MMS coraz popularniejszy w święta

3 stycznia 2014

MMS coraz popularniejszy w święta

Znamy już statystyki Świątecznych i Noworocznych SMS-ów i MMS-ów wysłanych w naszej sieci. Wyniki pokazują, że SMS nadal cieszy się ogromną popularnością. Widać jednak, że z roku na rok, coraz częściej wysyłamy życzenia świąteczne i noworoczne używając MMS-ów, które pozwalają przekazać więcej emocji niż słowa. W stosunku do ubiegłego roku było ich o ponad jedną trzecią więcej. W sumie, w czasie ostatnich Świąt i Sylwestra (23 do 26 grudnia oraz 31 grudnia i 1 stycznia br.) wysłaliśmy ponad 389 mln wiadomości SMS i ponad 3,2 mln wiadomości MMS.  Najwięcej SMS-ów i MMS-ów wysłano w Wigilię.  Ciekawe ilu z Was nie uległo wygodzie jaką dają nam telefony i wysłało tradycyjne kartki świąteczne – pocztą ze znaczkiem? Ja wysłałam jedną 🙂
749e343bafcbd2cac1422ae22b1fa98056b

Udostępnij: MMS coraz popularniejszy w święta

W weekend pakiet MMS-ów za darmo

25 listopada 2011

W weekend pakiet MMS-ów za darmo

749e343bafcbd2cac1422ae22b1fa98056b

Udostępnij: W weekend pakiet MMS-ów za darmo

Innowacje

Łatwiej z telefonu na fejsa

5 kwietnia 2011

Łatwiej z telefonu na fejsa

Specjalnie dla użytkowników Orange i fanów Facebooka uruchomiliśmy nową usługę ułatwiającą publikowanie informacji na swojej tablicy poprzez SMS-y i MMS-y. Wychodzimy w ten sposób na przeciw osobom, które nie mają smartphone`ów z aplikacjami obsługującymi FB. Teraz wystarczy zarejestrować swój numer telefonu w aplikacji i wysłać SMS-em lub MMS-em pod numer 3223 zdjęcie, film czy tekst, które chcecie umieścić na swojej tablicy. SMS-y i MMS-y wysłane pod numer 3223 kosztują tyle samo, co zwykłe wiadomości. Aplikację uruchomiliśmy na razie, jako „NazwijMnie”, ale chcemy żebyście sami wymyślili dla niej najlepszą nazwę. Najpierw jednak zapoznajcie się dobrze aplikacją. Prosimy przy okazji o wszelkie uwagi. Konkurs na nazwę ogłosimy wkrótce.

Udostępnij: Łatwiej z telefonu na fejsa

Sieć

Uff, znowu świąteczne statystyki

27 grudnia 2010

Uff, znowu świąteczne statystyki

Pierwszy dzień po Świętach tradycyjnie rozpoczynają pytania dziennikarzy o statystyki SMS-ów i MMS-ów. Pasjonujace to już mało, ale tradycji musi stać się zadość. Zanim napiszę cyferki podkreślę, że w tym roku mieliśmy zauważalny wzrost połączeń. W prepaidach ruch wzrósł nam o ponad 30 proc. To oznacza, że klienci zdecydowanie chętniej rozmawiali z bliskimi niż podczas Świąt 2009. W dużej mierze to wynik pakietu 30 minut, który otrzymaliście w rekompensacie za ubiegłotygodniową awarię. Teraz statystyczne konkrety. Od 23 do 26 grudnia klienci Orange wysłali 287 238 867 SMS-ów (rok temu 299 697 996) i 2 257 045 MMS-ów (rok temu 2 298 981). Oczywiście największy ruch był w Wigilię.

Udostępnij: Uff, znowu świąteczne statystyki

Orange wprowadza Antywirus MMS

13 stycznia 2009

Orange wprowadza Antywirus MMS

Orange we współpracy z firmą Fortinet uruchomił bezpłatną usługę Antywirus MMS, zwiększającą bezpieczeństwo użytkowników telefonów komórkowych. Uniemożliwia ona rozprzestrzenianie złośliwego oprogramowania poprzez wiadomości multimedialne a także informuje użytkowników o wykrytym zagrożeniu i pomaga w jego usunięciu.

Każda wiadomość MMS wysyłana z sieci Orange i do sieci Orange jest automatycznie przesyłana do aplikacji antywirusowej, która na podstawie wyników skanowania decyduje o jej dostarczeniu do adresata lub zablokowaniu i natychmiastowym skasowaniu.

W przypadku wykrycia niebezpiecznego oprogramowania w wiadomości wysłanej do użytkownika telefonu Orange z innej sieci, adresat otrzyma informację o próbie przesłania niebezpiecznego MMS-a i jego zablokowaniu przez Orange Antywirus MMS. Jeśli wiadomość została wysłana przez użytkownika telefonu Orange, nadawca otrzyma podobną informację oraz wskazówki pomagające usunąć problem za pomocą aplikacji FortiCleanUp dostępnej na stronie http://wap.orange.pl/avmms. Nadawca zablokowanego MMS-a wysyłanego z sieci Orange nie jest obciążany jego kosztem ani kosztem przesłania informacji o wykrytym wirusie. Licencja na użytkowanie programu FortiCleanUp jest dostarczana bezpłatnie, za zgodą spółki Fortinet.

* * *

FortiCleanUp został opracowany przez zespół antywirusowy Fortinet, jednego z wiodących dostawców oprogramowania antywirusowego. Jest przeznaczony do unieszkodliwiania i usuwania wariantów wirusa powszechnie znanego pod nazwą Commwarrior – najczęściej spotykanego wirusa przenoszonego za pomocą wiadomości MMS.

Udostępnij: Orange wprowadza Antywirus MMS