Nowe sezony w Netflix – łatwiej przez dekoder Orange TV

27 lipca 2018

Nowe sezony w Netflix – łatwiej przez dekoder Orange TV

Pamiętacie o tym, że bezpośrednio z dekodera Orange TV możecie oglądać seriale Netflix?  Tutaj znajdziecie instrukcję,  jak założyć konto w Netflix z poziomu właśnie dekodera. Jeśli nudzicie się na wakacjach skorzystajcie z bogatej oferty Netflix. A teraz nadchodzą nowości. Między innymi:

Luke Cage – 2 sezon serialu Marvela, już dostępny

Luke Cage nie prosił się o rolę superbohatera. Jednak zło rozpanoszyło się w jego mieście, a kto poradzi sobie z nim lepiej niż facet o nadludzkiej sile? Zakapturzony i niezniszczalny były więzień walczy o dobre imię i ocalenie swojej dzielnicy.

Luke serial Netflix

Glow – 2 sezon, już dostępny

Lata 80. w Los Angeles. Grupa nietuzinkowych kobiet odnajduje sens życia jako Olśniewające Wrestlerki.  To serial komediowy autorstwa twórców „Orange Is the New Black”. Historia pań zainspirowana jest prawdziwą historią kobiecej ligi wrestlingu. To fabularyzowana opowieść o bezrobotnej aktorce, która — chwytając ostatnią szansę na spełnienie marzeń — postanawia wziąć udział w programie o zapaśniczkach

Glow serial Netflix

Disenchantment / Rozczarowani – nowość dostępna od 17.08

To serial animowany Matta Groeninga, twórcy słynnych Simpsonów. Nie jest łatwo dorastać w ciemnych wiekach – nawet dla księżniczki. Na szczęście demony i elfki pomogą ile mogą.  Animowana seria opowiada o nietuzinkowych przygodach oryginalnej księżniczki.

Udostępnij: Nowe sezony w Netflix – łatwiej przez dekoder Orange TV

Nowe spoty, czyli dwa w jednym

12 marca 2018

Nowe spoty, czyli dwa w jednym

Od piątku możecie zobaczyć w telewizji nasz nowy spot, a właściwie dwa, bo obie wersję różnią się zakończeniem. A w spocie nasz wuj Maciej, znany Wam już jako fan zakładów, które rzadko wygrywa. Tym razem zakład dotyczy tego czy w telewizji można zobaczyć coś ciekawego. Jak myślicie, czy mając pakiet Orange Love z telewizją z Netflixem i Eleven Sport w jakości 4k (pisała o tym ostatnio Kasia Barys) można się nudzić? Zobaczcie koniecznie jak tym razem poszło wujowi.

Ja tylko dodam, że za kreację odpowiada Leo Burnett, produkcję Tyrka, postprodukcję Orka, media kupił Initiative Media, a spoty wyreżyserował Mikołaj Łepkowski.

Udostępnij: Nowe spoty, czyli dwa w jednym

Obsługa i Relacje z Klientami

Jak założyć konto w serwisie Netflix w Orange TV? Konkurs

7 lutego 2018

Jak założyć konto w serwisie Netflix w Orange TV? Konkurs

Zima zawitała ponownie. Jednych to cieszy, a inni trochę mogą kręcić nosem. Każdy ma swój niezawodny pomysł na spędzenie np. zimowych wieczorów. Wraz z Orange Ekspertem podsuwamy może mało oryginalny sposób – oglądania filmów, ale za to w jakości 4K z serwisu Netflix, oczywiście w ofercie Orange TV.

Od ubiegłego roku korzystając z Orange TV macie jeszcze więcej przyjemności oglądania. Dzięki pojawieniu się w naszej ofercie TV internetowego giganta rozrywki – serwisu Netflix.  Z ogromną ilością filmów i seriali. W większości są one do obejrzenia w wysokiej jakości obrazu – rozdzielczości 4K na urządzaniach z tą technologią. Wystarczy więc założyć konto na Netflix, żeby oglądać najnowsze produkcje filmowe i programy o każdej porze. Zresztą zobaczcie i posłuchajcie Kasi naszej Orange Ekspertki, aby dowiedzieć się jak szybko założyć konto z poziomu dekodera Orange:

Prawda, że to proste. A teraz mam szybki konkurs dla uważnych. Proszę o podanie największej liczby urządzeń, na których można jednocześnie korzystać z Netflix? Dwie osoby, które poprawnie odpowiedzą otrzymają darmowy kod dostępu na oglądanie Netflix przez pół roku. Czas na odpowiedzi krótki – dziś do końca dnia. Odpowiedzi oczywiście w komentarzach poniżej, liczy się kolejność zgłoszeń 😉

Więcej filmów Orange Ekspert znajdziecie jak zawsze na kanale Orange Polska  w serwisie YouTube – Playlisty/Orange Ekspert: Pomoc Techniczna, Faktury i Płatności, Zarządzanie Kontem.

Mediateka

Udostępnij: Jak założyć konto w serwisie Netflix w Orange TV? Konkurs

Bezpieczeństwo

Uaktualnij swoje dane… a może nie?

18 stycznia 2018

Uaktualnij swoje dane… a może nie?

W ostatnich miesiącach media nie tylko bezpieczniackie zalewają regularnie informacje o kolejnych spektakularnych podatnościach w oprogramowaniu, protokołach i systemach operacyjnych. Pełne ostrzeżeń i emocji teksty dobrze się klikają, a tymczasem przestępcy mozolnie rzeźbią i wysyłają kolejne kampanie phishingowe. To aktywności może nie tak spektakularne, ale przynoszące ciągłe i całkiem spore zyski.

W anglojęzycznym internecie w ostatnich dniach głośno było o próbie phishingu na markę Netflix. Pod pozorem nieprawidłowych danych, dotyczących płatności przestępcy sugerują ich uaktualnienie. By „ułatwić” sprawę, bezpośrednio w mailu zamieszczają linka, umieszczonego pod przyciskiem „Update your account now”.

Kliknięcie w link przekieruje nas na stronę łudząco przypominającą witrynę usługi, z oknem na wpisanie loginu i hasła. Oczywiście automatycznie trafią one do przestępców, ale to nie koniec – w kolejnym kroku zostaniemy przekierowani na stronę z miejscem do wpisania danych naszej karty. To wszystko? Niekoniecznie. Na sam koniec mamy jeszcze zrobić sobie selfie z widocznym… dokumentem tożsamości. Na końcu jesteśmy przekierowywani na prawdziwy adres Netflixa.

Co jest nie tak?

Świadomemu internaucie podczas całego procesu wielokrotnie powinna się zapalić czerwona lampka.

• „Call to action” – informacja o zablokowaniu konta i wymaganie uaktualnienia danych
  • Ukryty link w formie przycisku (najechanie nań kursorem pokazuje adres strony z adresem podobnym do witryny usługi
  • Brak zielonej kłódki przy adresie strony (w przypadku opisywanego phishingu kłódka akurat była, ale o ile jej brak to sygnał alarmowy, to jej obecność nie musi oznaczać, że wszystko jest dobrze – przestępcy po prostu zadbali o certyfikat HTTPS dla fałszywej strony)
  • Okno do wpisania danych karty (jeśli musimy uaktualnić tego typu dane, robimy to wyłącznie wpisując adres strony samemu!)
  • Wymaganie wysłania zdjęcia dokumentu tożsamości
  • Kilka drobnych, ale widocznych błędów gramatycznych

Co robić? Dwie kluczowe kwestie: sprawdzać adresy stron i stosować zasadę ograniczonego zaufania. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości – nie klikaj i niczego nie wpisuj. Jeśli chcesz się upewnić, czy z Twoim kontem w usłudze internetowej jest wszystko w porządku – wpisz własnoręcznie adres w przeglądarce i dopiero potem sprawdź.

A co, jeśli wpisałeś/aś swoje dane? Natychmiast zablokuj kartę płatniczą i zgłoś kradzież (bo o tym de facto mówimy) dokumentu tożsamości. I oczywiście zmień login i hasło. Więcej informacji na blogu Naked Security.

Informacji na temat bezpieczeństwa oraz dotyczących go statystyk w sieci Orange Polska znajdziesz również na stronie CERT Orange Polska – warto dodać do ulubionych! A z Netflixa najlepiej korzystać bezpośrednio przez Orange Polska, w dekoderze Samsung ICU100 🙂

Grafika: Sophos

Udostępnij: Uaktualnij swoje dane… a może nie?

Filmy i sport 4K w Orange TV oraz grudniowy repertuar Orange TV VOD

5 grudnia 2017

Filmy i sport 4K w Orange TV oraz grudniowy repertuar Orange TV VOD

Grudzień w Orange TV

Przed nami kolejny miesiąc hitów w Orange TV dostępnych na VOD. Wybrałam dla was kilka filmów. I tak, na fanów mrocznego kina po raz drugi czekać będzie demoniczna lalka Annabelle. Kilka lat po tragicznej śmierci córeczki lalkarz i jego żona przyjmują pod swój dach zakonnicę i dziewczynki z sierocińca. To one będą celem upiornego dzieła lalkarza. Hit „Annabelle: Narodziny zła” możecie obejrzeć już 4 grudnia. 8 grudnia polecam film biograficzny o jednej z najsłynniejszych Polek w historii, laureatce nagrody Nobla „Marii Skłodowskiej-Curie”. Zobaczcie niezwykłą opowieść o noblistce, jakiej nie znaliście – czułej matce, kochającej żonie, kobiecie charyzmatycznej, zdecydowanej, choć pełnej dylematów i sprzeczności. Z kolei 19 grudnia w Orange VOD mamy dla Was przekręt w rozmiarze Kingsajz prosto od prawdziwego mistrza polskich komedii, który nie waha się grać Vabank! Obejrzyjcie najnowszy film Juliusza Machulskiego „VOLTA”. Mamy także ofertę dla dzieci. „Mała Wielka Stopa” to niezwykła, wzruszająca historia o nastolatku, który dowiaduje się, że jego rodzina skrywa pewien… włochaty sekret. Wkrótce przekona się, że jego ojciec jest potomkiem legendarnego Yeti. A to dopiero początek niespodzianek. Bajka będzie dostępna w naszej usłudze VOD już od 1 grudnia. 22 grudnia do Orange VOD po raz drugi z impetem wkroczy sprytny Wiewiór ze swoją ekipą w hicie „Gang Wiewióra 2”. Tym razem futrzana ferajna musi stoczyć walkę z bezwzględnym inwestorem, który planuje zamienić miejski park w Park Rozrywki. Jeżeli nie oglądaliście pierwszej części przygód niesfornego Wiewióra, to nic straconego. Animacja będzie dla Was dostępna już od 15 grudnia.
A jakie jeszcze filmy polecam? Obejrzyjcie materiał wideo.

Zapraszam do konkursu

W grudniu, w Orange VOD, na dekoderach Orange TV oraz w aplikacji Orange TV Go będą dostępne dwie bajki, które jeszcze niedawno świeciły triumfy w kinach – „Mała Wielka Stopa” oraz „Gang Wiewióra 2”. Z tej okazji mam dla Was konkurs. Do wygrania jest 5 zestawów gadżetów z motywami, z tych bajek (m.in. piórniki i t-shirty). Do 10 grudnia w komentarzach napiszcie, w którą postać z bajek „Mała Wielka Stopa” lub „Gang Wiewióra 2” najchętniej wcieliłyby się Wasze dzieci i dlaczego. Najciekawsze oraz najbardziej oryginalne odpowiedzi nagrodzimy zestawami gadżetów oraz woucherem do Netflix.

Co jeszcze? 4K w Orange TV

Dziennie oglądamy telewizję na różne sposoby przez średnio 4 godziny i 22 minuty. Najczęściej jest to film i wydarzenia sportowe. 60% osób ogląda kilka odcinków seriali na raz (najczęściej 2-3 odcinki). A 82% chce oglądać te materiały w najwyższej jakości 4K, bo jakość obrazu jest dla nich ważna. Tą jakość gwarantuje m.in.  światłowód oraz odpowiedni TV i dekoder. Od końca listopada w Orange TV macie więcej treści w jakości 4K. W nowej ofercie świątecznej Orange TV , dostępne są w najwyższej jakości mecze piłkarskie La Liga i Bundesliga na kanale sportowym Eleven Sports 1 oraz ponad 1000 godzin filmów Netflix w najwyższej jakości dostępnych bezpośrednio przez dekoder od Orange.

Udostępnij: Filmy i sport 4K w Orange TV oraz grudniowy repertuar Orange TV VOD