Orange Ekspert dla seniora

23 lutego 2021

Orange Ekspert dla seniora

Zależy nam, aby seniorzy nie bali się korzystać z nowych technologii i umieli poruszać się w cyfrowym świecie. Dlatego od kilku lat organizujemy szkolenia dla osób starszych. Pokazujemy im, jak mogą korzystać z sieci i usług cyfrowych. Wcześniej były to warsztaty stacjonarne, obecnie – wirtualne.

W ubiegłym roku wspólnie z Krajowym Instytutem Gospodarki Senioralnej, w ramach projektu ABC Senior, zorganizowaliśmy 2 cykle webinariów ABC cyfrowego świata ze smartfonem. Podczas tych spotkań pokazywaliśmy, jak założyć konto mailowe, opłacić rachunek, umówić się na e-wizytę u lekarza czy korzystać z komunikatorów i aplikacji.

Aby seniorzy mogli w każdej chwili skorzystać z podpowiedzi dotyczących interesujących ich zagadnień czy usług, przygotowaliśmy filmy instruktażowe Orange Ekspert Senior w kilku wskazanych przez nich tematach – korzystania z sieci, aplikacji oraz naszych usług. To szczególnie ważne teraz – kiedy przenieśliśmy nasze życia do on-line i zdalnie zarządzamy naszym kontem, płacimy rachunki czy spotykamy się z bliskimi w sieci. Filmy w prosty i obrazowy sposób, krok po kroku, prezentują dane zagadnienie. Ich treść i format były konsultowane z osobami starszymi.

Obecnie w ramach cyklu Orange Ekspert Senior prezentujemy, jak założyć konto Google  czy korzystać z komunikatora Whatsapp, gdy spotkania w realu z bliskimi są utrudnione. Jest też film na temat map i geolokalizacji. Seniorom podobała się możliwość wysłania lokalizacji – uznali ją za szczególnie przydatną, gdy są w nowym, nieznanym im miejscu.

Naszym starszym klientom pokazujemy też, jak działa aplikacja mój Orange, jak można opłacić e-fakturę czy doładować konto. To ważne, aby seniorzy byli samodzielni – także w cyfrowym świecie i byli w nim bezpieczni.

Ale nie zapominamy też o spotkaniach on-line – już niedługo wracamy z nowymi propozycjami webinariów.

Para seniorów przed tabletem

Udostępnij: Orange Ekspert dla seniora

Promocje w Mój Orange: Happy hour – limitowana sprzedaż lub dodatkowe 5GB

11 lutego 2021

Promocje w Mój Orange: Happy hour – limitowana sprzedaż lub dodatkowe 5GB

W związku z nadchodzącymi Walentynkami, a także po prostu z myślą o klientach, proponujemy coraz to nowsze atrakcyjne oferty. Tym razem sprawdźcie, co czeka Was w aplikacji Mój Orange. Jej użytkownicy mogą liczyć na wiele korzyści!

Happy Hour w Mój Orange, czyli jak taniej kupić smartfon

Z pewnością kojarzycie promocyjne godziny w restauracjach czy klubach, w których można otrzymać coś gratis lub kupić dużo taniej wybrany produkt. Na podobnych zasadach akcja zadziała w aplikacji – tylko dla jej użytkowników. W określonym i krótkim przedziale czasowym będzie można nabyć nowy smartfon w okazyjnej cenie. Jaki to będzie model? Warto odwiedzić aplikację i tam poznać szczegóły, a także czekać na Happy Hour. Dziś o godzinie 19 – i tylko do 21 godziny – będzie można skorzystać z promocji cenowej: pobrać kod rabatowy i dokonać zakupu.

W związku z tym, że oferta jest limitowana i naprawdę atrakcyjna – telefony mogą rozejść się jak świeże bułeczki, a w zasadzie jak pączki w Tłusty Czwartek.

moj orange

Korzystacie z telefonu na kartę? Odbierzcie 5 GB przez aplikację

Od Tłustego Czwartku – dniach 11-14 lutego – dla użytkowników oferty prepaid, czyli Orange na kartę – zostanie włączona kolejna usługa promocyjna. Tym razem oferujemy słodkie nielimitowane rozmowy, SMS-y i MMS-y oraz 5GB na 5 dni za 0zł. Aby  uruchomić to – wystarczy mieć aktywne konto i wejść w tym czasie do aplikacji Mój Orange, do zakładki „Dla Ciebie”. Tam, pod informacją o promocji, należy kliknąć przycisk „Wyślij SMS”, a aplikacja sama już przygotuje i wyśle treść sms-a. Skorzystać z tego można tylko raz.

Więcej informacji o promocji, a także podane pakiety, z którymi ona się nie łączy – wyszczególnione są w regulaminie.

aplikacja moj orange

A w Walentynki trzeba pamiętać o wszystkich, których kochamy, ale i warto pamiętać, by odwiedzić wtedy aplikację Mój Orange. Użytkownicy, którzy zalogują – 14 lutego – adresem mailowym do aplikacji, w prezencie będą mogli odebrać pakiet 5GB extra na 5 dni, do wykorzystania w kraju. Bonus pojawi się w sekcji „Dla Ciebie”. Z gorącej promocji walentynkowej będziecie mogli skorzystać dopiero i tylko w Święto Zakochanych.

A jeśli jeszcze nie macie Mój Orange – sprawdźcie czym jest i czemu dobrze jest ją mieć (wszystkie usługi w jednym miejscu, możliwość dokonywania płatności i zakupów, specjalne promocje – to tylko nieliczne korzyści). Bezpłatna aplikacja dostępna jest w sklepie Google Play i App Store.

Nowi użytkownicy, którzy pobiorą aplikację i zalogują się po raz pierwszy adresem e-mail mogą dodatkowo cieszyć się z 20 GB na start.

aplikacja moj orange

Udostępnij: Promocje w Mój Orange: Happy hour – limitowana sprzedaż lub dodatkowe 5GB

20 GB za skorzystanie z Mój Orange

17 grudnia 2020

20 GB za skorzystanie z Mój Orange

Jeśli nie korzystacie jeszcze z aplikacji Mój Orange, ale teraz zaczniecie, to otrzymacie specjalny, świąteczny bonus – dodatkowe 20 GB. Promocja trwa do 23 grudnia. Wystarczy bezpłatnie pobrać aplikację na smartfon. Znajdziecie ją w sklepie online Google Play i App store. Pierwszy raz logując się wpiszcie adres e-mail i hasło. To takie same dane, które podaliście przy rejestracji konta na www.orange.pl. Dzięki Mój Orange możecie na bieżąco obserwować i sprawdzać informacje o swoich usługach, fakturach czy płatnościach oraz skorzystać ze specjalnej oferty – przygotowanej indywidualnie dla każdego klienta.

Bonus 20 GB jest ważny przez 30 dni od daty aktywacji. Gigabajty przydadzą się do przedświątecznego surfowania po internecie – w poszukiwaniu prezentów czy kulinarnych inspiracji. Każdy z Was może wykorzystać pakiet w dowolny sposób, oszczędzając dotychczasowe środki na koncie. Konto w aplikacji Mój Orange może założyć każdy, kto podpisał z Orange umowę lub ma zarejestrowany na siebie numer na kartę.

Więcej informacji o aplikacji i jej funkcjonalności znajduje się pod linkiem: orange.pl/mo. Regulamin akcji dostępny jest tutaj.

Udostępnij: 20 GB za skorzystanie z Mój Orange

Nowy Mój Orange. Wypróbuj i daj nam znać, co o nim myślisz?

10 grudnia 2019

Nowy Mój Orange. Wypróbuj i daj nam znać, co o nim myślisz?

Dzięki Mój Orange można samodzielnie i bezpłatnie zarządzać usługami, sprawdzić wykorzystanie minut i internetu, ceny usług oraz faktury i płatności. Znajdziemy także szczegóły połączeń, zawartych umów i kupionych usług. Korzysta z niej już 1,5 mln klientów.

Aplikację wciąż udoskonalamy i właśnie stworzyliśmy kolejną wersję, w której  uwzględniliśmy niektóre wasze  komentarze i sugestie. Póki co jest w wersji do testowania. Zmiany widać na pierwszy rzut oka. Aplikacja ma nowy wygląd, jest lekko i przejrzyście. Jeśli macie więcej naszych usług, nie musicie się przełączać, żeby je zobaczyć. Dla wygody wszystko umieściliśmy w jednym miejscu. Kolejną zmianą jest ułatwienie logowania. Do nowej aplikacji zalogujesz się tak samo, jak na swoje konto na stronie www, a loginem będzie ten sam adres e-mail. Nareszcie nie trzeba zapamiętywać kolejnych haseł. 🙂

Nowe Mój Orange to w przyszłości nie tylko usługi, obsługa i płatności. Będzie tu także sklep z telefonami, tabletami i akcesoriami. I to wszystko łatwo i wygodnie zamówicie nie wychodząc z domu. I jeszcze niespodzianka. W zakładce „Dla Ciebie” będzie można znaleźć specjalne zniżki i promocje.

Zapraszamy was do testowania. Wersja beta aplikacji jest dostępna tutaj.

Prosimy i liczymy na wasze opinie. Każdy głos, sugestia jest dla nas istotna. Daj nam znać na adres aplikacjamojorange@orange.com

Udostępnij: Nowy Mój Orange. Wypróbuj i daj nam znać, co o nim myślisz?

21 sierpnia 2019

Użytkownicy aplikacji Mój Orange mogą bezpłatnie i bezpiecznie wykonywać transfery pieniędzy na Ukrainę. Promocja na usługę trwa trzy miesiące od dnia pierwszej transakcji, którą należy wykonać między sierpniem a październikiem br. Możliwość transferów pieniężnych w aplikacji Mój Orange to efekt współpracy Orange z firmą PayUkraine.

Jak wynika z badania firmy Selektivv w Polsce przebywa 1,25 mln obywateli Ukrainy. Z myślą o nich Orange rozpoczął współpracę z ukraińskim partnerem, firmą PayUkraine. Do sprzedaży trafiły już startery Orange prepaid, opatrzone logo PayUkraine, a także ulotki i regulamin w języku ukraińskim, gdzie krok po kroku wyjaśnione są zasady korzystania z usługi przelewów pieniężnych.

Orange wspólnie z PayUkraine prowadzi kampanię promocyjną m.in. w internecie. Baner z ofertą PayUkraine można też znaleźć w aplikacji Mój Orange, a informacja o ofercie pojawiła się w kilku tysiącach sklepów i kiosków na terenie całego kraju, które obsługują klientów ukraińskich, a także na dworcach kolejowych i autobusowych.

Orange rejestruje miesięcznie kilkadziesiąt tysięcy nowych użytkowników oferty prepaid zza wschodniej granicy, którzy obecnie mieszkają w Polsce. W ofercie Orange na kartę są dostępne dla nich tańsze połączenie na Ukrainę – 0,29 zł za minutę.

***

Wyniki badania firmy Selektivv, dotyczące liczby obywateli Ukrainy (1,25 mln), przebywających w Polsce to efekt przyjętej metodologii. Policzono aktywnych użytkowników kart SIM polskich operatorów, korzystających w telefonie z języka ukraińskiego lub rosyjskiego oraz przynajmniej raz w roku podróżujących na Ukrainę. Najwięcej Ukraińców mieszka w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście Lublinie, Katowicach i okręgu górnośląskim.

Więcej informacji: Wysyłaj pieniądze z Polski na Ukrainę z PayUkraine.

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Orange rozpoczął współpracę z PayUkraine. Przelewy pieniężne na Ukrainę za darmo w aplikacji Mój Orange.