Bonus za rejestrację prepaid już z nami zostanie

1 marca 2017

Bonus za rejestrację prepaid już z nami zostanie

Termin na rejestrację aktywnych kart prepaid minął, niezarejestrowane zostały wyłączone. Temat w mediach przycichł. Ale przecież rejestracja nowokupionych kart prepaid nadal jest obowiązkowa. Jednak w dalszym ciągu możecie skorzystać na rejestracji, choć bonus o którym pisze wymaga od Was ciut więcej.

Każdy kto zarejestruje numer prepaid w Orange na kartę i w nju a jednocześnie poda swój adres zamieszkania i wyrazi zgodę na kontakt telefoniczny otrzyma 100 GB transferu ważne przez 30 dni. Dotyczy to jednak wyłącznie osób, które adres podają po raz pierwszy. Bo przecież mogliście podać dane, na przykład kupując u nas abonament.Po rejestracji otrzymujecie SMS z informacją, że można odebrać bonus, a także jak to zrobić. Podpowiem – wysyłając bezpłatny SMS o treści START pod 80590. Na odebranie bonusu macie 30 dni od momentu rejestracji numeru. Podobny bonus już funkcjonował, jednak ten, jak wspomniałem, zostaje z nami na stałe.
Wszystkie informacje o bonusie w Orange znajdziecie na stronie www.zarejestrujnumer.pl.

A jeżeli jesteście klientami nju mobile przygotowaliśmy dla Was specjalnie stronę www.rejestracjanju.pl

Pamiętajcie jednak, że podanie danych adresowych nie jest konieczne by zarejestrować numer – wystarczy do tego wyłącznie numer telefonu i Wasz numer PESEL. Dodam też, że podanie danych osobowych i wyrażenie zgody marketingowej jest możliwe wyłącznie w naszych salonach.
Zapraszamy – listę znajdziecie na stronie Orange.pl. Oczywiście możecie tam także zarejestrować numery nju.

Moim zdaniem takie podejście jest uczciwe. Zbieramy dane, prosimy o zgodę na kontakt, ale w zamian przez miesiąc możecie korzystać z internetu praktycznie za darmo. Pamiętajcie także, że dane te dają nam wiedzę gdzie inwestować. To dla nas ważna informacja, bo wiemy gdzie dostawić nowe maszty, a gdzie parafrazując pewną piosenkę teraz jest ściernisko, ale San Francisco raczej tam nigdy nie będzie.

P.S. Jeszcze doprecyzuję: bonus o którym piszę (związany z podaniem danych adresowych i zgodą marketingową), to obecnie jedyny bonus powiązany za rejestracją. Nie ma już bonusu za samą rejestrację prepaid. Bo wiem, że pojawiają się już różne interpretacje 😉

Udostępnij: Bonus za rejestrację prepaid już z nami zostanie

Urodzinowe prezenty od Orange dla „karciarzy”

11 października 2016

Urodzinowe prezenty od Orange dla „karciarzy”

Udostępnij: Urodzinowe prezenty od Orange dla „karciarzy”

Dwa nowe Minipakiety w ofercie na kartę

12 lipca 2016

Dwa nowe Minipakiety w ofercie na kartę

Cały czas staramy się rozwijać naszą ofertę na kartę nie tylko o duże pakiety no-limit, lecz także o nieco tańsze rozwiązania przeznaczone, dla tych, którzy z telefonów nie korzystają zbyt często. Wiemy od Was, że i takie są potrzebne – nie każdy przecież potrzebuje nielimitowanych rozmów i olbrzymiego pakietu danych. Czasem wystarczy po prostu mały pakiet darmowych minut. Dzisiaj do oferty wprowadzamy właśnie takie dwa „pakiecki”, a właściwie Minipakiety. Pierwszy to 100 minut do wszystkich sieci komórkowych, ważny przez 7 dni. Zapłacicie za niego 3 złote. Tę samą kwotę zapłacicie za drugi z naszych zestawów, czyli 100 SMS-ów, również ważne 7 dni.

Pakiety można aktywować na trzy sposoby – SMS-em, kodem lub po zalogowaniu do Mój Orange. Ostatnie dwie możliwości są darmowe, za SMS płacicie zgodnie z taryfą. By aktywować Minpakiet 100 minut należy wysłać SMS o treści START pod numer 332, wpisać kod *110*85# i potwierdzić przyciskiem połączenia. W przypadku Minipakietu 100 SMS-ów do wszystkich sieci SMS o treści START należy wysłać pod numer 331, a kod aktywacyjny to *110*91#. Wszystko co powinniście wiedzieć o Minipakietach znajdziecie na naszej stronie internetowej.

Swoją drogą, jeżeli jesteśmy już przy tego typu rozwiązaniach, przypomnę tylko o ofercie elastycznych pakietów, którą wprowadziliśmy jakiś czas temu. Oraz o tym, że jeżeli zarejestrujecie teraz swój numer na kartę w Orange otrzymacie 1000 minut oraz 10 GB internetu. Warto!

Udostępnij: Dwa nowe Minipakiety w ofercie na kartę

Nowe „Multipakiety” w ofertach na kartę

2 marca 2016

Nowe „Multipakiety” w ofertach na kartę

Ostatnio pojawia się coraz więcej ciekawych i nieco tańszych pakietów w ofertach na kartę. Kilka dni temu pisałem o jednym z nich – niewielkim, dającym 60 minut na numery stacjonarne za 3 złote. Teraz kilka słów o dwóch pakietach minut, SMS-ów i transferu danych. Pierwszy Multipakiet 100 kosztuje 6 złotych, jest aktywny 7 dni i daje 100 minut i 100 SMS-ów do wszystkich sieci oraz 200 MB transferu. Drugi – Multipakiet 200 kosztuje 16 złotych, jest ważny 31 dni i daje 200 minut, 200 SMS-ówi i 200 MB transferu danych. Sądzę, że możliwość ta spodoba się wszystkim korzystającym z telefonu od czasu do czasu.

Aktywacja następuje SMS-em, poprzez kod lub po zalogowaniu na konto Mój Orange. Warto pamiętać, że zużycie chociażby puli minut nie powoduje, że pozostałe elementy pakietu przestają być ważne. A jeżeli przekroczycie pakiet transferu danych założymy Wam lejek. Minuty można wykorzystać także na numery stacjonarne.

Wszystkie informacje o pakiecie tradycyjnie już znajdziecie na naszej stronie internetowej.

Udostępnij: Nowe „Multipakiety” w ofertach na kartę

Mały kredyt na odnowienie usługi na kartę

1 marca 2016

Mały kredyt na odnowienie usługi na kartę

Ile razy zdarzało się Wam, że zbliżał się termin przedłużenia usługi i nagle okazywało się, że brakuje Wam kilku złotych na koncie? Tak, to bywa bardzo irytujące. Dlatego wprowadziliśmy kredyt na odnowienie usługi. Umożliwi on Wam zaciągnięcie (nieoprocentowanej oczywiście) pożyczki w wysokości do 5 zł na sfinansowanie automatycznego odnowienia wybranej usługi cyklicznej.

Jak to działa?

Gdy na Waszym koncie brakuje od grosza do 5 złotych na automatyczne odnowienie usługi dostaniecie SMS-a z numeru 8051, który powie Wam że macie naszą małą „zdolność kredytową” ;-). Wiemy, że w godzinach porannych bywacie zajęci, dlatego dostaniecie go między 16 a 20. Macie teraz 15 minut na odpisanie na tego SMS-a. Jeżeli wyślecie wiadomość o treści TAK, jeszcze raz sprawdzamy, czy nadal brakuje Wam nie więcej niż 5 złotych i odnawiamy usługę. Wszystkie SMS-y są oczywiście bezpłatne. Debet na Waszym koncie zostanie pokryty przez część środków z najbliższego doładowania.

Listę usług, które możecie przedłużyć przy pomocy kredytu znajdziecie na stronie orange.pl. Jednak zaznaczę, że znajdziecie na niej choćby „Pakiet 2 GB + SMS-y bez limitu do wszystkich na 30 dni” 😉

Udostępnij: Mały kredyt na odnowienie usługi na kartę