Obsługa i Relacje z Klientami

III Zlot Społeczności Nasz Orange – jest nas już ponad 46 tys.

8 października 2018

III Zlot Społeczności Nasz Orange  – jest nas już ponad 46 tys.

Nieco ponad tydzień temu spotkała się śmietanka społeczności Nasz Orange. Już po raz trzeci do Miasteczka Orange zostali zaproszeni najbardziej aktywni z aktywnych i pomocni z pomocnych. Biorąc pod uwagę, że na Nasz Orange konta ma blisko 47 tys. osób, to konkurencja jest spora. Dodam tylko, że forum miesięcznie odwiedza ponad 350 000 unikatowych użytkowników

Zlot to przede wszystkim okazja do spotkania się na żywo z najbardziej zaangażowanymi członkami społeczności, dzięki którym forum „tętni” życiem i się rozwija. Nie zbrakło też ciekawych tematów – rozmawialiśmy m.in. o 5G i eSIM, cyberbezpieczeństwie w Orange, i nowym podejściu do pomysłów w Nasz Orange i ich związku z pracowniczym programem Oz.

Zlot odwiedzili tym razem także Jean-François Fallacher – prezes Orange Polska i Jolanta Dudek członkini  zarządu ds. Doświadczeń Klientów. Był czas na kilka ciepłych słów oraz proste pytanie: co możemy zmienić w naszej firmie by działało lepiej, w końcu na Nasz Orange pojawiają się one wszystkie. Kto był, ten wiedział jak to wyglądało. Kto nie był – zostaje mu obejrzenie zdjęć.

A wieczorem była integracja. Jak wiadomo: what happens in Vegas stays in Vegas, więc nie pozostaje mi nic innego jak podziękować raz jeszcze wszystkim za udział i zaprosić na www.nasz.orange.pl.

Udostępnij: III Zlot Społeczności Nasz Orange  – jest nas już ponad 46 tys.

Jesteśmy już po II zlocie Herosów społeczności Nasz Orange

23 stycznia 2018

Jesteśmy już po II zlocie Herosów społeczności Nasz Orange

Jak ten czas szybko płynie! W kwietniu ubiegłego roku pisałam Wam o I zlocie Nasz Orange i 10 tys. członków tej społeczności, a po kolejnych 9 miesiącach mamy za sobą już drugi zlot, a na liczniku forum jest już 29 tys. członków. To prawie 3-krotnie więcej!

Najbardziej aktywnych użytkowników forum znowu zaprosiliśmy do Miasteczka Orange. Spotkali się z Remim Frankiem, który odpowiada u nas za obsługę w kanałach automatycznych i cyfrowych, Piotrkiem Domańskim z zespołu Rzecznika Orange oraz z naszymi ekspertami – Marcinem Augustyniakiem, który wprowadził uczestników zlotu w tajniki technologii 5G, Darkiem Karczykowskim zajmującym się aplikacją mobilną Mój Orange i z Łucją Kornaszewską-Antoniuk z Fundacji Orange.

Podczas zlotu wyłonieni zostali nowi Herosi Orange, czyli najbardziej aktywni użytkownicy forum, którzy pomagają innym. W nagrodę otrzymali dostęp do specjalnych przywilejów, o których możecie przeczytać na stronie programu dla członków społeczności. Gratulujemy! Tego dnia także, uczestnicy zlotu samodzielnie opublikowali nową wersję forum, dzięki której wszyscy użytkownicy mogą już korzystać z nowych, ulepszonych profili w Nasz Orange.

Po intensywnych spotkaniach w Miasteczku zabraliśmy uczestników zlotu do FabLabu powered by Orange, o którym pisaliśmy Wam już wcześniej i w którym oprócz poznania tajników druku 3D i innych technologii DIY, każdy uczestnik, z pomocą plotera laserowego, igły i nici mógł przygotować swój własny organizer. Wyobraźcie sobie, że z głośników dobiega głośna muzyka AC/DC, a przy stole siedzą niemal sami faceci z igłami, którymi przebierają w rytm muzyki hardrockowego zespołu braci Youngów. Tak było! I to był widok niezapomniany, a z tego, co wspominali sami użytkownicy, wiem, że atmosfera w FabLabie była równie fantastyczna.

Spotkanie trwało do późnych godzin nocnych, w trakcie których członkowie społeczności integrowali się ze sobą i z zespołem Nasz Orange. Was również zachęcam do ich poznania. Najpierw rozmawiając z nimi cyfrowo – na forum społeczności Nasz Orange, a później „na żywo” podczas kolejnego zlotu.

Udostępnij: Jesteśmy już po II zlocie Herosów społeczności Nasz Orange

Pierwsze urodziny Nasz Orange

1 sierpnia 2017

Pierwsze urodziny Nasz Orange

Mija rok od kiedy pod adresem www.orange.pl/naszorange możecie pytać, odpowiadać i pomagać w kwestiach telekomunikacyjnych.

Internetowe forum Nasz Orange dzięki Waszemu zaangażowaniu radzi sobie wyśmienicie, o czym już pisałam i co najważniejsze chętnych do dyskusji nie brakuje!

Krzepiące jest, że ta międzypokoleniowa kliencko – pracownicza grupa dyskusyjna przybywa z pomocą 24h na dobę – każdemu, niezależnie od wagi sprawy. Zresztą statystyki mówią same za siebie:

Z okazji 1 urodzin przyjęcia nie będzie, ale to nie oznacza, że zabraknie atrakcji i niespodzianek. Wręcz przeciwnie. Każdy kto zaloguje się dziś na swoim profilu otrzyma specjalną rocznicową odznakę. Wszyscy chętni mogą wziąć udział w konkursie, w którym do wygrania są zestawy gadżetów Nasz Orange. A ponieważ od jakiegoś czasu możecie surfować po forum za darmo za pomocą telefonów w Orange (szczegóły), to postanowiliśmy, że konkurs będzie z tym związany:-)

Mamy też indywidualne prezenty – do najbardziej zapracowanych użytkowników wysłaliśmy spersonalizowane kartki urodzinowe z podziękowaniem. Dziękujemy za 1 wspólny rok na forum:-) wierzymy, że tematów do dyskusji na kolejne lata nam nie zabraknie.

Udostępnij: Pierwsze urodziny Nasz Orange

„Nasz Orange”, czyli testujemy nową stronę do wymiany informacji

20 lipca 2016

„Nasz Orange”, czyli testujemy nową stronę do wymiany informacji

Na blogu wiemy, że warto rozmawiać. Czy to o ofercie, usługach czy kwestiach technicznych. Wiecie, też zapewne, że przez wiele lat funkcjonowało oficjalne forum Orange, na którym mogliście ze sobą rozmawiać na te tematy. Chcemy je zastąpić je nowym, znacznie bardziej funkcjonalnym narzędziem, właśnie o nazwie „Nasz Orange”.  Specjalnie piszę „narzędziem”, a nie „forum” bo zmiany są dość znaczące

Zmianą, którą trudno przeoczyć jest nowa oprawa graficzna. Ale to drobnostka. Dużo ważniejsza jest zmiana układu treści na stronie. Podzieliliśmy ją na 3 części – Oferta, Urządzenia i Mój Orange. Wyszczególniliśmy także osobną kategorię, w której możecie porozmawiać o ofercie światłowodowej. W każdej z części są również podkategorie. Wszystko jest przejrzyste i łatwo dostępne. Jest też bardzo porządna wyszukiwarka, powalająca na wyszukiwanie informacji po autorze, dacie, tytułach itp. Na stronie dostępna jest także baza wiedzy, w której po krótce opisujemy wszystkie najważniejsze nasze usługi.

Drugą znaczącą zmianą jest dość rozbudowany system bonusów i punktów, które zdobywa się za pomoc innym użytkownikom. Oprócz specjalnych odznak, miejsc w rankingu i dostępu do kategorii specjalnych, aktywne osoby będą mogły także korzystać ze stron, funkcji, wydarzeń i aplikacji niedostępnych dla wszystkich. Przewidujemy też nagrody rzeczowe – nie możemy jeszcze podać szczegółów, ale plany są moim zdaniem bardzo ciekawe.

Chciałbym Was zaprosić do testów „Nasz Orange”, bo jak pewnie domyśliliście się po częstotliwości użycia czasu przyszłego we wpisie portal jeszcze nie ma swojej ostatecznej wersji. Oficjalnie rusza 1 sierpnia, więc jest jeszcze nieco czasu na ewentualne ulepszenia. Nie przytłoczy Was również nadmierny tłok – w tym momencie jesteście jednymi z niewielu, którzy wiedzą o naszym nowym portalu 😉

Z góry dziękujemy za każdą Waszą sugestię i uwagę – czekamy na nie w tym wątku.

Udostępnij: „Nasz Orange”, czyli testujemy nową stronę do wymiany informacji