Nowa kampania Orange dla Firm

8 maja 2018

Nowa kampania Orange dla Firm

W najnowszej kampanii promujemy dwa plany w cenie jednego w pakiecie Love dla Firm (za 28,78 zł + VAT/ miesięcznie). Do nich możecie dokupić najnowsze smartfony Huawei z serii P20. Kampania w zabawny sposób pokazuje, że choć różni nas to, na czym zarabiamy, to jednak łączy to, na czym oszczędzamy.  Za kreację odpowiada agencja Havas, produkcję Dynamo Film, postprodukcję Miło, a spot wyreżyserował Tomasz Kapuściński. Media kupił dom mediowy Initiative.

Udostępnij: Nowa kampania Orange dla Firm

Nowości Orange dla firm

4 kwietnia 2018

Nowości Orange dla firm

W ofercie dla firm, przenosząc numer do Orange klienci biznesowi zyskują aż pół roku bez abonamentu i rat za smartfon. Ponadto, przedłużając umowę na usługi mobilne w ramach Orange Love dla Firm będą mieli do wykorzystania 15 GB na transfer danych miesięcznie. Nowością jest terminal do przyjmowania płatności kartami – można go kupić na raty, także w pakiecie ze smartfonem lub tabletem oraz bez umowy.

Dlaczego warto przenieść swój biznes do Orange? Dzięki nowej ofercie, firmy otrzymają aż 6 miesięcy korzystania z telefonu w prezencie. Opłata za abonament wynosi 28,78 zł + VAT za 2 karty sim w pakiecie Love dla Firm. Rata będzie naliczana dopiero po pół roku od podpisania umowy, przez kolejne 24 miesiące. W ramach abonamentu klienci będą mogli przez cały czas trwania umowy korzystać z nielimitowanych rozmów, SMS-ów i MMS-ów w Polsce i nielimitowanego roamingu w UE. A jeśli będą potrzebować więcej kart SIM, mogą je dokupić za jedyne 19,99 zł + VAT.

Firmy otrzymają także 10 GB internetu w telefonie (w tym 2,78 GB w UE), a przedłużając umowę w ramach Orange Love dla Firm zyskają dodatkowe 5 GB w prezencie, co miesiąc. To oznacza, że przez cały czas trwania umowy, będą mieli w sumie 15 GB do wykorzystania miesięcznie.

W ofercie dla firm rekomendujemy smartfony w dogodnych ratach np. Samsung Galaxy S9 czy HUAWEI Mate 10 lite Dual SIM.

Terminal do przyjmowania płatności kartami
W ofercie Orange dla Firm pojawił się terminal SumUp do przyjmowania płatności kartami, z jedną prowizją od transakcji niezależnie od karty. To praktyczne rozwiązanie dla małych, średnich i mobilnych przedsiębiorców, a także dla dużych firm prowadzących sprzedaż mobilną.Sum Up to jedyny na rynku terminal zbliżeniowy do przyjmowania płatności kartami bez abonamentu i bez umowy z bankiem. Wystarczy kupić urządzenie w Orange, zainstalować darmową aplikację na swój telefon, zarejestrować się i od razu można przyjmować płatności w swojej firmie kartami. Sum Up łączy się po bluetooth ze smartfonem.

Podstawowe korzyści:

• brak skomplikowanego cennika. Jedna niska prowizja od wszystkich transakcji (1,49%)
  • szybka rejestracja bez zawierania umowy z bankiem (w odróżnieniu od tradycyjnych
  • terminali, nie ma potrzeby podpisywania wiążącej umowy na czas określony)
  • możliwość akceptacji płatności w dowolnym miejscu, z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa
  • możliwość akceptacji wszystkich rodzajów kart płatniczych Visa, MasterCard, Maestro, American Express, vPay
  • bezpośrednia wpłata środków pomniejszonych o prowizję na dowolny rachunek bankowy
  • akumulator pozwalający na przyjęcie do 400 transakcji

Terminal Sum Up dostępny jest w ofercie:

• z umową na 24 miesiące rata 11,00 PLN/mc w Love dla Firm
  • z umową na 24 miesiące rata 12,45 PLN/mc w ofertach:
    • Love dla Firm w zestawach z telefonem
    • Ofercie dla Firm (również w zestawach z telefonem)
    • Internet Mobilny dla Firm (również w zestawach z tabletem albo routerem)
    • Internet LTE dla Firm Biurowy (również w zestawach z tabletem albo routerem)
    • Bez umowy za 299 zł + VAT

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Nowości Orange dla firm

Nowa – prosta oferta Orange dla Firm

24 października 2017

Nowa – prosta oferta Orange dla Firm

W ubiegły czwartek pisałem o obniżce cen na smartfony i szalonej cenie Samsung Galaxy S8+ dla klientów indywidualnych. Dziś w pewien sposób mogę uzupełnić tę informację, choć oprócz jej uzupełnienia mam ważną i dobrą wiadomość dla prowadzących firmy.

Samsung Galaxy S8+ taniej również dla firm

Wzorem oferty dla klientów indywidualnych, niższe ceny na smartfony znajdziecie też w nowej ofercie „Dla Firm” i „Orange Love dla Firm„. Oprócz tego, że standardowo w pakietach Orange Love, cena smartfona zawsze jest niższa o 150 zł +VAT, firmy także mogą skorzystać z Szalonej obniżki na Samsung Galaxy S8+, czyli zamówić go o 408 zł, to znaczy z VAT o 501,84 zł z VAT. Taka możliwość łączy się z wprowadzoną właśnie dziś – nową ofertą Dla Firm.

Prostota, przejrzystość i dobra cena w Orange dla Firm

To w wielkim skrócie cechy nowej oferty Orange dla Firm. W jej nowej odsłonie do wyboru są dwa plany taryfowe – jeden przygotowany z myślą o telefonach komórkowych i jeden do internetu mobilnego.

Ale jak to? Tylko jeden plan abonamentowy? Już wyjaśniam…
Nikomu, niczego nie zabraknie. Co więcej, pomysł na tę konstrukcję oferty łączy prostotę z możliwością wyboru takiego zakresu usług jaki konkretnemu klientowi jest potrzebny. Umożliwiają to dwa Multipaki do wyboru, które są uzupełnieniem podstawowego zakresu usług zawartego w planie „podstawowym”. Potrzebuję więcej? Zamawiam Multipak XL, a jeśli jeszcze więcej, zamawiam większy – Mulitpak  XXL. Abonament (podstawowy) kosztuje 34,99 zł + VAT, Multipak XL to koszt 10,00 zł +VAT, a Multipak XXL to koszt 30,00 zł do ceny abonamentu – proste i zrozumiałe.

Składniki poszczególnych paczek widać na poniższej tabeli.

Do każdej aktywacji z planem taryfowym Dla Firm można dobrać dodatkowe karty SIM z abonamentami np. dla pracowników. Każda dodatkowa karta SIM to miesięcznie już tylko 19,99 zł +VAT oraz koszt dobranych do nich indywidualnie Multipaków.

Równie prosto w internecie

Takie same, proste zasady i ceny obowiązują w ofercie na Internet Mobilny dla Firm. Tu też mamy jeden plan podstawowy za 34,99 zł + VAT, a do niego dwa Multipaki – za 10 lub 30 zł +VAT. Także tutaj przedsiębiorcy mogą zamówić dodatkowe karty SIM z abonamentem zrabatowanym do 19,99 zł +VAT. Są oczywiście różnice, bo w końcu tutaj mamy do czynienia z usługa internetową – zakres usług w poszczególnych Multipakach, jak i planie podstawowym musi być inny:

999 GB miesięcznie do wykorzystania na maxa

Pamiętacie króla Jagiełłę i 1410 GB? Można było je dostać przy doładowaniu za 200 zł w Orange Free na Kartę. W ofercie Internet LTE dla Firm Biurowy, za 50,99 zł + VAT dajemy teraz 999 GB do wykorzystania co miesiąc z pełną prędkością w strefie biurowej. Zwiększamy więc dotychczasowy pakiet na pełną prędkość o blisko 100% – jak dotąd zawierał on 500 GB miesięcznie. Bez zmian pozostaje to, że nawet po wyczerpaniu paczki 999 GB internet nadal będzie działał bez limitu, tyle, że jego prędkość spadnie do 1 Mb/s. Również bez zmian zostaje pakiet 60 GB który można wykorzystać mobilnie – poza strefą biurową.

Niezorientowanym wyjaśniam, że Internet LTE dla Firm Biurowy to usługa internetu o prędkości do 225 MB/s DL oraz do 50 Mb/s UL – realizowana w technologii mobilnej LTE. Jej przeznaczeniem jest jednak wykorzystanie w biurze, choć jak wspomniałem jest spora paczka na użytek mobilny. Klient wybiera sobie miejsce, w którym ma zamiar korzystać „stacjonarnie” z usługi i w tym miejscu ma do dyspozycji pakiet  999 GB – co miesiąc. Do tego oczywiście w odwodzie nielimitowany dostęp z niższą prędkością. Z usługi tej można korzystać w ramach pakietów…

Orange Love dla Firm

Już na wstępie zaznaczyłem, że ceny smartfonów w tej ofercie są z definicji niższe niż w regularnej ofercie o 150 zł +VAT. To naturalnie nie wszystkie korzyści. Łącząc w pakiet usługi stacjonarne – czyli np. Neostradę z telefonem dla biura, Orange Światłowód lub LTE Biurowy z co najmniej dwiema usługami mobilnymi, wszystko razem wyjdzie znacznie taniej. Kombinacje mogą być dowolne. Do każdej opcji internetu stacjonarnego można dodać dwa plany głosowe – Orange dla Firm, albo Orange dla Firm z wybranymi Multipakami. W każdym przypadku oszczędza się 25,40 zł +VAT miesięcznie. To jeszcze nie koniec, dalsze oszczędności daje dołączenie do pakietu kolejnych kart SIM. One także są rabatowane – wychodzi po 15 zł +VAT za każdą.  No i jeszcze ten Samsung Galaxy S8+… Ale o tym już mówiłem 🙂

Udostępnij: Nowa – prosta oferta Orange dla Firm

Dwie nowe kampanie Orange

8 września 2017

Dwie nowe kampanie Orange

Dziś wystartowały dwie nowe kampanie reklamowe. Pierwsza z nich to mój ulubiony Robert Górski, w kolejnej odsłonie Orange na kartę. Nie ma kiosku, ale nadal jest zabawnie. Zobaczcie kto mu tym razem towarzyszy. Podpowiem, że będzie Zosia, Litwa i dusza romantyka. Resztę sprawdźcie sami. Dodam garść informacji praktycznych: za kreację spotu odpowiada Agencja Publicis, produkcję – Studio Tyrka, postprodukcję – Orka, a spot wyreżyserował Michał Gazda (reżyser m.in. serialu Wataha, Druga Szansa czy Belle Epoque). Media kupił dom mediowy Initiative Media.

Druga nowa kampania to Orange LOVE dla Firm, a w niej wesoła scenka z udziałem znanych Wam z wcześniejszych kampanii dwóch kucharzy. Za kreację tego spotu odpowiada Agencja Havas. Produkcją zajęło się M5, postprodukcją Miło, a materiał wyreżyserował Maciej Kowalczuk. Media kupił dom mediowy Initiative Media.

Udostępnij: Dwie nowe kampanie Orange

Orange Światłowód dla firm