Co obejrzeć w weekend? „Szadź 2” już w Playerze!

14 maja 2021

Co obejrzeć w weekend? „Szadź 2” już w Playerze!

Głośna sprawa seryjnego mordercy znajduje swój finał w sądzie. Piotr Wolnicki, znany religioznawca, pozornie wzorowy mąż i ojciec, oczekuje w areszcie na wyrok. Podejrzany nie przyznaje się jednak do winy. Czy zdoła uniknąć kary? Drugi, wyczekiwany sezon serialu „Szadź” już w Playerze.

Morderca z klasą

Przyznam, że „Szadź” – sezon pierwszy śledziłam z wypiekami na twarzy i co tydzień czekałam na premierę kolejnego odcinka. Ba, mój tata nawet tak się wkręcił w ten serial, że gdy wiedział, że będzie już można zobaczyć zwieńczenie sezonu i finałowy odcinek – o 6 rano, w dniu premiery, oglądał go już na komputerze!

A czemu to taka dobra produkcja? Jest to kryminał z krwi i kości, i to dosłownie. Powstał  na podstawie polskiej powieści, młodego autora – Igora Brejdyganta, która była świetnie napisana. Gotowy materiał na film. Dla nas – widzów – zagadka osadzona w rodzimych realiach jest dużo bliższa, bardziej emocjonująca niż zagraniczne historie. No i to wszystko jest ciekawie, pokazane, w mroczny, klimatyczny sposób. Mamy też odwrócony schemat fabuły – coś, co zdarza się rzadko. Nie szukamy kto jest mordercą. My go poznajemy już w pierwszym odcinku! Jak wybiera sobie kolejną ofiarę… Elegancki, przystojny, elokwentny profesor religioznawstwa, osoba wierząca o nienagannej reputacji, wzbudzająca respekt u swoich studentów. Dlaczego więc zabija? Czy uda się uratować przed nim następne kobiety? Jaką grę toczy z policjantką i jaka wspólna tajemnica ich łączy?

W roli psychopaty wystąpił tutaj Maciej Stuhr, który stworzył niezapomnianą kreację. Aż momentami sama się go bałam… A policjantka, która depcze mu po piętach, to Aleksandra Popławska, która sprawdza się w roli śledczych. Tu jest trochę taką famme fatale i jak zwykle bohaterką z charakterem (możemy ją równolegle podziwiać w „Klangorze” – równie dobrym thrillerze, produkcji Canal+).

Tego wszystkiego dowiedzieliśmy się w minionym sezonie, który cały czas można obejrzeć na Playerze. Kto tego nie zrobił, najwyższa pora, tym bardziej, że już teraz jest tam dostępny pierwszy – bardzo obiecujący odcinek nowej serii, a po weekendzie i w dalszych tygodniach pojawią się następne. Zobaczycie, że Was wciągnie. A jeśli nie macie Payera to też jest to dobry moment, by skorzystać z promocji w aplikacji Mój Orange. Uruchomicie go tam na 180 dni za 5 złotych, czyli w cenie, w której dawniej można było korzystać tylko przez miesiąc. A tak zyskujemy prawie pół roku na oglądania. Szczegóły akcji znajdziecie tutaj.

A o czym będzie, następny, drugi sezon serialu? Tu już sięgnijmy do źródła i tego, czego udało się dowiedzieć od produkcji, bo ja – razem z Wami, będę odsłaniać kolejne karty co tydzień i dzielnie czekać przed telewizorem.

szadz player

Szadź 2 – co się wydarzy?

Agnieszka Polkowska (Aleksandra Popławska) nie ma wątpliwości, że udało jej się złapać niebezpiecznego przestępcę, seryjnego mordercę pozbawiającego życia młode kobiety. Teraz, gdy w wyniku śledztwa Piotr Wolnicki (Maciej Stuhr) został postawiony przed sądem, wydaje się, że wyrok może być tylko jeden. Czy charyzmatyczny religioznawca przekona organ wymiaru sprawiedliwości i odzyska wolność?

Drugi sezon odkryje przed widzami dramatyczne wydarzenia z przeszłości głównego bohatera. W jego życiu pojawi się Lila, kobieta, z którą Wolnickiego łączy wyjątkowa więź i sekret z czasów młodości. Obecność Lili przywróci wspomnienie tragicznego zdarzenia, ale jednocześnie będzie dla Piotra szansą na konfrontację z brutalną prawdą o sobie.

Ponownie skupimy się na postaci Wolnickiego, bohatera który jednocześnie przeraża i przyciąga. Widzowie będę mieli okazję, by dowiedzieć się jakie czynniki sprawiły, że stał się bezwzględnym mordercą. A pierwszy odcinek przeniesie nas na salę rozpraw.

szadz 2

Na Playerze znajdziecie też wiele więcej ciekawych kryminałów, seriali komediowych, romantycznych, programów rozrywkowych czy dokumentów. Wśród tytułów, które szczególnie polecam, jest cała seria o Chyłce, czy zaskakujący serial obyczajowy – „Nieobecni”. Można wybrać więc tam sporo filmów na weekend.

Udostępnij: Co obejrzeć w weekend? „Szadź 2” już w Playerze!

Kampania reklamowa Orange od kuchni

12 kwietnia 2021

Kampania reklamowa Orange od kuchni

Tydzień temu pisałam Wam o naszej nowej kampanii, która ma dwie odsłony. Wtedy to ruszyła oferta Orange Love z telewizorem i HBO bez opłat przez 6 miesięcy. W ramach aktualnego sezonu komercyjnego mamy jeszcze drugi spot reklamowy. Ten opowiada o aplikacji Mój Orange, z której warto korzystać, bo to nie tylko wygodne zarządzanie swoimi usługami czy szybki dostęp do informacji o nowych ofertach. Teraz na użytkowników aplikacji czekają dodatkowe korzyści. Dla klientów indywidualnych są w niej Środy z Mój Orange, czyli cotygodniowe prezenty do odebrania w aplikacji. Więcej przeczytacie o tu. A teraz zachęcam do obejrzenia nowego spotu, w którym zobaczycie m.in. Ulkę i Michała z Ekipy Orange tradycyjnie w roli hostów.

I garść informacji branżowych. Pomysł z zespołem Orange Polska wypracowała agencja Leo Burnett. Produkcję zorganizowało Studio Tyrka. Za postprodukcję odpowiada Orka. Dźwiękiem zajął się Lunapark. A nasz spot (jak wszystkie wcześniejsze w ramach formatu Orange Challenge) wyreżyserował Marcin Filipek. Zakup mediów to oczywiście dom mediowy Initiative.

Ale nie byłabym sobą, gdybym nie pokazała Wam tego drugiego dnia zdjęciowego od kuchni. Na plan przyjechał Bartosz Graczyk z Ekipy Orange i chodził z kamerą za wszystkim, co uznał, że może być dla Was ciekawe. Także zapraszam do podejrzenia pracy na planie i życzę Wam dobrego i wreszcie w pełni wiosennego dnia, choć to poniedziałek! 🙂

Udostępnij: Kampania reklamowa Orange od kuchni

Orange Ekspert dla seniora

23 lutego 2021

Orange Ekspert dla seniora

Zależy nam, aby seniorzy nie bali się korzystać z nowych technologii i umieli poruszać się w cyfrowym świecie. Dlatego od kilku lat organizujemy szkolenia dla osób starszych. Pokazujemy im, jak mogą korzystać z sieci i usług cyfrowych. Wcześniej były to warsztaty stacjonarne, obecnie – wirtualne.

W ubiegłym roku wspólnie z Krajowym Instytutem Gospodarki Senioralnej, w ramach projektu ABC Senior, zorganizowaliśmy 2 cykle webinariów ABC cyfrowego świata ze smartfonem. Podczas tych spotkań pokazywaliśmy, jak założyć konto mailowe, opłacić rachunek, umówić się na e-wizytę u lekarza czy korzystać z komunikatorów i aplikacji.

Aby seniorzy mogli w każdej chwili skorzystać z podpowiedzi dotyczących interesujących ich zagadnień czy usług, przygotowaliśmy filmy instruktażowe Orange Ekspert Senior w kilku wskazanych przez nich tematach – korzystania z sieci, aplikacji oraz naszych usług. To szczególnie ważne teraz – kiedy przenieśliśmy nasze życia do on-line i zdalnie zarządzamy naszym kontem, płacimy rachunki czy spotykamy się z bliskimi w sieci. Filmy w prosty i obrazowy sposób, krok po kroku, prezentują dane zagadnienie. Ich treść i format były konsultowane z osobami starszymi.

Obecnie w ramach cyklu Orange Ekspert Senior prezentujemy, jak założyć konto Google  czy korzystać z komunikatora Whatsapp, gdy spotkania w realu z bliskimi są utrudnione. Jest też film na temat map i geolokalizacji. Seniorom podobała się możliwość wysłania lokalizacji – uznali ją za szczególnie przydatną, gdy są w nowym, nieznanym im miejscu.

Naszym starszym klientom pokazujemy też, jak działa aplikacja mój Orange, jak można opłacić e-fakturę czy doładować konto. To ważne, aby seniorzy byli samodzielni – także w cyfrowym świecie i byli w nim bezpieczni.

Ale nie zapominamy też o spotkaniach on-line – już niedługo wracamy z nowymi propozycjami webinariów.

Para seniorów przed tabletem

Udostępnij: Orange Ekspert dla seniora

Promocje w Mój Orange: Happy hour – limitowana sprzedaż lub dodatkowe 5GB

11 lutego 2021

Promocje w Mój Orange: Happy hour – limitowana sprzedaż lub dodatkowe 5GB

W związku z nadchodzącymi Walentynkami, a także po prostu z myślą o klientach, proponujemy coraz to nowsze atrakcyjne oferty. Tym razem sprawdźcie, co czeka Was w aplikacji Mój Orange. Jej użytkownicy mogą liczyć na wiele korzyści!

Happy Hour w Mój Orange, czyli jak taniej kupić smartfon

Z pewnością kojarzycie promocyjne godziny w restauracjach czy klubach, w których można otrzymać coś gratis lub kupić dużo taniej wybrany produkt. Na podobnych zasadach akcja zadziała w aplikacji – tylko dla jej użytkowników. W określonym i krótkim przedziale czasowym będzie można nabyć nowy smartfon w okazyjnej cenie. Jaki to będzie model? Warto odwiedzić aplikację i tam poznać szczegóły, a także czekać na Happy Hour. Dziś o godzinie 19 – i tylko do 21 godziny – będzie można skorzystać z promocji cenowej: pobrać kod rabatowy i dokonać zakupu.

W związku z tym, że oferta jest limitowana i naprawdę atrakcyjna – telefony mogą rozejść się jak świeże bułeczki, a w zasadzie jak pączki w Tłusty Czwartek.

moj orange

Korzystacie z telefonu na kartę? Odbierzcie 5 GB przez aplikację

Od Tłustego Czwartku – dniach 11-14 lutego – dla użytkowników oferty prepaid, czyli Orange na kartę – zostanie włączona kolejna usługa promocyjna. Tym razem oferujemy słodkie nielimitowane rozmowy, SMS-y i MMS-y oraz 5GB na 5 dni za 0zł. Aby  uruchomić to – wystarczy mieć aktywne konto i wejść w tym czasie do aplikacji Mój Orange, do zakładki „Dla Ciebie”. Tam, pod informacją o promocji, należy kliknąć przycisk „Wyślij SMS”, a aplikacja sama już przygotuje i wyśle treść sms-a. Skorzystać z tego można tylko raz.

Więcej informacji o promocji, a także podane pakiety, z którymi ona się nie łączy – wyszczególnione są w regulaminie.

aplikacja moj orange

A w Walentynki trzeba pamiętać o wszystkich, których kochamy, ale i warto pamiętać, by odwiedzić wtedy aplikację Mój Orange. Użytkownicy, którzy zalogują – 14 lutego – adresem mailowym do aplikacji, w prezencie będą mogli odebrać pakiet 5GB extra na 5 dni, do wykorzystania w kraju. Bonus pojawi się w sekcji „Dla Ciebie”. Z gorącej promocji walentynkowej będziecie mogli skorzystać dopiero i tylko w Święto Zakochanych.

A jeśli jeszcze nie macie Mój Orange – sprawdźcie czym jest i czemu dobrze jest ją mieć (wszystkie usługi w jednym miejscu, możliwość dokonywania płatności i zakupów, specjalne promocje – to tylko nieliczne korzyści). Bezpłatna aplikacja dostępna jest w sklepie Google Play i App Store.

Nowi użytkownicy, którzy pobiorą aplikację i zalogują się po raz pierwszy adresem e-mail mogą dodatkowo cieszyć się z 20 GB na start.

aplikacja moj orange

Udostępnij: Promocje w Mój Orange: Happy hour – limitowana sprzedaż lub dodatkowe 5GB

20 GB za skorzystanie z Mój Orange

17 grudnia 2020

20 GB za skorzystanie z Mój Orange

Jeśli nie korzystacie jeszcze z aplikacji Mój Orange, ale teraz zaczniecie, to otrzymacie specjalny, świąteczny bonus – dodatkowe 20 GB. Promocja trwa do 23 grudnia. Wystarczy bezpłatnie pobrać aplikację na smartfon. Znajdziecie ją w sklepie online Google Play i App store. Pierwszy raz logując się wpiszcie adres e-mail i hasło. To takie same dane, które podaliście przy rejestracji konta na www.orange.pl. Dzięki Mój Orange możecie na bieżąco obserwować i sprawdzać informacje o swoich usługach, fakturach czy płatnościach oraz skorzystać ze specjalnej oferty – przygotowanej indywidualnie dla każdego klienta.

Bonus 20 GB jest ważny przez 30 dni od daty aktywacji. Gigabajty przydadzą się do przedświątecznego surfowania po internecie – w poszukiwaniu prezentów czy kulinarnych inspiracji. Każdy z Was może wykorzystać pakiet w dowolny sposób, oszczędzając dotychczasowe środki na koncie. Konto w aplikacji Mój Orange może założyć każdy, kto podpisał z Orange umowę lub ma zarejestrowany na siebie numer na kartę.

Więcej informacji o aplikacji i jej funkcjonalności znajduje się pod linkiem: orange.pl/mo. Regulamin akcji dostępny jest tutaj.

Udostępnij: 20 GB za skorzystanie z Mój Orange