10 GB w muzycznym prezencie od Orange

17 sierpnia 2018

10 GB w muzycznym prezencie od Orange

Kraków Live Festival to kolejne muzyczne wydarzenie tego lata wspierane przez Orange. Wystąpią na nim m.in. Die Antwoord, Kendrick Lamar i Martin Garrix. Z tej okazji każdy, kto korzysta ze smartfona z internetem od Orange dostanie darmowy pakiet 10 GB w prezencie. Będzie można aktywować go w dniach festiwalowych, czyli  17 i 18 sierpnia.

Pakiet 10 GB w prezencie może aktywować klient usług mobilnych Orange. Dotyczy to wszystkich klientów, zarówno klientów biznesowych jak i indywidualnych. Z jednorazowego pakietu będzie można korzystać na terenie Polski przez 7 dni od momentu aktywacji. Będzie on wykorzystywany przed innymi pakietami danych, bonusami za doładowanie czy usługami na kartę (nie dotyczy to klientów planu biznesowego Firma). Żeby go aktywować, wystarczy wysłać w dniach festiwalu czyli odpowiednio 17 i 18 sierpnia bezpłatny SMS o treści FESTIWAL pod numer 80830.

Dla festiwalowiczów Kraków Live Festival  przygotowano  także Orange strefę w której będzie można skorzystać z darmowego wi-fi, aby podzielić się festiwalowymi emocjami i naładować swój telefon w 100 punktach do ładowania od Orange Energii. Wszyscy chętni będą mogli się tu bawić  w rytmie najlepszej muzyki.

Kraków Live Festival to trzeci w tym roku festiwal obok Orange Warsaw Festival oraz Open’er Festival Powered by Orange sponsorowany przez markę. Z okazji tych wydarzeń fani muzyki otrzymali w prezencie od Orange łącznie nawet po 30 GB do wykorzystania.

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: 10 GB w muzycznym prezencie od Orange

Orange Warsaw Festival za nami – wideo

6 czerwca 2017

Orange Warsaw Festival za nami – wideo

Za nami kolejna edycja Orange Warsaw Festival. Jeśli świętować dziesiątą edycję imprezy to właśnie tak, jak to zrobiliśmy: świetnymi koncertami, najbardziej niesamowitą publicznością i przepiękną pogodą! Ponad 55 tysięcy uczestników wybrało dwa dni koncertów na służewieckim torze i z pewnością się nie zawiedli. Nie ma w Warszawie wydarzenia muzycznego o takiej skali. Mimo powiększenia terenu festiwalu pierwszy dzień był wyprzedany. Miks rocka, najwyższej jakości popu i elektronicznych brzmień zapewnił zabawę na świetnym poziomie. Fani m.in. Kings Of Leon, Martina Garrix i Imagine Dragons a także polskiej reprezentacji w postaci Marii Peszek, Natalii Nykiel czy Darii Zawiałow nie wyszli rozczarowani.  Zobaczcie wideo z festiwalu. Dłuższa relacja z imprezy za kilka dni.

Mediateka

Udostępnij: Orange Warsaw Festival za nami – wideo

Nowi artyści na Orange Warsaw Festival 2017

10 lutego 2017

Nowi artyści na Orange Warsaw Festival 2017

Znamy już prawie cały piątkowy skład Orange Stage – głównej sceny warszawskiego festiwalu. Do Kings of Leon, 2 czerwca, dołączają dziś: supergwiazda klubowej elektroniki Martin Garrix, uwielbiani w Polsce Years & Years oraz irlandzka gwiazda indie-rocka Kodaline. Na Orange Warsaw Festival 2017 zobaczycie także Imagine Dragons oraz duet Justice. Jeśli jesteś klientem Orange możesz kupić bilety na festiwal w promocyjnych cenach. Można też kupić specjalne pakiety na Orange Warsaw Festival i Open’er Festival Powered by Orange.
Martin Garrix nie skończył jeszcze 21 lat, a już jest jedną z najważniejszych postaci tanecznej elektroniki. W ciągu kilku tygodni singiel „Animals” zdobył blisko miliard wyświetleń klipu na YT, setki milionów streamów, pierwsze miejsca na listach przebojów. W 2016 stanął na najwyższym miejscu prestiżowej listy najlepszych DJ’ów. Dorzućmy do tego prawie 14 milionów fanów na FB i 10 milionów na Instagramie i mamy kompletny obraz idola XXI wieku, który jako dziecko zamarzył o byciu djem i spełnił je z nawiązką.

Fani będą szczęśliwi, kiedy nad Wisłą zagrają na Orange Warsaw Festival „Years & Years”. Ich debiutancki album „Communion” był doskonałą mieszanką popu, r&b i elektroniki, odświeżającą, bo odwołującą się nie tylko do lat 80-tych, ale przede wszystkim do następnej dekady. Płyta „Communion” była najszybciej sprzedającym się debiutem roku na Wyspach i trafiła do rąk ponad miliona fanów, w tym do 20 tysięcy w Polsce, gdzie album pokrył się platyną.
„Kodaline” swój repertuar opierają na fuzji indie-rocka i folku w stylu Mumford & Sons czy Bombay Bicycle Club. Ich debiutancki album „In a Perfect World” z czerwca 2013 roku pojawił się na szczycie irlandzkiej listy najchętniej kupowanych płyt, oraz na trzecim miejscu UK Top 40. Drugi album Kodaline, „Coming Up for Air” ukazał się dokładnie 2 lata temu i szybko powtórzył sukces debiutu. Proste działanie matematyczne wskazywałoby, że właśnie nadszedł czas na nową muzyką, nad którą być może Kodaline właśnie się pochylają. Jeśli tak, to w czerwcu powinniśmy usłyszeć pierwsze efekty.

Mediateka

Udostępnij: Nowi artyści na Orange Warsaw Festival 2017

The Prodigy, Martin Garrix i Skubas uzupełnią OWF

3 kwietnia 2014

The Prodigy, Martin Garrix i Skubas uzupełnią OWF

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: The Prodigy, Martin Garrix i Skubas uzupełnią OWF

3 kwietnia 2014

THE PRODIGY to ostatni headliner tegorocznej edycji festiwalu. Zespół wystąpi 14 czerwca. Tego samego dnia zobaczymy także koncert SKUBASA. Na zakończenie pierwszego dnia, 13 czerwca, zagra MARTIN GARRIX. Wszystkie koncerty odbędą się na scenie Warsaw Stage.

THE PRODIGY to legendarna brytyjska grupa założona w 1990 roku przez Liama Howletta. Zespół, razem z Chemical Brothers czy Fatboy Slim, był pionierem gatunku big beat i znacząco przyczynił się do wzrostu jego popularności w latach 90’. W czasie całej swojej kariery, THE PRODIGY sprzedał ponad 25 milionów nagrań. Ostatni album – wydany w 2009 roku „Invaders Must Die” zyskał ogromną popularność, czego zwieńczeniem było pierwsze miejsce na brytyjskiej liście sprzedaży, a także szczytowe miejsca na listach sprzedaży w Niemczech, Australii czy Norwegii. W 2012 roku zespół ogłosił, że pracuje nad nowym albumem „How to Steal a Jet Fighter”, dotychczas nie podał jednak planowanej daty wydania. THE PRODIGY był wielokrotnie nagradzany i wyróżniany przez media muzyczne, zdobywając dwie statuetki BRIT Awards w kategorii Best British Dance Act, trzy MTV Video Music Awards czy dwukrotną nominację do nagrody Grammy.

Oficjalne strony zespołu:
MARTIN GARRIX to holenderski producent muzyki elektronicznej i DJ. Od najmłodszych lat związany z muzyką. Już w wieku 8 lat, zafascynowany koncertem Tiesto, wyraził zainteresowanie produkcją muzyczną. W 2011 roku zaczął wydawać swoje pierwsze utwory, które zaowocowały podpisaniem kontraktu ze znaną w branży wytwórnią Spinnin’ Records. Największą popularność przyniósł Garrixowi wydany latem 2013 roku utwór „Animals”, który od razu po premierze stał się hitem w wielu krajach europejskich, zajmując pierwszą pozycję na listach w Belgii czy Wielkiej Brytanii. Popularność utworu przeszła najśmielsze oczekiwania i zapewniły młodemu Holendrowi ogromny wzrost popularności. W ciągu zaledwie pół roku liczba polubień na oficjalnym profilu Garrixa wzrosła z 200 tysięcy do niemal 3 milionów, a jego sety gromadzą imponującą ilość publiczności. Wydawnictwo „Animals” sprawiło również, że Martin Garrix stał się najmłodszą osobą, która kiedykolwiek zajęła pierwsze miejsce na liście Beatportu. Najnowszy utwór – „Helicopter” – powtórzył sukces „Animals” i również znalazł się na pierwszym miejscu listy Beatportu. Garrix jest także najmłodszym DJ’em, który zagrał w słynnym klubie Privilege Ibiza na hiszpańskiej wyspie, a także jedyną osobą poniżej 18 roku życia, która bez problemu pojawiła się w line up’ie belgijskiego festiwalu Tomorrowland.

Oficjalne strony artysty:
SKUBAS to wokalista o wyjątkowej, bardzo charakterystycznej barwie głosu, wcześniej znany głównie ze współpracy ze Smolikiem. W solowej odsłonie SKUBAS mocno zaskakuje niezwykle klimatycznym, akustycznym gitarowym brzmieniem o lekko folkowym, grunge’owym charakterze. W swoich autorskich kompozycjach łączy brudne, gitarowe riffy z melancholijnym wokalem, tworząc nostalgiczne, melodyjne piosenki. Na koncertach stawia przede wszystkim na atmosferę i przestrzenne dźwięki.  Jego debiutancki album  „Wilczełyko” ukazał się 11 września 2012 roku, wypełniając lukę na polskiej scenie muzycznej i będąc swoistym powrotem do prostoty i autentyczności. SKUBAS otrzymał nominację do Fryderyków 2013 w kategorii „Debiut Roku” oraz „Utwór Roku” za „Linoskoczka”.

Oficjalne strony artysty:

***
Siódma edycja festiwalu odbędzie się w dniach 13-15 czerwca, na Stadionie Narodowym w Warszawie. Po raz pierwszy festiwal potrwa trzy dni, a artyści wystąpią na dwóch scenach Orange Stage i Warsaw Stage.

Dotychczas ogłoszeni artyści OWF 2014:
Scena „Orange Stage”:
13 czerwca – KINGS OF LEON, QUEENS OF THE STONE AGE, PIXIES, FRENCH FILMS
14 czerwca – FLORENCE AND THE MACHINE, THE KOOKS, THE WOMBATS,
15 czerwca – OUTKAST, DAVID GUETTA, KASABIAN, TIMBALAND, MILES KANE

Scena „Warsaw Stage”:
13 czerwca – SNOOP DOGG AKA SNOOP LION, LILY ALLEN, MARTIN GARRIX, THE PRETTY RECKLESS, SKA-P, JAMAL
14 czerwca –  THE PRODIGY, HURTS, RITA ORA, CHASE&STATUS DJ SET &RAGE, ELLA EYRE, SKUBAS
15 czerwca – LIMP BIZKIT, BRING ME THE HORIZON, I AM GIANT, CHEMIA

Kolejni artyści już wkrótce.

Bilety na Orange Warsaw Festival 2014 dostępne są już w sprzedaży na stronach www.orangewarsawfestival.pl, www.eventim.pl oraz w sieci autoryzowanych punktów Eventim. Orange Polska przygotowała dla swoich klientów specjalną ofertę 15% rabatu na zakup biletów festiwalowych.
Więcej informacji na oficjalnych stronach festiwalu: facebook.com/orangewarsawfestival oraz www.orangewarsawfestival.pl, gdzie dodatkowo w zakładce „MEDIA” znajdują się wszystkie aktualne informacje dla prasy, w tym zdjęcia oraz niezbędne linki dotyczące artystów festiwalu.
Dodatkowych informacji udzielą:
Piotr Metz, Rzecznik Festiwalu, piotr.metz@rochstar-events.com
Monika Nowaczewska, monika.nowaczewska@rochstar-events.com
Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska, tel: 22 527 19 39, biuro.prasowe@orange.com
***
Orange już po raz siódmy jest sponsorem tytularnym festiwalu. Ponad 300 tysięcy widzów, blisko 60 artystów – to bilans 6 lat obecności Orange Warsaw Festival na mapie muzycznych wydarzeń w Polsce. Dotychczas fani muzyki dzięki Orange uczestniczyli w koncertach: Beyoncé, Linkin Park, The Prodigy, The Offspring, Moby, Jamiroquai, Ms. Lauren Hill, Cypress Hill, Nelly Furtado, Skunk Anansie, Basement Jaxx i Fatboy Slim.

Udostępnij: THE PRODIGY headlinerem Orange Warsaw Festival 2014, do składu dołączają też MARTIN GARRIX i SKUBAS