury, ale znam takich, którym przy ich jedzeniu cukier chrzęści w zębach. I takim sposobem dochodzimy do naleśników – rulon czy trójkąt? Dla mnie zawsze trójkąt. A jak dla Roberta Górskiego i Mikołaja Cieślaka? O tym przekonacie się oglądając nasz nowy spot Orange na Kartę.

I jeszcze garść informacji niepraktycznych: kreacja – Leo Burnett, produkcja – Tyrka Studio, postprodukcja – Studio Orka, reżyseria – Michał Gazda i zakup mediów – Initiative Media.

Ktoś kiedyś śpiewał, że już nigdy nie będzie takiego lata. Ale kto wie. Tymczasem cieszmy się latem pełnym internetu! I słońca! 🙂

Udostępnij: Nowa kampania Orange na Kartę

Nowa kampania Orange dla Firm

8 maja 2018

Nowa kampania Orange dla Firm

W najnowszej kampanii promujemy dwa plany w cenie jednego w pakiecie Love dla Firm (za 28,78 zł + VAT/ miesięcznie). Do nich możecie dokupić najnowsze smartfony Huawei z serii P20. Kampania w zabawny sposób pokazuje, że choć różni nas to, na czym zarabiamy, to jednak łączy to, na czym oszczędzamy.  Za kreację odpowiada agencja Havas, produkcję Dynamo Film, postprodukcję Miło, a spot wyreżyserował Tomasz Kapuściński. Media kupił dom mediowy Initiative.

Udostępnij: Nowa kampania Orange dla Firm

Orange LOVE – nowa kampania

25 sierpnia 2017

Orange LOVE – nowa kampania

Dziś wystartowaliśmy z kampanią pakietu Orange LOVE. Macie w nim telewizję, światłowód i nielimitowane rozmowy, a teraz jeszcze smartfony Samsung w niespotykanych cenach. O tym wszystkim jest nasz nowy spot, za którego kreację odpowiada agencja Publicis (adaptacja kreacji agencji Comunica). Produkcją zajęła się Film Produkcja, a postprodukcją Orka. Spot wyreżyserował Michał Gazda, którego możecie kojarzyć głównie z seriali np. Belle Epoque, Wataha, Druga Szansa czy Usta Usta.

Udostępnij: Orange LOVE – nowa kampania

Innowacje

Włącz wyobraźnię: kobiety na rzecz zrównoważonego rozwoju

21 kwietnia 2017

Włącz wyobraźnię: kobiety na rzecz zrównoważonego rozwoju

Dawno nie pisałam o naszym międzynarodowym konkursie pomysłów, Imagine with Orange. To nie znaczy, że nic się nie dzieje – dzieje się i to sporo. Trwa właśnie nowa kampania: Kobiety na rzecz zrównoważonego rozwoju. Cel jest szczytny: szukamy pomysłów, które pomogą stworzyć zróżnicowany, a przy tym zrównoważony i bardziej zintegrowany świat z udziałem kobiet.

Ta kampania ma szczególny wymiar, ponieważ pomysły mogą zgłaszać ludzie z takich krajów: Egipt, Rumunia, USA, Francja, Tunezja, gdzie role kobiet są postrzegane bardzo odmiennie.  Jak piszą organizatorzy, kampania jest skierowana zarówno do humanistów, którzy chcą zaproponować rozwiązania technologiczne ułatwiające dostęp do nowych technologii dla kobiet niepełnosprawnych, starszych lub obawiających się cyfrowego świata, wojowników zrównoważonego rozwoju, fanów feng shui dążących do równowagi, czy ekologicznych punków którzy chcą wykorzystać sztuczną inteligencję do zmieniania świata na lepsze. Czyli do wszystkich, którzy wierzą, że świat może stać się bardziej różnorodny, a jednocześnie bardziej zrównoważony.

Jeśli też wierzycie, że zmiana zaczyna się od słowa, a słowa wiodą do czynów – zgłoście swój pomysł w kampanii. Termin zgłoszeń upływa 17 czerwca br. Pomysły zgłaszamy poprzez stronę Imagine with Orange.

Do wygrania szansa na zaprezentowanie swojego projektu w Paryżu w dn. 20 czerwca br. Kobiety, które zgłoszą pomysły będą wspierane przez stowarzyszenie WHAT* w realizacji swoich projektów. Tradycyjnie można także otrzymać bon Amazon o wartości 250 Euro.

*WHAT (Women Hackers Action Tank) to zbiorowy projekt, stowarzyszenie kobiet i mężczyzn, łączący pracowników, pracodawców, stowarzyszenia akademickie, sieci członkowskie, osoby indywidualne lub reprezentujące stowarzyszenia i organizacje wszelkiego rodzaju. Jesteśmy pasjonatami innowacji przekonanymi, że najlepsze rozwiązania mogą pojawić się w dowolnym miejscu i zmienić społeczeństwo i przedsiębiorstwa w kierunku otwartych wartości.

Udostępnij: Włącz wyobraźnię: kobiety na rzecz zrównoważonego rozwoju