17 grudnia 2021

Telefony odnowione – warto je kupować

W naszej ofercie znajdziecie odnowione smartfony i jest ich coraz więcej. To urządzenia ze zwrotów, a także używane, które dostały drugie życie dzięki profesjonalnej odnowie. To świetne rozwiązanie dla Waszego portfela i środowiska.

Używane, odnowione telefony spełniają klasę A+, czyli najwyższą z możliwych. Co oznacza w praktyce? To potwierdzenie, że wyglądają i działają tak, jak fabrycznie nowe telefony.

Drugi obieg, pierwsza klasa

W ramach standardu dopuszczalne są minimalne ryski, które może dostrzec jedynie wprawne oko. Nie ma wgnieceń w jakimkolwiek miejscu, czy śladów wypalenia ekranu. Nie wpływa to w żaden sposób na użytkowanie. Co istotne odnowiony sprzęt jest objęty 12 miesięczną rękojmią lub 24 miesięczną gwarancją, zapakowany w nowe, zastępcze opakowanie, a bateria ma pojemność nie mniejszą niż 85%.

Cały proces odnowy obsługiwany jest przez sprawdzonego partnera, który ma certyfikaty producentów. Telefon jest przetestowany, zresetowany, wyczyszczony, a dane osobowe usunięte. Posiada też nową ładowarkę.

Atrakcyjna cena

Niemniej istotną kwestią jest wybór modeli i cena, a ta kusi swoją atrakcyjnością. W ofercie używanych, odnowionych telefonów znajdziecie m.in. iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XR i iPhone Xs, czyli smartfony najbardziej pożądanej firmy świecie w cenie tańszych producentów. Dostępne są także telefony: Xiaomi, Samsung czy OPPO.

Dostępność odnowionych jest uzależniona od tego, jakie telefony udaje się pozyskać z rynku. Staramy się, aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie adekwatnie do potrzeb i zasobności portfela. Oferta odnowionych telefonów jest dostępna wyłącznie na stronie www.orange.pl w zakładce outlet.

Lepsze dla środowiska

Dlaczego to ważne, aby używane telefony odnawiać i wprowadzać ponownie na rynek?  Ponieważ procesy odnowy sprzętów są mniej energo i zasobochłonne, niż produkcja nowych urządzeń. To z kolei oznacza kilkukrotnie mniejsze emisje CO2. Sprawne modele telefonów, które odkładamy do szuflady na „wieczne nieużywanie” często mogą jeszcze długo pełnić swoją funkcję. Dlatego powinny dostawać szansę na drugie życie. Warto pomyśleć o tym, decydując się na wybór nowego urządzenia.

Ale jeśli planujecie kupić nowy smartfon i nie wiecie co zrobić ze starym – zapraszamy do naszych salonów, aby skorzystać z oferty odkupu telefonów. W ten sposób Wasze urządzenia zyska drugie życie, a Wy pozbędziecie się kłopotu z korzyścią dla swojego portfela i planety.

Mediateka

Udostępnij: Telefony odnowione – warto je kupować

Mediateka

17 grudnia 2021

Rusza Zielony Tydzień z Orange

4 czerwca 2021

Rusza Zielony Tydzień z Orange

Jutro na całym świecie będziemy obchodzić Światowy Dzień Środowiska, który ma przypominać o stanie naszej planety i zwracać uwagę na problemy środowiska naturalnego. W Orange celebrujemy ten dzień …wydłużając go aż do 9 dni! Zapraszamy do przyłączania się do naszych akcji i korzystania z atrakcyjnych ofert przygotowanych specjalnie na Zielony Tydzień.

Daj drugie życie telefonom i wygrywaj nagrody

O tym, dlaczego warto dawać nieużywanym telefonom drugie życie pisałam już kilka razy. Nie trzymajcie ich w szufladach. Sprawne tracą na wartości a zużyte i zepsute powinny trafić do recyklingu. Dzięki temu zostaną odzyskane z nich cenne surowce. Przeszukajcie szuflady, weźcie zbędne Wam smartfony i wpadnijcie do jednego z 22 Orange Smart Store. Czeka na Was konkurs z atrakcyjnymi nagrodami. Więcej przeczytacie tutaj.

Tańsze odnowione telefony

Jeśli macie w planie zakup nowego telefonu warto pomyśleć o tych odnowionych, które dostały szansę na drugie życie, są w świetnym stanie i w atrakcyjnych cenach. Dla przypomnienia: telefony odnowione to takie, które zostały zwrócone przez naszych klientów i są doprowadzane do stanu „jak nowy”. Z okazji Zielonego Tygodnia będzie dodatkowy rabat na wybrane modele – nawet do – 60%. Szczegóły akcji znajdziecie tutaj.

Darmowy Paczkomat i dodatkowe 10 GB w ofercie na kartę

Dostawa do Paczkomatu daje aż cztery razy mniejszy ślad węglowy, niż dostawa do drzwi domu. Dlatego z okazji Zielonego Tygodnia zachęcamy Was do wybierania tej formy odbioru zamówień, tym bardziej, że na mamy dla Was dodatkową zachętę. Od 5 do 12 czerwca umożliwiamy darmową dostawę z e-umową do Paczkomatów InPost we wszystkich kanałach sprzedaży, w których dostępny jest Paczkomat InPost.

Ale to nie wszystko. Od 7 czerwca będziemy premiować bonusem 10 GB tych klientów w ofercie na kartę, którzy skorzystają z doładowań online, czyli bez zbędnego papieru czy plastiku. Taki sposób nie daje odpadów, więc jest lepszy dla planety niż doładowanie za pomocą karty zdrapki albo wydruku z terminala. Akcja potrwa aż do końca sierpnia, a doładować konto z dodatkowym bonusem można poprzez aplikację Mój Orange lub na stronie doladowania.orange.pl

Posadź razem z nami Las na Zawsze

Zbliżający się Dzień Środowiska to doskonała okazja do rozejrzenia się wokół siebie i dostrzeżenia, jak wiele możemy zrobić w naszym otoczeniu, aby zachować je dla przyszłych pokoleń. W Orange Polska przyłączyliśmy się do idei sadzenia lasów wieczystych i bioróżnorodnych. Dlatego zapraszamy do włączenia się w akcje, dzięki którym posadzimy jesienią tego roku ponad 3 ha lasu razem z Fundacją Las na Zawsze. Zrobicie to kupując eko-akcesoria np. biodegradowalne etui czy energooszczędną ładowarkę we wszystkich salonach Orange oraz na www.orange.pl, przechodząc na e-fakturę lub przekazując niewykorzystane gigabajty. Zobacz więcej na razemdlaplanety.pl

Miasteczko Myśli – Razem dla planety

W Zielonym Tygodniu nie mogło zabraknąć dyskusji o środowisku naturalnym i roli biznesu w walce ze zmianami klimatu. W środę, 9 czerwca zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie: Miasteczko Myśli – Razem dla planety. Zaczynamy o godz. 10:00 na stronie www.wp.pl i fanpage’u Wiadomości Wirtualnej Polski. Wśród gości: profesor Muhammad Yunus, laureat pokojowej nagrody Nobla, Areta Szpura, autorka książki „Jak uratować Świat”, Mirosław Proppe prezes WWF Polska oraz prezes Orange Polska Julien Ducarroz. Będziemy rozmawiać m.in. o roli biznesu w uniknięciu katastrofy klimatycznej, jak zmieniający się klimat wpłynie na strategie biznesowe firm, a także jak rozpoznać eko-ściemę. Więcej o wydarzeniu.

Zielony Tydzień na Nasz Orange

Jeśli jesteś użytkownikiem forum Nasz Orange i bierzesz udział w naszych sesjach z ekspertami Orange w ramach Ask Me Anything zapraszamy na kolejne spotkanie. Z okazji Zielonego Tygodnia 11 czerwca, w godz. 14:00-17:00 będzie można zadać pytanie naszym ekspertom od ochrony środowiska. Ponadto zamieścimy ciekawe artykuły o oszczędzaniu energii podczas korzystania z usług telekomunikacyjnych, o tym jakie korzyści niesie drugie życie i  recykling urządzeń, a także o smart rozwiązaniach oferowanych przez Orange Polska. Warto czytać, bo zaplanowaliśmy konkurs nawiązujący do tematyki artykułów, w którym nagrodami będą pakiety danych. Zaprosimy Was również do odsłuchania wyjątkowego podcastu, którego gościem będzie Jacek Hutyra, oficer klimatyczny Orange Polska.

Zielony NJU i cała prawda o klimacie

Nie mogło zabraknąć oferty NJU, który uruchamia stronę o tym, jak marka dba o środowisko. Czy wiecie, że dzięki zmniejszeniu o połowę blistra karty SIM w ofercie NJU oszczędzimy, co roku prawie tonę plastiku?

Zajrzyjcie też na stronę razemdlaplanety.pl, gdzie pojawiła się nowa sekcja „Cała prawda o klimacie”, która może pomóc w zmianie codziennych nawyków. Jak włączyć się w działania dbające o planetę? Czy korzystanie z usług cyfrowych może wpływać na zmianę klimatu? Odpowiedzi szukajcie w serwisie.

Udostępnij: Rusza Zielony Tydzień z Orange

Zielony Operator

Dzień Ziemi powinien być codziennie!

30 kwietnia 2021

Dzień Ziemi powinien być codziennie!

Choć tegoroczny Dzień Ziemi obchodziliśmy raczej w cyfrowy sposób to cel pozostał ten sam: mobilizacja świata do podjęcia działań dla klimatu i środowiska. W Orange celebrowaliśmy go w szczególny sposób – ogłaszając zobowiązania klimatyczne jako nasz wkład i odpowiedzialność za losy planety.

Po zielonej stronie mocy

„Trzeba myśleć racjonalnie, patrząc w przyszłość. Jeśli nie zrobimy czegoś dziś, jutro będzie nas to kosztowało dużo więcej” – tak widzi konieczność zaangażowania się w działanie na rzecz klimatu Julien Duccaroz, prezes Orange Polska. Cały wywiad z naszym szefem przeczytacie tutaj.

Jakie konkretnie podjęliśmy zobowiązania?

Zredukujemy emisje dwutlenku węgla o 65% (w zakresie 1 i 2, czyli własnych emisji bezpośrednich i pośrednich) oraz zwiększymy wykorzystania energii ze źródeł odnawialnych, do co najmniej 60% do roku 2025.

Dlaczego chcemy je osiągnąć ?

Bo większość emisji operatora telekomunikacyjnego pochodzi ze zużycia energii elektrycznej, głównie na potrzeby infrastruktury sieciowej i centrów danych. A w Polsce energia produkowana jest w ok. 80% z paliw kopalnych, w ogromnej większości z węgla. Dlatego musimy działać, żeby zmaksymalizować udział energii ze źródeł odnawialnych w całkowitym zużyciu Orange Polska. Najlepiej kupując ją bezpośrednio od producentów w oparciu o długoterminowe umowy. Dzięki temu wspieramy rozwój energetyki odnawialnej w Polsce i transformację energetyczną naszego kraju. Rok 2025 to pierwszy krok milowy w kierunku neutralności klimatycznej netto, którą Orange chce osiągnąć najpóźniej do 2040 roku.

Inspirujące e-szkolenie o klimacie

Obchody Dnia Ziemi są świetną okazją do promowania ekologicznych postaw i edukacji dotyczącej zmiany klimatu. Budowanie świadomości i zaangażowania naszych pracowników wsparliśmy e-szkoleniem z gościnnym udziałem eksperta Marcina Popkiewicza z naukaoklimacie.pl, który  rozprawił się z klimatycznymi mitami. Szkolenie to  ogromna dawka wiedzy o: globalnej zmianie klimatu, wpływie sektora cyfrowego na klimat, działaniach i planach Orange Polska oraz jak każdy z nas może włączyć się w działania dla planety. Bo o wspólne dobro, jakim jest planeta i jej zasoby naturalne, powinien dbać każdy z osobna i wszyscy razem.

Tańsze i odnowione telefony

Postaraliśmy się również o prezent dla naszych klientów. Z okazji Dnia Ziemi obniżyliśmy ceny wybranych, odnowionych telefonów nawet o 40%, które są dostępne w ofercie z planem taryfowym, jak i bez abonamentu. To głównie smartfony zwrócone przez klientów lub całkowicie nowe, ale mające uszkodzone opakowanie. Dzięki temu dostają szansę na drugie życie. Działamy, aby ofertę poszerzać o nowe źródła. Telefony przechodzą ekspertyzy techniczne i są doprowadzone do stanu „jak nowy”. Trzeba pamiętać, że wyprodukowanie jednego nowego smartfona wymaga zużycia zasobów i energii, co prowadzi do emisji nawet stu kilogramów dwutlenku węgla. To tyle, ile w ciągu roku pochłania kilka dorodnych drzew!

Dowiedz się więcej o celach klimatycznych Orange Polska oraz naszych działaniach dla klimatu i środowiska na https://razemdlaplanety.pl

Udostępnij: Dzień Ziemi powinien być codziennie!

Odnowiony tani i dobry telefon na Allegro

31 grudnia 2015

Odnowiony tani i dobry telefon na Allegro

Od kilku lat sprzedajemy na naszej stronie www.orange.pl odnowione telefony, które mają niską cenę, wyglądają jak nowe i do tego są objęte rękojmią. Do tego można je wybrać z różnymi planami taryfowymi. W przeważającej większości pochodzą z tzw. odstąpień od umowy, więc są praktycznie nieużywane. Nic dziwnego, że schodzą jak ciepłe bułeczki. Wracam do tego tematu, ponieważ robimy właśnie kolejne kroki i zaczęliśmy sprzedawać odnowione telefony przez Allegro. W ramach testu w tej chwili wystawionych jest 5 modeli: LG G90, Nokia Lumia 630, Nokia Lumia 635, Huawei Y530 i Samsung Galaxy Trend Plus. Ceny od 199 zł do 399 zł. Do kupienia jest 150 sztuk. Zainteresowanie jak na nowość spore, więc jesteśmy dobrej myśli. Wkrótce chcemy na Allegro wystawiać również telefony poekspozycyjne, czyli te które pokazywaliśmy klientom w salonach. Będą one mogły nosić niewielkie ślady używania, jednak w żaden sposób nie mające wpływu na ich sprawność techniczną. Póki co jednak, zasady odnawiania telefonów pozostają bez zmian, pozostaje standard „Jak nowy”, co oznacza, że telefon ma nie tylko prawidłowo działać, ale też wyglądać jak nowy. Dlatego w razie potrzeby wymieniamy części obudowy, czy wyświetlacz, jeśli mają ślady używania. Wszystkie części są oryginalne. Na zakończenie telefony przechodzą solidną weryfikację techniczną.

9b14a4097b78f7d2cbb15fb383a6cd6790a

Udostępnij: Odnowiony tani i dobry telefon na Allegro